Εμφάνιση 16-30 από 52
-
25-09-09, 14:24 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #16Όσα κοστίζουν μια δραχμή, γι' άλλους κοστίζουν μια ζωή....δεν είναι κρίμα!!!
-
25-09-09, 14:48 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #17
Επειδη ακουω που λες συνεχεια για την κινηση κλπ μηπως ειναι καλυτερα να κοιταξεις για σκουτερακι. Μια μηχανη 600 κε καιει οσο ενα αμαξι περιπου σημα εφορειες κλπ ιδια με το αυτοκινητο σφηνες μεσα στην κινηση θα κανεις μετα απο πολυ καιρο και με περισοτερη δυσκολια απο οτι με ενα παπι η σκουτερ.
Αν πηγαινεις κεντρο θα θες αλυσιδες συναγερμους κλπ
Θες παρκιν οποσδηποτε γαι το βραδυ
Ελπιζω να μην σε απογοητευσα αλλα δεν μας ειπες και για τη χρηση την θες Για γκαζια η μετακινηση σε μποτιλιαρισμενους δρομους.
Εγω παντα ειχα μεγαλη μηχανη αλλα και ενα παπι οποσδηποτε εστω ((διαλυμενο)) να μην εχω το αγχος μην μου το φανε
Οσο αν σκεφτεσε μακρινα ταξιδια (500 κμ και ανω) κλπ ελπιζω να εχεις γερα χερια μεση πλατη κλπ εκει τα βλεπεις ολα
Μεσα στην τιμη της μηχανης βαλε και την τιμη διαφορων αναγκαιων αξεσουαρ (κρανος γαντια μπουφαν μποτες κλειδαρειες τανκ μπαγκ και αλλα πολλα που ειναι απαραιτητα
-
25-09-09, 15:02 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #18
Σωστός σε όλα του ο serf f2
Εμένα μου έχουν κλέψει και μηχανάκι και πολλά διάφορα εδώ στην Αθήνα.
Την τελευταία φορά, μου έφαγαν από το Θησείο ένα Nolan ncom Genesis το οποίο το είχα στο παπί κάτω από την σέλα.
Ο ένας σήκωνε την σέλα από την μια πλευρά και ο άλλος είχε βάλει βαζελίνη στα χέρια του για να γλιστρήσουν τα δάχτυλα του από κάτω και να βγάλει το κούμπωμα από το άγκιστρο του παπιού.
Τι να λέμε τώρα....Όσα κοστίζουν μια δραχμή, γι' άλλους κοστίζουν μια ζωή....δεν είναι κρίμα!!!
-
26-09-09, 09:37 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #19
Πολλές σωστές επισημάνσεις βλέπω. Ειδικά το θέμα της κλοπής είναι κάτι που με προβληματίζει. Δυστυχώς δεν έχω γκαραζ και η μηχανή θα "κρύβεται" πίσω στη πιλοτή της πολυκατοικίας. Τουλάχιστον δεν θα είναι εντελώς εκτεθειμένη. Σκέφτομαι να την ασφαλίσω και για περίπτωση κλοπής, τουλάχιστον για τα πρώτα 2-3 χρόνια χρήσεως.
Επίσης, δεν νομίζω ότι το θέμα του γκαζιού έχει να κάνει αποκλειστικά με τα άλογα της μηχανής. Στο δρόμο βλέπεις ακόμα και παπιά να τρέχουν σαν διαολεμένα. Έχει να κάνει κυρίως με τη σύνεση που δείχνει ο οδηγός.
-
27-09-09, 00:45 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #20
Για πρώτη μηχανή και εφόσον δεν είχες καμία σχέση πάρε ένα σκούτερ το πολύ 150 κυβικά , αν και ένα μικρότερο θα σε καλύψει άνετα. Μεγάλη μηχανή για αρχή με τίποτα εφόσον είσαι αρχάριος. Η μηχανή δεν είναι αυτοκίνητο δεν συγχωρεί λάθη. Δυστυχώς πολύ κάνουν αυτό που περιγράφουμε με ολέθρια αποτελέσματα.
Και αν πάρεις μηχανή με ABS να ξέρεις ότι το ABS στην μηχανή δεν είναι πανάκεια . Μπορεί να πέσεις αν ενεργοποιηθεί υπό κάποιες οδηγικές συνθήκες. Ακόμη και να υπάρχει πρέπει να μάθεις να φρενάρεις χωρίς να το θέτεις σε λειτουργία. Μάθε πως λειτουργεί σε μια μηχανή (''αίσθηση κομμένης ντίζας'' και επαναληπτικό φρενάρισμα) και μετά αποφάσισε. Για έναν έμπειρο είναι τροχοπέδη το ABS συνήθως.υπάρχουν και χειρότερα
-
27-09-09, 03:21 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #21
-
27-09-09, 12:49 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #22
Εγω με το Hornet μου ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αλλα προσοχη εχει γκαζι και σουζαρι ευκολα. Οσο για την καταναλωση τα 14 λιτρα μου βγαζουν 170 χλμ (με μεικτη οδηγηση και γκαζια τελικιασματα εκτος αθηνων και μετακινηση στην αθηνα)
Για πρωτη μηχανη μηπως σου πεσουν πολλα τα αλογα;
-
28-09-09, 15:12 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #23
Πιθανότατα, το έχουν επισημάνει αρκετοί.
Βέβαια κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο κινητήρας στα συγκεκριμένα μηχανάκια (4κίλυνδρα και πολύστροφα) βγάζει τη δύναμη σε υψηλές rpm - και χαμηλά συγχωρεί ευκολότερα.
Είναι πολύ υποκειμενικό το ζήτημα και σίγουρα έχω να κάνω πολλά test-ride, να δω πως βολεύομαι καλύτερα.
Έχοντας συζητήσει το θέμα και με φίλους μηχανόβιους, σκέφτομαι να αποφύγω εργαλείο τύπου fazer/hornet για πρώτη μηχανή. Πιθανότατα θα πάω σε κάτι που διατηρεί τον street χαρακτήρα αλλά με λιγότερη δύναμη (π.χ kawasaki er-6 ή yamaha xj-6).
Κατόπιν, σε 1-2 χρόνια, πάμε και για R1 (και γερή ασφάλεια ζωής)
-
28-09-09, 15:25 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #24Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-09-09, 16:24 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #25
-
28-09-09, 16:40 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #26
Με την κατανάλωση τι παίζει; Διαπιστώνω τώρα ότι κάποιες μηχανές μεγάλου κυβισμού φτάνουν τα 14 km/L. Με ένα punto 1250cc (950 κιλά) που είχα πριν χρόνια, σε συνθήκες κίνησης έφτανε τα 16-17 km/L (ή 14-15 km/L με το aircondition ανοιχτό το καλοκαίρι). Είναι δυνατόν να καίει περισσότερο μία μηχανή που είναι 200 κιλά; Εννοώ με φυσιολογική οδήγηση, χωρίς 0-100-0 km/h σε κάθε φανάρι.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-09-09, 19:49 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #27
Η αληθεια ειναι οτι αμα δινεις γκαζια καις σαν να εχεις ενα μικρο/μεσαιο αυτοκινητο. Τωρα για κατι καλυτερο και εφοσον εχεις injection μοτοσυκλετα μπορεις να βαλεις ενα power commander και δημιουργοντας χαρτη σε δυναμομετρο να βελτιωσεις αποδοση,καταναλωσεις κλπ. Απο κοστος τωρα για πολλους αξιζει ,για πολλους οχι.
-
28-09-09, 20:44 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #28
Σε ένα μέσο 650αρι πχ με injection αν πηγαίνεις "παναγία" θα έχεις περίπου 5-5.5 L /100 km ή 8 περίπου L /100 km αν τσιμπάς το γκάζι. Αυτό βέβαια διαφέρει από μηχανή σε μηχανή. Στις μοτοσυκλέτες δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν οι τεχνικές εξοικονόμησης καυσίμου όπως γίνεται στα αυτοκίνητα.
-
29-09-09, 15:53 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #29
Έχε υπόψην σου ότι άλλα τα άλογα ενός V2 και άλλα ενός i4. π.χ. τα 72 του sv που ανέφερες είναι πολύ πιο 'άγρια' από τα ~100 του fz, θέλουν άλλο επίπεδο throttle control για να μην βρεθείς να κάνεις τον superman σε καμιά στροφή.
Γνώμη μου αν θες πραγματικά μηχανή να πάρεις μηχανή όχι σκουτεράκι. Έστω και 250άρι CBF
-
29-09-09, 16:42 Απάντηση: Αγορά μηχανής (για δρόμο, όχι για φωτογραφίες) :P #30
E είπαμε να κόψουμε λίγα άλογα, όχι και 250άρι.
Toυλάχιστον να ανεβαίνει ανηφόρες χωρίς σπρώξιμο.
Σε 2κύλινδρα, υπάρχει ροπή από χαμηλές rpm η οποία μπορεί να προβληματίσει. Από την άλλη είναι ξεκούραστες μηχανές, μπορείς να βάλεις μια 3η στο κιβώτιο και να τη ξεχάσεις μέσα στη πόλη.
Επίσης βγαίνει περισσότερο γραμμικά η δύναμη, πιο προβλέψιμα. Απ'ότι έχω διαβάσει πάντως, η λειτουργία τους δεν έχει σε καμιά περίπτωση τα ξεσπάσματα των 4κύλινδρων.
Παρόμοια Θέματα
-
Αγορα μηχανης,ερωτησεις για χρηματοδοτικο
Από kosnik στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-10, 17:09 -
Βιβλιο για μηχανολικα μηχανης
Από Kurozuka στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 08-12-08, 03:59 -
Αγορα web camera για laptop και οχι μονο
Από organus στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-08, 11:29 -
Αγορά επιτραπέζιου DVD recorder (οχι για PC)
Από kvargiam στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-06, 05:28 -
Στον δρόμο για τη Σοφοκλέους η Telepassport
Από chrand στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 29Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-06, 13:49
Bookmarks