Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 47
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    CYTA
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Pirelli
    Έχει υποβληθεί κανείς από εσας σε γαστροσκόπηση?
    Είναι δυσκολη και επώδυνη εξάταση?

Περιοχή
    ::1
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Forthnet
    Router
    Crypto F200
    SNR / Attn
    6(dB) / 52(dB)
    Εγώ έχω κάνει με ολική αναισθησία. Δεν κατάλαβα τπτ εκτός απο το οτι πόναγε λίγο ο λαιμός μου μετά.

Εγώ όταν αντιμετώπιζα πρόβλημα με το στομάχι ο Γιατρός πίεζε για γαστροσκόπηση. Δεν ήθελα ούτε να το ακούω ούτε να το σκέφτομαι. Σύμφωνα με αυτόν δεν καταλαβαίνεις τίποτα με ολική αναισθησία...και λογικά έτσι είναι. Πάντως αν τη φοβάσαι πολύ, καλό είναι να το εκφράσεις.
    Εμένα τελικά μου έδωσε μια φαρμακευτική αγωγή (δεν έκανα γαστροσκόπηση) και είμαι πλέον πολύ καλα. Όμως ως γιατροί - και καλά κάνουν - θέλουν να βλέπουν ΠΟΛΛΕΣ εξετάσεις για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    CYTA
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Pirelli
    Ωχ ολική αναισθσησια???Το φοβάμαι...
    Πάντως η γαστροσκόπηση είναι η ποιο έγκυρη εξεταση του στομαχου...

Το avatar του μέλους bomberb17
    bomberb17 Guest
    Γίνεται νομίζω και χωρίς γενική αναισθησία με ξυλοκαίνη.. Θα το σκεφτόμουν πάντως γιατί είναι πιο "δύσκολη" εξέταση και από την κολονοσκόπηση..

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    έκανα εγώ στο στρατό. Τίποτα δεν είναι. Απλά μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις για δύο μέρες. Οπότε πήγα από το στρατόπεδο με το αμάξι και μετά στη γκόμενα με το λεωφορείο

Οι καλύτερες 5 στερήσεις εξόδου που μου έκαναν ποτέ
    ... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
    改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
    Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
    δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
    ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SALONIKAG Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωχ ολική αναισθσησια???Το φοβάμαι...
    Πάντως η γαστροσκόπηση είναι η ποιο έγκυρη εξεταση του στομαχου...
    Έκανα πριν χρόνια. Είναι όπως το λες η πιο έγκυρη εξέταση. Εγώ δεν ήξερα τι ακριβώς γίνεται και ούτε με έννοιαξε να το ψάξω, οπότε πήγα χαλαρός. Εμένα μου έκανε μία ένεση που μου έφερε κάτι σαν ευφορία, με χαλάρωσε και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν μου έβαλε το ας πούμε κάτι σαν λεπτό καλώδιο με την κάμερα στην άκρη. Όταν περάσει από το λαιμό, δουλεύει το αντανακλαστικό και το στομάχι κάνει συσπάσεις και βγάζεις υγρά γαστρικά. Γι' αυτό πρέπει την προηγούμενη μέρα και για 12 ώρες πριν την εξέταση να μη φας τίποτα. Όταν τελειώσει η εξέταση, το μόνο που πονάει είναι ο φάρυγγας, όπως έγραψε και ένας φίλος παραπάνω. Εμένα δε μου είπε ο γιατρός για νάρκωση. Όμως και να μου έλεγε, δεν είμαι τόσο υπέρ της, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ μου και νομίζω πως όταν ξυπνήσω θα είμαι λες και τα έτσουζα όλο το βράδυ. Σκέψου αυτό που έγραψες. Είναι η πιο έγκυρη μέθοδος, βάλε αυτό στο μυαλό σου και μη μένεις στη διαδικασία. Σκέψου πως αξίζει τον κόπο

Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Downloads
    26
    Uploads
    5
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    110Mbps/11Mbps
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Fritz 7590
    Έκανα πέρυσι και γενικά είναι όπως τα περιγράφει ο alexgk. Η μόνη παρενέργεια που είχα κατά τη διάρκεια της εξέτασης ήταν ένα αίσθημα δυσφορίας (στην αρχή όταν σου γεμίζουν με αέρα στο στομάχι) και περιοδικά (όταν μετακινούνταν το ενδοσκόπιο) μία τάση προς εμετό.

