Exw enan gnwsto o opoios einai maestros se filarmoniki. Opws katalabenetai asxolite xronia kai epagelmatika me sinthesi, dld grafei tis partitoures, den ton edniaferei na na kanei ixoxrafisi apo ton ipologisti(pou thelei na agorasei). Afou piramatizetai me tis notes kai grafei ta kommatia, meta tha ta dinei stin filarmoniki gia ektelesi ... Mexri twra auti tin douleia tin ekane sto xeri kai ektelouse monos tou auto pou egrafe kai diorthone stadiaka ...
X8es pou me brike me rwtise an tha prepei na parei PC i Mac (opws tou protinan kapoioi) Software exei kai gia tis 2 arxitektonikes (Piratika fysika)
To dilima einai ena Mac i ena pc me poli kali karta ixou kai ola ta sinafi (poli kala ixia, Serial ATA gia ton disko DDR mnimes klp klp)
PS: Apo mac den xerw tipotaAn kapios xerei na protinei kapio sigekrimeno modelo gia auti ti douleia, euprosdektos
![]()
Εμφάνιση 1-15 από 152
Θέμα: Mac VS Pc
-
09-12-03, 17:30 Mac VS Pc #1
-
09-12-03, 18:52 #2
Αν και ειμαι πιο πολυ προς την κατηγορια pc, απο την αλλη για ηχο και στις δυο πλατφορμες μπορεις να βρεις και καρτες ηχου καλες και προγραμματα.
Απο την μια τωρα το mac ειναι ευκολια , αλλα εχει πανακριβα περιφερειακα, απο την αλλη το pc εχει φθηνα αλλα λιγο πιο δυσκολο στην χρηση.
ααα και τα δυο crasharoun
Επισης στην ελλαδα θα βρει πιο ευκολα βοηθεια πανω σε pc παρα σε mac
φιλικα
-
10-12-03, 13:06 #3
Το μόνο πρόβλημα των mac στην Ελλάδα είναι το software. Αν όπως λες έχει τα προγράμματα που τον ενδιαφέρουν, καλύτερα να πάει σε mac. Για τιμές www.applestore.gr. Οσο για ακριβά περιφερειακά, τώρα πλέον είναι τα ίδια ακριβώς με το pc (θύρες USB, firewire, AGP - PCI bus). Το νέο λειτουργικό του (macOS X) βασίζεται σε linux και ίσως να είναι πιο σταθερό από τα windows.
-
25-12-03, 17:54 Re: Mac VS Pc #4
MAC με Dual G5 στα 2Ghz
!
-
25-12-03, 18:06 #5
βρε παιδια παρτιτουρες θελει ο ανθρωπος γιατι να σκασει πολλα χρηματα? κατι ελαχιστα μικρο θα δουλευει μια χαρα. σου προτινω pc απο αποψη τιμης και μονο και ευκολιας να βρεις ανταλλακτικα και περιφερειακα
-
26-12-03, 16:28 #6
Να παρει mac χωρις δευτερη σκεψη.Προβλημα software δεν υπαρχει κανενα,οτι θελει το βρισκει και στην Ελλαδα.περιφερειακα οτι χρησιμοποιουν τα pc,τα ιδια εχουν και τα mac.οσο για το οτι ειναι πιο ακριβα απ'τα pc,υπαρχουν και ακριβα αλλα και φθηνα mac(emac σε desktop,ibook σε φορητο)που κανουν θαυμασια την δουλεια που θελει.Υπαρχει μαλιστα και ειδικο μαγαζι για mac που απευθυνεται κυριως σε μουσικους.ειναι το Fagotto Music στο Κολωνακι.εκει θα του πουν ακριβως τι mac χρειαζεται για την δουλεια του και θα τον καθοδηγησουν καταλληλα τοσο σε περιφερειακα,οσο και σε software.
Αλλωστε οσοι μουσικοι συνδιαζουν τη δουλεια τους με υπολογιστη,οι περισσοτεροι εχουν mac!
-
26-12-03, 20:51 #7
Καταρχήν, θα πρότεινα να μην σφαχτούμε για το τι θα πάρει το άτομο που ενδιαφέρεται ή ποιο είναι καλύτερο (mac vs pc). Ο καθένας είναι λογικό να έχει διαφορετική άποψη λόγω διαφορετικών εμπειριών.
Εγώ δεν έχω καθόλου εμπειρία με mac αλλά θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη στο θέμα λόγω της αδελφής μου που έχει τελειώσει σύνθεση και χρησιμοποιεί pc για σύνθεση κλασσικής μουσικής κυρίως.
Θα συμφωνήσω με τον waste ότι κάτι ελάχιστα μικρό θα δουλεύει μια χαρά καθώς το να φτιάχνεις midi αρχεία με ή χωρίς synth και να τυπώνεις παρτιτούρες είναι τρομερά απλά πράγματα είτε σε pc είτε σε mac, οπότε θα πρότεινα pc που θα μπορεί να τον βοηθήσει σε κάτι και κάποιος φίλος/γνωστός του. Γιατί όπως και να το κάνουμε τα mac δεν είναι όσο διαδεδομένα είναι και τα pc, απλά σκεφτείτε πόσοι ασχολούνται με mac και πόσοι με pc.. Καμία σχέση. Οπότε αν χρειαστείς κάτι απλό και το 'φιλαράκι' σου δεν ξέρει, αρχίζεις και ψάχνεσαι.
Το θέμα αλλάζει αν τον ενδιαφέρει για επαγγελματική επεξεργασία Wave, να επεξεργάζεται για παράδειγμα και φωνή (αρχεία wav). Αυτό δεν ενδιαφέρει τους περισσότερους συνθέτες (μεταξύ άλλων και την αδελφή μου) αλλά απ' όσο γνωρίζω, αν και υπάρχει τέτοια δυνατότητα από pc, προτείνονται τα mac που προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα και απόδοση σε αυτό το θέμα.
Πάντως αν και με ένα απλό pc δεν θα έχει πρόβλημα, εγώ θα πρότεινα να δώσει βάση στην επιλογή της κάρτας ήχου. Εγώ θα πρότεινα την 'Creative SoundBlaster Audigy 2 Platinum' η οποία είναι λίγο ακριβούτσικη (η EX έχει γύρω στα 180€ + ΦΠΑ) αλλά αξίζει!!!
Καλορίζικο και αcrashάριστο ότι και αν πάρει πάντως
Καλές Γιορτές.
-
27-12-03, 16:11 #8
Το θέμα είναι αποκλειστικά "οι γνωστοί", και όχι το αν μπορεί να κάνει τη δουλειά του: η συγκεκριμένη δουλειά γίνεται και με τα δύο μηχανήματα (αν και στον Μάκ θα πλερώνει παραπάνω για σόφτγουερ, ακόμη και σε πειρατικό - 10 χήνες οι κόπια απο ό,τι είχα δει 8O )
Τι εννοώ; Αν συναντήσεις ένα πρόβλημα και έχεις πισί, και είσαι ολίγον άσχετος (όπως ο φίλος που αναφέρεις) παίρνεις ένα τηλέφωνο ένα γνωστό σου, έρχεται και σε βοηθά. Αν έχεις Μάκ, ΠΟΣΟΙ γνωστοί σου έχουν επίσης Μάκ; Όσοι γνωρίζω που είναι "σοβαροί χρήστες μάκιντος" όποτε έχουν πρόβλημα καταφεύγουν σε κατάστημα για να βρουν λύση. Και αυτό... κοστίζει!
Άποψή μου βέβαια, ό,τι θέλει κάνει ο άνθρωπος..!
Φιλικά
Παπιάρχοντας: τώρα και με μπλέ και πράσινους στόκους!
-
27-12-03, 16:18 #9
Παπιάρχοντα συμφωνούμε
χεχεχεχε
-
15-01-04, 10:51 #10
-
16-01-04, 03:18 #11
Λοιπόν, η άποψή μου τώρα. Σίγουρα το παλικάρι για παρτιτούρες δεν θα ήταν φρόνιμο να σκάσει και πολλά φράγκα, ένα low-end PC φτάνει και περισσεύει.
Όμως, χωρίς να είμαι χρήστης Mac, πίστεψέ με, υπάρχουν και άλλα πράγματα από το να χαζεύεις τα εικονίδια. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θα έπερνε Mac (σαφώς υπάρχουν και λόγοι για να μην πάρει):
- Ποιότητα κατασκευής του υπολογιστή (ένα PC αντίστοιχης ποιότητας με επιλεγμένα τα υλικά ένα προς ένα κοστίζει πολλάάάάά λεφτά).
- Συμπάθεια στις original καταστάσεις και όχι στις απομιμήσεις τους. Η Microsoft έχει αντιγράψει πάμπολες φορές το Mac Os. Ακούστηκε ότι στα επόμενα Windows (Longhorn νομίζω) θα ενσωματώσει το Expose. Ελπίζω τουλάχιστον να του αλλάξει όνομα.
