Το θεμα τι κυκλοφορει στην αγορα το εχω κλεισει εδω και ενα χρονο. Επαψα να ενδιαφερομαι ενω τοσα χρονια παρακολουθουσα μεσω φορουμ και γνωστων. Οποτε το NF4 SLI ειναι πολυ καινουριο για μενα και αν δεν κανω λαθος καποια εκδοση του NF2 δουλεψε σωστα.
Δεν κατακρινω τους επεξεργαστες...ισα ισα που ειδα θετικα βηματα απο την AMD οπως να κυκλοφορει δικα της chipset οντας οι υπολοιποι ανικακοι να εκμεταλευτουν το αποκλειστικο κοματι αγορας που θα ειχαν.
Οπως ο ενσωματωμενος ελεκτης μνημης μιας και ολοι αποτυχανε.
Οπως επισημανση ποιες μνημες και σε ποιες μητρικες δουλευανε.
Εκει που χανει η AMD και ειναι καιρος να προχωρησει ειναι σε κατασκευη chipset και στην υποστηριξη απο μαϊκροσοφτ.
Το κακο που βλεπω ειναι οτι την ειδε με τις τελευταιες αποτυχιες/αδυναμιες της Intel και εκει που πουλαγε τους επεξεργαστες σε αλουμινοχαρτο τωρα θελει "ακριβα" κουτακια.
Το θεμα ειναι οτι εμεις την πληρωνουμε παντα, γι`αυτο καποτε λεγαμε υπστηριχτε την AMD, τωρα θα λεμε Intel...το αυριο με τα βιστα ειναι κοντα και θα δειξει.
Εμφάνιση 31-45 από 1781
-
20-01-06, 03:04 #31
-
20-01-06, 03:04 #32
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
Για πειραματισου με τον 4400 σου τωρα που ειναι και μια παρα πολυ γρηγορη cpu και πες μας τις εντυπωσεις σου.Με μαμα ψυχτρα φυσικα...χωρις να λυνεις κουτια κτλπ.Ειμαι σιγουρος πως σε αρκετα applications θα δεις διαφορα.
-
20-01-06, 03:08 #33
Αρχικό μήνυμα από brwmogazos
Ουδέποτε κατέκρινα την Intel συνολικά σαν εταιρία. Μόνο για το απαράδεκτων επιδόσεων netburst και την απάτη-marketing των GHz και του hyper-threading φωνάζω.
Τους Coppermine & Tualatin τους θεωρώ πολύ καλά cores.
Στους dual-core K8 οι πλήρεις L2 caches κάνουν αισθητή διαφορά διότι κρατούν καί τα 2 cores συνεχώς τροφοδοτημένα.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 03:12 #34
Αρχικό μήνυμα από Patentman
Δοκιμασε 5/4 τις μνημες η και 3/2 για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Αν 8υμαμαι καλα η ασους P4c800E που ειχα και εγω στο παρελ8ον Droop-VDDR-Vcore modded δεν ξεκιναγε με cas 3 οταν επιλεγαμε dividers.Δεν γνωριζω και αν λυ8ηκε με νεοτερο bios update.Το Droop mod που γινεται πανευκολα(εχω κανει τα volt mods τους σε 6+ μητρικες απο ατομα που μου τις εστελναν ταχυδρομικως στο παρελ8ον χωρις κανενα προβλημα στην λειτουργια τους ακομα και σημερα)8α σου κρατησει στα8ερο το Vcore χωρις να πουσαρεις με εξτρα Vcore τον επεξεργαστη σε idle ωστε να εχεις το απαιτουμενο σε Full load.
-
20-01-06, 03:13 #35
Αυτό δεν σου λέει τίποτα για το nF4;
Μάθε με ποιά specs έγιναν τα x64. Με τα AMD x86-64 (amd64) και όχι με τα κακέκτυπα, ελλιπώς αντιγραμμένα και υλοποιημένα EM64T.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 03:18 #36
Στην πραξη εχω τεραστια διαφορα -πανω απο 2.5 φορες- σε video-editing αν και δεν χρησιμοποιει ουτε SSΕ2 ουτε SSE3 εντολες.
Το Hyperthreading μου κανει δουλεια οταν κανει πολλαπλες επεξεργασιες μαζι και ταυτοχρονα ασχολουμαι με αλλα.
Εμενα μου δουλευει. Αν πλεον μπορει και δουλευει ετσι και ενα AMD δεν το ξερω. Η μεγαλη αποτυχια ειναι η σειρα P4 απο 1200Mhz εως 2.4Ghz χωρις hyperthreading.
-
20-01-06, 03:24 #37
-
20-01-06, 03:24 #38
Αρχικό μήνυμα από teodor_ch
Σκεψου ομως οτι ενα ψυγειο καιει το λιγοτερο ρευμα σπιτι σου απο τις μεγαλες οικιακες συσκευες...και αναφερω ψυγειο γιατι το mach 2 gt kompressor εχει, cap tube, heat exchanger οπως και κα8ε ψυγειο.
Αποτελεσμα μπορεις να εχεις χωρις να χανεις σε αξιοπιστια.
Οι επεξεργαστες φτιαχνονται τα core τους σε waffers οπως ολοι ξερουμε.Οταν πχ η ιντελ εχει ενα καλο waffer και το προοριζει για 3.8 ghz επεξεργαστες και η αγορα χρειαζεται επειγοντως 3.2 τοτε το ιδιο core 8α χρησιμοποιη8ει για τους 3.2.
Η ποιοτητα του λοιπον ειναι πολυ ανωτερη και 8α μπορουσε με την ιδια ταση να δουλευει στα 3.8 γιγαχερτζ.Σαν κλοκεραδες καταγραφουμε τα FPO/Batch code απο τους επεξεργαστες μας.Γνωριζουμε εργοστασια παραγωγης, και βδομαδες παραγωγης οπως και steppings.οταν παρατηρειται οτι καποιοι επεξεργαστες κλοκαρουν καλα εχουμε μεγαλυτερο ποσοστο να πετυχουμε καλο κλοκερ επεξεργαστη αν βρουμε εναν ο οποιος προηλ8ε απο το ιδιο waffer το core του.ποτε ομως ενας επεξεργαστης δεν ειναι ιδιος με τον αλλο.Ακομα και αν τα cores τους ηταν διπλα διπλα στο ιδιο waffer.Οταν πεσει στα χερια μας ενα τετοιο κομματι λοιπον μπορουμε ανετα να τον τρεξουμε στα 3.8 πχ χωρις κανενα απολυτως προβλημα στα8εροτητας και αξιοπιστιας.
Το παραδειγμα που αναφερω ειναι ισως και η πιο ευκολη λυση για εναν που 8ελει να πειραματιστει στο οβερκλοκινγκ χωρις να πειραματιζεται στα τυφλα.Για ολους εμας ομως που ειναι το χομπυ μας το ψαξιμο ποτε δεν τελειωνει με ολο και καινουριους επεξεργαστες ωστε να βρε8ει ενας ακομα καλυτερος απο τον προηγουμενο μας
-
20-01-06, 03:28 #39
-
20-01-06, 03:28 #40
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
20-01-06, 03:34 #41
για hobby ΜΟΝΟ καλά είναι.
-
20-01-06, 03:35 #42
Αυτος ο αδερφος μου πηρε 6μηνες μετα απο μενα ενα s775 με σωστο πλεον chipset 925X (E?) και εναν 3.0ghz. Παει ανετα με στανταρ ψυκτρα και μνημες αλα πλαισιο στα 4.2Ghz και το ζηλευω αρκετα...
ΥΣ. τουλαχιστον απο την ιντελοεμπειρια μου η αποδοση ερχεται μεσα απο την αυξηση fsb και ταχυτητα μνημης. Δηλαδη ιδια μεγαχερτζ με νορμαλ και υπερχρονισμενο fsb η διαφορα ειναι τεραστια. Ακομα και οι ελεγκτες δισκων πετανε.
-
20-01-06, 03:44 #43
Αυτη η φραση σου με καλυψε και 8α σταματησω με αυτο το ποστ μου στην αντιπαρα8εση μας.Αφενος γιατι δεν εχεις προφανως ιδεα για ποια ατομα μιλω...και αφετερου για τα μεσα που χρησιμοποιουν και τις γνωσεις τους πανω στον υπερχρονισμο.
Την πορεια του Γιωργου(hipro5) οπως λεγεται την εχω παρακολου8ησει αρκετα.Ειμαστε περιφανοι που ενας τετοιος ελληνας βαζει τα φωτα με τη γνωση και το μερακι του πανω σε τοσα voltage modifications αλλα και εμπειρια πανω στον υπερχρονισμο, σε αλλους κλοκεραδες του εξωτερικου που με χρηση LN2 παλευουν να σωσουν ενα screenie απο τα max posts τους.Οικογενειαρχης αν8ρωπος ειναι,οπως και οι υπολοιποι και οχι 15χρονος.
Οσο για τις μπαταριουλες και τα ρευματακια που χρησιμοποιουν σε παρακαλω ριξε μια ματια σε αυτο τον οδηγο που εχει γραψει ο hipro5, για να μην αναφερ8ω στο DDR maximiser που εχει σχεδιασει και κατασκευασει και που ισως αποκτησεις και εσυ μια μερα απο τα ραφια του δικου σου pc store...8α η8ελα πολυ να μου απαντησεις ποσο ευκολη σου φενεται η ολη διαδικασια στο modification της μητρικης.8α σου αναφερω επισης πως ατομα σαν τον hipro5 γνωριζουν κα8ε track της μητρικης σου τι κανει διαβαζοντας τα σχεδια του PCB τους...
http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_gr1.php
Φιλικα
ΔημητρηςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος JohnGR : 21-01-06 στις 00:26.
-
20-01-06, 03:52 #44
Παει αρκετα μεχρι 236fsb αλλα οι μνημες δεν πανε πανω απο 218. Δεν μου κανει με 5/4 διαιρετη γιατι ετσι χανω ολη την αποδοση σε video-editing.
Δεν ευνοουνται και αυτες οι μνημες που εχω απο αυξηση Vdimm, αλλιως θα εκανα Vdimm mod για 3-3.3V.
Τεσπα, παει καλα, εχω και 2 RAID0 μαζι με το θεμα και αλλα διαφορα.
-
20-01-06, 03:57 #45
Αρχικό μήνυμα από teodor_ch
Και ο επεξεργαστης μου δεν δουλευει παντα σε full load.Ο PressHOTοντως παραγει μεγαλυτερα ποσα W αλλα και παλι οι evaporating temps δεν ειναι παντα στο -60 πχ...κατεβαινουν και αυτες οπως και ανεβαινουν αναλογα με το φορτιο του επεξεργαστη και την 8ερμοτητα που παραγει.
Αυξημενη καταναλωση ρευματος σιγουρα 8α εχεις εφοσον χρησιμοποιεις τετοιες συσκευες για ψυξη.Πιστεψε με πως περισσοτερο μας απασχολει και 8α μας κοστισει μια αυξηση στην αμολιβδη που ριχνουμε στις ροδες μας παρα στο να δουλευουμε το πισι μας 24/7
Οσο ημουν αγγλια ξερεις πως δεν με ενδιεφερε το ηλεκτρικο γιαυτο και ποτε δεν κατεγραψα διαφορα στην καταναλωση πριν και μετα αφου εμενα σε εστια σε αντι8εση με εσενα που μενεις σε σπιτι να υπο8εσω στο Essex?
Παρόμοια Θέματα
-
OTE horror stories
Από Kiriakos_4 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-08, 14:29 -
Rock Stories
Από blend στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκιΜηνύματα: 82Τελευταίο Μήνυμα: 26-07-06, 11:56
Bookmarks