Καλημέρα και πρωταρχικά ευχαριστώ για όποια βοήθεια.
Έχω το εξής πρόβλημα, θέλω να καλύψω μία μεγάλη απόσταση μεταξύ της τηλεφωνικής πρίζας (δυστυχώς υπάρχει μόνο μία στο σπίτι) και του χώρου που βρίσκεται ο Η/Υ και δεν ξέρω με ποιο τρόπο να το κάνω. Η ασύρματη λύση απλά απορρίπτεται διότι παρεμβάλλονται πολλοί τοίχοι και το σήμα είναι κάκιστο ως ανύπαρκτο.
Η πρώτη λύση είναι το ρουτέρ κοντά στην τηλεφωνική πρίζα και η σύνδεση με το PC με τη βοήθεια καλωδίου δικτύου (περίπου 25 μ. συν / πλην) ή άλλη λύση είναι το ρούτερ κοντά στο PC με τη χρήση τηλεφωνικού καλωδίου (περίπου 25 μ. συν / πλην) και μετά με ένα απλό κοντό καλώδιο δικτύου στο PC.
Η ερώτηση είναι όταν κάποιος λόγω των περιστάσεων θέλει να καλύψει μία μεγάλη >20 μ. απόσταση, τι είναι καλύτερο σε επίπεδο αξιοπιστίας, απόκρισης, απώλειας σήματος κ.λπ, το καλώδιο δικτύου ή το τηλεφωνικό καλώδιο;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εμφάνιση 1-15 από 23
-
18-09-09, 11:33 Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #1
-
18-09-09, 11:38 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #2
Kαι τα δύο σου κάνουν. 20m δεν είναι μεγάλη απόσταση αν σκεφτείς ότι το σήμα έρχεται από το κέντρο του ΟΤΕ ως το σπίτι σου (εκατοντάδες ή και χιλιάδες μέτρα) και ότι το Ethernet έχει "όριο" στα 100m.
Οι δύο παράγοντες που πρέπει να σκεφτείς είναι:
1. Αν αύριο χρειαστεί να προσθέσεις μια συσκευή (π.χ. ένα laptop, ένα pda) που είναι καλύτερα να βρίσκεται ο router
2. Το καλώδιο ethernet είναι πιο χοντρό, λιγότερο διακριτικό από το δισύρματο της τηλεφωνίας. Μπορείς να το περάσεις εντός του σπιτιού χωρίς όχλησηΌσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
18-09-09, 11:56 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #3
Ευχαριστώ για την απάντηση, υπάρχει καμία συμβουλή σχετικά με τι καλώδιο δικτύου ή τηλεφωνικό καλώδιο να επιλέξω;
Με δεδομένο δηλαδή ότι οι λύσεις φαίνονται ισάξιες με κάποιες διαφορές σε λειτουργικό (θέση ρούτερ) και αισθητικό επίπεδο (χοντρά καλώδια δικτύου), λόγω της μεγάλης απόστασης, πρέπει να ζητήσω συγκεκριμένη ποιότητα καλωδίων σε τηλεφωνικό ή δικτύου ή απλά αναφέρω τα μέτρα και ότι μου δώσουν κάνει; Δεν με πειράζει να πληρώσω κάτι παραπάνω το ζήτημα είναι η αξιοπιστία στη γραμμή.
-
18-09-09, 12:09 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #4
Σε ethernet οτιδήποτε από Cat5e και πάνω. Στο τηλεφωνικό αν και θα ήταν καλύτερα να βάλεις ίδια διατομή με αυτή που έρχεται σπίτι σου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εντάξει μην πάρεις και ότι πιο φθηνιάρικο κυκλοφορεί!
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
19-09-09, 11:06 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #5
Προσυπογράφω το τελευταίο...είχα συνδέσει router με δεκάμετρο καλώδιο τηλεφώνου το οποίο είχα κάνει ιδιοκατασκευή, γιατί δεν είχα πρόχειρα rj-11. Δηλαδή έκοψα ένα κοντό καλώδιο, και σύνδεσα (στρίβοντας) τις άκρες σε ένα άλλο μεγάλο καλώδιο για να το επεκτείνω.
