Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 27
    Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Ο συγκεκριμένος οδηγός βασίζεται σε αυτό το post από τα Gentoo forums.
    Το είχα βρει εδώ και καιρό αλλά βαριόμουν να το δοκιμάσω.

Λοιπόν, υπάρχει μια έκδοση της Qt η οποία ονομάζεται Qt-copy και έρχεται κατευθείαν από τους developers του KDE. Έχει bug fixes και optimizations!
    Αυτή θα βάλουμε στο παρόν how to.
    Μαζί με τη Qt θα χρειαστεί να αναβαθμίσουμε και το fontconfig.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή!
    Κατεβάστε το ebuild της Qt-copy (version 3.3.6-r1) και το ebuild του fontconfig (version 2.3.95).
    Τοποθετήστε τα στο portage overlay σας (/usr/local/portage συνήθως) στους καταλόγους x11-libs/qt και media-libs/fontconfig αντίστοιχα.
    Κάν'τε τα unmask:
    Κώδικας:
    echo "=x11-libs/qt-3.3* ~x86" >> /etc/portage/package.keywords
    echo "media-libs/fontconfig ~x86" >> /etc/portage/package.keywords
    Κατεβάστε καλού κακού αυτό το patch και βάλ'τε το στο distfiles σας (/usr/portage/distfiles). Το κάνουμε αυτό γιατί δεν μπορεί να το κατεβάσει πάντα το portage από τα default repositories.

Τώρα αρκεί ένα emerge -upvD world για να βάλει τις νέες εκδόσεις.
    Αν δεν θέλετε γενικό update τρέξ'τε emerge -u --oneshot fontconfig qt

Αυτό ήταν, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο!
    Μετά το συμπίλισμα θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον X για να φορτώσει το νέο fontconfig!

Οι διαφορές στην ταχύτητα είναι αισθητές, σε παλιότερα μηχανήματα σίγουρα περισσότερο.
    Η σημαντικότερη επιτάχυνση είναι σε μενού με πολλά entries, πχ τα bookmarks, όπου ανοίγουν πολύ γρηγορότερα.

Επιπλέον αν παρατηρήσετε στη συγκεκριμένη Qt έχει προστεθεί το USE flag pertty το οποίο ενεργοποιεί κάποια patches που βελτιώνουν την εμφάνιση του KDE. Αυτό είναι σε εσάς αν θέλετε να το ενεργοποιήσετε. Προσωπικά το έβαλα.

Ως τώρα δεν έχω δει κανένα πρόβλημα. Το Ksensors χτύπησε μετά το restart, το ξανάνοιξα και δεν ξαναδιαμαρτυρήθηκε.

Τέλος, η Qt-copy σας επιτρέπει να χτίσετε το KDE με symbol visibility. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λένε πως δίνει σε επιδόσεις. Όποιος θέλει να ασχοληθεί ας διαβάσει το post στα φόρουμ του gentoo.

Ως επίλογο να αναφέρω το όνομα του nxsty, ο οποίος τα έφτιαξε όλα αυτά για το Gentoo. Δεν θα μας διαβάσει ποτέ αλλά αξίζει να τον αναφέρουμε.
    Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
    δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Περιοχή
    @ Copenhagen, DK
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    ISP
    Οtenet
    Μαριε τουτο θα δωσει ωθηση σε ολες της qt εφαρμογες, ακομα και σε μας που δεν χρησιμοποιουμε KDE...?

μηπως να το πηγαινες στο howto's sub?

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Υποτίθεται δίνει κάποια ταχύτητα σε όλες τις Qt εφαρμογές στο linux.
    Στο KDE δίνει και επιπλέον σταθερότητα.

Τώρα αν πχ από Qt χρησιμοποιείς μονάχα k3b ίσως δεν αξίζει να το βάλεις, αν και είναι 3 λεπτά δουλειά στη κονσόλα και ένα emerge.

Πάντως νομίζω θα ωφεληθεί και το Gnome από το fontconfig καθώς είναι πιο γρήγορη αυτή η έκδοση και έχει κάποια patches από SuSE και upstream.

Για τα howto νομίζω είναι καλύτερα να τα ξεκινάμε από εδώ και μόλις παλιώσουν λίγο να τα μεταφέρουμε στο subforum.
    Να πάρουμε και λίγο feedback πρώτα.
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Περιοχή
    @ Copenhagen, DK
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    ISP
    Οtenet
    Ασε ζω ενα δραμα.
    k3b, kile, kdvi, kpdf, opera [για συγκεκριμενες δουλειες]...

Ειμαι ενα emerge και μερικες ωρες (οχι πολλες) compile μακρια απο ενα KDE συστημα.

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Σου έχω την καλύτερη λύση για το transition: Knome !!!

Είναι ένα theme για το KDE που μοιάζει με το Gnome (εμφανισιακά, στα shortcuts και στη δομή toolbars/menus) για να βοηθήσει τους χρήστες gnome να προσαρμοστούν πιο εύκολα στο KDE.

Έλα και μπορεί και να σ'αρέσει! Δεν θα σε πονέσουμε!

Βασικά θα σου ανοίγουν πολύ πιο γρήγορα και οι K (όχι Qt) εφαρμογές.

Περιοχή
    @ Copenhagen, DK
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    ISP
    Οtenet
    lol το Knome ειναι ψιλοτραγικο.

Σιγα μην σας το πω αν βαλω ποτε KDE, με τοσα οσα του εχω σουρει, δεν θα σας δωσω την ικανοποιηση. (αν και σκεφτομαι να το βαλω σε ενα low budget laptop)

Το avatar του μέλους TheCondor
    TheCondor Guest
    Αυτο το εχω αν θυμαμαι καλα απο οταν ειχε φτιαχτει το thread στα forums του Gentoo ( ειχα πεσει κατα τυχη πανω του ) και να σου πω την αληθεια το KDE γενικα τρεχει τοσο γρηγορα που δεν θυμαμαι αν ειχα δει διαφορα οταν το ειχα βαλει. ( ηταν και το emerge world που εκανα μετα και δεν εδωσα πολλη σημασια στην ταχυτητα γιατι ειχανε σπασει πολλα πακετα ).

Αντε, KLG σιγα σιγα να ερχεσαι προς το KDE να δεις το φως το αληθινο...

Περιοχή
    Edessa
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/200
    ISP
    INALAN
    Τελικά έχει δοκιμάσει κανένας το hiddenvisibility και ξανα-compile το kde?
    Mε τρώει το χέρι μου να το κάνω , αλλά δεν θέλω να διαλυθούν όλα...

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    O TheCondor μόλις το δοκίμασε με gcc4.1.1 & KDE 3.5.3 και είπε καλά λόγια, (5-6 δευτερόλεπτα για login με φόρτωση 4-5 προγραμμάτων).

Εγώ περιμένω να τελειώσει το emerge -e world με τον gcc4.1.1 και θα έχω KDE 3.5.2 με invisibility hidden.

Το avatar του μέλους TheCondor
    TheCondor Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hayzel
    Τελικά έχει δοκιμάσει κανένας το hiddenvisibility και ξανα-compile το kde?
    Mε τρώει το χέρι μου να το κάνω , αλλά δεν θέλω να διαλυθούν όλα...
    Πλεον τρεχω KDE 3.5.3 με kdehiddenvisibility και απλα ειναι ΑΚΟΜΑ πιο γρηγορο απο το 3.5.2 μετα απο emerge -e world με gcc 4.1.1

Απλα εκπληκτικο, καμια σχεση ειλικρινα.

Μολις ειδα ποσο εκανε να κανει login απλα ειπα αποκλειται!! Εκανα μαλιστα ποσες φορες logout-login να σιγουρευτω για την ταχυτητα ( οπως τα ειπε ο mrsaccess - 5 δευτερολεπτα για να ειναι ΠΛΗΡΩΣ λειτουργικο το περιβαλλον, και με 5 εφαρμογες να τρεχουν απο το startup του KDE )

Ο konqueror ακομα πιο γρηγορος σε file browsing, σε browsing με ΠΟΛΛΑ tabs, και ολες οι εφαρμογες ανοιγουν αισθητα θα ελεγα πιο γρηγορα.

Αξιζει και με το παραπανω, εμενα μαλιστα ηταν η πρωτη φορα που δεν εσπασε ΤΙΠΟΤΑ. Εκτος απο το superakaramba, που ΠΟΤΕ δεν εγινε compile, απο την πρωτη μερα που ειχα gentoo μου εβγαζε το ιδιο σφαλμα παντα και απλα εκανα --skipfirst.

Oσο παει και γινεται πιο γρηγορο, και με το hiddenvisibility ειναι ακομα γρηγοροτερο.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Από αυτό
    Κώδικας:
    euse -i kdehiddenvisibility
    global use flags (searching: kdehiddenvisibility)
    [-    ] kdehiddenvisibility - Makes KDE symbols hidden by default, requires GCC 4.1 (experimental)

local use flags (searching: kdehiddenvisibility)
    no matching entries found
    τι καταλαβαίνετε εσείς ότι κάνει αυτό το USE flag;

Edit: Κάτι ψηλά λένε στο Gentoo forum...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GoofyX : 05-06-06 στις 15:43.
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Ουσιαστικά ενεργοποιεί τα δύο visibility hidden options του gcc με τη χρήση των σχετικών CFLAGS.
    Από man gcc:

-fvisibility-inlines-hidden
    Spoiler:
    Causes all inlined methods to be marked with "__attribute__ ((visibility ("hidden")))" so that they do not appear
    in the export table of a DSO and do not require a PLT indirection when used within the DSO. Enabling this option
    can have a dramatic effect on load and link times of a DSO as it massively reduces the size of the dynamic export
    table when the library makes heavy use of templates. While it can cause bloating through duplication of code
    within each DSO where it is used, often the wastage is less than the considerable space occupied by a long symbol
    name in the export table which is typical when using templates and namespaces. For even more savings, combine with
    the -fvisibility=hidden switch.

-fvisibility=default|internal|hidden|protected
    Spoiler:
    Set the default ELF image symbol visibility to the specified option---all symbols will be marked with this unless
    overridden within the code. Using this feature can very substantially improve linking and load times of shared
    object libraries, produce more optimized code, provide near-perfect API export and prevent symbol clashes. It is
    strongly recommended that you use this in any shared objects you distribute.

Despite the nomenclature, "default" always means public ie; available to be linked against from outside the shared
    object. "protected" and "internal" are pretty useless in real-world usage so the only other commonly used option
    will be "hidden". The default if -fvisibility isn't specified is "default", i.e., make every symbol public---this
    causes the same behavior as previous versions of GCC.

A good explanation of the benefits offered by ensuring ELF symbols have the correct visibility is given by "How To
    Write Shared Libraries" by Ulrich Drepper (which can be found at <http://people.redhat.com/~drepper/>)---however a
    superior solution made possible by this option to marking things hidden when the default is public is to make the
    default hidden and mark things public. This is the norm with DLL's on Windows and with -fvisibility=hidden and
    "__attribute__ ((visibility("default")))" instead of "__declspec(dllexport)" you get almost identical semantics
    with identical syntax. This is a great boon to those working with cross-platform projects.

For those adding visibility support to existing code, you may find #pragma GCC visibility of use. This works by
    you enclosing the declarations you wish to set visibility for with (for example) #pragma GCC visibility push(hid-
    den) and #pragma GCC visibility pop. Bear in mind that symbol visibility should be viewed as part of the API
    interface contract and thus all new code should always specify visibility when it is not the default ie; declara-
    tions only for use within the local DSO should always be marked explicitly as hidden as so to avoid PLT indirection
    overheads---making this abundantly clear also aids readability and self-documentation of the code. Note that due
    to ISO C++ specification requirements, operator new and operator delete must always be of default visibility.

An overview of these techniques, their benefits and how to use them is at <http://gcc.gnu.org/wiki/Visibility>.

Το link στο wiki του gcc για το visibility: http://gcc.gnu.org/wiki/Visibility

Περιοχή
    City of light with thy violet crown
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mrsaccess
    Ουσιαστικά ενεργοποιεί τα δύο visibility hidden options του gcc με τη χρήση των σχετικών CFLAGS:

-fvisibility-inlines-hidden

-fvisibility=default|internal|hidden|protected
    Aυτά τα κ#!$%&@#ο cflag μου κατέστρεφαν το compile σε διάφορα πακέτα και ψαχνόμουν σαν ηλίθιος Ελπίζω στο KDE να μη δημιουργούν προβλήματα...
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion -
    Michael Jordan

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Για αυτό μπήκε το use flag, για να μην ανοίγει παντού αλλά εκεί που υποστηρίζεται.
    Υπάρχει περίπτωση να σου χτυπήσει πάντως κάνα πακέτο, οπότε δοκιμάζεις να το κάνεις χωρίς kdehiddenvisibility.

Εδώ, από αυτά που το χρησιμοποιούν, έσπασε η quanta (3.5.2) και το kalyptus (3.5.2) αλλά θα ασχοληθώ αργότερα μαζί τους καθώς δεν ξέρω αν φταίει ο gcc4.1.1. Τώρα βάζω και το 3.5.3 άλλωστε!

Περιοχή
    @ Copenhagen, DK
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    ISP
    Οtenet
    Eμένα χτυπάει ο Kaffeine.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία