Σελ. 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 46-60 από 62
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dchatz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω παρόλο τον γιγαντισμό της Google εχω να πω τα εξής:

Μου διαθέτει τσάμπα μια πολύ καλή μηχανη αναζητησης.
    Μου διαθέτει τσάμπα εναν browser αν θελω να τον χρησιμοποιήσω.
    Μου διαθέτει τσάμπα ενα λειτουργικό συστημα (προσπαθεί τουλάχιστον).
    Μου διαθέτει τσάμπα email με pop imap κλπ.
    Μου διαθέτει τσάμπα online εφαρμογές.
    Μου διαθέτει τσάμπα κανονικές εφαρμογές (Picasa κλπ).
    Μου διαθέτει τσάμπα και μια γλώσσα προγραμματισμού.
    Μου διαθέτει τσάμπα δορυφορική εικόνα της γης (Earth).
    Μου διαθέτει τσάμπα online video (youtube).

Τώρα αν από όλο αυτο το μοντέλο καταφέρνει και βγαζει και λεφτά εγω μόνο μπράβο μπορώ να πω.
    Όποιου δεν του αρεσει η google ας πάει αλλού, υπάρχουν ανταγωνιστές (Internet explorer, bing, maps live κλπ κλπ)
    Σωστός είσαι.
    Το καλό με την google είναι οτι δεν εκμεταλλεύεται εμάς.
    Πιο πολύ εμεις την "εκμεταλλευόμαστε".

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    κάμποσα...
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    Speedtouch
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από crypter Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ειχε ανακοινωσει την noop πριν καμποσο καιρο; Γιατι και αλλη γλωσσα; http://code.google.com/p/noop/
    Άλλο η noop, άλλο η Go ( σαν την VISA της Εθνικής μου ακούγεται αυτό )
    Δεν έχεις διαβάσει τα specs και το target της κάθε μιας?

Περιοχή
    Moulin rouge
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Shared
    Ταχύτητα
    Αν δεν βρέχει
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    Fritz
    Εν τω μεταξύ όσο καθόμαστε και το συζητάμε το θέμα με την εκμετάλευση του κόσμου από την Google, τόσο της κάνουμε διαφήμιση. Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να βγάζει ένα προιόν τη μέρα απλά για να είναι πάντα στο προσκήνιο;

Η ελληνική βάση πληροφοριών για το ελεύθερο λογισμικό!

"There are two major products that come out of Berkeley: LSD and UNIX. We don't believe this to be a coincidence." — Jeremy S. Anderson.

Περιοχή
    Cheyenne Mountain Complex
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlindG Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επίσης,
    Σου διαθέτει τσάμπα πλοήγηση (Μaps)
    Σου διαθέτει τσάμπα πρόγραμμα κινητής κοινωνικής δικτύωσης ((latitude)

Και για να τελειώνουμε μια και καλή:
    ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω, δεν είναι τσάμπα. Παρακαλώ μην παραπλανείτε τους αναγνώστες εδώ.

Η Google, όπως κάθε εταιρία, έχει σκοπό το κέρδος. Παρέχοντας λοιπόν αυτές τις υπηρεσίες χωρίς χρέωση (αυτό δεν λέγεται τσάμπα, τσάμπα δίνει φαγητό ο Ερυθρός Σταυρός) στον τελικό καταναλωτή, δεν σημαίνει οτι δεν ζητάει αντίτιμο.

Το αντίτιμο είναι πολύ απλό και ΥΠΕΡΠΟΛΑΠΛΑΣΙΟ της τιμής ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ από τις υπηρεσίες που παρέχει:

Πουλάει ΟΛΑ τα προσωπικά δεδομένα που της τα δίνετε χωρίς να την χρεώσετε (συμφωνώντας στους όρους χρήσης) και έναντι αυτού του τιμήματος, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της.

Ας κοπεί επιτέλους αυτό το "τσάμπα" όταν μιλάμε για την Google. Είναι προβοκατόρικο, ψευδές και αφελές ταυτόχρονα και δίνει κακό όνομα σε αυτούς που πραγματικά εργάζονται ΤΣΑΜΠΑ (κοινότητα ανοιχτού κώδικα).
    Το θέμα είναι ότι εσύ ως BlindG και τα προσωπικά σοιχεία που σε διακρίνουν ως άνθρωπο δεν ενδιαφέρει την google ή την Amazon ή τον ιδιοκτήτη Video Club στη γειτονιά σου. Κάθε ένας από αυτούς συλλέγει πληροφορίες για το πως και τι προτιμάς εσύ και συγκρίνει τα στοιχεία που έχει για ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα με σένα. Το κόλπο είναι ότι τα στοιχεία αυτά είναι το ίδιο χρήσιμα είτε αναγνωρίζεσαι εσύ άμεσα είτε όχι. Το "Ο BlindG γουστάρει Shakira" είναι το ίδιο χρήσιμο γι αυτούς με το "Ο τύπος που μόλις logαρε γουστάρει Shakira".

