Ο συγκεκριμένος οδηγός βασίζεται σε αυτό το post από τα Gentoo forums.
Το είχα βρει εδώ και καιρό αλλά βαριόμουν να το δοκιμάσω.
Λοιπόν, υπάρχει μια έκδοση της Qt η οποία ονομάζεται Qt-copy και έρχεται κατευθείαν από τους developers του KDE. Έχει bug fixes και optimizations!
Αυτή θα βάλουμε στο παρόν how to.
Μαζί με τη Qt θα χρειαστεί να αναβαθμίσουμε και το fontconfig.
Η διαδικασία είναι πολύ απλή!
Κατεβάστε το ebuild της Qt-copy (version 3.3.6-r1) και το ebuild του fontconfig (version 2.3.95).
Τοποθετήστε τα στο portage overlay σας (/usr/local/portage συνήθως) στους καταλόγους x11-libs/qt και media-libs/fontconfig αντίστοιχα.
Κάν'τε τα unmask:
Κατεβάστε καλού κακού αυτό το patch και βάλ'τε το στο distfiles σας (/usr/portage/distfiles). Το κάνουμε αυτό γιατί δεν μπορεί να το κατεβάσει πάντα το portage από τα default repositories.Κώδικας:echo "=x11-libs/qt-3.3* ~x86" >> /etc/portage/package.keywords echo "media-libs/fontconfig ~x86" >> /etc/portage/package.keywords
Τώρα αρκεί ένα emerge -upvD world για να βάλει τις νέες εκδόσεις.
Αν δεν θέλετε γενικό update τρέξ'τε emerge -u --oneshot fontconfig qt
Αυτό ήταν, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο!
Μετά το συμπίλισμα θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον X για να φορτώσει το νέο fontconfig!
Οι διαφορές στην ταχύτητα είναι αισθητές, σε παλιότερα μηχανήματα σίγουρα περισσότερο.
Η σημαντικότερη επιτάχυνση είναι σε μενού με πολλά entries, πχ τα bookmarks, όπου ανοίγουν πολύ γρηγορότερα.
Επιπλέον αν παρατηρήσετε στη συγκεκριμένη Qt έχει προστεθεί το USE flag pertty το οποίο ενεργοποιεί κάποια patches που βελτιώνουν την εμφάνιση του KDE. Αυτό είναι σε εσάς αν θέλετε να το ενεργοποιήσετε. Προσωπικά το έβαλα.
Ως τώρα δεν έχω δει κανένα πρόβλημα. Το Ksensors χτύπησε μετά το restart, το ξανάνοιξα και δεν ξαναδιαμαρτυρήθηκε.
Τέλος, η Qt-copy σας επιτρέπει να χτίσετε το KDE με symbol visibility. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λένε πως δίνει σε επιδόσεις. Όποιος θέλει να ασχοληθεί ας διαβάσει το post στα φόρουμ του gentoo.
Ως επίλογο να αναφέρω το όνομα του nxsty, ο οποίος τα έφτιαξε όλα αυτά για το Gentoo. Δεν θα μας διαβάσει ποτέ αλλά αξίζει να τον αναφέρουμε.
Εμφάνιση 1-15 από 27
-
15-05-06, 00:00 howto: επιταχύνοντας το KDE με την Qt-copy (Gentoo) #1
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
15-05-06, 00:04 #2
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Μαριε τουτο θα δωσει ωθηση σε ολες της qt εφαρμογες, ακομα και σε μας που δεν χρησιμοποιουμε KDE...?
μηπως να το πηγαινες στο howto's sub?
-
15-05-06, 00:11 #3
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Υποτίθεται δίνει κάποια ταχύτητα σε όλες τις Qt εφαρμογές στο linux.
Στο KDE δίνει και επιπλέον σταθερότητα.
Τώρα αν πχ από Qt χρησιμοποιείς μονάχα k3b ίσως δεν αξίζει να το βάλεις, αν και είναι 3 λεπτά δουλειά στη κονσόλα και ένα emerge.
Πάντως νομίζω θα ωφεληθεί και το Gnome από το fontconfig καθώς είναι πιο γρήγορη αυτή η έκδοση και έχει κάποια patches από SuSE και upstream.
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
15-05-06, 00:16 #4
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Ασε ζω ενα δραμα.
k3b, kile, kdvi, kpdf, opera [για συγκεκριμενες δουλειες]...
Ειμαι ενα emerge και μερικες ωρες (οχι πολλες) compile μακρια απο ενα KDE συστημα.
-
15-05-06, 00:20 #5
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Σου έχω την καλύτερη λύση για το transition: Knome !!!
Είναι ένα theme για το KDE που μοιάζει με το Gnome (εμφανισιακά, στα shortcuts και στη δομή toolbars/menus) για να βοηθήσει τους χρήστες gnome να προσαρμοστούν πιο εύκολα στο KDE.
Έλα και μπορεί και να σ'αρέσει! Δεν θα σε πονέσουμε!
Βασικά θα σου ανοίγουν πολύ πιο γρήγορα και οι K (όχι Qt) εφαρμογές.Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
-
15-05-06, 00:25 #6
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
lol το Knome ειναι ψιλοτραγικο.
Σιγα μην σας το πω αν βαλω ποτε KDE, με τοσα οσα του εχω σουρει, δεν θα σας δωσω την ικανοποιηση. (αν και σκεφτομαι να το βαλω σε ενα low budget laptop)
-
15-05-06, 03:42 #7
Αυτο το εχω αν θυμαμαι καλα απο οταν ειχε φτιαχτει το thread στα forums του Gentoo ( ειχα πεσει κατα τυχη πανω του ) και να σου πω την αληθεια το KDE γενικα τρεχει τοσο γρηγορα που δεν θυμαμαι αν ειχα δει διαφορα οταν το ειχα βαλει. ( ηταν και το emerge world που εκανα μετα και δεν εδωσα πολλη σημασια στην ταχυτητα γιατι ειχανε σπασει πολλα πακετα ).
Αντε, KLG σιγα σιγα να ερχεσαι προς το KDE να δεις το φως το αληθινο...
-
04-06-06, 22:49 #8
Τελικά έχει δοκιμάσει κανένας το hiddenvisibility και ξανα-compile το kde?
Mε τρώει το χέρι μου να το κάνω , αλλά δεν θέλω να διαλυθούν όλα...
-
04-06-06, 23:22 #9
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
O TheCondor μόλις το δοκίμασε με gcc4.1.1 & KDE 3.5.3 και είπε καλά λόγια, (5-6 δευτερόλεπτα για login με φόρτωση 4-5 προγραμμάτων).
Εγώ περιμένω να τελειώσει το emerge -e world με τον gcc4.1.1 και θα έχω KDE 3.5.2 με invisibility hidden.Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
-
05-06-06, 01:51 #10
Αρχικό μήνυμα από hayzel
Απλα εκπληκτικο, καμια σχεση ειλικρινα.
Μολις ειδα ποσο εκανε να κανει login απλα ειπα αποκλειται!! Εκανα μαλιστα ποσες φορες logout-login να σιγουρευτω για την ταχυτητα ( οπως τα ειπε ο mrsaccess - 5 δευτερολεπτα για να ειναι ΠΛΗΡΩΣ λειτουργικο το περιβαλλον, και με 5 εφαρμογες να τρεχουν απο το startup του KDE )
Ο konqueror ακομα πιο γρηγορος σε file browsing, σε browsing με ΠΟΛΛΑ tabs, και ολες οι εφαρμογες ανοιγουν αισθητα θα ελεγα πιο γρηγορα.
Αξιζει και με το παραπανω, εμενα μαλιστα ηταν η πρωτη φορα που δεν εσπασε ΤΙΠΟΤΑ. Εκτος απο το superakaramba, που ΠΟΤΕ δεν εγινε compile, απο την πρωτη μερα που ειχα gentoo μου εβγαζε το ιδιο σφαλμα παντα και απλα εκανα --skipfirst.
Oσο παει και γινεται πιο γρηγορο, και με το hiddenvisibility ειναι ακομα γρηγοροτερο.
-
05-06-06, 15:35 #11
Από αυτό
Κώδικας:euse -i kdehiddenvisibility global use flags (searching: kdehiddenvisibility) ************************************************************ [- ] kdehiddenvisibility - Makes KDE symbols hidden by default, requires GCC 4.1 (experimental) local use flags (searching: kdehiddenvisibility) ************************************************************ no matching entries found
Edit: Κάτι ψηλά λένε στο Gentoo forum...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GoofyX : 05-06-06 στις 15:43.
-
05-06-06, 16:56 #12
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Ουσιαστικά ενεργοποιεί τα δύο visibility hidden options του gcc με τη χρήση των σχετικών CFLAGS.
Από man gcc:
-fvisibility-inlines-hidden
Spoiler:
-fvisibility=default|internal|hidden|protected
Spoiler:
Το link στο wiki του gcc για το visibility: http://gcc.gnu.org/wiki/VisibilityGentoo Linux: mess with the best and you might learn something
-
05-06-06, 17:07 #13
Αρχικό μήνυμα από mrsaccess
Ελπίζω στο KDE να μη δημιουργούν προβλήματα...
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
05-06-06, 17:21 #14
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Για αυτό μπήκε το use flag, για να μην ανοίγει παντού αλλά εκεί που υποστηρίζεται.
Υπάρχει περίπτωση να σου χτυπήσει πάντως κάνα πακέτο, οπότε δοκιμάζεις να το κάνεις χωρίς kdehiddenvisibility.
Εδώ, από αυτά που το χρησιμοποιούν, έσπασε η quanta (3.5.2) και το kalyptus (3.5.2) αλλά θα ασχοληθώ αργότερα μαζί τους καθώς δεν ξέρω αν φταίει ο gcc4.1.1. Τώρα βάζω και το 3.5.3 άλλωστε!Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
-
20-06-06, 04:45 #15
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Eμένα χτυπάει ο Kaffeine.
Παρόμοια Θέματα
-
Howto: Σωστό και αποδοτικό emerge world σε Gentoo
Από cosmos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 32Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-06, 09:40 -
Gentoo quick restore howto
Από @home στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 11-09-05, 17:16 -
KDE 3.4 σε gentoo
Από dvm στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 16-07-05, 16:49 -
HowTO: Αλλαγη γλώσσας και σημαιάκι στο KDE
Από Slammer στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 12-02-05, 13:31
Bookmarks