ποιος οριζει το λαθος 'η το σωστο?
καποιος αλλος θα μπορουσε να πει οτι ειναι λαθος το παραδειγμα με τα γαλατα, ετσι αυθαιρετα...
θες να σου πω κι αλλο παραδειγμα?
και οι χαλκινοι βροχοι ιδιοκτησια του ΟΤΕ ειναι, με την λογικη σου θα επρεπε να μην υπαρχει καν LLU
αλλα θα μου πεις οτι κι αυτο λαθος παραδειγμα ειναι, οποτε...
Εμφάνιση 76-90 από 107
-
21-12-09, 04:54 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για #76
-
21-12-09, 04:57 Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελεύθερη επιλογή #77https://365meres.wordpress.com/
Σκέφτομαι άρα υπάρχω.Ή μήπως...σκέφτομαι πως υπάρχω ενώ... (???) Όπως και να 'χει, σκέφτομαι !!
-
21-12-09, 09:38 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελε #78
Με βάση τον νόμο περί ανταγωνισμού! Αν έχεις ένα κατάστημα που οι πελάτες του αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοραστικής δύναμης και αποφασίσεις να πουλίσεις μόνο μια μάρκα γάλακτος, την δική σου πχ, μόλις κατέστρεψες τον ανταγωνισμό στο χώρο του γάλακτος. Ξαφνικά, αντί οι εταιρείες να ανταγωνίζονται να προσφέρουν φθηνότερο και ποιοτικότερο γάλα, ανταγωνίζονται για το πως θα αποκτήσουν χώρο στα ράφια σου. Και δεν έχει καμιά δουλειά ή υποχρέωση η Εβγα να πρέπει να δημιουργήσει δικό του walmart για να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις με άλλλη μάρκα γάλακος.
Οι εταιρείες με μονοπωλιακή θέση έχουν υποχρεώσεις απέναντι στον ανταγωνισμό. Δεν μπορούν να εκμετταλευτούν αυτή τους την θέση για να πνίξουν τους μικρότερους ανταγωνιστές.
Αλιώς σκέψου το άλλο: Αύριο συννενοούνται όλες οι ανταγωνίστρις εταιρείες να πουλάνε γάλα στην ίδια τιμή. Και να αυξάνουν την τιμή του γάλακτος κατά 10 λεπτά το μήνα. Με την δική σου λογική, έχουν το δικαίωμα να πουλάνε ότι νόμίζουν σε όποια τιμή νομίζουν σωστή. Αλλά αυτό που περιέγραψε είναι καρτέλ και πάλι διώκεται από το νόμο. Γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει τους καταναλωτές..
Στο link που έδωσα με το μονοπώλιο θα δεις αρκετά παραδείγματα κι από εκατοντάδες χρόνια πριν που το κράτος διώκει τέτοιες κακομεταχειρίσεις μονοπωλιακής θέσης.
Και γιατί όχι όλους? Προφανώς δεν θα επιτρέψουν το Nero να αυτοβαφτιστεί σε browser και να δωθεί σαν επιλογή μαζί με τον firefox, αλλά γιατί να μην συμπεριλάβει όλους τους browser σε ύπαρξη? Να δούνε και swiftweasel τα windows. ^^
Ακριβώς. Δεν χρειάζεται καμία εξιδεικευμένη γνώση! Ούτε και η επιλογή browser χριεάζεται. Αυτό που χρειάζεται είναι να γνωρίζεις ότι έχεις επιλογές και οι επιλογές αυτες να σου παρουσιαστούν. Και διαλέγεις τον browser που σε βολεύει. Δεν χρειάζεται μόρφωση όταν αφαιρούνται επιλογές από τον καταναλωτή με παράνομο τρόπο, επέμβαση του νόμου χρειάζεται... Δεν μπορεί αντικειμενικά κανείς να είναι ειδικός σε ό, τι αγοράζει.