Κάποια στιγμή δεν μπορούσα να το βλέπω και αγόρασα ένα φτηνό έτοιμο 10μετρο...ε όταν το έβαλα ανέβηκε 3-4 db το attenuation! Με άλλα λόγια πάρε κάτι καλό και οπωσδήποτε δες πρώτα τα στατιστικά της γραμμής σου με ένα κοντό καλώδιο για να έχεις μια βάση σύγκρισης.
-
22-09-09, 00:31 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #6
δηλαδη περα απο το απλο τηλεφωνικο καλωδιο υπαρχει και πιο ακριβο?ρωταω γιατι και μενα η πριζα του τηλεφωνου δεν ειναι στο δωματιο που εχω το pc και εχω τραβηξει καλωδιο τηλεφωνικο περιπου 6 μετρα.αν παω να αγορασω πιο καλο τι να ζητησω δηλαδη για να μην μου δωσουν το πιο φτηνιαρικο?πως να το ζητησω?θυμαμαι που περυσι ειχα αγορασει 6μετρα ειχα δωσει 1.20 ευρω.προφανως πηρα το φτηνιαρικο?
-
22-09-09, 13:11 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #7
τα τηλεφωνικα γενικοτερα ειναι φθηνα γιατι παραγονται στο....Ελλαντα
Μια απο τις γνωστες εταιριες ειναι η fulgor που αποτι ξερω σχεδον ολο το δημοσιο και ο ΟΤΕ τα χρησιμοποιει
-
22-09-09, 13:22 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #8
Μη συγχέετε τα υπόγεια ή αυτοστήρικτα εναέρεια καλώδια με τα καλώδια μπρίζας
-
22-09-09, 13:49 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #9
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος emeliss : 22-09-09 στις 14:12.
-
22-09-09, 15:55 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #10
Το τηλεφωνικό καλώδιο απαιτείται να έχει συνεστραμμένα ζεύγη.
Αυτό γίνεται για την μείωση των εξωτερικών παρεμβολών.
Μακριά από τα πλακέ ,που μπορεί να επαρκούν για την απόσταση του ενός μέτρου απο την πρίζα στην συσκευή μας,αλλά για μεγαλύτερα μήκη,μόνο προβλήματα δημιουργούν.
-
22-09-09, 16:22 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #11
-
22-09-09, 16:48 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #12
αντε γεια.....
Οσοι δε ξερουν απο καλωδια ας διαβασουν και λιγο ή ας ερθουν μαζι μου στο εργοστασιο στην Κορινθο να ενημερωθουν....
1)Τα καλωδια τηλεφωνικα παραγονται στην Ελλαδα οποτε γλιτωνουμε μεταφορικα κοστη/εκτελωνισμους κοκ (μιλησα για ποιοτητα?)
2)Παραγουν και καλωδια για οικιακη χρηση
-
22-09-09, 17:18 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #13
Βγαινει συνεστραμενο δικλωνο τηλεφωνικο καλωδιο για εσωτερικη οικιακη χρηση με rj11 κλιπ???
Εγω ηξερα το απλο πλακε ασπρο.
Το συνεστραμενο ειναι το πιο χοντρο, στρογγυλο σαν το utp????
-
22-09-09, 19:43 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #14
-
22-09-09, 21:35 Απάντηση: Επιλογή καλωδίου μεγάλου μήκους #15
Παρόμοια Θέματα
-
Συμβουλή για επιλογή καλωδίου
Από eLeKtriK EyE στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 52Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-09, 17:16 -
Πρόβλημα μεγάλου attenuation !!!
Από stkasim στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-08, 10:33 -
Ελληνικο θριλερ μικρου μηκους
Από savaris85 στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκιΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 14-05-08, 10:57 -
Διδυμότειχο: Λουκάνικο μήκους 400 μέτρων θα ψήσει την Τσικνοπέμπτη ο δήμος
Από kourkos στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-08, 21:18 -
Help μεταφορα μεγαλου αρχειου!!!
Από Razor911 στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 24-11-07, 10:10
Bookmarks