@goldeneye215
Εφόσον έστειλες φόρμα θα πρέπει να πάρεις επίσημη απάντηση. Αναμένω με αγωνία να δημοσιεύσεις μια πιο ξεκάθαρη απάντηση από αυτή που πήρα εγώ ώστε να πιάσει τόπο το προθύστερον "παρακαλώ" σου
Στη δική μου καταγγελία πάντως η οποία ηταν στον τόνο που λέει ο pts δλδ "γνωρίζω ότι ο νόμος έχει ενσωματώσει τη Ευρωπαϊκη Οδηγία, συνεπώς οφείλουν οι κατασκευαστές να δίνουν δύο χρόνια εγγύηση", η απάντηση που πήρα επισυνάπτεται.
Η διαδικασία της ΓΓ έχει ως εξής:
1. Επικοινωνείς και μεταφέρεις το αίτημα/καταγγελία
2. Επικοινωνούν με τον κατασκευαστή και ζητούν εντός Χ ημέρων (νομίζω 15) να τους απαντήσει επίσημα ο κατασκευαστής. Ταυτόχρονα σου ζητούν τα παραστατικά
3. Εφόσον ο κατασκευαστής (ή το κατάστημα) υπαναχωρήσει επικοινωνεί συνήθως αυτός μαζί σου και σου λέει "οκ, σου δίνω την εγγύηση που ζητάς"
4. Εφόσον ο κατασκευαστής δεν υπαναχωρήσει.... το χάος. Εγώ πάντως περαιτέρω απάντηση δεν πήρα.
Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά όσο λέτε π.χ. σύμφωνα με τον pts "Κατά πρώτον το ότι βάσει του 3043 όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που πωλούνται εντός ΕΕ έχουν δύο έτη εγγύηση ανεξάρτητα από το τι λέει ο κατασκευαστής είναι απόλυτα σαφές και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση" τότε πολύ απλά δεν θα δίνανε τέτοιες απαντήσεις και κανένας κατασκευαστής στην ΕΕ δεν θα έδινε 1 χρόνο εγγύηση. Έλα μου όμως που...
Εμφάνιση 46-56 από 56
-
10-06-10, 17:52 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #46
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 10-06-10 στις 17:57.
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
10-06-10, 19:45 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #47
δεν πηρα γραπτη απαντηση μονο τηλεφωνικη καθως με ειχαν διαβεβαιωσει οτι εχουν ηδη κοινητοποιηθει εναντιον της acer για την υποθεση της ανακλησης και της μη αποζημιωσης η εστω επισκευης των ελαττωματικων λαπτοπ.
Γνωριζω πολυ καλα την διαδικασια δεν εχει νοημα για λογους εντυπωσιασμου να το αναφερεις. Η υποθεση ξεκινησε λιγο πριν τις γιορτες των χριστουγεννων και πιστευω οτι τρεξανε το θεμα για να μην τραβηξει με το νεο ετος το θεμα καθως αφορουσε παρα πολυ κοσμο (600 και βαλε ατομα που περιμεναν απο τον Οκτωβριο για καποια αποζημιωση η εστω επισκευη).
το θεμα με την εγγυηση ξεκινησε σαν ερωτηση στην ΓΓΚ και μετα απο προφορικη συννενοηση 2 μερες μετα ελαβα απο την acer email που διευθετουσε την διενεξη (εστειλα σκαναρισμενη αποδειξη και διαφορα αλλα στοιχεια που ζητησαν και μια μερα μετα μου απαντησαν).
το θεμα δεν ειναι απλο η χαος. ειναι να σαι και λιγο τυχερος. Στην περιπτωση σου αυτο το διφορουμενο νομικο πλαισιο καταληγει στην περιπτωση 4 που η εταιρια δεν ενδιαφερεται για μεμονομενες περιπτωσεις και ειναι αδιαλακτη σχετικα με τις απαιτησεις σου τοτε ναι ειναι ζορικα τα πραγματα.
πχ στα κινητα ΟΛΕΣ οι εταιριες δινουν 2 χρονια εγγυηση και αντιστοιχα ολες οι σοβαρες εταιριες δινουν 2 χρονια. μονο η HP και η Acer στα λαπτοπ δεν δινουν 2 και ειναι γνωστη η διαφορα ποιοτητας απο lenovo dell toshiba sony.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goldeneye215 : 10-06-10 στις 19:53.
-
10-06-10, 21:14 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #48
Δεν έχω λόγο να εντυπωσιάσω κανέναν. Είπα και επαναλαμβάνω ότι θέλω πολύ σε αυτό το θέμα να έχω άδικο!
Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί ενώ είναι τόσο "προφανές" ότι ισχύει η εγγύηση των δύο ετών τα μόνα πραγματικά (και όχι σου 'πα μου 'πες) στοιχεία σε αυτό το νήμα είναι η "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" σκαναρισμένη απάντηση σε επιστολή μου που επαναλαμβάνει το κομμάτι του νόμου που είχα ήδη παραθέσει.
Επίσης είναι πολύ περίεργο η ΓΓ να σου απαντάει προφορικά αφού κατάθεσες γραπτή αίτηση επικοινωνίας. Μήπως την μπερδεύεις με κάποιο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτή; Γιατί οι Δημόσιες Αρχές εξόσων γνωρίζω δεν συνηθίζουν να μιλάνε μόνο τηλεφωνικά.... ποτέ!
Μπορεί να ήμουν εγώ άτυχος κι εσύ τυχερός. Από την άλλη αφού, όπως λες η Acer εξαναγκάστηκε από τη ΓΓ σε υπαναχώρηση είναι άξια απορίας η επιμονή τους να συνεχίζουν να δίνουν ένα έτος εγγύησης.
Επίσης από τους κατασκευαστές ξέχασες την Apple η οποία ψιλοασχολείται και με την κινητή τηλεφωνία. Βέβαια παίζει αν πρέπει να την συγκαταλέξουμε στις σοβαρές εταιρείες, οπότε ίσως να έχεις δίκιο!
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
10-06-10, 22:06 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #49
sorry εχεις απολυτο δικιο για την Apple το ξεχασα τελειως την εχω αναφερει σε αλλο θεμα και forum αλλα σαν αμερικανικη εταιρια να μην την ενδιαφερει η παραμετρος αυτη. αν δεις διαφορα reviews σε ξενα site τον ενα χρονο εγγυηση στα προιοντα apple το αναφερουν σαν μειονεκτημα συγκριτικα με αλλους κατασκευαστες. δεν αμφισβητω οσα λες και τελικα να εχεις και δικιο για την νομοθεσια (δεν χρειαζεται να το ανεβασεις ξερω ποσο χαος ειναι αυτα τα θεματα) αλλα εφοσον υπαρχει δημοσιευμενο και μπορει καποιος να το χρησιμοποιησει και υπαρχει προηγουμενο που εχει αναφερθει πολλες φορες στο net γιατι καποιος να μην ασκησει το δικαιωμα του; δεν λεω να παρεις κατι με σκοπο να κανεις μετα φασαρια. αλλα ειπαμε οτι πολυς κοσμος δεν γνωριζει και την παταει. επισης εγω νομιζα οτι το eshop θα με αποζημιωσει (δινει 2 χρονια στα λαπτοπ εκτος απο τα apple) και αφου με γειωσαν τελικα εμπλεξα με την Acer και ειπα να δοκιμασω να βγαλω ακρη γιατι μου φανηκε αδικο μαγαζι να δινει τετοια εγγυηση (εστω και αν δεν εβγαλα ακρη πρακτικα) και ολοκληρη εταιρια να μην κανει τιποτα γι αυτο. τωρα για την επιμονη της Acer ειναι καθαρα θεμα κοστους. Πιθανως για να φτασει να ζημιωθει πρεπει να φαει τοσες καταγγελιες οσα ειναι τα χαλασμενα λαπτοπ ολα μαζι και γι αυτο να το συνεχιζει. συγκεκριμενα στην περιπτωση μου επαθε μεγαλη ζημια (το ιδιο θεμα και σε αλλες χωρες ακολουθησε τον ιδιο δρομο) αλλα ισως λογω κοστους να θεωρησαν οτι αυτη ειναι η καλυτερη λυση.
για την Apple δεν ξερω για ποιο λογο δεν ειναι σοβαρη εταιρια αλλα εγω θεωρω οτι δεν ειναι για την εγγυηση μιας και αφου πουλαει καλα προιοντα γιατι δεν δινουν εγγυηση της προκοπης παρολο που ειναι πανακριβα και σε γδερνουν αν θες apple care για 3 χρονια. δηλαδη η toshiba ειναι κοροιδο που δινει εγγυηση για κλοπη ατυχημα ή απολυση και επεκταση εγγυησης σε σχετικα λογικη τιμη;
δεν διαφωνω σε οσα λες ουτε σε αμφισβητω το θεμα ειναι να βγαινει κερδισμενος ο αδικημενος καταναλωτης και να μην νομιζουν οι εταιριες οτι λογω μεγεθους και θρασους θα κοροιδευουν τον κοσμο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goldeneye215 : 10-06-10 στις 22:14.