Γίνεται με 3 τρόπους. Μόνο με σπρέι ξυλοκαΐνης στο στόμα (αυτή έκανα), με ένεση μέθης και με ολική νάρκωση.

Τελευταία γίνεται με καινούργιο ενδοσκόπιο από τη μύτη με λιγότερες παρενέργειες, αλλά στην Ελλάδα γίνεται από ένα ιδιωτικό κέντρο (που δεν το θυμάμαι τώρα).

Σύντομες πληροφορίες εδώ.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pelasgian Εμφάνιση μηνυμάτων
    έκανα εγώ στο στρατό. Τίποτα δεν είναι. Απλά μετά δεν μπορείς να οδηγήσεις για δύο μέρες. Οπότε πήγα από το στρατόπεδο με το αμάξι και μετά στη γκόμενα με το λεωφορείο

Οι καλύτερες 5 στερήσεις εξόδου που μου έκαναν ποτέ
    Σιγα βρε.. Ακου 2 μερες ! (Στο στρατό γιατι σας εκαναν γαστροσκόπηση? Κολονοσκοπηση επρεπε να σας κανουν )

Εκανα και γω γαστροσκόπηση πριν 2 χρονια περιπου, την κάνουν με "μέθη", δεν καταλαβαινεις τιποτα, δε θυμασαι τιποτα, και δεν ειναι γενική αναισθησια φυσικα.

Επειδη εκεινη τη στιγμη εισαι ζαλισμένος, δεν εχεις και αίσθημα ναυτίας (ουτε κατα τη διάρκεια, ούτε μετά).

Εμενα οταν μου εκαναν και με σκουντηξαν οταν τελειωσαν, και σηκωθηκα τους ειπα "σα να χω πιει 5 ουισκια ειναι" Κυριολεκτικα μεθη ομως...

Μη δεχτεις ομως να το κανεις ετσι στην ψυχρα... Ειναι ο,τι χειροτερο, και εσυ δε θα χαλαρωσεις, και ο γιατρος δε θα μπορεσει να κανει τη δουλειά του. Αρα γιατρος που θα σου προτεινει μονο να σου μουδιασει τον ουρανισκο, καλύτερα να μη το δεχτεις..

Βεβαια ο γαστρεντερολόγος σου, ξερει καλυτερα...

Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200/20 Mbps
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    9(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alwaysalone Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εκανα και γω γαστροσκόπηση πριν 2 χρονια περιπου, την κάνουν με "μέθη", δεν καταλαβαινεις τιποτα, δε θυμασαι τιποτα, και δεν ειναι γενική αναισθησια φυσικα.
    Ακριβώς το ίδιο πράγμα έκανα και εγώ πριν 2 χρόνια σε ιδιωτικό νοσοκομείο (μου είπαν ότι σε ιατρείο δε μπορούν να το κάνουν), κανένας πόνος, καμία ενόχληση, και δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα. Η πιο cool εξέταση που έκανα ποτέ.

Ομολογώ ότι φρίκαρα με το γεγονός ότι απλά βάζοντάς μου 2 "μυτάκια" στη μύτη με οξυγόνο (υποθέτω είχε και αναισθησία), αναισθητοποιήθηκα χωρίς ένεση (εκτός αν την έκαναν μετά και δε την κατάλαβα), χωρίς να κοιμηθώ και χωρίς να θυμάμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Μάλιστα μου είπαν ότι μου μιλούσαν και συνεργαζόμουν μαζί τους, για να γυρίσω από εδώ και από εκεί. Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι να κοιτάω στο πλάι ένα monitor περιμένοντας να ξεκινήσουμε και ότι ήρθε η νοσοκόμα να μου πει "τελειώσαμε". Αρχικά νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα και ότι δεν έγινε τελικά η εξέταση, αφού δεν είχα κλείσει καν τα μάτια.
    Spoiler:
    Αυτό που σκεφτόμουν διαρκώς για μέρες είναι ότι μπορεί να σε ψεκάσουν στο δρόμο (ή σε κλειστό χώρο μάλλον πιο εύκολα), να σε κλέψουν, να σου κάνουν ότι θέλουν (πχ τις γυναίκες να τις βιάσουν) και να μη θυμάσαι απολύτως τίποτα σαν να μην πέρασε ούτε 1 δευτερόλεπτο;

