Καλημέρα,
ποια γλώσσα προγραμματισμού θα μου προτείνατε να ασχοληθω? Έχω ξεκινήσει visual basic αλλά πολλοί μου λένε ότι δεν χρησιμοιποιείτε πουθενά. Με ποια πιστεύετε οτι πρέπει να ασχοληθώ?
Εμφάνιση 1-15 από 139
-
25-05-09, 13:52 Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #1
-
25-05-09, 14:47 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #2
Όπως δεν υπάρχει ένα κατσαβίδι για όλες τις βίδες, δεν υπάρχει μία γλώσσα προγραμματισμού για όλες τις δουλειές. Όπως οι πιλότοι μαθαίνουν να πετούν σε ελικοφόρα και όχι σε F-16, έτσι και η μάθηση του προγραμματισμού είναι διαφορετική από την πρακτική χρήση.
Εσύ τι θέλεις να κάνεις; Σε τι επίπεδο βρίσκεσαι και σε τι επίπεδο θέλεις να φτάσεις;
-
25-05-09, 15:16 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #3
θέλω να φτάσω επαγγελματικό επίπεδο,αλλά έχω πολλά χρόνια μέχρι να ενηλικιωθώ,(5), έχω ξεκινήσει λίγη basic,αλλά δεν μου πολυαρέσει, σήμερα κοίταξα λίγη pascal και μου άρεσε, επίσης μου είπαν ότι άμα ξέρεις pascal μετά είναι παιχνιδάκι η C που είναι πολύ βασική. Να τελείωσω την pascal και να πάω C?
-
25-05-09, 15:34 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #4
Καλύτερα τελείωσε την Pascal, και μετά πιάσε Haskell:
http://en.wikipedia.org/wiki/Haskell...ming_language)
Υπάρχει ένα νέο programming paradigm που λέγεται functional programming paradigm που έχει δύο πλεονεκτήματα, λιγότερα bugs και εύκολο parallelization, δηλαδή εύκολα κάνεις multithreading εφαρμογές χωρίς thread-sharing, και έτσι έχεις τη μέγιστη απόδοση multicore CPUs συστημάτων, και multiprocessor συστημάτων.
Μία τέτοια γλώσσα της Microsoft είναι η F# η οποία όμως είναι στα γεννοφάσκια της και επίσης ανήκει στην Microsoft, ενώ η Haskell είναι επίσημο standard και δεν ανήκει σε κάποιον συγκεκριμένα.
Το πιο πρόσφατο standard της Haskell αυτή τη στιγμή, είναι το "Haskell 98".
Όταν μάθεις αρκετά την Haskell, εδώ είμαστε να μας ρωτήσεις για το που θα συνεχίσεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WagItchyef : 25-05-09 στις 15:43.
-
25-05-09, 15:36 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #5
Καταρχήν κάτι που σου αρέσει, αν δεν σου αρέσει δεν πρόκειται να πας μακριά. Κατά δεύτερων προτίμησε κάτι με C style syntax, μιας και είσαι μικρός αν τριφτείς 2-3 χρόνια με C και σου αρέσει θα έχεις μεγάλο πλεονέκτημα αργότερα, αν θες να το προχωρήσεις ακόμα παραπέρα βάλε και μια διανομή linux να παιδευτείς λίγο.
-
25-05-09, 15:38 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #6
Ωραία.
Στο επίπεδό σου το σημαντικό είναι να μάθεις την αλγοριθμική σκέψη. Δηλαδή πώς λύνουμε ένα πρόβλημα ακολουθώντας συγκεκριμένα, απλά βήματα που καταλαβαίνει ο υπολογιστής. Να μάθεις επίσης ποια είναι τα βήματα που καταλαβαίνει ο υπολογιστής, ανεξαρτήτως γλώσσας (πχ διακλάδωση-if, επανάληψη-for,while κλπ, κλήση υποπρογράμματος, κλήση συνάρτησης κοκ).
Η Pascal και κάποιες BASIC είναι καλές για αυτό. Μια συμβουλή: μην πας να φτιάξεις από την αρχή φανταχτερά πράγματα όπως γραφικά interfaces ή 3D παιχνίδια. Επικεντρώσου στα απλά-ξενέρωτα και μάθε τη λογική. Μετά θα έρθουν και τα φανταχτερά.
Η C σε εισάγει στους δείκτες, αντικείμενο με το οποίο δυσκολεύεται πολύς κόσμος. Αλλά είναι για μένα η "μητέρα των γλωσσών", οπότε αποτελεί καλή επιλογή, χρήσιμη και για μετά. Επίσης, λόγω της αρχικής δυσκολίας της είναι καλό "κόσκινο". Δηλαδή αν δεν τα πας καλά μαζί της, μάλλον δεν πρέπει να ασχοληθείς με προγραμματισμό.
Περίμενε και άλλες γνώμες. Επίσης ρίξε μια ματιά, υπάρχουν παρόμοια θέματα στο forum.
Καλή συνέχεια.
-
25-05-09, 16:05 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #7
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ. Τελικά θα τελειώσω την pascal και μετά,το καλοκαίρι θα κάνω μαζί,μιας και θα έχω χρόνο, haskell και C. Μετά θα μείνω με όποια μου αρέσει για κανένα χρόνο και μετά βλέπουμε.
........Auto merged post: thanos523 πρόσθεσε 1 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Κανένα βιβλίο καλό για haskell ξέρεις να μου πεις?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thanos523 : 25-05-09 στις 16:05. Αιτία: auto merged post
-
25-05-09, 16:08 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #8
Σχετικά με τη C, καλύτερα μάθε C++ αντί για C.
Για να μάθεις C++ δεν είναι προαπαιτούμενο να μάθεις C, αντίθετα μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα.
........Auto merged post: WagItchyef πρόσθεσε 0 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Γνωρίζεις αγγλικά για να διαβάσεις αγγλικό βιβλίο;
Αυτό φαίνεται καλό:
http://www.papasotiriou.gr/product.e...40&prid=813112 (μαλακό εξώφυλλο).
http://www.papasotiriou.gr/product.e...15&prid=812987 (σκληρό εξώφυλλο).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WagItchyef : 25-05-09 στις 16:10. Αιτία: auto merged post
-
25-05-09, 16:10 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #9
Κι εγώ συμφωνώ με τη C++. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να μάθεις C++ απ' ό,τι να μάθεις C και σίγουρα κατευθείαν, χωρίς να περάσεις πρώτα από τη C.
-
25-05-09, 16:42 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #10
-
25-05-09, 16:50 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #11
Όχι απλά δεν είναι αναγκαστικό, αλλά η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν πρέπει να μάθεις C αν σκοπεύεις να μάθεις C++. Μόνο θα σε μπερδέψει. Η φιλοσοφία είναι διαφορετική.
Α! και αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό στη ζωή σου, μη συνεχίζεις καθόλου με τη Visual Basic. Κάτι ξέρει ο Dijkstra
-
25-05-09, 16:53 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #12
-
25-05-09, 17:03 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #13
Πράγματι, η C++ βασίστηκε στη C και είναι η συνέχειά της. Αλλά είναι μία ολοκληρωμένη γλώσσα, με διαφορετική φιλοσοφία που καταργεί πάρα πολλές έννοιες της C και πρέπει να τη μάθεις από την αρχή και αυτόνομα.
Σκέψου ότι και η Java (και η C#) βασίζονται στη C++, αλλά δεν είναι απαραίτητο να μάθεις C++ για να μάθεις Java (βέβαια σε αυτήν την περίπτωση δε βλάπτει να ξέρεις C++, αντίθετα βοηθάει κιόλας)
-
25-05-09, 17:06 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #14
-
25-05-09, 17:09 Απάντηση: Ποια γλώσσα προγραμματισμού? #15
Και στις δύο μπορείς να μάθεις τα βασικά του προγραμματισμού. Το θέμα είναι ότι η μία είναι αντικειμενοστραφής (C++) η άλλη όχι, είναι procedural (C).
Αυτό όμως έχει να κάνει με το πως θα φτιάχνεις τα προγράμματα αργότερα, πως θα σκέφτεσαι, αλλά τα βασικά θα τα μάθεις το ίδιο καλά και στις 2.
Επίσης για quick 'n' dirty καταστάσεις καλό είναι να ξέρεις και κάποια scripting γλώσσα όπως η Python που μπορείς να ξεπετάξεις πρόγραμμα για απλές καταστάσεις χωρίς πολλά πολλά.
Τέλος αφού αρχίσεις και εξοικειώνεσαι με την γλώσσα και με τον προγραμματισμό γενικότερα, άρχισε να ψάχνεις για version control και build tools όπως το make και το ant (για java κυρίως το τελευταίο). Σε αυτές τις κατηγορίες θα μάθεις κάποια εργαλεία που είναι ανεκτίμητα στον προγραμματισμό, ειδικά όταν τα προγράμματά σου θα αρχίσουν να μεγαλώνουν σε μέγεθος και χρόνο (δεν θα το φτιάχνεις σε ένα απόγευμα εννοώ).Heh, screw you guys... I'm going home!
Παρόμοια Θέματα
-
Μια γλώσσα προγραμματισμού εναλλακτική της Java
Από xpan στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 47Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-09, 20:33 -
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ C++
Από areti στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-08, 10:06 -
Εύκολη Γλώσσα Προγραμματισμού?
Από didaskalo στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 128Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-06, 18:41 -
Γλώσσα προγραμματισμού για Linux-Windows
Από giorgosc61 στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 163Τελευταίο Μήνυμα: 21-01-06, 01:16 -
Γλώσσα προγραμματισμού επιτρέπει σε κάρτες γραφικών να προσομοιώνουν σουπερνόβα !!!
Από dantouan στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-05, 03:36
Bookmarks