-
11-06-10, 09:31 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #50
yiapap με έχεις μπερδέψει. Η απάντηση της ΓΓΚ που εσωκλείεις σε δικαιώνει προχωρώντας μάλιστα και ένα βήμα παρακάτω, αφού στην τελευταία παράγραφο ζητάει διεύθυνση του καταστήματος για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Δεν έχω καταλάβει εγώ καλά; Τι έγινε αφότου τους κοινοποίησες τα στοιχεία του καταστήματος;
-
11-06-10, 09:34 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #51
Σου είπα. Απολύτως τίποτε.
Προφανώς το κατάστημα/ ο κατασκευαστής δεν υπαναχώρησε.Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
11-06-10, 10:23 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #52
Συγνώμη που επιμένω αλλά το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ο κατασκευαστής απάντησε πειστικά στην επιστολή της ΓΓΚ ή έχουμε να κάνουμε με το κλασικό πρόβλημα του κενού που υπάρχει στην ΓΓΚ και σε άλλες αρχές όπου κάποιοι επιδεικτικά αγνοούν τις επιστολές τους γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτουν σοβαρό μηχανισμό επιβολής κυρώσεων και αποφασίζουν να αντιδράσουν μόνο όταν τους έρθει το εξώδικο;
Να ξέρουμε αν αξίζει τον κόπο τελικά να προσφεύγουμε στην συγκεκριμένη αρχή ή είναι απλά χάσιμο χρόνου. Γιατί και εγώ σε κάποια καταγγελία που είχα κάνει σε σχέση με κατασκευαστικό πρόβλημα σε εξάρτημα αυτοκινήτων η αντιμετώπιση που είχα ήταν η ίδια. Αυστηρότατη 3σέλιδη νομική επιστολή από την ΓΓΚ στον αντιπρόσωπο να συμμορφωθεί στην νομοθεσία, ασαφής απάντηση του δεύτερου και στην συνέχεια τίποτα.
-
11-06-10, 11:01 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #53
Δυστυχώς δεν είχα καμία ενημέρωση μετά. Κι επειδή είχα ξεκινήσει πολύ "φορτωμένος" ότι είχα δίκιο δεν το έψαξα μετά. Ειλικρινά σήμερα δεν θυμάμαι καν αν αφορά laptop ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Το μόνο που μου έμεινε είναι η πικρία.
Γι αυτό και επέμενα έντονα για το πόσο "ξεκάθαρος" είναι ο νόμος.Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
11-06-10, 11:51 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #54
Μα το πρόβλημα στις περιπτώσεις μας δεν είναι η νομοθεσία αλλά η ορθή εφαρμογή αυτής. Ο 3043 για μένα είναι από τους καλύτερους και πιο καλοσχεδιασμένους νόμους που υπάρχουν. Τα άρθρα του όμως δυστυχώς καταστρατηγούνται καθημερινά από δεκάδες προμηθευτές που ποντάρουν στην άγνοια των καταναλωτών και στην αναποτελεσματική λειτουργία κάποιων θεσμών.
-
11-06-10, 15:59 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #55
-
14-07-10, 16:43 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #56
Μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει πρόβλημα με την εγγύηση συσκευής, αλλά όσες φορές έχω προσφύγει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για δικό μου ζήτημα ή για λογαριασμό φίλων, η απάντησή τους ήταν σχετικά γρήγορη και αποτελεσματική. Ο φορέας αυτός δουλεύει πολύ καλά κατά την άποψή μου.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
Παρόμοια Θέματα
-
Η ποινική ρήτρα 70€ ισχύει μόνο για διακοπή από σύνδεση στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet
Από lpap στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-09, 15:33 -
ισχυει η εγγυηση?
Από lonegath στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-07, 18:31 -
Καλύπτομαι απο ολα τα Full LLU. Όμως ποιο απο όλα???
Από pantakos στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-07, 22:22 -
Hol 6+6 Τελικά το όλα πληρωμένα!! Ισχύει;;
Από Lost στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-06, 16:35
Bookmarks