Επειδη εκεινη τη στιγμη εισαι ζαλισμένος, δεν εχεις και αίσθημα ναυτίας (ουτε κατα τη διάρκεια, ούτε μετά).

Εμενα οταν μου εκαναν και με σκουντηξαν οταν τελειωσαν, και σηκωθηκα τους ειπα "σα να χω πιει 5 ουισκια ειναι" Κυριολεκτικα μεθη ομως...
    Εγώ καμία απολύτως παρενέργεια δεν είχα. Σηκώθηκα και ήμουν κανονικά λες και δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Μη δεχτεις ομως να το κανεις ετσι στην ψυχρα... Ειναι ο,τι χειροτερο, και εσυ δε θα χαλαρωσεις, και ο γιατρος δε θα μπορεσει να κανει τη δουλειά του. Αρα γιατρος που θα σου προτεινει μονο να σου μουδιασει τον ουρανισκο, καλύτερα να μη το δεχτεις..

Βεβαια ο γαστρεντερολόγος σου, ξερει καλυτερα...
    Έτσι ακριβώς. Φίλος που την έκανε σε δημόσιο νοσοκομείο με τοπική (προφανώς σε μακάκα γιατρό), μπορεί να μην πόνεσε ιδιαίτερα την ώρα της εξέτασης αλλά διαρκώς του ερχόταν αηδία να τα βγάλει με αποτέλεσμα η εξέταση να μην ολοκληρωθεί σωστά, να τραυματιστεί στο στομάχι και για 2 βδομάδες να πονάει, να έχει τρομερές καούρες και να την βγάζει μόνο με σούπες.

........Auto merged post: psyxakias πρόσθεσε 12 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Edit: [ Κρατώ μια επιφύλαξη για το θέμα της ένεσης. Αν και είμαι σίγουρος ότι δεν τους είδα να μου κάνουν κάτι, πιθανόν να μου την έκαναν στον φλεβοκαθετήρα και να μη το κατάλαβα. ]
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 13-01-10 στις 22:45. Αιτία: auto merged post

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psyxakias Εμφάνιση μηνυμάτων
    ........
    Και γω σε ιδιωτικό ειχα παει.. στο γνωστο ...στο Μαρούσι.. Εμεινα υπερ-ευχαριστημένη..
    Στοιχισε βεβαια κατι παραπανω, αλλά πηγα σε γιατρό-ιδιοφυία .. Τι να λεμε... Σουπερ..

Πριν απο αυτόν, ειχα παει σε εναν αλλον, που μεχρι και κολονοσκοπηση εκανε στο ιατρειο του, και μαλιστα χωρις ουτε καν μεθη!!!!!!!!!!!!!!! Και μου ελεγε "ε μια μικρη ενοχληση θα νιωθεις, ισως πονας και ελαφρα" (για την κολονοσκόπηση αυτο).... αν ειναι δυνατον!!!!!!
    Μονο τα βραστά αυγα ελειπαν Φυσικα εφυγα..

(εμενα μου ειχαν κανει ενεση, αλλά ηταν μεθη οπως μου ειπαν, και για περίπου 10 λεπτακια μετα το ...σκούντημα, ημουν ελαφρως αλλου...αλλα συνήλθα γρηγορα, δηλαδη στη μιση ωρα, φωναζα στo ατομο που με συνοδευε, οποτε βρηκα παλι τον εαυτο μου :P)

--
    Spoiler:
    Σε αυτο που είπες για τον ψεκασμο,..... ειναι αστα να πανε...