Καλημέρα
-
21-12-09, 12:50 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελε #79
1ον δεν υπάρχει κανένας πραγματικά ενεργός νόμος που να υποχρεώνει ένα σημείο πώλησης να προσφέρει όλα τα ομογενή προϊόντα που κάθε εταιρία παράγει. Και δεν υπάρχει γιατί πρακτικά είναι αδύνατον να λειτουργήσει.
500 εταιρίες γάλακτος. 3000 browsers, κ.ο.κ
2ον Ακριβώς! Δεν χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση.
Τρόπος να εμφυσήσεις στον χρήστη/πελάτη/καταναλωτή να ενδιαφέρεται,να ψάχνει και να μην μένει μόνο σε όσα του "προσφέρουν" !
Πως μπορεί... να μην υπάρχουν μόνο οι 5-6 εταιρίες γάλακτος που θα δει σε ένα μεγάλο υπερμάρκετ.
Πως μπορεί να μην υπάρχουν μόνο οι 4-5 browsers που θα δει στο ballot screen όταν φορτώσουν τα 7. κ.ο.κ
Αυτό είναι που σκοτώνει τον ανταγωνισμό και όχι η ύπαρξη/εφαρμογή του x νόμου.
Κανένας νόμος δεν μπορεί να εφαρμόσει τον ανταγωνισμό.
Εκπαιδευμένοι καταναλωτές μπορούν.
Όμως οι εκπαιδευμένοι καταναλωτές είναι κάτι που καμιά κυβέρνηση και καμία EU δεν θέλει πραγματικά.
Δεν εκπαιδεύουμε καταναλωτές, γίδια για το μαντρί εκπαιδεύουμε.
Σε λίγο θα δούμε και εταιρίες που θα αναλαμβάνουν να γεμίζουν το "καλάθι της νοικοκυράς" φροντίζοντας για το συμφέρον της που αυτή δεν είναι σε θέση να φροντίσει.
Τες πα, κατέληξε πολύ φιλοσοφική αυτή η συζήτηση φίλε c4lex και μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον !https://365meres.wordpress.com/
Σκέφτομαι άρα υπάρχω.Ή μήπως...σκέφτομαι πως υπάρχω ενώ... (???) Όπως και να 'χει, σκέφτομαι !!
-
21-12-09, 14:55 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελε #80
Κυρίως, αυτό που σου διαφεύγει: 300 σημεία πώλησης. Που είναι και ο λόγος που αρκεί ο νόμος περί ανταγωνιοσμού. Και τα macDonalds πχ μπορεί να έχουν αποκλειστική συμφωνία με την Coca-Cola, αλλά υπάρχουν και τα Goody's ή το Burger King ή το... Οπότε τα MacDonalds δεν έχουν την θέση που έχει το walmart.
Sorry λίγο ironfist αλλά τα έχεις μπερδέψει λίγο. Δεν είμαι εναντίον των εκπαιδευμένων καταναλωτών ούτε επιχειρηματολογώ εναντίον τους. Μακάρι να μπορούσε ο κόσμος να ασχοληθεί με το πιο browser είναι καλύτερος κοκ. Όσοι ασχολήθηκαν, επέλεξαν firefοx ή άλλον browser πλην του IE. Αλλά το θέμα είναι, τι γίνεται με αυτούς, που σαν εμένα, δεν ενδιαφέρονται για το τι γάλα θα πάρουνε? Σε διαβεβαιώ ότι ούτε πρόκειτε να κάτσω να ασχοληθώ με τις διαφορές στην γραμμή παραγωγή των 2 εταιρειών γάλακτος που προανέφερα για να επιλέξω (δεν έχω το χρόνο). Αλλά θα σηκώσω την Κόλαση αν κάποιο κατάστημα παρανόμως μου στερήσει την επιλογή...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος c4lex : 21-12-09 στις 15:02.
