Εμφάνιση 1-15 από 15
    Καλημερα,

για διαφορους λόγους αποφάσισα να δημιουργησω στο σπίτι μου ενα δίκτυο με 2 adsl router ενα παλιο ενσυρματο speedstream 5400 και ενα baudtek (λευκο ConnX). Το configuration που θέλω είναι το ενσυρματο speedstream μονιμα στη γραμμη ως dsl router και πάνω του το pc μου. Στη συνεχεια να συνδεσω στην άλλη πορτα το ασυρματο baudtek το οποιο και θα διαμοιραζει internet σε laptop σε άλλο δωματιο.
    Συνδεσα το ενσυρματο και το pc μου μπαινει κανονικα στο internet. Στη συνεχεια συνδεσα το δευτερο router και προσπαθησα να μπω σε αυτο για να το παραμετροποιησω συμφωνα με οδηγιες που βρηκα στο Internet (πρεπει να σεταρω το δευτερο σε bridge mode και να απενεργοποιησω τον dhcp server).
    Δυστυχως ομως μου ειναι αδυνατο να δω το δευτερο router απο το pc μου. Υποψιάζομαι δυο πραγματα:
    α) οτι το καλωδιο που συνδεει τα router δεν ειναι κατάλληλο και πρεπει να ειναι crossover.
    Xρησιμοποιήσα το ίδιο που χρησιμοποιούσα και παλιότερα για να συνδέσω το pc με το router και πιθανον να μην κανει για να συνδεσω δυο ιδιες συσκευες.
    β) οτι πρεπει να παραμετροποιησω το ενσυρματο router ωστε να δει το δευτερο router.
    Τα δυο router διαφορετικών κατασκευαστων χρησιμοποιούν διαφορετικες IP διευθύνσεις και ranges. Το ενσυρματο 192.168.254.254 και το ασυρματο 192.168.1.1. Παρολο που το speedstream φαινεται να εχει καλο documentation δεν καταφερα να καταληξω στο πως πρέπει να γίνει η παραμετροποίηση.
    Δοκιμασα να ενεργοποιησω το RIP για το LAN στο πρωτο μηπως και συνενοηθούν μονοι τους οι router αλλα δεν κατάφερα τιποτα.
    Προσπαθησα να δημιουργησω static route αλλα δεν καταλαβαινω τα πεδια. Έχει τεσσερα πεδία: destination - net mask - next hop-interface.
    To destination πρεπειν να ειναι η ip address του ασυρματου router, το interface εχει δυο επιλογες LAN ή PPPoA κα επέλεξα το LAN, στο netmask έβαλα 255.255.255.0 και στο next hop τιποτα αφου δεν ηξερα τι να βαλω (υποθετω οτι ίσως να ειναι η ip address της συγκεκριμενης θυρας του πρώτου router αλλα δεν καταφερα να τη βρω). Οταν προσπαθησα να το κανω add μου εβγαλε το μηνυμα "Net Mask IP is invalid for the given Destination Address".
    Αν έχει δοκιμασει κανεις κατι παρομοιο ή γνωριζει περισσοτερα για το configuration θα το εκτικουσα εαν με βοηθούσε.
    Ευχαριστω.

Περιοχή
    Ραφηνα
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Tellas - ΡΑΦΗΝΑ Β
    Router
    SMC
    Βαλε δευτερη ip address στην καρτα δικτυου σου που να ανηκει στο ασυρματο δικτυο π.χ. 192.168.1.2 για να μπεις στο ασυρματο. Αλλαξε την ip του router στο δικτυο του ενσυρματου όπως 192.168.254.10 και ρυθμισε τα ασυρματα τερματικα επισεις στο ιδιο δικτυο με πυλη το 192.168.254.254 καθως και τον dns στην ιδια ip .
    Κατηργησε την δευτερη ip και τελειωσες

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Aν εχεις το Baudtec TW263R4 δεν μπορεις να το συνδεσεις με αλλον ρουτερ για να κανεις bridge.
    Δεν εχει πορτα WAN αλλα ADSL ( LINE ). Εκει δεν μπορεις να συνδεσεις ethernet πορτα του αλλου ρουτερ αλλα την γραμμη ADSL απο την πριζα του τοιχου.