- Cool computing. Οι Power PC επεξεργαστές είναι σαφώς πιο ψυχροί. Και μην ακούσω κουβέντα για τα Mhz, την μεγαλύτερη απάτη προς τον καταναλωτή, όλων των εποχών.
- Άρτιο οπτικό και λειτουργικό αποτέλεσμα κατά την χρήση του συστήματος.
- Design (όποιος το αμφισβητεί, έχω ένα καλό ψυχίατρο.
- Συνειδητή επιλογή εναλλακτικών λύσεων.
- Η όλη αίσθηση.....
- Όλα τα προγράμματα που χρειάζεται για καθημερινή χρήση ένας χρήστης (P2P, e-mail client etc) υπάρχουν δωρεάν.
- Μεγάλη γκάμα ποιοτικών προγραμμάτων δωρεάν μαζί με το λειτουργικό.
- Stability (μην ακούσω για XP, υποθέτω πως μιλάμε για σοβαρά λειτουργικά).
- Περνάει η ώρα και αύριο πρέπει να ξυπνήσω στις 7
Υ.Γ. Δεν είμαι Mac User.
Y.Γ.2: Όποιος θέλει παιχνίδια, να πάρει μια παιχνιδομηχανή. Στοιχίζουν όσο μια καλή κάρτα γραφικών. Από τον καιρό της Amiga, δεν έχω ξαναπορωθεί με παιχνίδι σε προσωπικό υπολογιστή....
Υ.Γ. Το OS4 της Amiga έρχεταιιιιιιιιιιιιι
Καληνύχτα σε όλους.
-
17-01-04, 09:59 #12
Καλημέρα,
Το thread διαχωρίστηκε για τελευταία φορά, την επόμενη θα γίνει lock και είναι κρίμα ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ O BILL2003 ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΑΣ.
100x,
Φαίνεται ότι συνεχίζεις τα ίδια... προσβάλλεις εμένα με PM, προσβάλλεις τον Ducklord, τον Gothic... τώρα τον wolverine.. Λοιπόν, καλό θα ήταν να σκέφτεσαι καλύτερα πριν αρχίσεις και γράφεις ένα μήνυμα. Τα post σου ήδη έχουν σταλεί στους administrators, γιατί κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνεις ban από το ADSLgr, εφ’όσον το μόνο πράγμα που κάνεις είναι να προκαλείς, να προσβάλεις και να βρίζεις.
ducklord,
Θα σε παρακαλέσω να μειώσεις και εσύ τους τόνους.
Ευχαριστώ.
-
17-01-04, 18:13 #13
psyxakias,
Εχω την εντύπωση πως σβήστηκαν και posts τα οποία δεν είχαν επιθετικό ύφος προς κανέναν. Ναι μεν είχε ξεφύγει το θέμα ως προς το αρχικό ερώτημα του bill2003, αλλά όχι ως προς τον τίτλο του thread: "Mac Vs Pc".
-
17-01-04, 21:01 #14
kostthem,
Το thread αρχικά διαχωρίστηκε από εμένα με σκοπό να παραμείνει αυτό σαν απλή ερώτηση και να μεταφερθεί η άλλη συζήτηση σε ένα ξεχωριστό thread. Τα επιθετικά σχόλια όμως που εκφράστηκαν εκεί οδήγησαν στο κλείδωμα του.
-
17-01-04, 21:06 #15
Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το επιθετικό ύφος και τους υψηλούς τόνους;
Απο την αρχή σχεδόν του adslgr έχω δεί τρισχειρότερα μηνύματα και πιστεύω οτι ακόμα και ο 100Χ δεν κατάφερε να προσβάλει πραγματικά κάποιον, το αντίθετο προσέφερε μια νέα οπτική για τους χρήστες του Μάκ
Απο την άλλη βέβαια έχουμε χάσει τα περισσότερα μηνύματα του οπότε μπορεί και να χάσαμε επεισόδια. Ένυγουαίη, νομίζω οτι το κλάδεμα όλου του θέματος ήταν υπερβολικό. :?
Παρόμοια Θέματα
-
Mac OSX για Mac δυσπιστους demo
Από Mac4all στο φόρουμ Apple Hardware και SoftwareΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-06, 09:36 -
Apple Mac Mini. Προσιτό Mac ή Μούφα;
Από teacake στο φόρουμ Apple Hardware και SoftwareΜηνύματα: 112Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-06, 12:39
Bookmarks