-
21-12-09, 15:54 Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελεύθερη επιλογή #81
-
21-12-09, 16:57 Re: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελεύθερη επιλογή browse #82
μηπως θα πρεπει να εκπαιδευονται και στην συγγραφη HTML κωδικα αραγε, για να θεωρουνται "εκπαιδευμενοι χρηστες πανω στους browsers"?
-
22-12-09, 04:15 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελε #83
To walmart μην το παίρνεις κυριολεκτικά.Μπορεί να είναι η Χ Ψ υπεραλυσίδα καταστημάτων ή το μαγαζάκι στην γειτονιά σου.Και σίγουρα, δεν μπορούνε να πουλάνε όλες τις cola που κυκλοφορούν. (και έχουμε ξεφύγει λίγο από το θεμα)
Μα φίλε μου, δεν μιλάω για τεχνικές λεπτομέρειες !
Αναφέρομαι πρωτίστως στο "δεν μένω σε όσα μου προσφέρουν κάποιοι, ψάχνω να δω τι άλλο υπάρχει/αν υπάρχει"
Η microsoft πρόσφερε μόνο τον ΙΕ, τώρα μετά την συμφωνία με την EU θα προσφέρει 3-4 ακόμη.
Αυτό ήταν; τελειώσαμε; Σε αυτούς τους 4-5 σταματάνε οι browsers;
Και το κάθε λογισμικό.......
Με αυτό που γίνεται,αυτός που δεν έψαχνε πιο πριν, δεν θα ψάξει και τώρα. Θα διαλέξει (ίσως) στην τύχη έναν άλλο εκτός του ΙΕ και θα μείνει εκεί. Σε όσα λίγα κάποιοι επέλεξαν να του δώσουν.
Το ίδιο και με το γάλα και το κάθε προϊόν...
Δεν με ενδιαφέρει να έχω την EU σαν χωροφύλακα, να με παίρνει από το χεράκι και να με πηγαίνει εκεί που εκείνη θεωρεί καλύτερα ή μέχρι εκεί που μπορεί να με πάει.
Θέλω να πηγαίνω μόνος μου πολύ παραπέρα.
Και θέλω να δω αυτή την νοοτροπία και στα ανίψια μου σε 6-7 χρόνια από τώρα.
Και απαιτώ αυτή η νοοτροπία να τους περαστεί και μέσα από την εκπαίδευση.
Αυτή είναι η πραγματική απάντηση σε κάθε μονοπώλιο και καρτέλ και όχι οι αμφιβόλου πρακτικότητας νόμοι.
(Η συζήτηση για τον ΙΕ ήταν απλώς η αφορμή........)https://365meres.wordpress.com/
-
22-12-09, 05:44 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελε #84
Μα δεν έχουμε ξεφύγει από το θέμα, σου εξηγώ την ουσία του νόμου. Το θέμα με το walmart είναι ότι έχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Δεν με νοιάζει αν το περίπτερό μου δεν έχει coca-cola, θα πάω στο παραπέρα. Φαντάσου όμως όλα τα περίπτερα και όλα τα fast-foodάδικα να είχαν μόνο coca-cola (όλοι οι κατασκευαστές να δίνουν μόνο windows και τα windows να δίνουν μόνο τον internet explorer). Κάπου σταματάει η ευθύνη του καταναλωτή να είναι ενημερωμένος και αρχίζει η ευθύνη των εταιρειών να του δίνουν επιλογές.
I want a greek coffe, metrios. Nooo Frappuccino...
Μα γιατί να σταματήσει στα 4-5? Αν ρωτάς εμένα, εγώ είμαι υπέρ του να δώσει όλες τις δυνατές επιλογές browser που κυκλοφορούν (με κάποια εύλογα κριτήρια, να είναι browser πχ). Εγώ είμαι υπέρ της λύσης να δώσει επίσημα repositories με όλο το εύρος του λογισμικού που κυκλοφορεί για windows (πάλι με εύλογα κριτήρια. Να τηρούν κάποια πολύ βασικά guidelines, όπως έχουν οι περισσότερες διανομές). Και ασφαλέστερα θα διανέμεται το λογισμικό και θα βλέπει _άμεσα_ τις επιλογές που έχει ο τελικός χρήστης. Το linux σε αυτό το θέμα είναι 5 βήματα μπροστά από τα windows.
