Ένα πανεπιστήμιο του Καναδά περιόρισε τη λειτουργία των ασύρματων δικτύων στην περιοχή του πανεπιστημίου επειδή δεν έχει αποδειχθεί ακόμα επισήμως ότι τα ραδιοκύματα από τις κεραίες ασύρματων δικτύων δεν είναι επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο Fred Gilbert, πρόεδρος του πανεπιστημίου Lakehead στον Καναδά, προέβη σε αυτή την ενέργεια τονίζοντας πως ενδεχομένως να εκτίθενται σε επικίνδυνη ακτινοβολία όσοι βρίσκονται στο χώρο του πανεπιστημίου και ειδικά τα νεαρά άτομα. Η ενέργειά του στηρίζεται στο γεγονός πως επιστήμονες από το California Public Utilities Commission έχουν υποψίες πως τα ισχυρά ραδιοκύματα ενδεχομένως να προκαλούν λευχαιμία.
Το πανεπιστήμιο του Ontario κάνει περιορισμένη χρήση του WiFi και μόνο σε περιοχές όπου δεν καλύπτονται από οπτικές ίνες. Ο Gilbert δηλώνει οτι θέλει να δει απτές αποδείξεις οτι η τεχνολογία είναι ασφαλής πρωτού εγκρίνει την ευρεία χρήση της.
http://www.theregister.co.uk/2006/02..._uni_wifi_ban/
Εμφάνιση 1-15 από 44
-
27-02-06, 15:55 Περιορισμός του Wi-Fi στο πανεπιστήμιο Lakehead του Καναδά για λόγους υγείας #1
-
27-02-06, 16:06 #2
κάποιοι βέβαια στο section networking σε αντίστοιχη συζήτηση (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=32141), μου την είχαν πει, σε φιλικό κλιμα ομολογώ...
Τελικά δεν είμαι ο μόνος που φυλάω τα ρούχα μου για να έχω τα μισά...
-
27-02-06, 16:10 #3
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Εδώ πηγαίνουμε ανάποδα δηλαδή ...Κάτι σαν φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά ...(ή να τα φάει ο σκώρος) . Το κακό είναι πως για να αποδειχθεί πως τα ραδιοκύματα είναι ή δεν είναι ασφαλή πρέπει να περάσουν δεκαετίες ...
Απορώ με την σκέψη πανεπιστημιακών ...κρίμα .
-
27-02-06, 16:23 #4
Ραδιοκύματα εκπεμπονται δεκαετίες απο ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοερασυτέχνες , το έδαφος επήσης εκπέμπει ραδιοκίματα μέρα νύχτα , ο ήλιος είναι η κυριότερη πηγή κυμμάτων, και τους πείραξε το wi-fi που ρυθμίζεται με 0 ισχύ ; και εννοώ ότι η ισχύς που έχει μια καλά ρυθμισμένη κατούλα έχει λιγότερα από 0,04 watt ενώ το κινητό που κουβαλάμε έχει 20 φορές μεγαλύτερη ....;;;;
-
27-02-06, 16:36 #5
Καλό πάντως θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε κάτι που δεν έχει ερευνηθεί πλήρως όσον αφορά τις επιπτώσεις του στον άνθρωπο. Προσωπική μου άποψη είναι πως για τον χώρο της οικίας του καλό είναι να επιλέξει κανείς ένα ενσύρματο LAN (αν βέβαια αυτό είναι εφικτό) που παρότι είναι σημαντικά δυσκολότερο να εγκατασταθεί σε υπάρχοντα σπίτια, παρέχει μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας απέναντι σε hackers και σίγουρα δεν δημιουργεί νέα Η/Μ πεδία.
-
27-02-06, 17:11 #6
- Περιοχή
- περιστερι... ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου
- Downloads
- 31
- Uploads
- 1
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- WiFi
- Ταχύτητα
- Εως 54 Mbps (wireless)
- ISP
- Οτι εχουν οι α
- Router
- Wifly-City
- SNR / Attn
- 100(dB) / 1(dB)
- Path Level
- Interleaved
Eδω που εχουμε φτασει δεν ισχυει πλεον το "φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα" αλλα
το "φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις ρουχα να βαλεις".
Αντι να κοιταμε πως θα συρρικνωσουμε τις εκπεμπομενες συχνοτητες (βλεπε ΕΡΤ ψηφιακη)
θελουμε να βαλουμε στην ζωη μας ακομα περισσοτερα GHz (Αληθεια ο φουρνος
μικροκυματων σε τι συχνοτητα εκπεμπει?)
-
27-02-06, 17:12 #7
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Αρχικό μήνυμα από XPHSTOS29
Ανυπόγραφος
-
27-02-06, 17:20 #8
Οι επιπτώσεις είναι διαφορετικές για διαφορετικές συχνότητες εκμπομπής. Κάποια ραδιοκύματα είναι σχετικά ακίνδυνα και κάποια πολύ επικίνδυνα. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Η διαφωνία αφορά σε τι δοσολογία ο κίνδυνος είναι σημαντικός. Δεδομένου όμως ότι με μια πηγή εκπομπής δίπλα στο αφτί σου είσαι στο near field της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας, ακόμα και ο προσδιορισμός της ενέργειας που λαμβάνεις πρέπει να είναι δύσκολη υπόθεση από όσο θυμάμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Α! οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι από τις πολύ επικίνδηνες πηγές ακτινοβολίας ειδικά αν ο κλωβός Faraday δεν κάνει ικανοποιητική 'μόνωση'.
Αν θυμάμαι καλά στο GSM το φέρον είναι στα 900MHz και στο σύστημα της cosmote στο 1.8 GHz.
-
27-02-06, 20:36 #9
Αρχικό μήνυμα από joseph
-
27-02-06, 21:53 #10
Πώς να ψήσετε ένα αυγό με το κινητό σας
HOWTO, Cook an Egg With Your Cell Phone
http://www.wymsey.co.uk/wymchron/cooking.htm
Αναδημοσιεύθηκε και σχολιάστηκε εδώ
http://slashdot.org/article.pl?sid=06/02/06/156236
Βρε κουτά !
Η τεχνολογία είναι καλό πράγμα
-
27-02-06, 22:19 #11
Πάντως αν ενδιαφέρεστε για τα όρια ασφαλείας σε διαφορετικές συχνότητες ένα λινκ είναι αυτό
http://www.brooks.af.mil/AFRL/HED/he...ok/tbl-112.htm
Τα όρια βέβαια συνήθως τα βγάζουν κάνοντας αυθαίρετες παραδοχές. Θυμάμαι ότι διαφορετικές πηγές δίναν τιμές ασφαλείας το ένα χιλιοστό από τις 'επίσημες'.
-
28-02-06, 01:09 #12
Οι άλλοι περιορίζουν τα Wi-Fi και εμείς τα ψάχνουμε με τα κάλια στα πενεπιστήμιά μας, τα περισσότερα από τα οποία δεν γνωρίζουν τον όρο αυτό....
Τόσο πολύ πίσω είμαστε τελικά;;;
-
28-02-06, 01:46 #13
Αρχικό μήνυμα από chao
http://www.gelfmagazine.com/mt/archi...sensation.html
Εν ολίγοις σου λέει οτι αυτό το άρθρο ήτανε ΑΣΤΕΙΟ και σατίριζε τον πανικό που υπήρχε το 1999 η το 2000 για τι ποσο βλαβερά είναι τα κινητά...
Προσωπικά είμαι υπέρ της περιορισμένης χρήσης ακτινοβολίας (ούτε Wifi έχουμε στο σπίτι, ούτε καν ασύρματο τηλέφωνο).
Απλα το άρθρο λέει ότι ήτανε μπούρδα...
-
28-02-06, 02:33 #14
Και εγω επίσης ειμαι από αυτούς που προσπαθώ να κάνω όσο μπορώ πιο περιορισμένη χρήση των ασυρματων μέσων. Μπορεί η ισχύς του wi-fi να ειναι μικρή, όπως και των κινητών και το καθένα από αυτά, όταν τα βάζουν στο εργαστήριο να μην φαίνεται να προκαλούν πρόβλημα. Με προβληματίζει όμως η αθροιστική επίδραση όλων αυτών, και τελικά το συνολικό ποσό ακτινοβολίας που δεχόμαστε. Ο ανθρωπινος οργανισμός σαφώς εχει προσαρμοστεί μεσω της εξέλλιξης να αντέχει ενα όριο ακτινοβολίας (από φυσικά αίτια) το πρόβλημα είναι ότι, ούτε γνωρίζουμε αυτό το όριο, ούτε ομως και το συνολο της ακτινοβολίας που δεχόμαστε.
Συμπέρασμα μου λοιπόν, ναι μεν χρηση της τεχνολογίας αυτής προς εξυπηρέτηση μας, όχι όμως κατάχρηση και αντικατάσταση ενσύρματων συσκευών με ασύρματες παντού και χωρίς λόγο.
-
28-02-06, 04:43 #15
Ξεχνατε οτι μερα νυχτα εκπεμπονται πολλες δεκαδες-εκατονταδες kilowatt για tv/radio/κινητα. Η λυση ΕΙΝΑΙ το wifi/wimax σε συνδιασμο με συρμα. Γιατι ετσι εννοποιουνται ολοι οι πομποι και σταματανε οι πολλαπλες εκπομπες. (εικονα / ηχος / τηλεφωνια / data => πλεον ΟΛΑ μεσω data). Με λιγα λογια το wifi ειναι η λυση, οχι το προβλημα. Αν υπαρχει παντου ενα wifi χαμηλης ισχυος με εξτρα συνδρομη ενος wimax-type (ή καλυτερου) τυπου συνδεσης οπου χρειαζεται, τοτε δεν υπαρχει αναγκη των τεραστίας ισχυος πομπων που βομβαρδιζουν τα αστικα κεντρα.
Παρόμοια Θέματα
-
Πέντε νεκροί σε πανεπιστήμιο του Illinois
Από pelasgian στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-08, 12:43 -
Εξαμηνιαία έρευνα Web Id για την χρήση του Internet,στο 39% η χρήση του
Από nnn στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 17-11-07, 19:49 -
Παρουσίαση του φορητού των 100$ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Από vagskarm στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-07, 05:12 -
Ταξιδιωτικη Συσταση Του Υπουργειου Υγειας Για Την Τουρκια
Από kvargiam στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-06, 13:38
Bookmarks