Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 65

Θέμα: windsurfing

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Άρχισα να αποκτώ πάλι επαφή με το αγαπημένο μου άθλημα, μετά από 7-8 χρόνια αποχής και ήδη μπορώ να δηλώσω κατενθουσιασμένος και ερωτευμένος. Φτιάχνω λοιπόν αυτό το νήμα, μήπως και μαζευτούμε μερικοί windsurfers, αλλάξουμε μερικές απόψεις, εμπειρίες, ιδέες, προτάσεις.

Ξεκίνησα σχεδόν από την αρχή και βρίσκομαι, μετά από λίγες ώρες προπόνησης σε μέτριο στάδιο. Δυστυχώς ποτέ δεν είχα μάθει επαρκώς τη βασική τεχνική του water start και σπάνια το πετύχαινα παλιά. Τώρα ούτε κατά διάνοια, μέχρι στιγμής. Ακόμα και γάντζο που έβαλα σήμερα, ήπια αρκετό νερό μέχρι να συνηθίσω να γέρνω το πανί αρκετά σοφράνο.

Ιστιοπλοΐα έκανα πολλά χρόνια (optimist, laser, ανοικτής θαλάσσης) και ήμουν σε καλό επίπεδο, οπότε το κομμάτι της θεωρίας, αν και μικρής σημασίας στο fun board, δε με δυσκολεύει. Περί ισορροπίας και τεχνικής έχω πάρα πολλά να μάθω.

Το θετικό γεγονός είναι ότι οι νέες σανίδες freeride είναι καταπληκτικές σε ευστάθεια και πλανάρισμα για κάποιον που μαθαίνει, οπότε δεν χρειάζεται να παιδευτείς πάρα πολύ πριν αρχίσει να νιώθεις την ομορφιά του αθλήματος. Παλιότερα πάλευες με μακρινάρια 3,5 μέτρα για να συνηθίσεις την ισορροπία και να κάνεις κανένα τακ, ενώ τώρα βλέπω φίλους μου με ελάχιστη εμπειρία, να πετυχαίνουν γρήγορα κάποιες πλεύσεις με 170 λίτρα φαρδιές σανίδες.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 15-06-09 στις 12:30.
    Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety

Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
    "Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Connx
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΜΑΚΡΗ
    Router
    Cisco
    Είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς. Ένα άθλημα που σχεδόν το 90% που το ξεκινάει παθιάζεται με αυτό. Ειδικά στον δικό μας τον χώρο που δυστυχώς πρέπει να ανεχόμαστε πολλές παραξενιές σε ηρεμεί σαν να έχεις πάρει 10 Lexotanil μαζί. Όμως έχει ένα πρόβλημα. Εθίζεσαι επικίνδυνα. Όταν έχει αέρα κόβονται οι οικογενειακές επισκέψεις, οι καφέδες με φίλους σε σημείο που όσοι δεν είναι στο χώρο και δεν μπορούν να κατανοήσουν την κατάσταση νομίζουν ότι τους σνομπάρεις.

ipo για το waterstart μην ανησυχείς λίγο επιμονή θέλει και δεν θα καταλάβεις για πότε το έμαθες. Θα σε συμβούλευα να δεις το video beginner to winner έχει εκπληκτικά tips για το waterstart ακόμη και όταν ο αέρας είναι οριακός. Αν σε βγάλει ο δρόμος προς Ανατολική Αττική ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε να το μάθεις.

Ο εξοπλισμός βελτιώνεται συνέχεια με εκπληκτικούς ρυθμούς. Είναι απίστευτο το ότι πλέον μπαίνεις με >7 πανί σε 15-20knots και έχεις εκπληκτική ευστάθεια ενώ τα σανίδια κοντένουν και φαρδένουν ακολουθώντας το πρότυπο των formula. Η εξέλιξη τουλάχιστον στα starboard που παίρνω εγώ θυμίζει τους υπολογιστές (ευτυχώς που εκεί δεν υπάρχουν windows). Παίρνεις το τελευταίας τεχνολογίας σανίδι και νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες για 5 χρόνια και στην επόμενη χρονιά προσθέτουν δυο εσοχές και βελτιώνεται απίστευτα η συμπεριφορά του.

Άντε να βοηθήσουμε και λίγο από εδώ το άθλημα γιατί είναι κρίμα σε μια χώρα με τόση θάλασσα να ασχολούμαστε τόσοι λίγοι με τέτοια πράγματα και να έχουμε ως κεντρικό σπορ τις καφετέριες.

Και ένα βασικό tip για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τώρα. Δεν λέμε ποτέ και σε κανέναν στην δουλειά ότι κάνουμε windsurfing, γιατί αργότερα όταν θα θέλουμε να κάνουμε κοπάνα θα το συνδυάζουν όλοι με τον αέρα που θα φυσάει την συγκεκριμένη μέρα θα θα το καταλαβαίνουν.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Ηθελα και εγώ να ασχοληθώ πολύ. Αλλα οταν μένεις σε ένα διαμερισμά σε πολυκατοικία τι μπορείς να κάνεις? Ειλικρινά ρωτάω. Θέλει χώρο ο εξοπλισμός.
    Εκτός και αν υπάρχει πατέντα που έχω χάσει.
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Connx
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΜΑΚΡΗ
    Router
    Cisco
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Demelene Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ηθελα και εγώ να ασχοληθώ πολύ. Αλλα οταν μένεις σε ένα διαμερισμά σε πολυκατοικία τι μπορείς να κάνεις? Ειλικρινά ρωτάω. Θέλει χώρο ο εξοπλισμός.
    Εκτός και αν υπάρχει πατέντα που έχω χάσει.
    Δεν χρειάζεται να τα κουβαλάς στο σπίτι. Υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους σερφότοπους μέρη με φύλαξη που μπορείς να αφήνεις τον εξοπλισμό σου.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pts Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν χρειάζεται να τα κουβαλάς στο σπίτι. Υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους σερφότοπους μέρη με φύλαξη που μπορείς να αφήνεις τον εξοπλισμό σου.
    ωχ ? Τώρα επαναπροσδιορίζεις κάποια πράγματα.
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Το avatar του μέλους mach
    mach Guest
    Πολύ καλό thread. Πάντα μου άρεσε η ιδέα αλλά ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ.
    Για δώστε καμιά πληροφορία για εμάς τους άσχετους. Πως μπορούμε να μάθουμε να σερφάρουμε;

Π.χ έχω δει σε παραλίες να γίνονται μαθήματα αλλά είναι λίγο δύσκολο να μπεις μέσα στο μπουλούκι με τα 10χρονα. Τμήματα... ενηλίκων υπάρχουν πουθενά;

Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Connx
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΜΑΚΡΗ
    Router
    Cisco
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mach Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πολύ καλό thread. Πάντα μου άρεσε η ιδέα αλλά ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ.
    Για δώστε καμιά πληροφορία για εμάς τους άσχετους. Πως μπορούμε να μάθουμε να σερφάρουμε;

Π.χ έχω δει σε παραλίες να γίνονται μαθήματα αλλά είναι λίγο δύσκολο να μπεις μέσα στο μπουλούκι με τα 10χρονα. Τμήματα... ενηλίκων υπάρχουν πουθενά;
    Αυτή η περίοδος είναι γενικά δύσκολη για μαθήματα στην Αττική καθώς τα ΣΚ συσσωρεύεται πολύς κόσμος στις παραλίες. Παρόλα αυτά, τα μαθήματα τουλάχιστον στο Σχοινιά που έχω παρακολουθήσει, γίνονται συνήθως σε προσωπικό επίπεδο ή σε ομάδες το πολύ 5 ατόμων, ενώ οι μικρές ηλικίες κάνουν συνήθως μάθημα σε μεμονωμένα γκρουπ. Αν πας κάποιο απόγευμα μετά την δουλειά το πιο πιθανό είναι να κάνεις μάθημα μόνος σου. Επίσης για όσους ενδιαφέρονται να ξέρετε ότι σχεδόν πάντα θα υπάρχουν και ωραίες παρουσίες που θα μαθαίνουν μαζί με σας.

Όμως παρά την δυσκολία του κόσμου, σε πρώτη φάση καλό είναι να κάνεις κάποια μαθήματα. Από 5-10 ανάλογα με την ευκολία εκμάθησης του καθενός. Επειδή είναι περισσότερο θέμα τεχνικής απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, κιλών και ύψους χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι λ.χ. κάποιος με πολλά κιλά δεν θα δυσκολευτεί περισσότερο να μάθει από κάποιον αδύνατο.

Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να αγοραστεί ο πρώτος εξοπλισμός ο οποίος καλό θα είναι να είναι μεταχειρισμένος. Αυτός προκύπτει από τα κιλά αναβάτη/συνθήκες αέρα του μέρους που σκεφτόμαστε να κάνουμε. Συνήθως, ξεκινάμε από τα πολλά λίτρα και στην συνέχεια κατεβαίνουμε όσο βελτιώνεται το επίπεδο μας.

Πολύ χρήσιμο forum για πληροφορίες είναι το http://www.windsurfing.gr. Στην ενότητα web links μπορείτε να δείτε τα πιο γνωστά spots της Ελλάδας και να πάρετε πληροφορίες σχετικά με το που γίνονται μαθήματα κλπ.

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Αν σε βγάλει ο δρόμος προς Ανατολική Αττική ευχαρίστως να σε βοηθήσουμε να το μάθεις.
    Ανατολική Αττική κάνω κι εγώ. Συγκεκριμένα νοικιάζω στο Σχοινιά, λίγο πιο βόρεια από το "Καράβι", ώστε να κόβει λίγο η πολυκοσμία. Εσύ από Παλλήνη φαντάζομαι ότι θα πηγαίνεις πιο συχνά στη Λούτσα.

Συνήθως το καλοκαίρι πηγαίνω στο Μάτι (ανάμεσα Ραφήνα και Ν. Μάκρη), όπου ο αέρας είναι ίσως ο μέγιστος στην Ανατολική Αττική ("μάτι του ανέμου" -> Μάτι) και το κύμα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο για την εκάστοτε ένταση ανέμου. Δυστυχώς όμως δεν έχω κατάλληλη σανίδα για να μπορώ να σηκώσω πανί και να εξασκηθώ. Βρέθηκα πριν από 14 χρόνια με μία wave slalom 2,6m/120L, με την οποία φυσικά δεν μπορώ να σηκώσω πανί, ενώ απέχω αρκετά από το waterstart που προϋποθέτει και την άνετη πλεύση με 15knots που χρειάζεται για να πλανάρει. Πικρή ιστορία... Αν είχα πάρει μία 160L τώρα θα σε πήγαινα κόντρα στη Λούτσα.

........Auto merged post: ipo πρόσθεσε 7 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αυτή η περίοδος είναι γενικά δύσκολη για μαθήματα στην Αττική καθώς τα ΣΚ συσσωρεύεται πολύς κόσμος στις παραλίες. Παρόλα αυτά, τα μαθήματα τουλάχιστον στο Σχοινιά που έχω παρακολουθήσει, γίνονται συνήθως σε προσωπικό επίπεδο ή σε ομάδες το πολύ 5 ατόμων, ενώ οι μικρές ηλικίες κάνουν συνήθως μάθημα σε μεμονωμένα γκρουπ. Αν πας κάποιο απόγευμα μετά την δουλειά το πιο πιθανό είναι να κάνεις μάθημα μόνος σου. Επίσης για όσους ενδιαφέρονται να ξέρετε ότι σχεδόν πάντα θα υπάρχουν και ωραίες παρουσίες που θα μαθαίνουν μαζί με σας.
    Το τελευταίο Π/Σ/Κ περνούσα όλο το απόγευμα στο Σχοινιά. Παρόλο τον πολύ κόσμο, οι περισσότεροι έκαναν ιδιαίτερο μάθημα και μάλιστα αυτούς που είδα έτυχε να είναι άνω των τριάντα ετών. Άντρες και γυναίκες. Υπάρχουν και ωραίες παρουσίες που κάνουν surf, αλλά οι καλύτερες λιάζονται στις ξαπλώστρες. Το μαύρισμα είναι πιο in από τον αθλητισμό στο γυναικείο φύλο.

Πρώτα μαθήματα κι εγώ στο Σχοινιά έκανα. Πρακτικά με 1,5 ώρα μάθημα είχα μάθει τις βασικές τεχνικές (τότε ήμουν 14 χρονών) κι από εκεί και πέρα παιδευόμουν μόνος μου, ώστε να αποκτήσω την απαραίτητη ισορροπία και εξοικείωση με τις αντιδράσεις πανιού και σκάφους. Η πρώτη-πρώτη επαφή ήταν στην Καλαμάτα σε ένα φίλο που είχε ένα mistral (3,72m, πάνω από 6 τετραγωνικά μέτρα πανί). Δεν είχα καταφέρει να κάνω τίποτε το σπουδαίο, αλλά τα 5 μέτρα που προχώρησα στην πρώτη μου επαφή ήταν αρκετά για να με ενθουσιάσουν για μία ζωή. Άσχετα αν τελικά δεν έφτασα ποτέ σε καλό επίπεδο, αφού ασχολήθηκα με άλλες κατηγορίες ιστιοπλοϊκών που διέθεταν οι όμιλοι της περιοχής.

Χτες νοίκιασα μία free ride 160L με 5,8m^2 πανί. 10-12 knots αέρα πρόλαβα στις 4 το απόγευμα, αλλά ήταν απίστευτα. Πόσο μπορώ να βρω άραγε σε μεταχειρισμένο αυτόν τον εξοπλισμό; Καινούριος κοστίζει 1600 ευρώ απ' ό,τι μου είπαν. Πολλά τα βαλάντια...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 15-06-09 στις 15:16. Αιτία: auto merged post

"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."

Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Connx
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΜΑΚΡΗ
    Router
    Cisco
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ipo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανατολική Αττική κάνω κι εγώ. Συγκεκριμένα νοικιάζω στο Σχοινιά, λίγο πιο βόρεια από το "Καράβι", ώστε να κόβει λίγο η πολυκοσμία. Εσύ από Παλλήνη φαντάζομαι ότι θα πηγαίνεις πιο συχνά στη Λούτσα.

Συνήθως το καλοκαίρι πηγαίνω στο Μάτι (ανάμεσα Ραφήνα και Ν. Μάκρη), όπου ο αέρας είναι ίσως ο μέγιστος στην Ανατολική Αττική ("μάτι του ανέμου" -> Μάτι) και το κύμα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο για την εκάστοτε ένταση ανέμου. Δυστυχώς όμως δεν έχω κατάλληλη σανίδα για να μπορώ να σηκώσω πανί και να εξασκηθώ. Βρέθηκα πριν από 13 χρόνια με μία wave slalom 2,6m/120L, με την οποία φυσικά δεν μπορώ να σηκώσω πανί, ενώ απέχω αρκετά από το waterstart που προϋποθέτει και την άνετη πλεύση με 15knots που χρειάζεται για να πλανάρει. Πικρή ιστορία... Αν είχα πάρει μία 160L τώρα θα σε πήγαινα κόντρα στη Λούτσα.
    Εξαρτάται από τον αέρα. Αυτήν την στιγμή είμαι λίγο στην φάση του φορτώνω τα πράγματα και πάω όπου έχει καλό αέρα. Έτσι, στους βοριάδες πάω στο Λιμανάκι της Νέας Μάκρης, σε νοτιάδες και ανατολικούς κάνω στο sailing academy ανάμεσα στο καράβι και τον Μωραϊτη. Στους δυτικούς πάω στο Σέσι Γραμματικού. Λούτσα ακόμα δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτά που λέγονται για την πολυκοσμία στα Νησάκια και γιατί δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα kite. Νόμιζω όμως ότι δεν θα το αποφύγω για πολύ γιατί η ποιότητα του αέρα εκεί είναι φανταστική.

Αν πας Λούτσα με >130L πάρε και ένα κουπί μαζί σου γιατί μόνο κανό θα μπορέσεις να κάνεις. Όταν όμως βελτιώσεις το water start θα κάνεις εκπληκτικό windsurf εκεί με την 120. Μπορείς όμως να μου πεις που μπαίνεις στο Μάτι για να έρθω μια μέρα να με περάσεις.

Χτες νοίκιασα μία free ride 160L με 5,8m^2 πανί. 10-12 knots αέρα πρόλαβα στις 4 το απόγευμα, αλλά ήταν απίστευτα. Πόσο μπορώ να βρω άραγε σε μεταχειρισμένο αυτόν τον εξοπλισμό; Καινούριος κοστίζει 1600 ευρώ απ' ό,τι μου είπαν. Πολλά τα βαλάντια...
    Μεταχειρισμένο εξοπλισμό μπορείς να βρεις στο windsurfing.gr άλλα και σε όλα τα γνωστά surfομάγαζα (θα σου πρότεινα το sportop). Πουλάω και εγώ ένα fanatic 155 αν ενδιαφέρεσαι. Επειδή πάντως τα 160L είναι πάρα πολλά να πάρεις οποσδήποτε μεταχειρισμένο γιατί πολύ γρήγορα θα χρειαστεί να το αλλάξεις.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pts : 15-06-09 στις 15:26.

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Αν πας Λούτσα με >130L πάρε και ένα κουπί μαζί σου γιατί μόνο κανό θα μπορέσεις να κάνεις. Όταν όμως βελτιώσεις το water start θα κάνεις εκπληκτικό surf εκεί με την 120. Μπορείς όμως να μου πεις που μπαίνεις στο Μάτι για να έρθω μια μέρα να με περάσεις.

Μεταχειρισμένο εξοπλισμό μπορείς να βρεις στο windsurfing.gr άλλα και σε όλα τα γνωστά surfομάγαζα (θα σου πρότεινα το sportop). Πουλάω και εγώ ένα fanatic 155 αν ενδιαφέρεσαι. Επειδή πάντως τα 160L είναι πάρα πολλά να πάρεις οποσδήποτε μεταχειρισμένο γιατί πολύ γρήγορα θα χρειαστεί να το αλλάξεις.
    Πριν από 8 χρόνια που έκανα, ήμουν και 20 κιλά λιγότερο. Τώρα με 90 κιλά (15 κιλά έβαλα στο στρατό...) δε με βοηθάει το σώμα μου παρόλο που το ηθικό είναι ακμαίο. Ευελπιστώ να χάσω μερικά σύντομα.

Με ενδιαφέρει το fanatic σου, αλλά πρώτα θα ήθελα να το δοκιμάσω, όχι για να το κρίνω αντικειμενικά, αλλά για να δω αν μπορώ να κάνω εγώ με αυτό. Απαιτήσεις για άριστη κατάσταση δεν έχω, χρειάζομαι απλώς κάτι αξιόπιστο που να με βοηθήσει να ξεφύγω επιτέλους από το βραχνά του uphaul. Ακόμα και τα πανιά που έχω είναι αρκετά χρησιμοποιημένα, ενώ δε διαθέτω άλμπουρο.

Το περί Λούτσας και κανό με μεγάλη σανίδα δεν το έπιασα. Στο Μάτι 2-3 φορές είχα δοκιμάσει με τη δική μου σανίδα, αλλά ακόμα και με 65 κιλά που ήμουν στα 16 έτη μου, η σανίδα βούλιαζε πολύ και η ευστάθεια ήταν πρακτικά ανύπαρκτη. Είχα πάρει τη συγκεκριμένη off season, σε εξαιρετική τιμή, από έναν φανατικό του είδους, ο οποίος (καλόπιστα βέβαια, αφού κάποιοι του έδιναν 50% περισσότερα χρήματα για όλο το πακέτο με μάτσα και πανιά) με είχε διαβεβαιώσει ότι με 3 μήνες εξάσκηση θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω. Αντικειμενικοί λόγοι (χρόνος, χρήμα) δε μου επέτρεψαν ποτέ να αφιερώσω πολλές ώρες σε ενοικίαση, οπότε η σανίδα έμεινε πλήρως αναξιοποίητη και τελικά απέβη κακή επιλογή.

Να σε περάσω δεν τίθεται θέμα, αλλά μπορώ να σε παρακολουθώ με τα κυάλια. Στο Μάτι όπως κατάλαβες δεν κάνω surf (ιστιοπλοΐα έκανα εκεί πολλά χρόνια), αλλά μόνο μπάνιο πλέον. Στην παραλία μπροστά στα δύο μεγάλα ξενοδοχεία ("Μάτι", "Attica Beach"). Μέχρι Γερμανοί έρχονται για τον αέρα και το κύμα στο Μάτι, ακολουθώντας τις πληροφορίες από ταξιδιωτικούς οδηγούς για windsurf. Με τα Μελτέμια οι 25 και 30 κόμβοι είναι συχνό φαινόμενο Ιούλιο και Αύγουστο στην περιοχή.

Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Connx
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΜΑΚΡΗ
    Router
    Cisco
    Με ενδιαφέρει το fanatic σου, αλλά πρώτα θα ήθελα να το δοκιμάσω, όχι για να το κρίνω αντικειμενικά, αλλά για να δω αν μπορώ να κάνω εγώ με αυτό. Απαιτήσεις για άριστη κατάσταση δεν έχω, χρειάζομαι απλώς κάτι αξιόπιστο που να με βοηθήσει να ξεφύγω επιτέλους από το βραχνά του uphaul. Ακόμα και τα πανιά που έχω είναι αρκετά χρησιμοποιημένα, ενώ δε διαθέτω άλμπουρο.
    Εννοείτε πως θα το δοκιμάσεις όπως και εννοείτε ότι θα πρέπει να το ελέγξει και κάποιος που ξέρει, για χτυπήματα κλπ. Είτε πάρεις αυτό είτε πάρεις οποιοδήποτε μεταχειρισμένο σκάφος. Εγώ έτσι και αλλιώς έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω οπότε μπορώ να στο δώσω όσο καιρό θέλεις.

Το περί Λούτσας και κανό με μεγάλη σανίδα δεν το έπιασα.
    Πολύς/λίγος αέρας=λίγα/πολλά λίτρα.Σε μέρη όπως η Λούτσα επειδή ο αέρας είναι συνήθως δυνατός είναι αδύνατον να κάνεις windsurf με πολλά λίτρα.

Στο Μάτι 2-3 φορές είχα δοκιμάσει με τη δική μου σανίδα, αλλά ακόμα και με 65 κιλά που ήμουν στα 16 έτη μου, η σανίδα βούλιαζε πολύ και η ευστάθεια ήταν πρακτικά ανύπαρκτη. Είχα πάρει τη συγκεκριμένη off season, σε εξαιρετική τιμή, από έναν φανατικό του είδους, ο οποίος (καλόπιστα βέβαια, αφού κάποιοι του έδιναν 50% περισσότερα χρήματα για όλο το πακέτο με μάτσα και πανιά) με είχε διαβεβαιώσει ότι με 3 μήνες εξάσκηση θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω. Αντικειμενικοί λόγοι (χρόνος, χρήμα) δε μου επέτρεψαν ποτέ να αφιερώσω πολλές ώρες σε ενοικίαση, οπότε η σανίδα έμεινε πλήρως αναξιοποίητη και τελικά απέβη κακή επιλογή.
    Με τα λίγα λίτρα είχα και εγώ (και εξακολουθώ να έχω) το ίδιο πρόβλημα. Όταν αρχίζεις να βελτιώνεσαι έρχονται όλοι και σε ζαλίζουν να κατέβεις λίτρα. Εκεί είναι λίγο παγίδα. Κατά πρώτον όταν είσαι 90 κιλά (ή 95 που είμαι εγώ) και έρχεται ένας 75-85 κιλά και σου λέει λ.χ. πάρε αυτό το σανίδι των 100 λίτρων είναι εκπληκτικό όσο καλή διάθεση και αν έχει να σε βοηθήσει επειδή υπολογίζει με τα δικά του κριτήρια, στην ουσία σου φορτώνει ένα σανίδι που θα κάνεις χρόνια να μάθεις να το καβαλάς. Κατά δεύτερον, επειδή εμείς κάνουμε σε μέρη που πρέπει να βάζουμε μεγάλα πράγματα τις περισσότερες φορές γιατί ο αέρας δεν είναι αρκετός το σκάφος βγαίνει σπάνια και έτσι δεν το μαθαίνουμε ποτέ. Εδώ η λύση είναι ή η Λούτσα με τα γνωστά προβλήματα ή ότι πας μια εβδομάδα σε ένα νησί με πολύ αέρα και μαθαίνεις εκεί να κάνεις με λίγα λίτρα έχοντας μια σχετική ασφάλεια. Αυτό βέβαια αφού μάθεις καλό water start και με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για μικρό slalom σανίδι όχι για wave που είναι το δικό σου και απαιτεί άλλες τεχνικές για να γεμίσει το πανί, άλλη θέση για να βγάλεις όρτσα κλπ.