Επίσης, γιατί είναι πρόβλημα για κάποιον να διαλέγει στην τύχη? Εγώ ομολογώ ότι ποτέ δεν πρόκειτε να με νοιάξουν τα όποια κριτήρια επιλογής γάλακτος. Όλα στην ίδια τιμή περίπου είναι και την ίδια γεύση έχουν πάνω κάτω. Πραγματικά, στην τύχη διαλέγω, γιατί συνειδητά δεν με αφορά το θέμα. Που είναι το κακό σε αυτό? Αν όλες οι εταιρείες κρατάγανε σταθερή την τιμή του γάλακτος και το αυξάνανε με πολύ μικρή διαφορά κάθε μήνα, πιθανότατα να το θεωρούσα φυσιολογικό. Γιατί δεν έχω το χρόνο να ασχολούμαι με το αν το γάλα είναι 1,50 ευρώ σήμερα κι αν θα'ναι 1,70 σε 6 μήνες (αν η αύξηση αυτή είναι φυσιολογική ή όχι με βάση το πληθωρισμό κοκ). Αυτές είναι δουλειές του κράτους να ελέγξει αν οι τιμές είναι φυσιολογικές ή αν τα έχουν μιλήσει μεταξύ τους η Έβγα και η Δέλτα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Όπως και ο έλεγχος της ποιότητας των προϊόντων. Δεν μπορώ εγώ να ξέρω αν κάποιο φάρμακο είναι αυτό το οποίο διαφημίζει. Γι' αυτό υπάρχουν οι ελέγκτικές αρχές.
Και τέλος, γιατί είναι οι νόμοι εκτός πραγματικότητας? Τι θα θεωρούσες καλύτερο νόμο στη θεση τους? Αν μη τι άλλο, το μόνο πρόβλημα που έχω με τους νόμους, είναι η μη αυστηρή εφαρμογή τους. Είναι πολύ ελαστικοί με την microsoft. Θα έπρεπε να ξηλώσουν τον Internet Explorer εντελώς από τα windows και να αφήσουν τον τελικό χρήστη να ενημερωθεί και να ψάξει με ποιόν browser προτιμά να βγει στο Internet. Αυτό δεν συμφωνείς ότι είναι και η καλύτερη λύση όταν θέτεις την εκπαίδευση και την μόρφωση σε πρώτο στάδιο? Και σε αυτό τελευταίο ερώτημα θα επιμείνω. =]Τελευταία επεξεργασία από το μέλος c4lex : 22-12-09 στις 06:15.
-
22-12-09, 12:24 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελε #85
Σε αυτό διαφωνούμε, δεν υπάρχει αμφιβολία!
Δεν καταλογίζω ευθύνες στους καταναλωτές.Μεγάλωσαν με έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.
Δεν καταλογίζω ευθύνες στις εταιρίες.Ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι και θα κοιτάξουν το συμφέρον τους.
Καταλογίζω ευθύνες σε κράτος και EU που δεν πέρασε αυτή την "συνείδηση" στους πολίτες της και που συνεχίζει να κάνει το ίδιο.
Αν υπήρχε αυτό, δεν πα να διάλεγαν όλοι οι κατασκευαστές να δίνουν μόνο windows και η microsoft μόνο τον ΙΕ....
Ο κόσμος θα ανάγκαζε τους πρώτους να αλλάξουν ρότα.
Ο κόσμος θα άνοιγε το pc και μέσω του IE θα έψαχνε να βρει τι άλλο υπάρχει.
Δεν είναι πρόβλημα η επιλογή στην τύχη. Απλά δεν είναι ολοκληρωμένη λύση. Και είναι πρακτικά ανεφάρμοστη λύση.
Θα μπουν ΌΛΟΙ οι browsers σ' αυτό το ballot sceen?
Αν ναι, έχει καλώς, όμως μάλλον όχι.
Αν μετά ένα μήνα κυκλοφορήσει καινούργιος browser θα πετάξουν τα windows pop up παραθυράκι;
Μαλλον όχι.
Γι αυτό δεν μου αρέσει αυτή η λύση, δεν δέχομαι αυτή την λύση.
Αυτού του είδους οι νόμοι βγαίνουν εκτός πραγματικότητας από την ίδια την εξέλιξη των πραγμάτων.
Το ξαναείπα. Καλύτερο από κάθε νόμο θα ήταν να γνωρίζει ο πολίτης πως σχεδόν για οτιδήποτε κάποιοι του δίνουν, υπάρχουν επιπλέον επιλογές και πως η δύναμη του πάνω σε αυτούς που επιλέγουν τι θα του δώσουν στο πιάτο,είναι πως έχει το δικαίωμα να ψάξει.
Και σε δεύτερο επίπεδο πως έχει την υποχρέωση να ψάξει για να ενημερώσει μορφώσει αυτούς που ακολουθούν.
Και αυτό απαιτεί εκπαίδευση.
Όμως αυτό καμία EU δεν το επιθυμεί.
Η ΕU θέλει για τους δικούς της λόγους (στο ballot screen μάλλον κατέληξε η συμφωνία κάτω από το τραπέζι..) να ελέγξει την microsoft.
Δεν θέλει όμως οι πολίτες να μπορούν να ελέγξουν αυτήν !
Υ.Γ.
Καλύτερη λύση θα ήταν να ανοίγει ο χρήστης το pc και να ξέρει από πρίν πως υπάρχουν και άλλα εργαλεία για να κάνει την δουλεία του.
Τότε δεν θα κάναμε αυτή την συζήτησηhttps://365meres.wordpress.com/
-
22-12-09, 12:55 Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελε #86
Το κράτος δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι που θα υποχρεώσει τους καταναλωτές να ενημερώνονται για ό, τι κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτό που προτείνεις είναι μάλλον ανεφάρμοστο πρακτικά, σε αντίθεση με τους νόμους για τον ανταγωνσιμό. Το κράτος (αν δεν το έχουν καταργήσει πια) παρέχει ειδικό μάθημα στο γυμνάσιο που υποτίθεται ενημερώνει τον κόσμο για τις επιλογές τους (οικιακή οικονομία) και αντίστοιχα μαθήματα σε άλλες χώρες. Πως υποχρεώνεις σαν κράτος τους πολίτες σου να είναι ενήμεροι για κάθε κόλπο που μπορεί να τους κάνει μια πολυεθνική? Εδώ δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι γιατί υπάρχουν σήμερα οι νόμοι για τον ανταγωνισμό. (Έχω κουραστεί να επαναλαμβάνομαι και να δίνω links για πράγματα που ο κόσμος προφανώς δεν διαβάζει.) Δεν μπορώ να φανταστώ συνταγματικά έγκυρο νόμο που να υποχρεώνει συνείδηση σε πολίτες.
Στά repository του linux υπάρχουν όλοι οι browser που έκαναν το ελάχιστο κόπο να τηρήσουν τα guidelines της διανομής. Όταν βγει καινούργιο browser, ενημερώνεται το repository και εμφανίζεται στις επιλογές που έχει ο χρήστης. Πλήρη λύση.
Δεν μου απάντησες όμως (και σου είπα, θα επιμείνω): Σε ότι αφορά την εκπαίδευση των χρηστών, δεν είναι καλύτερη λύση το να μην δίνεται browser καθόλου και να ψάξει ο τελικός χρήστης να βρει? Ακολουθούμενο από το να του δίνεις κάποιες επιλογές και τελευταίο το να του δίνεις browser έτοιμο στο πιάτο? Η τελέυταία (και τρέχουσα) λύση πως βοηθάει στην επιμόρφωση του κοινού? Καθόλου...
Οπότε στηρίζεις το "δικαίωμα" της microsoft να παρανομεί με την τρέχουσα νομoθεσία, δίνοντας μια λύση που αποκρύβει επιλογές τα μέγιστα σε σχέση με τις άλλες 2 λύσεις και ρίχνεις την ευθύνη στην Ένωση που ο πολίτης δεν έχει καταναλωτική συνείδηση? Δεν βρίσκεις ότι από μια τέτοια θέση λείπει η λογική συνοχή?
-
22-12-09, 13:24 Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελεύθερη επιλογή #87
Αν υποθέσουμε ότι εφαρμοζόταν κάποιου ειδους PMS μέσα στα Windows με δυνατότητα να μπορεί να βάλει κάθε browser τα binaries του αρκεί να τηρεί κάποιες προδιαγραφές, οι ίδιοι που χρησιμοποιούσαν Internet Explorer, πάλι IE θα επιλέγανε! Και προφανώς δε θα ενημερώνονταν για κάθε νέο browser που βγαίνει! Όπως επίσης και για κάθε άλλο λογισμικό!
Αυτό που λέει ο irofist είναι πολύ συγκεκριμένο: η λογική της ΕΕ είναι παράλογα αυστηρή για ένα και μόνο πράγμα! Εδώ γενιούνται πολλά ερωτήματα:
1) Αν η ύπαρξη προεγκατεστημένου λογισμικού είναι πρόβλημα, γιατί αυτό γίνεται μόνο για τους browsers;
2) Πόσο ουσιαστική λύση είναι να βάζεις μια εταιρεία να προωθήσει με το ζόρι εναλλακτικές λύσεις (και πως ορίζεται ποιές εναλλακτικές λύσεις πρέπει να συμπεριληφθούν στο ballot);
3) Οι ίδιοι χρήστες που "έπεφταν θύμα" της μονοπωλιακής τακτικής της MS, θα πάψουν να είναι θύμα του μονοπωλίου ή απλώς βρήκαμε ένα τρόπο να μετατρέψουμε το μονοπώλιο σε ολιγοπώλιο και είμαστε ευχαριστημένοι;
Η όλη λογική είναι παράλογη! Το πρόβλημα είναι στους χρήστες, όχι στο λογισμικό! Αν οι άνθρωποι καίγονται όταν τρώνε καυτή σούπα, η λύση είναι να μάθουν να τη φυσάνε πριν τη φάνε, όχι να βγάλουμε νόμο που απαγορεύει να είναι οι σούπες ζεστές! Δηλαδή, το νόημα δεν είναι να φτιάξουμε τον ανταγωνισμό μέσα από ένα υγιώς σκεπτόμενο κοινό που κάνει συνειδητές επιλογές (έστω και "κατά τύχη", όπως εσύ με το γάλα) ή η λύση είναι να τρέχουμε πίσω από κάθε "μονοπωλιακή τακτική" και να πρέπει να τραβάμε το αυτί της κάθε εταιρείας για να πάψει να την εφαρμόζει!
Επίσης, τα παραδείγματά σου είναι αρκετές φορές υπερβολικά: πχ λες αν όλα τα περίπτερα πουλάνε μόνο coca-cola... Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η MS δε σου απαγορεύει να βάλεις κανέναν browser, αντιθέτως σου δίνει και τη δυνατότητα όποιον εναλλακτικό βάλεις να τον ορίσεις και default στη θέση του IE...
Να πω κάτι τελευταίο: είμαι υπέρμαχος του ανοικτού λογισμικού και έχω φάει άπειρο κράξιμο προσπαθώντας να προωθήσω το Linux όπως επίσης και άλλα ανοικτά πακέτα λογισμικού... Δυστυχώς, αντιμετώπισα απέναντί μου μόνο "τοίχους" και τίποτα άλλο! Όταν προτείνεις OO.org θα τα ακούσεις για την κάθε χαζομάρα που θα προκύψει επειδή ο άλλος δεν ξέρει να χρησιμοποιεί καλά έναν κειμενογράφο, ενώ όταν τα ίδια τα κάνει το MS Office απλώς θα σου πουν "ρε συ, μου κάνει αυτό το πράγμα το Word, τι πρέπει να κάνω;"! Η ίδια καχυποψία και προκατάληψη υπάρχει για όλα τα προγράμματα που θεωρούνται στο μυαλό των χρηστών "κόπιες των αυθεντικών της Microsoft" και όχι λογισμικά ανταγωνιστικά του ίδιου είδους! Και μιλάμε για χρήστες που ήδη τρέχουν Firefox (προφανώς εκεί το "ταμπού" της κόπιας έχει πέσει λόγω δημοφιλίας του προγράμματος)... Και σε ρωτάω: είναι υγιής λογική καταναλωτή/χρήστη αυτή; Νομίζεις ότι το ballot θα λύσει το ουσιαστικό πρόβλημα που είναι στον πυρήνα της σκέψης των χρηστών;
Υ.Γ.: Σόρρυ για το μακροσκελές post. Επίσης, για να μην παρεξηγηθώ, δεν υπάρχει κανένα επιθετικό ύφος στο post μου, αντιθέτως θεωρώ τη συζήτηση αυτή πολύ εποικοδομητική!
-
22-12-09, 14:20 Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για ελεύθερη επιλογή #88
Απλά υποθέτεις ότι θα διαλέγανε πάλι IE.
Και σου έχω ξαναπεί, άλλο να περιμένεις μια άλφα αδράνεια, που είναι φυσιολογικό, και άλλο να λες κατηγορηματικά ότι θα παραμείνει σε IE ενώ θα έχει ένα αντίστοιχο σύστημα με αυτό του linux όπου η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών είναι τόσο εύκολο όσο η επιλογή και αποεπιλογή από μια λίστα. Για τα υπόλοιπα που λες, τι διάολο PMS θα' ναι αν δεν μπορούν να το κρατήσουν ενήμερο?
Γιατί μόνο ο IE δεν τηρεί τα κοινά standards που ακολουθούν οι υπόλοιποι. Η ενσωματωμένη διαχείρηση των zip αρχείων, δεν έχει μεγάλα προβλήματα συμβατότητας με άλλα εργαλεία συμπίεσης (WinRar. WinZip. 7zip,...)
Η σωστή νομικά λύση είναι να διαχωρίσεις τα δυο προϊόντα.
Η πιο σωστή λύση για τον καταναλωτή είναι να του δείχνεις όλες τις επιλογές του. Αν η δική σου είναι η καλύτερη, δεν έχει λόγο ο χρήστης να μην το προτιμήσει.
Γιατί να μην συμπεριληφθούν όλες οι δυνατές επιλογές (με εύλογα πάντα κριτήρια)? Πως γίνεται ολιγοπώλιο όταν δίνεις πρόσβαση σε ένα online repository σε όποιον το επιθυμεί?
Σε πολλές πολιτείες στην Αμερική είναι υποχρεωτική η αναγραφή καυτού περιεχομένου, όχι η απαγόρευση του περιεχομένου. Γιατί να μην κυνηγάμε τις εταιρείες όταν χρησιμοποιούν την θέση τους εναντίων των καταναλωτών?
Φυσικά και δεν σου απαγορεύει. Αλλά δένει το browser με μονοπωλιακό προίόν. Στα καταστήματα με υπολογιστές βρίσκεις 90% windows και κατ' επέκταση 90% IE. Δεν χρειάζεται να σου απαγορεύσει ρητά για να παραβιάζει τον νόμο για τον ανταγωνισμό.
