Γειά σας
Σκεύτομαι να κανω αίτηση για αλλαγή DSLAM,κατόπιν παρότρυνσης υπαλλήλου οτε...(όχι τεχνικού)
Η απόσταση του σπιτιού μου απο DSLAM είναι μεγάλη,έχω 43db θόρυβο...
Και αν και έχω 24αρα connx,τελικά κλειδώνει στα 6 και κατεβάζει το πολύ με 450kb/sec...
Ψάχνω ποιά DSLAMS είναι γύρω μου,για να βρώ το πλησιέστερο.
Είμαι στην Περιοχή Πολύδροσο Αμαρουσίου,κάτω απο Λ.Πεντέλης,και επάνω απο Μαρούσι...(οδ.Κορυτσάς).
Δέ ξέρω ούτε κάν σε ποιό DSLAM είμαι τώρα..
Υπάρχει τρόπος να το βρώ?
Θα ήθελα παρακαλώ,να με συμβούλευε κάποιος που ξέρει τοποθεσίες των DSLAMS της περιοχής μου,ωστε να τα εντοπίσω γιατι απο οτέ δέ βρίσκω εύκολα(ακόμα)αυτή την πληροφορία.
Στο πίνακα του adslgr.com με google maps το πλησιέστερο που βρίσκω είναι στην Πεντέλη,ωστόσο είναι πολύ απο εδώ και θα ήτανε ακόμη μεγαλύτερη η απόσταση απο αυτή που ήδη προκύπτει.
Οποιαδήποτε συμβουλή επάνω στο θέμα μου είναι ευπρόσδεκτη.
Έχω διαβάσει ένα πόστ με διάφορες φώτο απο καταταλαιπωρημένα dslams,ωστόσο θεώρησα αυτπο το φόρουμ σωστό για πόστ.
Άν τυχόν κάνω λάθος παρακαλώ τους moderators να το βάλουν στο σωστό forum...
Ευχαριστώ![]()
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
21-09-09, 18:45 DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΠΕΝΤΕΛΗ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ DSLAM #1
-
21-09-09, 18:55 Απάντηση: DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΠΕΝΤΕΛΗ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ DSLAM #2
Απο οτι εχω διαβασει νομιζω οτι δεν μπορεις να αλλαξεις dslam γιατι τα καλωδια της γραμμης σου εχουνε συγκεκριμενη διαδρομη και δεν μπορουνε να αλλαξουνε οποτε ρωτα το καλυτερα
-
21-09-09, 19:04 Απάντηση: DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΠΕΝΤΕΛΗ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ DSLAM #3
Δε γινεται να αλλαξεις DSLAM με την εννοια που το περιγραφεις (δλδ να συνδεθεις σε DSLAM αλλης περιοχης). Η καλωδιωση απ'το σπιτι σου μεχρι το Αστικο Κεντρο ειναι συγκεκριμενη και αυτη ακολουθειται. Αλλιως θα επρεπε να καλωδιωθεις μεχρι αλλο Αστικο Κεντρο (πραγμα ατοπο).
-
21-09-09, 19:05 Απάντηση: DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΠΕΝΤΕΛΗ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ DSLAM #4
Ευχαριστώ για απάντησεις σας παιδιά και τόσο άμεσα.
Ρώτησα πάντως,ανκαι το ψάχνω και άλλο το θέμα,μάλιστα για να είμαι συγκεκριμένος μου το πρότεινε ο τυπάκος που μίλησα στο 1242 και μου έκανε το αίτημα βλάβης κλπ.
Μου είπε οτι γίνεται με αίτηση έγγραφη και διατύπωση του προβήματος και λόγου αλλαγής στην αίτηση...
-
21-09-09, 19:11 Απάντηση: DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΠΕΝΤΕΛΗ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ DSLAM #5
Ναι συνηθως μπορει να σου αλλαξουν "πορτα" ή DSLAM αν εχει καποιο προβλημα η DSL συνδεση αλλα αυτη η αλλαγη ειναι παντα για το ιδιο αστικο κεντρο. Πχ αν στο αστικο κεντρο εχει 10 dslam απλα θα σε βαλουν απ'το 7ο στο 9ο πχ (λεμε τωρα) ή απο την πορτα 138 του 7ου DSLAM στην πορτα 150 του ιδιου DSLAM. Αλλα σε DSLAM αλλου αστικου κεντρου ειναι ανεφικτο λογω της καλωδιωσης που παει απ'το σπιτι σου μεχρι το συγκεκριμενο αστικο κεντρο. Ειναι οπως η παροχη του νερου.. Η σωληνα που σου ρχεται εχει πολυ συγκεκριμενη δρομολογηση. Δε μπορεις να παρεις πχ νερο απ'τη Κορινθο γιατι πολυ απλα η σωληνα σου καταληγει στη λιμνη του μαραθωνα. Ετσι και το καλωδιο σου καταληγει σε ενα μονο αστικο κεντρο και αυτο δεν αλλαζει.
