Καλησπερα σας,
εχω ψαξει αρκετα και εχω καταλαβει οτι το παρακατω ειναι εφικτο, αλλα θα ηθελα την αποψη σας, και να μου προτεινετε τι συσκευες χρειαζομαι.
εχω ενα τηλεφωνικο κεντρο (οχι voip) απο το οποιο μερικες εσωτερικες γραμμες (extensions) εχουν μετατραπει ωστε να δεχονται και απλες συσκευες τηλεφωνου (αυτες που χρησιμοποιουμαι κυριως στα σπιτια μας).
θα ηθελα μια απο αυτες τις εσωτερικες γραμμες να γινει convert σε data stream και μεσω internet να συνθεθει με μια απομακρυσμενη απλη τηλεφωνικη συσκευη ή ενα voip τηλεφωνο.
Σκοπος ειναι ο remote χρηστης να αποκτησει νουμερο τηλεφωνικου κεντρου και να τον καλουν τα υπολοιπα εσωτερικα κανονικα. επισης ο απομακρυσμενος χρηστης θα ειναι σε θεση να πραγματοποιει κλησεις μεσω του τηλεφωνικου κεντου καλωντας πρωτα πχ το 9
Ειναι κατι τετοιο εφικτο χωρις να καταφυγω στην λυση VOIP τηλεφωνικου κεντρου?
Υποψιαζομαι επισης οτι εκτος των αλλων ρυθμισεων θα πρεπει να ανοικτουν και καποιες πορτες στο ρουτερ και να υπαρχει static ip ή καποιο Dyndns?
Αν εχει συζητηθει το θεμα αυτο, δωστε κανενα λινκ please
καθε αποψη ευπροσδεκτη, ευχαριστω.
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
13-11-09, 19:17 Remote extensions through internet #1
-
13-11-09, 22:38 Απάντηση: Remote extensions through internet #2
Αν και ψιλοασχετος με το θεμα, θεωρω οτι αυτο που προσμενεις ειναι εφικτο με την αγορα SPA3102 οπου θα συνδεσεις αν δεν κανω λαθος στη θυρα Line τη γραμμη απο το κεντρο σου.
Αναλογα με τις γραμμες που εχεις τοσα SPA3102 θα χρειαστεις.
Τα υπολοιπα θα σου τα πουν οι ειδικοι εδω γυρω.
Πιστευω οτι βοηθησα να πιασεις την ακρη τουλαχιστον..
-
13-11-09, 23:11 Απάντηση: Remote extensions through internet #3
Φιλε hasodikis,
θανκς για την κατευθυνση, οντως και γω με αυτα που διαβαζω προς τα εκει κατευθυνομαι, να χρησιμοποιησω την fxo γραμμη του spa που εχει απο οτι εχω καταλαβει σαν failover πανω στο κεντρο
αλλα μετα δεν ξερω απο την μερια του αποκρυσμενου χρηστη τι πρεπει να βαλω.. καποιο ΑΤΑ?
και πως θα δει το spa ? θα ανοιξω πορτες στο ρουτερ?
Δηλαδη με τι θα γινει pair το spa3102?
ευχαριστω παντως....
ps. ειμαι λιγο noob στο θεμα οπως καταλαβαινεται... :
-
14-11-09, 01:53 Απάντηση: Remote extensions through internet #4
Καλησπέρα,
Δεν είμαι σίγουρος αν θα παίξει αλλά μία λύση είναι η συσκευή του απομακρυσμένου χρήστη να βλέπει σαν outgoing gateway το spa3102. Για να γίνει αυτό δικτυακά θα πρέπει να ανοίξεις σίγουρα την πόρτα 5060 UDP στον router στην εταιρία προς το SPA και ανάλογα με την παραμετροποίησή σου στις RTP πόρτες, και τις αντίστοιχες RTP πόρτες. Με αυτό τον τρόπο ίσος οι κλήσεις τερματίσουν... ίσος όμως και όχι. Από πλευράς ασφάλειας σίγουρα όμως μπάζει.
Μια άλλη πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις δύο απλά ATA ή ένα ATA στο γραφείο και ένα IP τηλέφωνο στο σπίτι, και να κάνεις μια σύνδεση με κάποιον VoIP πάροχο όπου οι OnNet κλήσεις να είναι δωρεάν. Έπειτα με την χρήση της υπηρεσίας DISA του κέντρου σου και κάποιου κωδικού, το τηλέφωνο από το σπίτι θα καλεί δωρεάν το γραφείο, θα μπαίνει στην DISA και θα μπορεί να καλέσει προς τα έξω. Αντίστοιχα κάποιο εσωτερικό θα καλεί τον αριθμό του σπιτιού, θα ρουτάρεται πάνω από το ATA και η κλήση θα βγαίνει και πάλι δωρεάν προς το σπίτι.
Τέλος υπάρχει και η λύση του IP01, mini VoIP τηλεφωνικό κέντρο με μία γραμμή είτε FXS είτε FXO. Εσύ θέλεις FXO για να ρίξεις εσωτερικό του κέντρου. Έπειτα σετάρεις το router σου στις πόρτες 5060 και 10000-20000 UDP να πέφτουν στο IP01 και βάζεις από την άλλη μια SIP συσκευή να κάνει register. Λίγος προγραμματισμός και στο IP01 και έπαιξες.
-
15-11-09, 22:32 Απάντηση: Remote extensions through internet #5
Με το SPA θεωρητικα οπως λες μπορει να παιξει, υπαρχει κανεις που να εχει δοκιμασει κατι τετοιο?
αν μπορεις εξηγησε μου λιγο αυτο που λες οτι απο ασφαλεια μπαζει?
καλη η λυση του IP01 φαινεται,
δεν ξεω αν θα καταφερω να τα βγαλω περα με τον προγραμματισμο του...
Εχει δει κανεις αυτο? Υποτιθεται οτι χρησιμοποιουν το SPA3102? Σας φαινεται εφικτο? ειναι η πρωτη λυση που αναφερει ο azois?
http://www.usedsystems.co.uk/voip/tremote.htmΤελευταία επεξεργασία από το μέλος didisx : 16-11-09 στις 13:09. Αιτία: προσθηκη
-
16-11-09, 23:32 Απάντηση: Remote extensions through internet #6
Για κάποιο λόγο διαγράφηκε το μήνυμά μου. Αυτό που έγραφα είναι ότι η λύση με το IP01 είναι η καλύτερη. Το πρόβλημα με το SPA είναι ότι δεν έχεις κανέναν έλεγχο στο ποιος συνδέετε αφού δεν είναι proxy. Το IP01 είναι πολύ εύκολο στο setup και μπορείς να βρεις γενικά πληροφορίες για αυτό εύκολα και εδώ αλλά και σε άλλα forums.
Παρόμοια Θέματα
-
Dialplans και remote extensions
Από dino_sauro00 στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-09, 01:10 -
remote desktop από internet
Από oGioRGos στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 25-09-08, 19:11 -
Trixbox Remote extensions No Audio
Από eski στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-08, 16:51 -
Remote desktop via internet on 2003 server
Από jois21 στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-08, 21:29 -
Norton Internet Secuity 2008, Remote repair.
Από kzdev στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-08, 20:56
Bookmarks