Για παράδειγμα, μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που πήραν το CD της shakira, επίσης προτιμούν την Jennifer Aniston. Τα στοιχεία αυτά τα χρησιμοποιούν μετά για να σου προτείνουν τα DVD των Friends διακριτικά στις υπηρεσίες τους. Έτσι δουλεύουν τα recommended videos στο youtube, έτσι δουλεύει και ο ιδιοκτήτης Video Club όταν ζητά ταινίες για να ενοικιάσει κοκ. Ρωτήστε και όσους δουλεύουν σε Video Club τι έχουν δει τα μάτια τους. Πόσοι Μήτσοι συμπαθούν πουλάρια κοκ. Και αναρωτηθείτε, τί είναι το πιο έξυπνο να κάνουν με τα στοιχεία αυτά? Να τα χρησιμοποιήσουν με κάποιο τρόπο ενάντια στον Μήτσο που αγαπάει φοράδες? Nope. Δεν είναι η δουλεία τους να 'δίνουν' τον κόσμο στα video club και οποιοδήποτε video club το έκανε, θα έπεφτε έξω...

Η δημιουργία σχέση εμπιστοσύνης με τον χρήστη είναι πρώτη προτεραιότητα για εταιρείας που διαχειρίζονται ευαίσθητα δεδομένα. Και όσο κι αν λέτε, η Google σε αντίθεση με τους κύριους ανταγωνιστές της, έχει δείξει ενεργά ότι μάχεται τα δεδομένα αυτά να μην πέσουν σε αλλουνού τα χέρια. Δες πόσες δίκες εναντιώνεται στο κράτος για εντολές αποκάλυψης στοιχείων. (Σαν το link που έδωσε πιο πάνω ο φίλος ή το θέμα που είχε προκύψει το 2006 όπου όλες οι μηχανές πλην της Google δώσανε στοιχεία στεγνά...)

Όσο για τη γλώσσα: Good job. Ακόμα και οι beta της Google είναι καλύτερα από final releases άλλων εταιρειών...

Περιοχή
    ΠΕΛΛΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Downloads
    15
    Uploads
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE VDSL2
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
    Router
    H1600
    Path Level
    Fastpath
    Tώρα θα μας πει ο c4lex ότι κάνει και φιλανθρωπικό έργο η Google μαζεύοντας στοιχεία για μας.
    Αλλά νταξ, μην βγαίνουμε off-topic..
    Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.

Περιοχή
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Αν φιλανθρωπικό έργο το ορίζεις όπως περίπου ορίζεις την υπηρεσία, ναι αυτό λέω.
    Αντικειμενικά, δεν μπορείς χωρίς input να παρέχεις αυτά που παρέχει η Amazon ή Google ή το Video Club της γειτονιάς. Τα στοιχεία των πελατών σου είναι πολύτιμα. Αν το δεις απλά και λογικά, το γεγονός ότι ο Μήτσος ψάχνει φοράδες online είναι ο λόγος που βρίσκεται στο site σου. Ή ο λόγος που ενοικιάζει τις ταινίες σου.

FUD aside, θα ήταν τραγικό να 'δώσεις' τον πελάτη σου. Ειδικά όταν δεν απαιτείται να ξέρεις τίποτα πραγματικό γι αυτόν, για να δίνεις τις υπηρεσίες που δίνεις.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    14653/950
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ
    Router
    Linksys WAG200g
    SNR / Attn
    (dB) / 29(dB)
    τραγικό δεν είναι να μαζεύεις τα απαιτούμενα για να κάνεις το αγαθό σου έργο. τραγικό είναι να πιστεύεις ότι τη δεδομένη στιγμή θα γίνει ο Ρομπέν των Δασών και όχι ο Σερίφης. ασφαλώς δεν νομίζεις ότι η google και κάθε παρόμοια εταιρία τέτοιου μεγέθους δεν συνεργάζεται με το (όποιο) κράτος και τους μηχανισμούς του για να της επιτρέψουν να συνεχίσει τη δουλειά της.

........Auto merged post: ST2008 πρόσθεσε 2 λεπτά και 1 δευτερόλεπτα αργότερα ........

παρεπιπτόντως το go lang μου ακούγεται κινέζικο
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST2008 : 12-11-09 στις 15:39. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Μεσσήνιος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σωστός είσαι.
    Ε;

Περιοχή
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ST2008 Εμφάνιση μηνυμάτων
    τραγικό δεν είναι να μαζεύεις τα απαιτούμενα για να κάνεις το αγαθό σου έργο. τραγικό είναι να πιστεύεις ότι τη δεδομένη στιγμή θα γίνει ο Ρομπέν των Δασών και όχι ο Σερίφης. ασφαλώς δεν νομίζεις ότι η google και κάθε παρόμοια εταιρία τέτοιου μεγέθους δεν συνεργάζεται με το (όποιο) κράτος και τους μηχανισμούς του για να της επιτρέψουν να συνεχίσει τη δουλειά της.
    ]
    Το πας σε άλλο θέμα τώρα. Το κατά πόσο μπορείς να εμπιστευθείς μεγάλες εταιρείες στυλ Google, microsoft, IBM κοκ. Αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Δεν μπορεί κανείς να σου πει εμπιστεύσου την Google γιατί... έτσι κι έτσι. Αλλά δεν υπάρχουν και βάσιμες υποψίες ότι ισχύουν αυτά που λες για συνεργασία Google και κράτους.

Αυτό που ισχύει, και ισχύει γενικά, είναι ότι αυτός που ξέρει κάποια στοιχεία για σένα βρίσκεται σε πλεονεκτηκότερη θέση από σένα. Ο Bruce Schneier χρησιμοποιεί αυτή την λογική για να κριτικάρει την παρακολούθηση των πολιτών στην Αγγλία με κάμερες για λόγους "τρομοκρατίας" or w/e. Γράψου στο newsletter του αν δεν το έχεις κάνει ήδη!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από c4lex Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πας σε άλλο θέμα τώρα. Το κατά πόσο μπορείς να εμπιστευθείς μεγάλες εταιρείες στυλ Google, microsoft, IBM κοκ. Αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Δεν μπορεί κανείς να σου πει εμπιστεύσου την Google γιατί... έτσι κι έτσι. Αλλά δεν υπάρχουν και βάσιμες υποψίες ότι ισχύουν αυτά που λες για συνεργασία Google και κράτους.

Αυτό που ισχύει, και ισχύει γενικά, είναι ότι αυτός που ξέρει κάποια στοιχεία για σένα βρίσκεται σε πλεονεκτηκότερη θέση από σένα. Ο Bruce Schneier χρησιμοποιεί αυτή την λογική για να κριτικάρει την παρακολούθηση των πολιτών στην Αγγλία με κάμερες για λόγους "τρομοκρατίας" or w/e. Γράψου στο newsletter του αν δεν το έχεις κάνει ήδη!
    Πάντως η Yahoo έχει δώσει στεγνά χρήστη* της όταν της ζητήθηκε από τις αρχές...
    Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς ότι το ίδιο δε θα έκανε οποιαδήποτε εταιρία.

* http://en.wikipedia.org/wiki/Shi_Tao
    When the Chinese government found out, it demanded the sender's personal information from Yahoo!'s Hong Kong office. Yahoo! turned the information over without asking what it was for. Shortly thereafter, Shi Tao was detained on November 24, 2004. The Chinese authorities confiscated his computer and documents without showing any proper permit or document, and warned his family members not to talk about it with others. He was formally arrested on December 14.

Περιοχή
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από albatross Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως η Yahoo έχει δώσει στεγνά χρήστη* της όταν της ζητήθηκε από τις αρχές...
    Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς ότι το ίδιο δε θα έκανε οποιαδήποτε εταιρία.

* http://en.wikipedia.org/wiki/Shi_Tao
    Κι όμως

http://www.siliconbeat.com/entries/2...overnment.html

Έχει πολύ υλικό πάνω στο θέμα στο δίκτυο. Το EFF επίσης είχε στηρίξει την στάση της Google στο θέμα.

Μουλαρώνει πάντα η Google όταν είναι να δώσει στοιχεία χρηστών. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να παρακούσει αμετάκλητη διαταγή δικαστηρίου. Αλλά αυτές δεν βγαίνουν για πλάκα... =D

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    κάμποσα...
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    Speedtouch
    Να μιλήσουμε λίγο και για την γλώσσα την ίδια???

Το όνομα GO φαίνεται να υπάρχει απο παλιά...

http://www.informationweek.com/news/...leID=221601351
    http://code.google.com/p/go/issues/detail?id=9

Περιοχή
    Moulin rouge
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Shared
    Ταχύτητα
    Αν δεν βρέχει
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    Fritz
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ThanosD Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να μιλήσουμε λίγο και για την γλώσσα την ίδια???

Το όνομα GO φαίνεται να υπάρχει απο παλιά...

http://www.informationweek.com/news/...leID=221601351
    http://code.google.com/p/go/issues/detail?id=9
    Για να δούμε τι θα κάνει η Google με το θέμα του McCabe. Ενδιαφέρον ..

Η ελληνική βάση πληροφοριών για το ελεύθερο λογισμικό!

"There are two major products that come out of Berkeley: LSD and UNIX. We don't believe this to be a coincidence." — Jeremy S. Anderson.

Περιοχή
    Ατλάντα (ΗΠΑ)
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Πάντως στο θέμα του τζάμπα, υπάρχει και σχετική παροιμία ("there is no such thing as a free lunch!"). Πιθανόν, αυτά που τώρα η google δίνει τζάμπα να τα χρεώνει αργότερα ή να εισπράττει μεγαλύτερα κέρδη μέσα από τα royalties.
    "Να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο" - Γκάντι

Περιοχή
    Σαπίλας και Σκουριάς 38-Ζαχλωρού Καλαβρύτων
    Downloads
    21
    Uploads
    3
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    100Τbit fiber
    ISP
    sdikr-net
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
    Router
    Fuzzy gutsu-gutsu
    SNR / Attn
    112(dB) / 0.9(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από c4lex Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το θέμα είναι ότι εσύ ως BlindG και τα προσωπικά σοιχεία που σε διακρίνουν ως άνθρωπο δεν ενδιαφέρει την google ή την Amazon ή τον ιδιοκτήτη Video Club στη γειτονιά σου.
    Μου κάνει λίγο εντύπωση η υπογραφή σου και το avatar σου, αλλά θα σου πω την ειδοποιό διαφορά στο παράδειγμά σου:
    Στο video club, δεν θα αγόραζα ποτέ μια ταινία ζευγαρώματος με γαϊδουράκια και γερμανικά τσοπανόσκυλα. Θα πήγαινα σε κάτι πιο prive. Άσε που θα με τσάντιζε ιδιαίτερα αν ο ιδιοκτήτης του video club μου, πωλούσε τη λίστα με τις ταινίες που έχω δεί σε μια Χ εταιρία, η οποία θα μου έστελνε συνεχώς σπίτι μου τα νέα "Aliens (το δεύτερο έτσι? ) clones" announcements.
    Kαι στο google το ίδιο ακριβώς θα έκανα: Απλά δεν θα πήγαινα εκεί.

Το ζήτημα όμως, δεν έχει σχέση με αυτό που περιγράφεις.
    Το ζήτημα, όπως το όρισα, είναι πως οι υπηρεσίες της google δεν είναι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση "τσάμπα". Τα υπόλοιπα είναι απλώς άστοχες -κατά τη γνώμη μου- ερμηνείες.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ThanosD Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και???

Και οι τράπεζες έχουν, και η Αττική Οδός έχει, και το ΙΚΑ έχει, και η Τροχαία έχει, και ο ΟΑΕΔ έχει, και ο περιπτεράς της γειτονιάς μου έχει, και το βιντεοκλαμπ έχει και ο φαρμακοποιός έχει, και ο γιατρός έχει. Μέχρι και ο γύφτος στα Λιόσια που ψάχνει τα σκουπίδια βρίσκει τους αρχαίους λογαριασμούς ΔΕΗ που πετάω...

Ας κοιτάξουμε την τεχνογνωσία που έχει προσφέρει η Google και ας μην κολλάμε σε χαζομάρες.
    Από πότε η ιδιωτικότητα αποκαλείται "χαζομάρες"?

Επίσης, όλοι αυτοί που ανέφερες, γνωρίζουν αυτά που τους αφορούν και που πρέπει να γνωρίζουν.
    Θα σου άρεσε πολύ να είναι χάρτινοι οι τοίχοι του σπιτιού σου και όλη η πολυκατοικία σου να ξέρει τα πάντα για εσένα και μάλιστα να πουλάει αυτά τα δεδομένα σε παραγωγούς ταινιών π.χ.?

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Μεσσήνιος Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σωστός είσαι.

Έζησα για να το δω και αυτό
    Τώρα δεν θα μπορώ να κοιμηθώ από τις τύψεις που εκμεταλλεύομαι αυτούς τους ανθρώπους ....

Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
    WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
    Trolling με γεύση παπάγια

Σελ. 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Νέα γλώσσα προγραμματισμού από την Google: Golang
    Από flamelab στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-09, 14:23
  2. Ποια γλώσσα προγραμματισμού?
    Από thanos523 στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-09, 18:12
  3. ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ C++
    Από areti στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-08, 10:06