Μπορεις να δουλεψεις τον δευτερο ρουτερ σαν ενα απλο HUB οποτε δεν χρειαζεται καμμια παραμετροποιηση.
    Συνδεεις μια πορτα Ethernet του πρωτου ρουτερ με μια πορτα Ethernet του δευτερου ( κατα προτιμηση crossover , αλλα μπορει να δουλεψει και με κανονικο καλωδιο ) και τελειωσες.
    Συνδεεις το PC σου σε μια απο τις υπολοιπες πορτες του δευτερου ρουτερ και εχεις δικτυο κανονικα.

Ετσι ομως δεν μπορεις να εχεις ασυρματο δικτυο. Αν θελεις ασυρματο, πρεπει να βαλεις στον τοιχο το conn-x και δευτερο τον αλλο ρουτερ σου με τον τροπο που περιεγραψα πιο πανω.

ΥΓ. Απο PC σε ρουτερ δεν χρειαζεται crossover καλωδιο, αλλα κανονικο. Crossover χρειαζεται για να συνδεσεις PC με PC.
    Πολλες πορτες ethernet ομως εχουν αυτοματη ανιχνευση οποτε ο,τι καλωδιο και να βαλεις παιζει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος markos26 : 06-07-09 στις 00:12.

Downloads
    22
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΛΥΣΙΔΑ
    --------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

καλησπέρα παιδιά ,έχω το modem bαυτεc άσπρο wireles , έχω πολύ χαμηλό snr margin down 4,5 και up 4.7 πιστεύω ότι έχω πολύ θόρυβο στη γραμμή,τι κάνω,,,, υπάρχουν ρύθμισις στην σελίδα του modem η δεν μπορώ να κάνω τίποτα,, τα φώτα σας,ευχαριστω.

ayto einai τωρα.
    Downstream Upstream
    SNR Margin : 9.1 9.0 db
    Line Attenuation : 20.0 11.0 db
    Data Rate : 11428 719 kbps

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sami Εμφάνιση μηνυμάτων

καλησπέρα παιδιά ,έχω το modem bαυτεc άσπρο wireles , έχω πολύ χαμηλό snr margin down 4,5 και up 4.7 πιστεύω ότι έχω πολύ θόρυβο στη γραμμή,τι κάνω,,,, υπάρχουν ρύθμισις στην σελίδα του modem η δεν μπορώ να κάνω τίποτα,, τα φώτα σας,ευχαριστω.

ayto einai τωρα.
    Downstream Upstream
    SNR Margin : 9.1 9.0 db
    Line Attenuation : 20.0 11.0 db
    Data Rate : 11428 719 kbps
    Πραγματι το SNR σου ειναι κακο ( < 12 ). Ριξε μια ματια εδω -> http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Κακη ποιοτητα σηματος μπορει να οφειλεται

- Σε προβλημα συνδεσης μεσα στο σπιτι ( πριζες, καλωδια )
    - Σε ελαττωματικο splitter - φιλτρο
    - Σε προβλημα απο αλλες συσκευες που ειναι πανω στην γραμμη ( τηλεφωνα, φαξ κλπ )
    - Σε προβλημα στο καλωδιο του ΟΤΕ απο το DSLAM μεχρι το σπιτι
    - Σε πολυ μεγαλη αποσταση απο το DSLAM ( τοτε θα εχεις υψηλο Line Attenuation )
    - Σε τυχον παρεμβολες απο γειτονες
    - Και σε αλλους παραγοντες, ισως

Στο modem δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Το πολυ-πολυ να το αλλαξεις
    Μπορεις να δωσεις ομως βλαβη στον ΟΤΕ για να σου ελεγξουν την γραμμη.

Κοιταξε πρωτα, μεσα στο σπιτι, τις συνδεσεις, τα καλωδια κλπ
    Βγαλε ολες τις αλλες συσκευες απο την γραμμη ( τηλεφωνα κλπ ) ....
    Ελεγξε τον splitter αν ειναι σωστα συνδεσμολογημενος .....

ΥΓ Δές εδω πληρεις οδηγιες -> http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=114819
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος markos26 : 06-07-09 στις 01:04.

Το avatar του μέλους sonypspgr
    sonypspgr Guest
    dhcp off?

Καλησπερα,

δουλεψε ακριβως οπως ηθελα με τις αλλαγές στις IP που προτεινε ο alter παραπανω.

Δηλαδη pc στο ενσυρματο router με το dsl.
    Τα laptop στο ασυρματο router (οπου μπήκα με την προσωρινη αλλαγη IP που προταθηκε) και άλλαξα την IP του router στο εύρος IP του άλλου router ενω απενεργοποιησα και τον DHCP σ' αυτό.

Ευχαριστω alter.

Downloads
    22
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΛΥΣΙΔΑ
    markos26, ευχάριστο, σήμερα μίλησα με τους τεκνικους μετά από 6 ημερες και μου είπανε ότι πρέπει να αλλάξουνε πόρτα μέσα από τον οτε μπράβο στον τέκνικο οποιος πραγματικά ήθελε να με βοηθήσει και το έκανε πιστεύω ότι τα παρακάτω να είναι καλά τώρα....

Downstream Upstream
    SNR Margin : 13.9 11.7 db
    Line Attenuation : 16.3 9.7 db
    Data Rate : 15941 861 kbps

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    gouglis, πως συνδεσες τους δυο ρουτερς μεταξυ τους ? RJ45 με RJ45. Δωσε ενα πλανο, plz

Περιοχή
    Στη μόνη πόλη που γράφεται με 2 'σ' και προφέρεται με 2 'λ'
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από markos26 Εμφάνιση μηνυμάτων
    gouglis, πως συνδεσες τους δυο ρουτερς μεταξυ τους ? RJ45 με RJ45. Δωσε ενα πλανο, plz
    Kανονικά με UTP (RJ45) συνδέεις δύο ethernet πόρτες.
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Kανονικά με UTP (RJ45) συνδέεις δύο ethernet πόρτες.
    H απορια ( και αμφιβολια μου ) ηταν αν ετσι μπορεις να εχεις και ασυρματη εξοδο οταν ο δευτερος ρουτερ ειναι και ασυρματος.
    Για τις πορτες ethernet ειναι αυτονοητο οτι θα δουλευουν.

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    H απορια ( και αμφιβολια μου ) ηταν αν ετσι μπορεις να εχεις και ασυρματη εξοδο οταν ο δευτερος ρουτερ ειναι και ασυρματος.
    Για τις πορτες ethernet ειναι αυτονοητο οτι θα δουλευουν.
    Ναι μπορείς. Αρκεί οι δύο router να είναι στο ίδιο subnet (π.χ. 192.168.1.x) και να απενεργοποιήσεις το DHCP στον ασύρματο κρατώντας το ανοιχτό στον ενσύρματο (παίζει κι αλλιώς αλλά είναι πολύπλοκο).
    Με αυτό τον τρόπο οι ασύρματες συσκευές παίρνουν τα στοιχεία (το Gateway/Default Route που μας ενδιαφέρει) από την πραγματική Layer-3 (δλδ router) συσκευή ενώ η 2η παίζει απλά το ρόλο ενός switch στο οποίο δεν μας απασχολεί αν οι συνδέσεις είναι ενσύρματες ή ασύρματες.
    Ελπίζω αυτό να εννοείς με το "ασύρματη έξοδο".
    Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από yiapap Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι μπορείς. Αρκεί οι δύο router να είναι στο ίδιο subnet (π.χ. 192.168.1.x) και να απενεργοποιήσεις το DHCP στον ασύρματο κρατώντας το ανοιχτό στον ενσύρματο (παίζει κι αλλιώς αλλά είναι πολύπλοκο).
    Με αυτό τον τρόπο οι ασύρματες συσκευές παίρνουν τα στοιχεία (το Gateway/Default Route που μας ενδιαφέρει) από την πραγματική Layer-3 (δλδ router) συσκευή ενώ η 2η παίζει απλά το ρόλο ενός switch στο οποίο δεν μας απασχολεί αν οι συνδέσεις είναι ενσύρματες ή ασύρματες.
    Ελπίζω αυτό να εννοείς με το "ασύρματη έξοδο".
    Ουσιαστικά και στην περιπτωση αυτη, η πορτα ethernet του δευτερου ρουτερ παιζει τον ρολο που παιζει η πορτα WAN σε εναν ρουτερ ( οχι μοντεμ-ρουτερ )

Εχω υλοποιησει την συνδεση ethernet port μοντεμ-ρουτερ με την WAN port ρουτερ.

Την παραπανω υλοποιηση δεν την εχω δοκιμασει.