Περιοχή
    Άγιο Δημήτριο, Κοψαχείλα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    4400/512
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    Sagem 2404
    SNR / Attn
    (dB) / 45(dB)
    παιδιά συγνώμη αλλά τρομοκρατείτε χωρίς λόγο
    και καταρχήν αν δε συζητήσει με γιατρό, όλα τα άλλα εμέις ότι και να πούμε είναι ράδιο αρβύλα, σορρυ, η κάθε περίπτωση στην ιατρική είναι ξεχωριστή περίπτωση

έχω κάνει 2 με τοπική και δεν ήταν με νάρκωση ολική
    η μία με ηρεμιστική ένεση και η άλλη με σπρευ στον λαιμό (είχε και φρουτένια γεύση)
    σημασία έχει να είσαι ήρεμος
    το παν ειναι να είσαι ήρεμος
    στην παλαιότερη απλά μετά είχα λίγη υπνηλία για λίγο (είχε πέσει ηρεμιστικό)
    στην πιο τελευταία, σε 10 λεπτά ήμουν έτοιμος να φύγω χωρίς καμία παρενέργεια
    ηρεμία ηρεμία και βαθιές αναπνοές από την μύτη
    Proud to be an adslgr.com member

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    Πριν απο αυτόν, ειχα παει σε εναν αλλον, που μεχρι και κολονοσκοπηση εκανε στο ιατρειο του
    μπορείς να τα κάνεις και σε ιατρείο
    η μέθη δεν είναι τίποτα, δεν θέλει και κανά τρομερό εξοπλισμό

Περιοχή
    Αθήνα - Κ. Πατήσια
    Downloads
    33
    Uploads
    2
    Άρθρα
    4
    Ταχύτητα
    20480/1023
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
    Router
    thomson speedtouch 585 v6
    Και τις 3 φορές που έκανα, ήταν με σπρέυ ξυλοκαϊνης... την πρώτη φορά με κράταγαν 2 νοσοκόμες και ένας νοσοκόμος γιατί με έπιασαν σπασμοί από την αηδία. Τις επόμενες ήμουν ήδη βετεράνος και όλα οκ. Τώρα γίνονται όλα πολύ απλά, οπότε μη φοβάσαι τίποτα, όρμα.

Το avatar του μέλους agiannis
    agiannis Guest
    Ανάλογα - το τονίζω .. ανάλογα - με το ποιός θα στην κάνει.
    Έχω κάνει τρείς φορές γαστροσκόπηση.
    Την πρώτη στο γενικό κρατικό μόνο με λίγο σπρέυ - τοπικό αναισθητικό - δεν κατάλαβα τίποτε.
    Ο γιατρός ήταν αστέρι!
    Μόνο ένα είδος ανακατωσούρας και τάση για έμετο στην αρχή αλλά τίποτε ιδιαίτερο.

Τις επόμενες δύο φορές που έγιναν μάλιστα με διαφορά μόνο δύο ημερών στον Ευαγγελισμό .. μαρτύρησα!
    Έπεσα σε μια εντελώς μα εντελώς άσχετη - ίσως μαθητευόμενη; - γιατρίνα και βλαστήμησα την ώρα που γεννήθηκα.
    Ειδικά την πρώτη φορά η γιατρίνα - ο Θεός να την κάνει - με είχε 40 λεπτά πειραματόζωο.

Μάθε ποιός γιατρός είναι ειδικός σε γαστροσκοήσεις και μην πάς όπου νάναι. Ρώτα!
    Αν ο γιατρός είναι σωστός και έχει εμπειρία δεν χρειάζεσαι ούτε αναισθησία ολική ούτε τίποτε
    Λίγο σπρέυ με τοπική αναισθησία στο φάρυγγα και καθάρισες.

Μην πάς όπου λάχει!
    Εγώ ήμουν έκτακτο περιστατικό στον Ευαγγελισμό - με είχαν πάει σηκωτό δλδ - και δεν είχα επιλογή.
    Εσύ έχεις γι αυτό στο ξαναλέω: βρές σωστό γιατρό!

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία