Αυτό που γράφεται συχνά ισχύει?
Για παράδειγμα στα HP δίνεται 1 έτος στην τιμή αγοράς τους.
Τι ισχύει τελικά?
Εμφάνιση 1-15 από 56
-
15-06-09, 11:33 Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #1
-
15-06-09, 11:37 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #2
νομιζω οτι ισχυει απο τον Μαιο του 2009....
-
15-06-09, 11:44 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #3
Και τι γίνεται με τα μηχανήματα που πωλούνται με ένα έτος εγγύηση και σου λένε να αγοράσεις δεύτερο και τρίτο έτος εγγύηση επιπλέον? Οι περισσότερες εταιρείες φορητών τα δίνουν με ένα έτος, όπως αναγράφεται στα καταστήματα.
-
15-06-09, 11:59 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #4
-
15-06-09, 14:37 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #5
Εσείς αν αγοράζατε φορητό που αναγράφει εγγύηση ενός έτους, θα αγοράζατε επέκταση εγγύησης για δεύτερο έτος ή θα ρισκάρατε να ισχυριστείτε το νόμο σε περίπτωση που παρουσιαστεί βλάβη στο μηχάνημα τον δεύτερο χρόνο?
-
15-06-09, 14:50 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #6
-
28-06-09, 12:53 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #7
δεν ισχυει για την ελλαδα
δεν εχει ενσωματωθει σε δικο μασ νομο
ειναι οδηγια απο την ευρωπαικη ενωση
δεν το εχουν επιβαλει
αν πασ σε αντιπροσωπια δεν το καλυπτουν το 2ο ετοσ
-
29-06-09, 00:02 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #8
Για την ακριβεια αμα ριξουμε μια ματια σε χωρες του εξωτερικου... και εκει αναλογα με την σειρα του μοντελου, την εταιρια... δινουν και 1 χρονο εγγυηση. Δεν τους υποχρεωσε κανεις ουτε σε αλλες ευρωπαικες χωρες.
Προφανως για να μην δινουν 2ετη εγγυηση στανταρ, η κατι εμεις ερμηνευουμε λαθος σε οποια οδηγια, η ειναι ραδιο-αρβυλλα, η υπαρχει καποιο πατημα που επιτρεπει τις εταιριες να μην υπαγονται σε αυτη την ρυθμιση.
Τελος, εχω την εντυπωση πως το κοινοτικο δικαιο υπερισχυει του εθνικου... αλλα δεν θα παρω ορκο... μπορει να πεταω βλακεια
-
29-06-09, 15:18 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #9
Φροντίστε να ειστε γνωρίζεται τα δικαιώματα σας:
"μετά την Οδηγία 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Μαΐου 1999, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών η Ελλάδα εναρμονίστηκε με τον ν. 3043/2002 (ΦΕΚ 192Α/21/8/02).
Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο αυτό (και γενικότερα με την κοινοτική νομοθεσία) όποιο προϊόν διακινείται στην Ελλάδα (και γενικότερα σε χώρα της ΕΟΚ) έχει τουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση.
Παραθέτω τα σχετικά άρθρα:
Άρθρο 554
Παραγραφή
Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά.
Άρθρο 555
Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα.
Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη, η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής."
http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=234955Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dagas : 29-06-09 στις 15:26.
-
29-06-09, 15:27 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #10
-
12-02-10, 15:44 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #11
Εγώ τηλεφωνικώς που πήρα να ρωτήσω μου είπαν 2 χρόνια εγγύηση για ένα laptop και όταν
πήγα στο κατάστημα μου είπαν 1 χρόνο εγγύηση !! Τι να κάνω ; Να πάω και να τους αρχίσω
στα βρισίδια ;
-
12-02-10, 22:57 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #12
διαβασε εδω και θα καταλαβεις οτι και δικαιωματα εχεις και οργανισμους να σε προστατεψουν και να σου δωσουν οσα οι εταιριες στερουν για το κερδος http://www.adslgr.com/forum/showpost...6&postcount=71
και πιο συγκεκριμενα
το κομματι που αναφερω οτι μου εστειλαν mail σχετικα με την διαρκεια της εγγυησης σε ερωτηση μου για το αν θα κανουν δεκτο το αιτημα μου για δωρεαν παραχωρηση επεκτασης εγγυησης καθως παρανομα η acer τα πουλαει με ενα χρονο στην ελληνικη αγορα.
Επίσης με βάση τον τύπο του παραστατικό που μας στείλατε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο υπολογιστή σας καλύπτετε από 2 χρόνια εγγύησης, για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση είμαστε στη διάθεση σας
Με Εκτίμηση
Support Greece
για οποιον κανει ^&$)@#8 καταγγελια και ξανακαταγγελια μεχρι να βαλουν μυαλο.
-
13-02-10, 17:23 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #13
Τα 2 χρόνια είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για όλες τις χώρες. Δεν είναι στην διακριτική τους ευχέρεια να αποφασίσουν αν θα ισχύσει η κοινοτική οδηγία.
-
13-02-10, 18:00 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #14
Οπότε θα πάω στο electroworld και θα κάνω φασαρία ; Να τους πάρω τηλέφωνο ; Τo
φορητό το πήρα πριν από μια εβδομάδα . Πως να κινηθώ ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!
-
13-02-10, 19:08 Απάντηση: Ισχύει εγγύηση 2 ετών για όλα τα φορητά από φέτος? #15
Παρόμοια Θέματα
-
Η ποινική ρήτρα 70€ ισχύει μόνο για διακοπή από σύνδεση στο ιδιόκτητο δίκτυο της forthnet
Από lpap στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-09, 15:33 -
ισχυει η εγγυηση?
Από lonegath στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-07, 18:31 -
Καλύπτομαι απο ολα τα Full LLU. Όμως ποιο απο όλα???
Από pantakos στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-07, 22:22 -
Hol 6+6 Τελικά το όλα πληρωμένα!! Ισχύει;;
Από Lost στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-06, 16:35
Bookmarks