Στέλιο, αλήθεια, και ο Linus Torvalds να' σουνα, τα ίδια θα έλεγα. Ούτε θα άλλαζε κάτι αν σας έλεγα ότι είμαι υπέρμαχος της Microsoft αλλά εδώ κάνει λάθος. Αυτή τη στιγμή παρανομεί, όπως παρανομούσε και η Intel. Οι νόμοι αυτοί έχουν βγει να προστατέψουν τον καταναλωτή από τις εταιρείες και μπορώ να σας δώσω όσα παραδείγματα θέλετε υποθέσεων που θα συμφωνούσατε ότι ενήργησαν υπέρ του καταναλωτή. Απλά με την microsoft και την Intel σας πιάνουν οι παρωπίδες για κάποιο λόγο.
Edit: Σε μερικά απάντησα διπλά απ' ότι φαίνεται. Ήταν για να τονίσω ότι έχω δίκιο κι όχι κάποιο λάθος στο copy-paste όπως λένε οι κακές γλώσσες!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος c4lex : 22-12-09 στις 14:41.
-
22-12-09, 18:46 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Microsoft για #89
οχι φυσικα, υπαρχει και ο lynx!
κανεις ομως δεν ειπε να βαλουν και τον lynx στο ballot screen
λιγη κοινη λογικη δεν μπορουμε να εχουμε? χρειαζεται επεξηγηση οτι θα μπουν οι πιο γνωστοι browsers?
σε ενδιαφερει ομως να σου παρεχει η EU πακετα ντελορ.. there is no free lunch
http://www.adslgr.com/forum/showpost...96&postcount=7
-
23-12-09, 14:55 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε.Ε. : αποδοχή από την επιτροπή της ρύθμισης της Mic #90
@ roxymoxie
α) Ολιγοπώλιο δηλαδή.
........Auto merged post: ironfist πρόσθεσε 22 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα αργότερα ........
@ c4lex
Ειπάμε να συζητήσουμε σοβαρά.
Όταν μου αναφέρεις ένα γελοίο μάθημα σαν αυτό της οικιακής οικονομίας......
(όπως το θυμάμαι)
Δεν μίλησα για μαγικό ραβδάκι.
Για μάθηση μίλησα.
Σοβαρή προσπάθεια.
Και η πλειοψηφία θα εκπαιδευτεί.
(Πάει ο άλλος και δεν ζητάει απόδειξη παραβιάζοντας τον νόμο γιατί λέει γλιτώνει 20-30 ευρω...Και δεν συνειδητοποιεί πως αυτά θα τα πληρώσει 2πλα και 3διπλα στο άμεσο μέλλον.......)
Μα σου απάντησα !
Τι ποιο δυναμικό από το να φορτώνει το Χ λειτουργικό και ο χρήστης (επειδή θα ξέρει πως ίσως υπάρχει κάτι καλύτερο)
να αποφασίζει από μόνος του αν θα ψαχτεί ή όχι ;
Όταν προσφέρεις σε κάποιον επιλογές τον περιορίζεις σε αυτές τις επιλογές.
Αν υπήρχε αυτή η συνείδηση που αναφέρω συνέχεια, δεν θα έβλεπες τους κατασκευαστές να πουλάνε pc μόνο με windows.
Όχι γιατί ο Χ νόμος θα τους υποχρέωνε, αλλά γιατί η στάση του κόσμου θα τους ανάγκαζε!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ironfist : 23-12-09 στις 14:55. Αιτία: auto merged post
https://365meres.wordpress.com/
Παρόμοια Θέματα
-
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την επιβολή ρύθμισης στο καλωδιακό δίκτυο της Δανίας
Από BlindG στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-09, 19:09 -
Η Επιτροπή χαιρετίζει την αποδοχή των προτάσεων της απο τις επιτροπές του Ε.Κοινοβουλίου
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-08, 18:36 -
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά της Packard Bell από την Acer
Από euri στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-08, 20:11 -
H Ευρ. Επιτροπή ενέκρινε την άρση ρύθμισης σε μέρος της ευρυζωνικής αγοράς της Βρετανίας
Από rho στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-08, 23:17
Bookmarks