Γεια σας,
γνωρίζει μήπως κανείς εάν η λειτουργεία αφύγρανσης των a/c μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το χειμώνα; Έχω ένα toshiba τελευταίας τεχνολογίας που πήρα το καλοκαίρι και έχει και λειτουργεία θέρμανσης. Το βάζω στο mode της αφύγρανσης, με θερμοκρασία πχ 25 βαθμούς, αλλά βγάζει κρύο, ξέρει κανείς περισσότερα;;
Εμφάνιση 1-15 από 26
-
17-10-09, 08:38 Air condition το χειμώνα.. #1
-
17-10-09, 08:50 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #2
Γεια σου φίλε,
Η λειτουργία αφυγρανσης των A/C είναι απαραδεκτη και όντως βγάζει κρύο.
Εαν εχεις προβλημα υγρασίας σου χωρο σου αγόρασε αφυγραντιρα (400-600 €).
Επισης πρεπει να ξερεις οτι αυτή η λειτουργια απαιτει συγκεκριμένες θερμοκρασιες περιβαλοντος.
Μην ξεχνας οτι και η απλή λειτουργία θέρμανσης ξηραίνει την ατμόσφαιρα.
-
17-10-09, 12:34 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #3
Φιλε δεν γινεται αφυγρανση το χειμωνα με αυτην την λειτουργια! Απλα το βαζεις στο ζεστο και θα αφαιρεθει η υγρασια αναλογα ποσο ζεστο θα το βαλεις.
Το καλοκαιρι βαζοντας αφυγρανση βγαζει ψυχρο αερα ωστε οταν θα περναει ο ζεστος και υγρος αερας του δωματιου απο τις παγωμενες κυψελες της μοναδας να υγροποιείτε και να διωχνει το νερο εξω απο την σωληνα...
Στα κλιματιστικα η λειτουργια της αφυγρανση ειναι ουσιαστικα η ψυχρη λειτουργια αλλα με μερικες διαφορες στην ταχυτητα του ανεμιστηρα.
Τωρα αυτοι οι πανακριβοι αφυγραντηρες κατι παραπανω θα εχουν για να κανουν αποκλειστικα αφυγρανση το χειμωνα...δεν ξερω.
-
21-10-09, 16:12 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #4
Πάντως φίλε, δεν παρατηρώ κάποια μείωση στην υγρασία του χώρου όταν το έχω στη ζεστή λειτουργεία.. και δεν μιλάω "εμπειρικά", έχω μετρητή και δεν κατεβαίνει καθόλου το ποσοστό υγρασίας ακόμα και όταν έχει φτάσει το μηχάνημα στην επιθυμητή θερμοκρασία και αναστέλει τη θερμή λειτουργεία τους..
Ώστε έτσι λοιπόν.. και εκτός των άλλων, πέφτει και δυο βαθμούς έξω ο δείκτης θερμοκρασίας του υπερσύγχρονου κατά τα άλλα Toshiba μου.. μιλάμε για ένα χιλιάρικο μηχάνημα, inverter τεχνολογίες και τα λοιπά..
-
22-10-09, 16:24 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #5
Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ή υγρασίας στο χώρο;
Γιατί αυτή η εμμονή;
-
23-10-09, 12:30 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #6
Τι εννοεις πεφτει εξω ο δεικτης θερμοκρασιας ;;;
AMD FX-8320 | HYPER 212 EVO | 2X ARCTIC COOLING F12 PWM 120MM | CORSAIR CARBIDE 200R | ASUS M5A97 R2.0 | Kingston HyperX 1600MHZ@1866 9-10-9 2X4GB | ASUS 760 GTX OC DCUII @1300/7000 | THERMALTAKE SE SMART MODULAR 630W
-
23-10-09, 18:30 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #7
Το ζεστό και το κρύο είναι σχετικές έννοιες, αν το καλοκαίρι βάλεις ένα απλό ανεμιστήρα να σου φυσάει αέρα 40ο C (θερμοκρασία δωματίου), θα νιώσεις δροσιά, σκέψου τι γίνεται τον χειμώνα, όταν βάλεις το αιρκοντίσιον να λειτουργήσει στους 25ο C σε ένα δωμάτιο το οποίο έχει θερμοκρασία 19ο C, αν σταθείς εμπρός στο ρεύμα αέρος του αιρκοντίσιον θα νιώθεις ότι ο αέρας (ο οποίος είναι απίθανο να ξεπερνά τους 30ο C) είναι ζεστός. Τα αιρκοντίσιον κάνουν αφύγρανση και σε λειτουργία κρύου και σε λειτουργία ζεστού, η λειτουργία της σκέτης αφύγρανσης είναι νομίζω για εξαιρετικές περιπτώσεις.
-
23-10-09, 21:30 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #8
Κοίταξε, υπάρχει ένα κάποιο "πρόβλημα" στον εγκέφαλο θα έλεγαή απλά μου αρέσει η ακρίβεια όταν ασχολούμαι με κάτι (όχι στις τιμές).
Για την ακρίβεια λοιπόν, το a/c λέει ότι έχει φτάσει τη θερμοκρασία του χώρου στους 23 βαθμούς. Το ηλεκτρονικό θερμόμετρο που έχω στο χώρο λέει 25. Φέρνω ακόμα ένα ίδιο ηλεκτρονικό θερμόμετρο από άλλο δωμάτιο και λέει 26.5! Φέρνω ένα θερμόμετρο υδραργύρου και λέει πάνω από 27. Ποια θερμοκρασία από όλες είναι η σωστή λοιπόν; Υποτίθεται ότι θα υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά τόσο πολύ;
Εννοώ ότι δείχνει στο κοντρόλ 23 βαθμούς ενώ άλλο θερμόμετρο δείχνει 25.
Πως γίνεται να κάνει αφύγρανση όταν άλλα όργανα δείχνουν υγρασία στο 50% στο χώρο τον οποίο έχει θερμάνει το a/c;
-
23-10-09, 23:41 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #9Recommendations for comfort
Humans control their body temperature mainly by sweating and shivering. The United States Environmental Protection Agency cites the ASHRAE Standard 55-1992 Thermal Environmental Conditions for Human Occupancy, which recommends keeping relative humidity between 30% and 60%, with below 50% preferred to control dust mites. At high humidity sweating is less effective so we feel hotter; thus the desire to remove humidity from air with air conditioning in the summer. In the winter, heating cold outdoor air can decrease indoor relative humidity levels to below 30%, leading to discomfort such as dry skin and excessive thirst.
http://en.wikipedia.org/wiki/Humidit...ating_humidity
-
24-10-09, 00:00 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #10
Ο Σενσορας του θερμοστατη ειναι πανω στο κλιματιστικο που βρισκεται ψηλα στο δωματιο
Εκει ο αερας ειναι πιο θερμος καθοτι ο θερμος αερας ειναι ελαφρυς και ανυψωνεται ενω
χαμηλα που ειμαστε εμεις η θερμοκρασια ειναι χαμηλοτερη--ο κρυος αερας ειναι βαρυς και κατεβαινει χαμηλα
Εκει οφειλεται η διαφορα θερμοκρασιας ψηφιακου θερμομετρου και θερμοστατη κλιματιστικουAMD FX-8320 | HYPER 212 EVO | 2X ARCTIC COOLING F12 PWM 120MM | CORSAIR CARBIDE 200R | ASUS M5A97 R2.0 | Kingston HyperX 1600MHZ@1866 9-10-9 2X4GB | ASUS 760 GTX OC DCUII @1300/7000 | THERMALTAKE SE SMART MODULAR 630W
-
24-10-09, 00:05 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #11
-
24-10-09, 02:04 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #12
Eιναι πολυ νορμαλ υγρασια για τον ανθρωπο! Και γω ασχολουμαι τοσο πολυ με το περιβαλλον οπου καθομαι. Κατω απο 45 % αρχιζει και ξερενεται ο χωρος.
Οποτε δεν μπορει το κλιματιστικο να το βαλεις να κανει αφυγρανση και να στην ριχνει την υγρασια οσο δουλευει.
Εδω στη Κρητη το καλοκαιρι αρκετες μερες εχει περιπου 32 βαθμους κελσιου και 88-90% υγρασια. Κολαση! Οσο και να αναβει το κλιματιστικο κατω απο 50% δεν την ριχνει. Ομως 50% θα την ριξει αμεσως!
-
24-10-09, 12:12 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #13
Εάν ψηλά στο κλιματιστικό η θερμοκρασία είναι υψηλότερη και κάτω χαμηλότερη, τότε θα έπρεπε το ανεξάρτητο θερμόμετρο που έχω κάτω (στα μέσα κάπου το έχω για την ακρίβεια) να δείχνει πχ 25, τη στιγμή που το a/c θα δουλεύει για 27. Δηλαδή, αν ισχύει η θεωρία σου, θα έπρεπε η διαφορά δύο βαθμών που αναφέρω να ισχύει αντίστροφα. Οπότε θα σε παρακαλέσω να μην γράφεις ανεύθυνα, διάφορα πράγματα εδώ μέσα. Αν βέβαια ισχύει η θεωρία σου, τότε η απόκλιση είναι ακόμα μεγαλύτερη και φτάνει στους 4 βαθμούς. Η θερμοκρασία του δωματίου είναι στους 22 σύμφωνα με το θερμόμετρο. Ανάβω το a/c στους 23 και αυτό σταματάει όταν το θερμόμετρο γράφει πλέον 25. Σύμφωνα με αυτό που λες, θα έπρεπε να σταματήσει το μηχάνημα, λόγω του φαινομένου που περιέγραψες, όταν είναι 23 επάνω και 21 κάτω. Σωστά; Άρα όταν γράφει 25 κάτω, τότε ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 27 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ. Σωστά; Άρα έχουν 4 βαθμούς απόκλιση και όχι μόνο 2 όπως νόμιζα.
Φίλε μου δεν ξέρω σε τι επίπεδο υγρασίας αισθάνονται 'comfortable' τα αμερικανικά πλάσματα, εγώ προσωπικά για τον εαυτό μου έχω παρατηρήσει ότι γύρω στο 30% είμαι ΟΚ, πιο πολύ υγρασία δε μου πολυαρέσει. Κανονικά θα έπρεπε τα a/c και μάλιστα αυτά που κοστίζουν ένα χιλιάρικο σαν το δικό μου να δείχνουνε και το ποσοστό της υγρασίας στο χώρο που αυξάνουν/μειώνουν.
Στη δημοκρατική Κρήτη, έτσι;Το θέμα όπως λέω είναι αφύγρανση και το χειμώνα! Και δε μου δίνει το γιαπωνέζικο μαραφέτι τη λύση.
-
24-10-09, 13:03 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #14
Το χιλιαρικο το πληρωσες για αλλους λογους, οπως τεχνολογια inverter, τελειο φιλτραρισμα του αερα, προφανως θα εχει και ιονιστη, ενεργειακη κλαση Α+, ποιοτητα κατασκευης & για το σηματακι toshiba που εχει μπροστα.
Αν ηθελες τελειες (οπως τις γουσταρεις ακριβως) συθνηκες για το χωρο που μενεις επρεπε να ψαξεις κατι αλλο, που δεν γνωριζω να σου πω.
Το ''δημοκρατική Κρητη'' δεν καταλαβαινω τι θες να εννοήσεις.
-
24-10-09, 14:20 Απάντηση: Air condition το χειμώνα.. #15
Πράγματι έχει και λεγόμενο ιονιστή, δηλαδή ένα φίλτρο πλάσματος (plasma) το οποίο το είδα όταν το έβγαλα για να το καθαρίσω και δε μπορώ να πω ότι μου γέμισε το μάτι. Όσο για το inverter, και εκεί έχω τις αμφιβολίες μου, για το πόσο εξοικονομεί, μετά που είδα τον λογαριασμό ρεύματος για το καλοκαίρι..
Το ''δημοκρατική Κρητη'' δεν καταλαβαινω τι θες να εννοήσεις.
Παρόμοια Θέματα
-
Αγορά air-condition. Ti προτείνετε;
Από mfds στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 1914Τελευταίο Μήνυμα: 14-12-24, 10:19 -
Απόσυρση των air condition
Από WagItchyef στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 29Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-09, 23:00 -
AIR CONDITION ΕΡΩΤΗΣΗ
Από geoellika στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-08, 12:05 -
Αντί air-condition
Από lazar στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-07, 17:02 -
speedtouch κ΄ air condition
Από bertsi στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-07, 20:07
Bookmarks