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Έχω πλέον την εμπειρία, ώστε να τιθασεύω τον ενθουσιασμό μου και να περιορίζω τις επιθυμίες μου, σκεπτόμενος λίγο πιο ρεαλιστικά. Επομένως προτιμώ να αγοράσω μία σανίδα 145-160 λίτρα, με την οποία θα μπορώ να παιδεύομαι και να ευχαριστιέμαι απλές πλεύσεις κάθε καλοκαίρι, ακόμα κι αν δεν εξασκηθώ ποτέ πολύ καλά ώστε να κάνω άνετα water start (με το beach start τα πάω σχετικά καλά). Καταλαβαίνω και αυτό που λες για τον αέρα στην περιοχή μας που συνήθως δεν ξεπερνάει τους 20 κόμβους, οπότε μία μικρή σανίδα μάλλον θα αποβεί ξανά κακή επιλογή, λόγω περιορισμένης δυνατότητας χρήσης. Μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Ας φτάσω στο σημείο να γίνω καλός windsurfer, να με περιορίζουν τα 160 λίτρα, να κάνω και το χειμώνα και μετά ας μετανιώσω που δεν πήρα 110 λίτρα σανίδα. Και πάλι επιτυχία θα είναι για εμένα.

Το κακό με το windsurf είναι ότι χρειάζεται χρήματα για το ξεκίνημα. Άκου 1600€ για ένα καινούριο σύγχρονο πακέτο freeride. Απλησίαστα. Κι αν σκεφτείς ότι μιλάμε για βασικό εξοπλισμό και όχι κάτι extreme. Πόσο λες να τα πουλάνε αυτά μεταχειρισμένα; Μου είπαν ότι μετά από 1-2 μήνες χρήσης πουλάνε από τις σχολές κάποια από τα καινούρια τους σκάφη και πανιά.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 16-06-09 στις 15:16.

Περιοχή
    Νομός Αττικής
    Downloads
    43
    Uploads
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbps
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Arcadyan Speedport Smart
    Σήμερα έκανα με 145L σανίδα και ήταν απίστευτα. Αρχίζω να πιστεύω ότι μπορεί να ισχύει το "As good as sex" που λένε οι φανατικοί windsurfer.

Περιοχή
    Παλλήνη
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Connx
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΜΑΚΡΗ
    Router
    Cisco
    Σήμερα έκανα με 145L σανίδα και ήταν απίστευτα. Αρχίζω να πιστεύω ότι μπορεί να ισχύει το "As good as sex" που λένε οι φανατικοί windsurfer.

Χωρίς σχόλια....

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  photo.jpg 
Εμφανίσεις:  43 
Μέγεθος:  68,4 KB 
ID: 58493

Downloads
    35
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    DSLAM
    Tellas - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Speedtouch 585
    SNR / Attn
    9,5(dB) / 9,5(dB)
    σε όποια αντιπροσωπία αν πας στο τέλος της σεζόν θα βρεις άπειρα περσινά μοντέλα να πουλιούνται σε κάθε τιμή. Από σχολές.
    Αν βρεις κάποιο μοντέλο να σου αρέσει δηλαδή, μετά πας στο τέλος της σεζον στην αντιπροσωπία και αγοραζεις ανάλογα το budget σου. Mε μία γρατζουνιά στη γάστρα ή με μια λακουβίτσα στο πάνω μέρος ή με κάποια επισκευή στο fin box ή στις δέστρες οι τιμές πέφτουν δραματικά. Σαφώς και βρίσκεις και άψογα κομμάτια.
    ϊσως είσαι τυχερός και βρεις και τώρα, θυμαμαι που μίλαγαν για 200 και 300 κομμάτια καθε τέλος σεζόν. Αλλα το ξέρουν πολλοί το "μυστικό"
    μία που γνωρίζω και μαζεύει πολύ πράμα είναι η αντιπροσωπία της f2 http://www.funsports.gr/

Σελ. 1 από 5 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. WindSurfing Forum?????
    Από EgwEimai στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-06, 01:46

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα