Ρε παιδια ελεος... εχω βαλει flash player, εχω τη java (ολα τα sites ειναι Ok) κι εχω προβλημα μονο στο zoo... δε μου βγαζει τα γραμματα.... Τι γραμματοσειρες των win εχω περασει, τι ολα τα κολπα στο mozilla εχω κανει... τιποτα.. παρακαλω αν καποιος εχει καταφερει να κανει το site www.zoo.gr να παιξει σωστα στο Ubuntu ας μου πει τι στον κορακα εκανε... ανοιγω win μονο και μονο γιαυτο (οταν δεν πρεπει να δουλεψω οποτα τα ανοιγω αναγκαστικα)...![]()
Εμφάνιση 1-15 από 33
-
05-02-06, 04:40 Flashplayer και Ελληνικά (Ubuntu και zoo) #1
my lost prince!
-
05-02-06, 04:51 #2
εχω ubuntu 5.10 και ειμαι οκ με το zoo αν και δεν εμπαινα ποτε μπηκα τωρα για να δω και ειμαι οκ! και τα γραμματα και ολα!
τι γραμματοσειρες εγκατεστησες και πως?
-
05-02-06, 04:52 #3
Αρχικό μήνυμα από princess
Εφοσον δεν δουλευει σε οποιονδηποτε browser, δηλωνει προβλημα με το ubuntu.
Κανε ενα sudo dpkg reconfigure-locales και επελεξε την αγγλικη utf-8 και την ελληνικη utf-8 και default βαλε οποια θες.Δεν μπορω να θυμηθω ρε γαμωτο
-
05-02-06, 04:53 #4
και γιατι αναγκαστηκα οταν δουλευεις ανοιγεις windows?
αυριο θα μπω και απο dapper να δω αν εχει καμια διαφορα στο zoo.
-
05-02-06, 15:40 #5
οταν δουλευω πρεπει αναγκαστικα να δουλεψω με ΙΕ (δεν λειτουργει το site με Mozilla). Aν ειναι προβλημα στα locales ομως γιατι ολα τα αλλα sites παιζουν οκ? Τις γραμματοσειρες τις περασα στο φακελο fonts (τουλαχιστον στο suse επιανε). Θα παω να κοιταξω τα locales παλι -νομιζω ειναι σε
8859-7... Να φταιει μονο η κωδικοποιηση χαρακτηρων στο mozilla; αν κι εκει νομιζω τα δοκιμασα ολα...
my lost prince!
-
05-02-06, 19:52 #6
-
05-02-06, 21:57 #7
Eμένα πάλι εμφανίζει ελληνικά αλλά σε μία πολύ ασχημη γραμματοσειρά....Ενώ τα αγγλικά μέσα στο κείμενο κανονικά!
-
05-02-06, 22:21 #8
παιδια δε μου εμφανιζει τιποτα.. ουτε κατω απο τα εικονιδια... ουτε αν παω νακανω Login βλεπω τι γραφω (ειναι σαν κουκκιδες), μα τιποτα λεμε.... κλαψ!!!! πειτε ιδεες παρακαλω!!!!
my lost prince!
-
06-02-06, 00:42 #9
Το πρόβλημα ειναι με τις γραμματοσειρές που βλέπει ο flash. Ο macromedia flash, αντί να βλέπει τα fonts που δηλώνονται στο xorg.conf, βλέπει τα fonts που δηλώνονται στο /etc/X11/fs/config.
Ανοιγωντας το αρχείο αυτό θα βρείτε το τμήμα (μπορεί να διαφέρει από αυτό):
Κώδικας:catalogue = /usr/share/fonts/75dpi, /usr/share/fonts/100dpi, /usr/share/fonts/corefonts, /usr/share/fonts/TTF
To παραπανω έχει δοκιμαστεί σε gentoo και διορθώνει σωστά το πρόβλημα με τα ελληνικά στα flash (ειναι γενικό το πρόβλημα). Περισσοτερα στο thread: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t...nts+flash.html
Αν και το παραπάνω, διορθώνει το πρόβλημα με τα ελληνικά fonts, παραμένει το πρόβλημα με το ελληνικό keyboard (να γραφετε ελληνικά μεσα στα flash scripts). Oποιος ξέρει καμμια λύση , ας το γραψει....
-
06-02-06, 01:01 #10
Στο ubuntu δεν υπάρχει αυτή η διαδρομή..Στο φάκελο /etx/X11/fonts έχει 4 φακέλους (75 dpi, 1000dpi, misc, Type1) με διάφορα αρχεία .alias και γίνεται ψιλοχαμός. Η απορία μου είναι βσκ ότι αφού έχω εγκαταστήσει τα european xfonts που περιλαμβάνουν τα ελληνικά δεν θα έπρεπε να δουλεύει; Η πρέπει να πειράξω όλα αυτά τα αρχεία και να βάλω τη διαδρομή για αυτά τα fonts;
-
06-02-06, 01:06 #11
Μηπως σε ubuntu, υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί ο font server? (ψαξε για xfs, ή κατι τετοιο). Σε gentoo θα πρέπει να γινει build το xorg με USE=font-server.
Προφανώς πρόκειται για μη συμμορφωση του κλειστού flash-player της macromedia, με τα πρότυπα.
-
06-02-06, 01:43 #12
-
06-02-06, 01:47 #13
please επειδη τωρα δεν μπορω να το δοκιμασω μου λες αναλυτικα τι εκανες;;;;
my lost prince!
-
06-02-06, 01:57 #14
Αμέ. Ψάχνεις στο synaptic για msttcorefonts και xfs και τα εγκαθιστάς. Τα msttcorefonts θα μπουν σε ένα φάκελο κάπου στο /usr/share/fonts, οπότε σημειώνεις τη διαδρομή.
Δίνεις στην κονσόλα:
Κώδικας:sudo gedit /etc/X11/fs/config
Το σώνεις και είναι έτοιμο. Βέβαια δε μπορείς να γράψεις ελληνικά μέσα στο flash όπως είπε ο Slammer.
-
06-02-06, 02:21 #15
Το περίεργο ειναι ότι ενω δεν μπορείς να γράψεις ελληνικά, κατευθείαν σε κουτάκια διαλόγου των flash, αν γραψεις ελληνικά σε εναν editor και κάνεις copy-paste, τα ελληνικά γραφονται κανονικά.
Δοκίμασα με διάφορα encodings χωρίς αποτέλεσμα. Προφανώς κάποιο bug, είτε του flash player είτε των ίδιων των scripts δεν κάνει σωστή αναγνωση του πληκτρολογίου. 'Η μηπως υπάρχει καμμια μή στανταρτ ρυθμιση και γι αυτό???
Παρόμοια Θέματα
-
Flashplayer σε Ubuntu Live CD
Από Antonis94 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 10-09-08, 11:15 -
[Crypto] προβλημα στο zoo και γενικα με site με flash
Από petrelis22 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 09-01-08, 22:33 -
php και ελληνικά (και μετά λέμε όχι στα greeklish)
Από lazar στο φόρουμ Web authoring, development & web designΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-07, 22:06 -
Διαγραφη του xorg.conf και πρόβλημα με ATI και ελληνικα
Από katafitos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 24-06-06, 17:15 -
Ubuntu, partitions και Ελληνικα
Από Tolisbak στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-06, 23:42
Bookmarks