Άριστα! Απλώς εχτές δεν είχα το κουράγιο να απαντήσω!Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Γνωρίζω για την ύπαρξη των «μετασχηματιστών υψηλής τάσης» που έχουν οι τηλεοράσεις για να δουλέψουν τα «κανόνια» τους. Επίσης πιστεύω πως σε όλους θα μας έχει τύχει η τηλεόραση να μην ανάψει μια ωραία πρωία και να χρειαστεί να έρθει τεχνικός για να αλλάξει συγκεκριμένα τον μετασχηματιστή υψηλής...(Είχα μια Philips(η μάρκα της «τεχνολογιας του λαού»)-σκυλί η οποία «χάλασε» 3 τέτοιους μετασχηματιστές). Σε αυτά τα τροφοδοτικά όμως, όπως είπες, οι τάσεις ανεβαίνουν αρκετά ψηλά!Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Είπα κοτσάνα.Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Η συνεχής τάση δεν έχει συχνότητα. *πάει να κρυφτεί*. Ξέρω όμως οτι τα περισσότερα ηλεκτρονικά κυκλώματα χρειάζονται καθαρό από θορύβους και σταθεροποιημένο ρεύμα για την σωστή λειτουργεία τους και η πιο εύκολη απόδειξη είναι τα κυκλώματα τροφοδοσίας ενισχυτών τα οποία έχουν αυτούς τους τεράστιους ηλεκτρολυτικους για να παίρνουν τους θορύβους... (ναι, ξέρω, παίζουν ρόλο τόσο η σχεδίαση, όσο και τα υλικά που χρησιμοποιούνται... αλλά εδώ ας λάβουμε ως δεδομένο οτι είναι τα σωστά...).
Μαμά μου.... Είχα ακούσει οτι οι ενισχυτές είναι κυκλώματα με χαμηλή απόδοση αλλά αυτό πάει πολύ...Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
http://www.presentationmaster.com/ar...e.jsp?id=25863
«To generate a sine wave of 25 watts, the amplifier would consume 50 watts. Where does this extra power go? Literally as heat.»
Για την switching τεχνολογία το μόνο που ξέρω είναι οτι φεύγει πλέον από το αναλογικό στάδιο της ενίσχυσης. Και οτι είναι εντελώς άλλη τεχνολογία. Όταν άρχισαν να βγαίνουν αυτοί οι ενισχυτές, πλέον δεν είχα χρόνο να το ψάξω το θέμα
Μα ακούγεται λογικό το να δουλεύει ξεκούραστα όταν οι απαιτήσεις στην έξοδο είναι μικρότερες... (Φυσικά ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα μπορούσα να το δικαιολογήσω όπως το έκανες εσύ!!!Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
). Θα φανταζόμουνα όμως οτι αν η είσοδος ήταν ανεπαρκής, τότε θα ήταν και η έξοδος ανεπαρκής αλλά δεν θα μπορούσα να γνωρίζω αν το κύκλωμα καταπονείται σε αυτήν την περίπτωση...
Με κυνηγήσεις, αλλά δεν το κατάλαβα αυτό...Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
*ΝΟΜΙΖΩ* οτι οι μέγιστες ροπές έρχονται σε πολύ πιο χαμηλές στροφές από αυτές που είναι κοντά στα όρια του κινητήρα... Πχ. το φορτηγάκι που οδηγώ έχει κόφτη (και) λίγο κάτω από τις 6000 αλλά τη μέγιστη ροπή του την δίνει στις 2500 με 3000. Ένα sedan που ξέρω, με όριο τις 7κατι000, την δίνει στις 3500...Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Πάντως δεν ήξερα οτι οι κόφτες αυτοί σβήνουν τους μισούς κυλίνδρουςΤο φορτηγάκι *νομίζω* διακόπτει εντελώς την τροφοδοσία του κινητήρα (γιατί συμπεριφέρεται σαν να σβήνει εντελώς) στον χιλιομετρικό του κόφτη...
Δεν είπα οτι είναι επαρκής από μόνος του. Βοηθάει όμως τη μηχανή γιατί δουλεύει σε πιο ψυχρό περιβάλλον... Οπωσδήποτε καλύτερα από το σταμάτα-ξεκίνα σε μποτιλιάρισμα!Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Γιατί το έκανες αυτό τώρα?Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Λοιπόν, λοιπόν επειδή έχω ανοίξει αρκετούς δίσκους, έχω καταλείξειστο εξής συμπέρασμα: Τα ελάσματα πάνω στα οποία είναι «κολλημένη» η κεφαλή, την «πιέζουν» να ακουμπήσει πάνω στο δίσκο. Τώρα το ζήτημα είναι «πώς ακριβώς είναι μια κεφαλή?» .
Από αυτά που είδα με ένα μεγάλο φακό, η κεφαλή από μπροστά είναι σαν ένα Π αλλά με ένα «ποδαράκι» στη μέση. Κάτι σαν Μ. Λοιπόν, τα δυο ακριανά «ποδαράκια»(στηρίγματα) φαίνονται να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ λειασμένες επιφάνειες οι οποίες φαίνονται να ακουμπάνε πάνω στο δίσκο. Το μεσαίο «ποδαράκι» φαίνεται να είναι η κεφαλή καθώς είναι το σημείο στο οποίο είναι κολλημένο το πηνίο ανάγνωσης/εγγραφής και το οποίο ΔΕΝ ακουμπάει στο δίσκο αλλά είναι σε ελάχιστη απόσταση από την επιφάνειά του. Σκοπός των δυο ακραίων στηριγμάτων είναι να κρατάνε την (μεσαία) κεφαλή πάντα σε σταθερή απόσταση από την επιφάνεια του δίσκου.
Αυτό στο οποίο δεν έχω καταλείξει ακόμα είναι εάν κατα την (γρήγορη) περιστροφή, δημιουργείται ένα στρώμα αέρος μεταξύ των στηριγμάτων και της επιφάνειας του δίσκου, αποτρέποντας έτσι την επαφή τους...
(αυτό ΔΕΝ βγήκε απνευστί....)
Εμφάνιση 46-60 από 79
-
26-01-06, 11:38 #46
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
26-01-06, 14:07 #47
Καλημέρα alatasst,
Εδώ με πιάνεις αδιάβαστο!
Σχεδιαστής αυτοματισμών είμαι, και ποτέ δεν εργάστηκα στην επισκευή monitor/TV.
Δεν έχω καμμία γνώση ή εμπειρία επισκευής monitor/TV. Έχω την εντύπωση πως η επισκευή τους είναι κάτι το τυποποιημένο, δηλαδή: "Όταν το μοντέλο Χ παρουσιάζει το σύμπτωμα Υ, αλλάζεις το εξάρτημα/μόντιουλο Ζ". Τόσο απλό είναι, μα απαιτεί κάποια εμπειρία επισκευών την οποία δεν έχω...
Καταλαβαίνω πως το μοντέλο σου είναι κάποιο δεκαεπτά-ιντσο, οπότε μπορεί να αξίζει να επισκευαστεί. Ρώτα εάν επισκευάζεται, με τι κόστος, και τι εγγύηση επισκευής σου δίνουν.
Για την τεχνολογία OLED τώρα, όσο ελκυστική κι αν ακούγεται, νομίζω πως δεν είναι ακόμη ώριμη. Περίμενε να εμφανιστεί στην αγορά, να δοκιμαστεί μερικούς μήνες, και μετά επενδύεις σε αυτή. Φρόντισε δηλαδή να ΜΗΝ είσαι εσύ, αυτός που θα την δοκιμάσει!
Θυμάσαι τι ντόρος έγινε με την παρουσίαση των πρώτων LCD; Τρία ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να ωριμάσουν αρκετά, ώστε να απαικονίζουν αξιοπρεπώς... Κάπως έτσι περιμένω τα πράγματα και με την τεχνολογία OLED/PLED.
Αναφορικά: http://en.wikipedia.org/wiki/PLED , http://en.wikipedia.org/wiki/OLED
-
26-01-06, 14:35 #48
Αρχικό μήνυμα από alatasst
Τώρα το μέλλον και η ελπίδα μας φαίνεται να είναι οι SED.
Και αυτές όμως θα χρειαστούν χρόνια να ωριμάσουν.
Εγώ θα σου έλεγα να πάρεις μια ποιοτική TFT (500€ φτάνουν) ή CRT και να μην περιμένεις νέες αδοκίμαστες τεχνολογίες.
edit: Με πρόλαβε ο Γιώργος σε αυτό.
Εγώ μόλις αγόρασα TFT και σκέφτομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα και η επόμενη οθόνη μου (μετά από πολλά - πολλά χρόνια, ελπίζω) τέτοια θα είναι. Διότι μέχρι να ωριμάσουν και οι OLED/SED/... οι TFT θα είναι απόλυτα ώριμες και οικονομικά ανταγωνιστικές, όπως είναι σήμερα οι CRT αν τις συγκρίνουμε με τις TFT.
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Αρχικό μήνυμα από BlindG
), ακόμα και με ανεπαρκή είσοδο η έξοδος παραμένει μια χαρά, μόνο που τα κυκλώματα "ζορίζονται" περισσότερο. Αυτό φυσικά εντός κάποιων ορίων --> πέρα από τα όρια αυτά, τα στάδια ισχύος και συνεχώς να δουλεύουν δε μπορούν να καλύψουν την έξοδο, αν και προβλήματα υπερθέρμανσης θα εμφανιστούν ακόμα νωρίτερα.
(αν κατάλαβα καλά)
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Φαντάζεσαι πάντως πόσο απίστευτα μεγάλη φθορά θα υπήρχε αν οι κεφαλές σέρνονταν συνέχεια στην επιφάνεια του δίσκου.
Ούτε μια ώρα δε θα δούλευε...
Υ.Γ. Παρακολουθώ το thread με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
-
26-01-06, 14:52 #49
Καλημέρα BlindG, (καλησπέρα μάλλον, βλέποντας τι ώρα είναι...)
Τα παλμοτροφοδοτικά είναι διαφορετικά τροφοδοτικά από τα αναλογικά. Άλλη φιλοσοφία, άλλες δυνατότητες, άλλη απόδωση.
Με κυνηγήσεις, αλλά δεν το κατάλαβα αυτό...
Το σύστημα ψύξης των σταδίων ισχύος ενός παλμοτροφοδοτικού είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να τα στάδια ισχύος να λειτουργούν δροσερά σε όλο το φάσμα λειτουργίας τους μέχρι την υπεροδήγησή τους (και όχι μέσα σε αυτήν - εκεί ΔΕΝ ψύχονται ικανοποιητικά), KAI σε όλο το φάσμα της θερμοκρασίας λειτουργίας του ίδιου του τροφοδοτικού (πχ 0°C ... 50°C).
Σχετικά με το παράδειγμα του κινητήρα αυτοκινήτου, μίλησα για ένα υποθετικό κινητήρα με τις συγκεκριμένες σχεδιαστικές προδιαγραφές, προκειμένου να δείξω το ρόλο του συστήματος ψύξης του.
Σε παλαιότερης σχεδίασης κινητήρες ο "κόφτης" ήτανε απότομος. Με τις σημερινές εγυήσεις που (είναι υποχρεωμένα να) έχουν τα οχήματα, ο ομαλός κόφτης ισχύος βοηθά σημαντικά στη μακροζωία τους.
Οι περιοχές λειτουργίας μέγιστης ροπής και μέγιστής ισχύος σε ένα κινητήρα ΟΤΤΟ ορίζονται από τη "γεωμετρία καύσης" του συγκεκριμένου μοτέρ, δηλαδή από τις παραμέτρους και τους χρονισμούς τροφοδοσίας και ανάφλεξης, και από τις φυσικές του διαστάσεις (χώρος καύσης, διάμετρος επί διαδρομή εμβόλων, κλπ)
Στα μαγνητικά μέσα αποθήκευσης, ΜΟΝΟΝ στις δισκέτες η κεφαλή ακουμπά στο μαγνητικό μέσο. Γι' αυτό η ζωή τους είναι ελάχιστη, συγκριτικά.
Ένας σκληρός δίσκος παθαίνει ανεπίστρεπτη βλάβη τη στιγμή που οι κεφαλές του θα αγγίξουν για κάποιο λόγο τα περιστρεφόμενα platters.
Μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Hard_disk
EDIT: Συνάδερφε n!ckk (που σε προηγούμενό μου post έγραψα λάθος το nick σου), γιατί με αφήνεις μόνο μου να βγάζω το φίδι από την τρύπα, τόσο καιρό???Τελευταία επεξεργασία από το μέλος A Hellene : 26-01-06 στις 14:58.
-
26-01-06, 15:16 #50
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
Πόσο σωστό μου ακούγεται αυτό! Λατρεύω τα LED (και ΜΙΣΩ αυτούς που τα ανακαλύψανε πριν 2-3 χρόνια και νομίζουν οτι είναι cool...
) και ΕΝΑ από τα προτερήματά τους ήταν και η διάρκεια ζωής τους σε σχέση με τις κοινές λάμπες πυρακτώσεως... Όμως, εμφανώς, στην περίπτωση των οθονών, αυτό γίνεται μειονέκτημα!!!!
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
)!
Τι θέλω να πω? Υπάρχουν υλικά που δεν τα ξέρουμε γιατι δεν έχουμε ασχοληθεί. Εμφανώς, αν έβαζες 2 κομμάτια σίδερο να τρίβονται στις 7200, δεν θα κρατούσανε ούτε 10 λεπτά. Προφανώς τα υλικά αυτά είναι λίγο διαφορετικά
Σου λέω με απόλυτη σιγουριά οτι όσοι δίσκοι ανοίχτηκαν από τα χεράκια μου, παρκάρουν τις κεφαλές τους (κοντά) στο κέντρο του δίσκου. Εκεί πράγματι δεν υπάρχουν δεδομένα. Όσο για το τι γίνεται αν τους κόψεις την τροφοδοσία, οι κεφαλές εκμεταλευόμενες την περιστροφή πάνε από μόνες τους και παρκάρουν. Επίσης, την ώρα που παρκάρουν μπαίνει και μια πλαστική ασφαλιούλα που τις κλειδώνει στη θέση τους. Αυτή η ασφαλιούλα ανοίγει αποκλειστικά και μόνο από το ρεύμα αέρος που δημιουργούν οι δίσκοι μόλις αρχίσουν να περιστρέφονται.
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
26-01-06, 16:30 #51
Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Όπως είπα και πριν, Η ΚΑΘΕΑΥΤΗ κεφαλή, ΔΕΝ ακουμπάει. Ακουμπάει όμως το σώμα της από ότι φαίνεται και από τη φωτογραφία....
Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
26-01-06, 16:46 #52
Άρα διάβασες, στην προηγούμενη ακριβώς παράγραφο, το εξής:
Due to the extremely close spacing of the heads and disk surface, any contamination of the read-write heads or disk platters can lead to a head crash — a failure of the disk in which the head scrapes across the platter surface, often grinding away the thin magnetic film.
A head crash occurs when the read-write head of a hard disk drive touches its rotating platter. The head normally rides on a thin film of moving air entrapped at the surface of the platter ...
-
26-01-06, 16:52 #53
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Επομένως δεν είναι φτιαγμένα από κάποιο υλικό "εξωγήινης" αντοχής.
(edit: Η μαγνητική επίστρωση μπαίνει από πάνω φυσικά. Και μάλλον είναι ακόμα πιο ευαίσθητη!)
Βασικά έπεσα πάνω σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα διαφήμιση (!).
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Δεν έχω ποτέ ανοίξει κανένα δίσκο!
Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
-
26-01-06, 18:25 #54
Φίλε n!ckk, αστειεύομαι φυσικά! Όλοι μας μαθαίνουμε, αρκεί να το θελήσουμε και να το κάνουμε σωστά.
Οι κινητήρες στους οποίους αναφέρεται ο BlindG είναι μάλλον τύπου jet. Σίγουρα, δεν μπορεί να είναι εμβολοφόροι.
Οι πρώτοι δίσκοι με glass platters ήτανε της IBM, και νομίζω η σειρά GXP της οικογένειας DeskStar, που απέκτησαν το παρατσούκλι DeathStar επειδή έλειωναν(!) οι κεφαλές τους από υπερθέρμανση.
Είχα κι εγώ μερικούς τέτοιους στα 40GB, που πραγματικά πετούσαν σε επιδόσεις. Βλάβες απρόβλεπτες, στα χέρια μου τουλάχιστον, δεν έβγαλαν. Ο τελευταίος τους παρέδωσε πνεύμα πριν από μερικούς μήνες, όταν από data τον χρησιμοποίησα ως system σε βοηθητικό μηχανάκι με λίγη RAM, όπου τρελλάθηκε στο swapping.
-
26-01-06, 18:41 #55
Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Εδώ τίθεται το θέμα του τι ορίζουμε ως head. Αν ορίζουμε ΜΟΝΟ το μαγνητικό μέρος που έχει και το πηνίο τότε ναι, αυτό ΔΕΝ ακουμπάει όπως είπα και πριν οπότε head crash θα μπορούσε να είναι και η αποκόληση αυτού. Από πρακτιή εμπειρία, τα ελάσματα πάνω στα οποία είναι στηριγμένη η κεφαλή, την "πιέζουν" προς τα κάτω και ως απόδειξη αυτού παραθέτω (εκτός από την προσωπική μου εμπειρία από άνοιγμα δίσκου) την φωτογραφία της wikipedia όπου οι κεφαλές ακουμπάνε η μια στην άλλη μόλις αφαιρεθεί το platter από τη μέση (αλλιώς πως εξηγείται αυτό το γεγονός?). Αυτό για το οποίο δεν μπορώ να εγκυηθώ είναι για το αν κατα την περιστροφή του δίσκου από την ταχύτητα, δημιουργείται στρώμα αέρα το οποίο απωθεί ελάχιστα την κεφαλή για να μην ακουμπάει στον χώρο όπου υπάρχουν δεδομένα.
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
)
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
Επίσης, θα ξέρεις πόσο δύσκολα χαράζοναι τα κρύσταλλα!
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
26-01-06, 19:22 #56
Αρχικό μήνυμα από Γιώργος
Επίσης ένα πολύ καλό site το οποίο έχει αρκετές εξηγήσεις σε βασικά θέματα και το έχω επισκευτεί πάρα πολλές φορές είναι το www.howstuffworks.com. Δες και το link για τους κινητήρες τύπου turbofan.
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
26-01-06, 19:45 #57
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Μόνο η μία κεφαλή φαίνεται, που ακουμπά στο platter.
Το platter είναι τόσο λείο που αντανακλά τα πάντα σαν καθρέφτης (βασικά, λογικά είναι πολύ πιο λείο από τους καθρέφτες που έχουμε στα σπίτια μας).
Οπότε αυτό που φαίνεται σαν δεύτερη κεφαλή είναι το είδωλο της πρώτης!
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Αρχικό μήνυμα από BlindG
Εγώ π.χ. μέχρι πριν από λίγο δεν είχα ιδέα ότι οι κινητήρες των αεροπλάνων (έστω οι jet) περιστρέφονται τόσο γρήγορα. Θα μου πεις, τώρα που το έμαθα έγινα μηχανικός? Όχι, αλλά κάτι είναι και αυτό.
Επίσης μπορεί να με ρωτήσουν κάτι που το μισο-ξέρω και να αναγκαστώ να το ψάξω περισσότερο πριν απαντήσω.
Για να μάθουμε κάτι σε βάθος (και σε πλάτος!) μάλλον χρειάζονται περισσότερα από μερικά posts σε ένα forum. Αλλά τα λίγα αυτά posts μπορεί να αποτελούν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα ερεθίσματα και ίσως το έναυσμα για λίγο περισσότερο ψάξιμο.
-
26-01-06, 20:08 #58
Αρχικό μήνυμα από n!ckk
Δυστυχώς δεν έχω μηχανή για τα τραβήξω φωτογραφία με τέτοια ευκρίνεια αλλά σε διαβεβαιώ οτι εάν εφαιρέσεις το platter, θα δεις αυτήν ακριβώς την εικόνα
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
26-01-06, 20:20 #59Ο Γιώργος είναι αυτός που έχει τις επιστημονικές γνώσεις για να "διδάξει", από αυτόν μαθαίνω εγώ
Ως άνθρωπος που είμαι -και αυτό δεν αλλάζει-, οι γνώσεις μου είναι, και θα παραμείνουν περιορισμένες.
Προσπαθώ να γνωρίζω ό,τι χρειάζεται -και στο βάθος που απαιτείται- ώστε να μην αφήνω τίποτε στην τύχη.
Και όπως σε κάποια θέματα υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν λιγότερα από εμένα, δεχθείτε την παράλληλη ύπαρξη άλλων, ειδικότερων, που δίπλα τους θυμίζω μαθητούδι Δημοτικού.
Με ακούσατε να αναλύω τα SPMS σε κάποιο βάθος επειδή ήμουν ήδη ενημερωμένος (ζαβολιά!), πολύ απλά γιατί κλήθηκα να σχεδιάσω κάποια τέτοια. Γι' αυτό ήμουν στη θέση να τα εξηγήσω από τη σκοπιά του σχεδιαστή, και όχι του τεχνικού ή του εμπόρου παλμοτροφοδοτικών!
BlindG, μας ενδιαφέρει αλήθεια το πού κάθονται οι κεφαλές ενός δίσκου, όταν αυτός είναι ανοιγμένος για φωτογράφηση; Θεώρησέ τον άχρηστο επειδή είναι αδύνατον πλέον για αυτόν να ξανακλείσει, και να δουλέψει σωστά.
Όταν ο δίσκος λειτουργεί, οι κεφαλές επιπλέουν πάνω από τα platters και δεν τα ακουμπούν. Τελεία. Έτσι σχεδιάστηκε. Οτιδήποτε άλλο δεις είναι εκτός προδιαγραφών λειτουργίας.
Επίσης, αφού οι κεφαλές δεν τολμούν να αγγίξουν τα εν λειτουργία platters, γιατί να θέλουν να κάνουν αυτό το επικίνδυνο πράγμα οι χοντροκομένοι βραχίονές τους;
Δεν είμαι σίγουρος εάν έχω άλλα επιχειρήματα για το θέμα...
Τέλος, χαίρομαι πραγματικά όποτε διαβάζω δημοσίως μια τέτοια αλήθεια:
Για να μάθουμε κάτι σε βάθος (και σε πλάτος!) μάλλον χρειάζονται περισσότερα από μερικά posts σε ένα forum. Αλλά τα λίγα αυτά posts μπορεί να αποτελούν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα ερεθίσματα και ίσως το έναυσμα για λίγο περισσότερο ψάξιμο.
-
26-01-06, 20:30 #60
Αυτο ειναι αληθεια. Παντα υπαρχει ο πιο ειδικος και παντα χρειαζονται ολοι στην επεκταση ενος θεματος και οι γνωστες και οι μη, καθως και οι λανθασμεμες αποψεις. Χωρις ερωτηση δεν υπαρχει απαντηση και χωρις λαθος δεν υπαρχει σωστο.
Κοιτα που ξεχασαμε το πιο απλο περιπλεκοντας τα πραγματα
Ενα καλο φυσηγμα στις οπες της οθονης απο μακρια, μιας και οτι υλικο εχει θερμοτητα εχει την ιδιοτητα να τραβαει σαν μαγνητης σκονη, καπνο...ειμαι σιγουρος οτι πολυ λιγοι το κανουν (μαζι με μενα που βαριεμαι)
Παρόμοια Θέματα
-
Μια καλή CRT άρχισε να θολώνει. Μπορώ να κάνω κάτι?
Από BlindG στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 44Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-07, 12:31 -
καλή κατάσταση cd/dvd
Από johnyb98 στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-07, 15:21
Bookmarks