-
21-09-09, 19:37 Απάντηση: DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΠΕΝΤΕΛΗ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ DSLAM #6
Νομίζω με κάλυψες πολύ MNP-10.
Μιά που το ξέρεις το θέμα,άν όντως τελικά αλάξω πόρτα στο ίδιο dslam,
πιστεύεις οτι θα αλάξει προς το καλύτερο κάτι ή όχι?Αξίζει να το κάνω?
Φαντάζομαι σε όποιο provider και να πάω το ίδιο ισχύει?Στα ίδια dslams klp?
Δηλαδή παίζει να έχω χειρότερη ταχύτητα ασπούμε?
Αντιλαμβάνομαι οτι δέ μπορέις να ξέρεις 100%,προγνωστικά λέμε τώρα...
Thanx anyway παντως
-
22-09-09, 01:14 Απάντηση: DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΠΕΝΤΕΛΗ-ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ DSLAM #7
Απ'τη στιγμη που θα εχεις το ιδιο καλωδιο τις περισσοτερες φορες η κατασταση θα ειναι πανω-κατω ιδια, ειδικα με DSLAM του ιδιου παροχου. Αλλα καποιοι παροχοι εχουν διαφορετικα προφιλ (πχ ενας ISP μπορει να θυσιαζει λιγο "σταθεροτητα" για την επιτευξη μεγαλυτερης ταχυτητας ενω αλλος ISP να προτιμαει σταθεροτητα εναντι μεγιστης ταχυτητας).. μιλαμε βεβαια για μικροδιαφορες που μπορει βεβαια σε καποιες περιπτωσεις να ειναι αισθητες (πχ +1-3 Mbps) αλλα κατα γενικη ομολογια ειναι ενα ρισκο που λιγοι παιρνουν.
Για αλλαγη πορτας σε dslam πρεπει να εχεις παρατηρησει πραγματικα προβληματικη συμπεριφορα, οχι απλα χαμηλη ταχυτητα. Σε διαφορετικη περιπτωση, το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις και θα εχεις βαλει και σε τσαμπα κοπο τους τεχνικους του εκαστοτε παροχου.
-
23-09-09, 22:43 Απάντηση: DSLAM ΜΑΡΟΥΣΙ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΠΕΝΤΕΛΗ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ DSLAM #8
Ευχαριστώ MNP-10
Κατόπιν αιτήματός μου για βλάβη,δέν με πήραν,αλλα διαπίστωσα 3 μέρες μετά καλύτερη συμπεριφορά απο πλευράς σταθερότητας και περίπου 1mbit μεγαλύτερη ταχύτητα που σε φάσεις περνάει αγγίζει και τα 2.
Πάντως οι τιμές θορύβου κλπ παρέμειναν όλες ίδιες
Γενικότερα επιφυφυλάσσομαι λίγες μέρες και Θα περιμένω σίγουρα πριν αποφασίσω.
Το πιθανότερο είναι να κάνω αλλαγή σε 8 mbit και να μείνω οτέ...
Ευχαριστώ και πάλι
Παρόμοια Θέματα
-
DSLAM Πεντέλης (εξυπηρετεί Βριλήσσια, Μελίσσια, Πεντέλη)
Από Zorz στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 474Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-15, 18:00 -
Μεγάλη απόσταση απο dslam, Πεντέλη
Από XOUXOU στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 15-03-09, 17:54 -
DSLAM Μαρούσι
Από bytelord στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-07, 10:23 -
DSLAM Χαλάνδρι
Από limassol στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 17-01-07, 19:26 -
Dslam Νέα Πεντέλη critical error...!
Από Προφέσσορας_Χάος στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-06, 21:28
Bookmarks