συμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, πάνω απο τρια τέταρτα των χρηστών δεν γνωρίζουν οτι η Google διατηρεί και αποθηκεύει στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση τους
Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά το περασμένο σαββατοκύριακο απο το Ponemon Institute και είχε δείγμα πάνω απο χίλιους χρήστες.
Η Google διατηρεί ένα cookie που λήγει το 2038, που αποθηκεύει την διεύθυνση IP του χρήστη. Πρσοφατα όμως άρχισε να προσφέρει ενοποιημένες υπηρεσίες που αποθηκεύουν το ιστορικό αναζητήσεων, αγοραστικών συνηθειών, και κοινωνικών επαφών των χρηστών του.
Στη δημοσκόπηση 56% των ερωτηθέντων απάντησε οτι η Google δεν θα πρέπει να παραδώσει πληροφορίες στο κράτος, ενώ μόνο το 14% θα δεχόταν να γίνει αυτό ακόμα και μόνο για ποινικές υποθέσεις.
http://www.theregister.co.uk/2006/01..._privacy_poll/
Εμφάνιση 1-15 από 49
-
25-01-06, 03:16 77% των χρηστών δεν γνωρίζουν οτι το Google αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα #1
-
25-01-06, 03:20 #2
Με το gMail τι να γίνεται άραγε;..
-
25-01-06, 03:28 #3Με το gMail τι να γίνεται άραγε;..
αυτό με χαλάει και μένα με το gmail, δεν προκειται να δώσω στα queries μου ονοματεπώνυμο και φίλους
-
25-01-06, 03:34 #4
Ωραία...!!!Καλά πάμε,και που΄σαι ακόμα..
'' Εδώ σε έχω'' φωνάζει το google στους απανταχού αμέριμνους ανά όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη μηχανή για πολλούς και διαφόρους λόγους...!!Την κοινοποίηση των πληροφοριών στο κράτος την βλέπω ως ένα θέμα που ενδείκνυται για άπειρη αντιπαράθεση επιχειρημάτων και απόψεων, καθώς μπορεί να είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα το όλο εγχείρημα αλλά μήπως τίθεται ζήτημα ηθικής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων και κατ'επέκταση δικαιωμάτων του καθενός..???
-
25-01-06, 03:58 #5
Δυστυχώς νομίζω πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε σημείο που δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι δραστικό για την επαναφορά και την αυτορύθμιση. Εγώ επίσης "αγριεύτηκα" με το Google Desktop το οποίο έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία στον υπολογιστή μας...
-
25-01-06, 04:49 #6
Μηπως να κραταμε μια πισινη και για το yahoo?Γιατι στα ιδια βηματα πατανε αυτοι οι δυο σε πολλα πραγματα συν το οτι η yahoo ειναι και πιο παλια στα κολπα. Γενικως πιστευω πρεπει να μαστε επιφυλακτικοι στο οτιδιποτε στο ιντερνετ. Δεν θα θιξουμε κανεναν με την υποβολη ψευδων στοιχειων σε διαφορες φορμες πλην ελαχιστων εξαιρεσεων. Πρεπει να μαθουμε να παιρνουμε αυτο που θελουμε χωρις να δινουμε βροντερο παρον. Στα μουλοχτα που λενε. Ισως να κανω λαθος αλλα το κεφαλι μου θα το χω ησυχο.
-
25-01-06, 06:58 #7
Ρε στο google σκαλωσατε? Εδω σε λιγο θα σωνονται ολα τα online δρωμενα σε επιπεδο ISP. Εχει ηδη ψηφιστει απ'την Ε.Ε.. Και εχω την εντυπωση οτι αυτη θα ειναι μια οδηγια που θα ενσωματωθει (σε αντιθεση με αλλες χρησιμες οδηγιες) απιστευτα γρηγορα.
Ισως ομως να προσκρουει στο συνταγμα, οποτε καλο ειναι να τ'αναθεωρησουμε και αυτο...
-
25-01-06, 10:35 #8
Αρχικό μήνυμα από Cafeeine
Δεν έχουμε πρόβλημα καθώς φροντίζουν να μας αλλάζουν τις διευθύνσεις οι ΙSP.
Οπότε την σημερινή διεύθυνση μου την είχε προχθές ένας παιδεραστής, αντι-προχθές ένας έμπορος ναρκωτικών και την προηγούμενη εβδομάδα ο bin LAdin.
Βύρων.
-
25-01-06, 10:51 #9
Θεωρητικά ναι. Στην πράξη, το δικό μου dynamic εδώ και μήνες απλώς ανανεώνεται (κάνει reset και μου ξαναδίνει το ίδιο). Το δικό σου;...
-
25-01-06, 11:31 #10
Λοιπόν για το gmail, αν προσέξετε, ΜΕ ΒΑΣΗ το περιεχόμενο των email(keywords) εμφανίζονται διαφημίσεις δίπλα....
Καλά... η google είναι μόνο η αρχήΌλοι το χρησιμοποιούμε για γι'αυτό όλοι μας θα έχουμε επισκέψεις από μαυροντυμένους κύριους σε λίγο...
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
25-01-06, 12:21 #11
Αρχικό μήνυμα από viron
-
25-01-06, 13:14 #12
ΩΩΩΩΩ πανικός. Και τι νοιάζει την Google τι ψάχνω εγω? Δηλαδή αν γράψω terrorism έχουν την δυνατότητα να με μπαγλαρώσουν σε dt?
-
25-01-06, 13:18 #13
Αρχικό μήνυμα από Hwoarang
-
25-01-06, 13:21 #14
Να υποθέσω ότι και το Yahoo Search τα ίδια είναι
-
25-01-06, 13:24 #15
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Bomb, Bin Laden, George W Bush, FBI, NSA, ΕΥΠ, Terrorism, C4, Nerve Gas, Detonator, Jihad, Afghanistan, oil, evolution theory.
Τώρα μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το παρόν thread θα διαβαστεί από τον Bush προσωπικά...Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
Παρόμοια Θέματα
-
H Google μειώνει τον χρόνο διατήρησης των IP των χρηστών στους 9 μήνες
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 30Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-08, 15:20 -
Google adsense και προσωπικά δεδομένα
Από chrispen στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίεςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 25-03-08, 10:46 -
Δεν αποθηκεύει ο Firefox
Από humanious στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-06, 18:11 -
Χάκερ κρατούν «ομήρους» τα δεδομένα χρηστών
Από dantouan στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 24-05-05, 22:37
Bookmarks