Τελικά φαινεται οτι δεν υπαρχει εμφανης διαφορά αναμεσα σε πορτα WAN και πορτα ethernet.

Ευχαριστω πολυ για τις διευκρινισεις.

Περιοχή
    Downloads
    25
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11000/1023
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΡΟΣΤΑΝ
    Router
    Netgear DGN2000
    SNR / Attn
    4(dB) / 30.5(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Ουσιαστικά και στην περιπτωση αυτη, η πορτα ethernet του δευτερου ρουτερ παιζει τον ρολο που παιζει η πορτα WAN σε εναν ρουτερ ( οχι μοντεμ-ρουτερ )

Εχω υλοποιησει την συνδεση ethernet port μοντεμ-ρουτερ με την WAN port ρουτερ.

Την παραπανω υλοποιηση δεν την εχω δοκιμασει.

Τελικά φαινεται οτι δεν υπαρχει εμφανης διαφορά αναμεσα σε πορτα WAN και πορτα ethernet.

Ευχαριστω πολυ για τις διευκρινισεις.
    Τι εννοείς router και όχι μόντεμ-router; Αν αναφέρεσαι σε επαγγελματικούς router (Cisco, HP κτλ.) τότε η συνδεσμολογία έχει να κάνει με το πως χειρίζεται ο router τη συγκεκριμένη πόρτα. Αν κόψεις οποιαδήποτε routing λειτουργεί και τον βάλεις στο ίδιο subnet τότε λειτουργεί ως Layer-2 device (switch).
    Μια άλλη υλοποίηση είναι να βάλεις το modem-router να παίξει σε bridge mode και να αφήσεις τον router να κάνει την δρομολόγηση οπότε σαφώς και το modem θα μπει στην Wan πόρτα. Αυτή είναι η άλλη πιο σύνθετη υλοποίηση που ανέφερα και υπάρχει και τρίτη όπου και οι δύο συσκευές κάνουν routing.

Το μάμησα, ε;

Περιοχή
    Βοιωτία
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6137 kbps / 1022 kbps
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    12.8(dB) / 23(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ενταξει. Εδω αναφερομαι μονο στην περιπτωση ADSL ρουτερς.
    Οταν λεω μοντεμ-ρουτερς εννοω φυσικα τις συσκευες σαν αυτες που δινει το conn-x
    που εχει μια πορτα ADSL και καποιες πορτες ethernet.
    Εκει το routing ( τουλαχιστον το standard, χωρις πειραγμα ) γινεται μεταξυ πορτας ADSL και ethernet.
    Δεν τα μαμησες καθολου. Τα ιδια εννοοουμε αλλα τα λεμε με αλλα λογια μαλλον.

Συνηθως οι ISP δινουν ενα μοντεμακι ADSL που βγαζει και πορτα ethernet. Για να εχεις περισσοτερες πορτες ethernet βαζεις ή ενα απλο χαμπακι των 10 ευρω, ή αγοραζεις εναν ρουτερ ( για ποιο λογο αραγε ? ) σαν τον ASUS WL-520GC που αγορασε προσφατα η κορη μου ( δεν ηξερε, δεν ρωταγε ?, 50 ευρω εχει περιπου ) και ο οποιος εχει 1 πορτα WAN, 4 πορτες ethernet και κεραια για ασυρματη δικτυωση. Εδω βεβαια πρεπει να συνδεθει η πορτα WAN του ASUS στην πορτα ethernet του ADSL μοντεμ για να εχεις Ιντερνετ στις πορτες ethernet και στο ασυρματο του ASUS. Η παραμετροποιηση του ASUS ειναι αυτη που αναφερεις και συ, βεβαια. dhcp και dns κλπ.κλπ ολα προερχονται απο το μοντεμακι.

Τωρα το μαμησα εγω ....

Παρόμοια Θέματα

1. Router στο ρόλο ασύρματης κάρτας δικτύου
    Από Grad στο φόρουμ Wireless Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-09, 14:21
  2. Αδυναμία πρόσβασης στο web interface
    Από Tabman στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-09, 11:52
  3. [Pirelli] αδυναμια προσβασης στο router με firmware 1.26
    Από romeodan στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-08, 11:44
  4. Πρόβλημα στο δικτύου - router
    Από Oakenfold_ στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-05, 21:40
  5. Αδυναμία πρόσβασης στο modem
    Από steliosgi στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-10-04, 21:43

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα