Καλησπερα σε ολους τους καλους φιλους , αυτο που θελω να ρωτησω ειναι απλο και γρηγορο. (καθως δεν ξερω τι μου γινεται)
Υπαρχει δυνατότητα δορυφορικου iNTERNET η καπως ετσι με καταλληλο εξοπλισμό!? (Πιατο , καποια συνδρομη κτλ κτλ??)
Επισης να ρωτησω και κατι αλλο ορμόμενος απο την απαντηση του φιλου..μεγαλυτερη ταχυτητα απο 512 δεν υπαρχει??
Εμφάνιση 1-6 από 6
Θέμα: Internet Sat
-
01-06-09, 17:59 Internet Sat #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος damako3 : 01-06-09 στις 18:04.
-
01-06-09, 18:00 Απάντηση: Internet Sat #2
hellas sat net, κοντά στα 500 εξοπλισμος 40 το μήνα 512/96
-
01-06-09, 18:02 Re: Internet Sat #3
-
04-06-09, 14:32 Απάντηση: Internet Sat #4
Καλησπερα και απο μενα.
Μιας και ειμαι κατοχος του πακετου 512/96 απο την Hellas Sat ισως σου φανουν χρησιμα τα παρακατω.
Καταρχην το δορυφορικο internet προοριζεται καθαρα για χρηση απλων εφαρμογων που χρησιμοποιουν το διαδικτυο. Δηλαδη μη περιμενεις να παιξεις καποιο online game με ανεση διοτι κατα μεσο ορο τα Pings κυμαινονται απο 750 ms και χτυπανε και 1000αρια αρκετες φορες. Δεν εχω δοκιμασει ποτε βεβαια, αλλα υποθετω πως δεν θα ειναι και η καλυτερη εμπειρια.
Στο σερφαρισμα η κατασταση ειναι πολυ καλη. Ομως σε περιοδους με κακοκαιρια, πυκνη συννεφια, δυνατη βροχη και τα σχετικα υπαρχουν περιπτωσεις οπου η συνδεση κοβεται για καποιο χρονικο διαστημα (οχι συχνα βεβαια, αλλα γινεται) ή η ταχυτητα μειωνεται αισθητα και το surfing γινεται αρκετα αργο.
Γενικα οταν θα στησεις τον εξοπλισμο, το πιατο πρεπει να μπει σε καλη θεση, να μην εχει κανενα εμποδιο μπροστα (ουτε καν ενα κλαδακι απο δεντρο) καθως και να ειναι στηριγμενο οσο το δυνατον πιο καλα.
Οι τεχνικοι θα σου πουν και ποσο πρεπει να ειναι η ισχυς του σηματος. Νομιζω απο περιοχη σε περιοχη παιζει αυτο, εμενα ας πουμε το best ειναι 13.5 dB και οταν εχουμε συννεφια, δυνατη βροχη ή στην χειροτερη χιονι πεφτει μεχρι και τα 11 dB. Στο 10.9 "χανεται" η συνδεση. Οριστε και το Control panel του router.
Στο Youtube τα βιντεακια φορτωνουν στην πλειοψηφια σχετικα γρηγορα, παρολαυτα HD ποιοτητα ξεχνατο καλυτερα.
Το θετικο που παρατηρησα ειναι οτι αυτη την ταχυτητα που περνεις τοση εχεις ακριβως.. Δηλαδη με 512 στο speedtest μου εβγαζε 490-500. To download speed κυμαινεται απο 50-60 kb/s.
Οσο ν'αφορα το κομματι του upload νομιζω ειναι και αυτο πολυ "δυνατο" παρολο που ακουγεται μικρο σαν νουμερο. Επειδη εγω το δορυφορικο το ηθελα για μεταδοση δεδομενων, το upload ηταν ενα κρισιμο σημειο. Τελικα αντεξε μια χαρα, και αυτη τη στιγμη κραταω στον αερα εναν Μετ. Σταθμο και 2 καμερες να στελνουν σχεδον live δεδομενα. Μπορειτε να βλεπετε το αποτελεσμα στην παρακατω σελιδα:
http://www.meteokav.gr/vounochori/
Συγκριση με κανονικη γραμμη ADSL και upload 384 kbps:
http://www.meteokav.gr/weather/
Κατα διαστηματα αργει, αλλα νομιζω οτι σε τελικη αναλυση το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο για 96 kbps + το πολυ μεγαλο ping. Η μεγαλυτερη ζημια στις οποιες καθυστερησεις ειναι ακριβως εξ'αιτιας των πολυ υψηλων ping.
Damako για πια χρηση το θελεις το δορυφορικο? Βρισκεσαι σε περιοχη χωρις καλυψη? Το δορυφορικο ειναι ακομα ακριβο και συμφερει μονο σε ιδιαιτερες περιπτωσεις.
Φιλικα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Meteomaniac : 04-06-09 στις 15:49.
-
04-06-09, 15:12 Απάντηση: Internet Sat #5
μπραβο Meteomaniac για τις συμβουλες και τις επεξηγησεις σου. Θα συμφωνησω απολυτα με τις συμβουλες και με οτι λες περι δορυφορικου
Υ.Γ :Ωραιο σπιτακι εχεις...
-
06-06-09, 02:32 Απάντηση: Internet Sat #6
Παρόμοια Θέματα
-
Sat Internet / Hellas Digital
Από oikein στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 632Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-09, 11:51 -
Sat Internet και P2P...
Από halkx στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 26-06-05, 18:06 -
Sat internet σε hotbird ?
Από Ulver στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 08-11-04, 03:55 -
amfodromo sat internet
Από oikein στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-03, 17:05 -
Πλαίσιο και Sat Internet
Από Crystal-Flavor στο φόρουμ SatelliteΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-02, 23:39
Bookmarks