Από εμφάνιση Ελληνικών πως πάει; Γιατι η SUSE εχει καλή υποστήριξη γραμματοσειρές κλπΑρχικό μήνυμα από holyghost
Χρησιμοποιώ linux σε desktop περιβάλλον, μόνιμα, τα τελευταία 5 χρόνια...
Οπότε πιστεύω πως έχω αποκτήσει αρκετές γνώσεις και πείρα ώστε να κρίνω τις διανομές...
Έβαλα στο laptop ένος φίλου την 5άρα γιατί ειχα να δώ Red Hat απο την 7.2 και του έβγαλα τα suse που είχε...αν και δεν συνηθίζω να είμαι geek...δλδ να βάζω την τελευταια τελευταία έκδοση, γιατί μπορει να έχουν προβλήματα που σίγουρα θα βαριέμαι να λύσω...
( Κακά τα ψέμματα, σε desktop περιβάλλον η διανομή που θα βάλεις θέλεις απλά ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ... χωρίς να ταλαιπωρείσαι με προβλήματα σούξου-μούξου κτλ. )
Λοιπόν η εγκατάσταση μου πήρε γύρω στα 20 λεπτά με σχεδόν φουλ desktop configuration....
Όσο πέρναγε τα πακέτα εγώ έψαχνα περί fedora και ανακάλυψα το http://stanton-finley.net/fedora_cor...ion_notes.html
για τα απαραίτητα desktop καλούδια...
Οπότε έχουμε και λέμε...20 λεπτά εγκατάσταση, αλλο ένα 15λεπτο για τα Tips απο την σελίδα (κατέβασμα + εγκατάσταση) , είναι στο σύνολο 35min...
Πείτε μου με ποια διανομή είσαι κομπλέ μέχρι να κάνεις μια μακαρονάδα και μια σάλτσα?????
Κορυφή!!!
Καλά δεν μιλάω για Windows μεριά...αυτούς αφήστε τους στη μοίρα τους
Η διανομή συμπεριλαμβάνει σχεδόν τις cvs εκδόσεις gcc,xorg,mesa-libs κτλ. Είπα να βάλω και το gnome 2.14 το οποίο έιναι ταχύτατο (πιο γρήγορο απο το KDE 3.5 που έιχα στο gentoo) αν και μου είναι λίγο δύσκολο να το συνηθίσω...αλλά που θα πάει...
Αν και rpm based διανομή το yum κάνει πολύ καλό management...βάζεις και το Gui του το yum-extender και είσαι άρχοντας!!
Έτσι και γω αποφάσισα να βγάλω την 2 χρονών!!!!! άτακτη Gentoo εγκατάσταση μου και να περάσω στην fedora
Κυριολεκτικά, το μόνο πρόβλημα που έχω (σε laptop γενιάς pavillion zx5000) είναι με τον ndiswrapper...κολλάει σε ένα flag μολις πάει να κάνει το insmod... κάτι πήρε το μάτι για τον default kernel ότι εχουν απενεργοποιήσει την δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους της στοίβας...και το έχουν εξ' ορισμού στο default... Και στο gentoo το default είχα και έπαιζε ο ndiswrapper...
τέσπα... το πρόβλημα ειναι επιλύσιμο...
Παιδιά την συστήνω ανεπιφύλακτα...και αν όχι την 5άρα για ειναι φρέσκια και δεν εχουν γεμίσει ακόμα οι bug lists, ίσως την 4άρα(πιστεύω να ειναι το ίδιο προσιτή)
Σίγουρα και το suse 10.1 και το Ubuntu 6.xx θα είναι στον ίδιο δρόμο με fedora![]()
Εμφάνιση 31-45 από 633
Θέμα: Fedora Core - Episode II
-
25-03-06, 00:35 #31
Αρχικό μήνυμα από holyghost
Σίγουρα και το suse 10.1 και το Ubuntu 6.xx θα είναι στον ίδιο δρόμο με fedoraMy Personal Blog
WordPress, web etc
-
25-03-06, 15:54 #32
Τα ελληνικά φαίνονται και γράφονται μια χαρά με το font rendering στο full... Φυσικά με τις free γραμματοσειρές της Microsoft, γιατί με τις default θα πάθεις στραβισμό!!!
-
25-03-06, 16:14 #33
Το αποτέλεσμα θα μοιάζει με
http://simos.info/blog/?p=485
Είναι λίγο ξεφτίλα να αποταμιεύουμε όλες τις ελπίδες μας στην Μ$.
Ποιος (όχι εσύ) άραγε από το forum αυτό συνέχεια διαφημίζει τις μικροσοφτικές;
Στην επόμενη έκδοση της Fedora (FC6) θα γίνει χρήση της DejaVu...
-
25-03-06, 16:30 #34
Αρχικό μήνυμα από simosx
Αν και απο το screenshot μου κάνουν λίγο σαν των γραφομηχανών.... θα τις δοκιμάσω λίαν συντόμως...
Πάντως είναι πολύ καλό να υπάρχουν ελληνικές truetype γραμματοσειρές under GPL, να χαμε και σωστές μεταφράσεις(αν και δεν χρησιμοποιώ ποτέ ελληνικά, λόγω συμβατότητας) ώστε να καταφέρνουμε τελικά να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αμόλυντοσύστημα...
-
25-03-06, 19:58 #35
Αρχικό μήνυμα από simosx
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
25-03-06, 20:10 #36
Είναι το δεύτερο θέμα που παπαγαλίζει συνέχεια ο Γουαντίλες (moderator!) και ακολουθούν οι υπόλοιποι.
Οι μεταφράσεις που υπάρχουν τώρα είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να έχουμε στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού. Οι μεταφράσεις συνεχώς εξελλίσονται και η εικόνα που ενδεχομένως να είχε δει κάποιος πριν από μερικά χρόνια είναι διαφορετική του τι υπάρχει τώρα.
Το να υπάρχει ζήτημα με κάποιο μεμονωμένο όρο δεν είναι λόγος να πετάς ένα γελοίο "να χαμε και σωστές μεταφράσεις". Στο φόρουμ αυτό (Unix-Linux) βλέπω να γίνονται σχόλια δίχως αντίλογο, σχόλια που δεν έχουν καθόλου τεχνικό υπόβαθρο. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι επισκέπτες είναι ηλίθιοι, αλλά πολύ περισσότερο, δε σημαίνει ότι αυτός που έκανε το χαζό σχόλιο δε θα καταφέρει μετά από κάποιο διάστημα να μάθει και να ανέβει το επίπεδό του.
Το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ελεύθερα το λογισμικό και το πηγαίο κώδικά του. Ο λόγος για τον οποίο το όλο οικοδόμημα δουλεύει είναι υπάρχουν άτομα (συγκριτικά πολύ λίγοι) που προσφέρουν κάτι πίσω. Αυτό το μικρό που μπορεί να προσφέρει κάποιος είναι μια πιο επικοδομητική αντιμετώπιση στον εξελληνισμό. Και να δώσει μια ευκαιρία ξανά στο ελληνικό γραφικό περιβάλλον.
-
25-03-06, 21:12 #37
Αρχικό μήνυμα από simosx
Μη με τσιγκλάς τώρα να πάω στον άλλον υπολογιστή που έχει ελληνικό Firefox & Thunderbird για να συλλέξω ΡΑΜ-ισμούς.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
25-03-06, 21:48 #38
-
26-03-06, 13:38 #39
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
Πάλι τα ίδια θα λέμε συνέχεια....Και γιατί δεν το κάνεις??... Αν έχεις να προτείνεις κατι καλύτερο για οποιονδήποτε όρο , είμαστε ολο αυτιά... Για να σε βοηθήσω (αν και σου τα έχω υποδείξει εδώ και καιρό) τα ελληνικά αρχεία βρισκονται εδώ: http://lxr.mozilla.org/l10n/source/el/ .
-
26-03-06, 13:57 #40
Ρε παιδιά το πρόβλημα τών μεταφράσεων έιναι ότι αυτοί που τις κάνουν χρησιμοποιούν ακριβής μετάφραση στα ελληνικά για τις φράσεις...πράγμα που δεν στέκει στις περισσότερες φράσεις...
Τώρα η μετάφραση των λέξεων είναι άλλο θέμα...Νομίζω πως στο όλο θέμα χρειάζεται λίγο φαντασία...
Αλλά πρέπει να λέμε πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά τα παιδιά που ασχολούνται με την μετάφραση (είναι και λίγο μανίκι) και υπάρχει και η ελληνική γλώσσα στα locales
-
26-03-06, 14:02 #41
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Πιστεύω πως η ελληνική υποστήριξη στο FC5 είναι αρκετά καλή . Εμένα πάντως με ικανοποιεί ...αλλού έχω ακόμα προβλήματα . (To DVD αρνείται να παίξει με το XINE - ως DVD εννοώ , γιατί τα VOB αρχεία του παίζουν κανονικότατα
).
-
26-03-06, 14:25 #42
-
26-03-06, 14:28 #43
Ασχετα απο το ποσο επιτυχημένες ή οχι ειναι οι μεταφράσεις ως προς την απόδοση στα ελληνικά "δύσκολων" αγγλικών τεχνικών όρων, όσοι ασχολούνται με το θέμα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια γιατί τους Η/Υ δεν τους χρησιμοποιεί πλέον μια κλειστή κάστα αποτελούμενη απο gurus που έχουν πιουρίστικες απόψεις για την Επιστήμη των Υπολογιστών, αλλά χιλιάδες παιδιά στις πρώτες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων (κυρίως των Ολοημέρων), αλλα και των Γυμνασίων και Λυκείων, τα οποία δε θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τους Η/Υ αν τα γραφικά περιβάλλοντα δεν ηταν εξελληνισμένα (τόσο στα Windows όσο και στο Linux).
Γι' αυτό λοιπόν (απευθύνομαι κυρίως στον WAntilles) καλό θα είναι, αν μη τι άλλο, να αποδίδουμε τα εύσημα σε ανθρώπους σαν το Σίμο Ξενιτέλλη οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν κάτι τόσο σημαντικό στην ελληνική κοινωνία
-
26-03-06, 15:57 #44
Αρχικό μήνυμα από mlp
Μέχρι τώρα γίνεται σαφώς το 2ο.
Αρχικό μήνυμα από mlp
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
26-03-06, 17:09 #45
Παρόμοια Θέματα
-
Fedora 9 - Episode V
Από oDy στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 374Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-08, 12:37 -
Fedora 8 - Episode IV
Από axel στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 237Τελευταίο Μήνυμα: 17-10-08, 20:30 -
Fedora 7 - Episode III
Από axel στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 532Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-07, 11:07
Bookmarks