Ποτέ δεν μου άρεσε να έχω ένα και μοναδικό προμηθευτή και να πρέπει να καταναλώσω ότι ποιότητα μου πουλάει, σε ότι τιμή μου πουλάει.
Γι αυτό δεν μ'αρέσει το φυσικό αέριο, γι αυτό δεν μου αρέσει ο καφές σε κάψουλες.
Υπάρχουν κι οι συσκευασίες των 125 γρ (πόσο λίγο πίνεις ?)
Υπάρχουν και τα καφεκοπτεία για να φτιάξεις ότι χαρμάνι θέλεις, σε ότι ποσότητα θέλεις. Το προτιμάω
Από την άλλη, πες μου τι άρωμα θέλεις (μελιτζανοκολουιθάκι) κι αν μαζευτείτε πολλοί στο φτιάχνω
Και dior και givenchy
Εμφάνιση 1.876-1.890 από 2313
Θέμα: Μηχανές Espresso v.2010
-
24-03-15, 11:07 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1876
-
24-03-15, 12:00 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1877
Εγω εχω κανει ενα ψευτοσεμιναριο για να φτιαχνω 'καλο' Φρεντο Εσπρεσσο.
Μας ελεγε λοιπον ο τυπας, οτι ο καφες αν εκτεθει (αερας) δεν θελει και πολυ για να χαλασει τις ιδιοτητες του και να μην αποδιδει το αρωμα του.
Για τον μυλο που κοβει τον καφε.
Μας ελεγε οτι πρεπει ανα τακτα χρονικα διαστηματα (ανα 8ωρο, το πολυ ανα 24 ωρες) να ρυθμιζουμε ποσο ψιλο ή χοντρο τον κοβει, γιατι το περιβαλλον εππηρεαζει.
Μαλιστα, κανονικα πρεπει να μετρας τις δοσεις με φρεσκοκομενο καφε, και οχι αυτον που εχει μεινει στο δοχειο πχ μια ωρα γιατι εχει επηρεαστει απο το περιβαλλον.
Καλα τα λεει ο anon δηλαδη, αν ανοιξεις τη μεγαλη συσκευασια ο καφες οσο περναν οι ωρες/μερες αρχιζει να χαλαει.
-
24-03-15, 12:37 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1878
Γιαυτό βάζουμε τον καφέ σε αεροστεγές βαζάκι.
-
24-03-15, 12:52 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1879
-
24-03-15, 13:17 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1880Ρώτησα τη 'μυγδαλιά: "Αδερφή , τι είναι θεός;"
Και η 'μυγδαλιά , άνθισε.
-Νίκος Καζαντζάκης
-
24-03-15, 13:26 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1881
-
24-03-15, 13:48 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1882
ΑΠΟΡΙΑ
Στα μαγαζια δηλαδη ο καφες ειναι παντα φρεσκοκομμενος και δεν χανει το αρωμα του;
Δεν νομιζω να ψιλοκοβουν τον καφε για καθε πελατη ξεχωριστα ειδικα στα ''μοδατα'' μαγαζια που πρεπει να εξυπηρετησουν πολλους πελατες με διαφορετικες απαιτησεις...
Οσο για τις ρυθμισεις του μυλου,
σιγουρα δεν μιλαει για ενα μυλο που τριβει 4-5 δοσεις καφε την μερα αλλα για επαγγελματικους που τριβουν ποσοτητα και ειναι πιο λογικο να χασουν τις ρυθμισεις τους...
Αυτο που ουσιαστικα θελει ο μυλος ειναι καθαρισμα 1 φορα την ημερα για να αποφυγεις τα σβωλιασματα του καφε λογω υγρασιας...
Αλλα ετσι κι αλλιως παιρνεις το μυλο για να κανεις 1-2 δοσεις για αμεση χρηση,δεν κοβεις τον καφε για να στεκεται...
-
24-03-15, 13:54 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1883
Nαι. Ο μυλος κοβει τους κοκκους συνεχεια.
Αυτο που ηθελα να τονισω περιγραφοντας την διαδικασια ειναι οτι ο καφες αμεσως μολις κοπει αρχιζει και μετραει αναποδα, χανει το αρωμα.
Και μαλιστα τοσο πολυ, που για να ρυθμισεις τον μυλο καθε 8 ωρες, πρεπει να κοψεις επιτοπου καφε, και να μην χρησιμοποιησεις αυτον που εχει μεινει μεσα 1-2 ωρες.
-
24-03-15, 15:51 Απάντηση: Προσφορές καταστημάτων #1884
-
24-03-15, 22:50 Απάντηση: Μηχανές Espresso v.2010 #1885
Γιαυτό, για ελληνικό, επειδή δεν πίνουμε συχνά, μονο για καλεσμένους, παίρνω κάτι ατομικές συσκευασίες, που είναι για μια δυο δόσεις μόνο. Και όλοι λένε ότι τι φρέσκο καφέ που έχω. Υπάρχει διαφορά. Ακόμα και στον νές. Μόλις ανοίγεις πρώτη φορά την αεροστεγή συσκευασία, έχει ένα άρωμα, μετά απο μια δυο μέρες, τέλος.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
24-03-15, 23:53 Απάντηση: Μηχανές Espresso v.2010 #1886
Εγω παντως που κρατω τον γαλλικο καφε σε μεταλικο κουτι και στο ψυγειο χειμωνα-καλοκαιρι, εχω διαπιστωσει οτι το αρωμα διαρκει μεχρις και μετα την μεση του κουτιου. Καθημερινο ανοιγμα εως και 2 φορες την ημερα, εχω χρησιμοποιησει 2 μαρκες καφε μεχρι στιγμης, jacombs και meloise με τον δευτερο να αποδεικνυεται καλυτερος και σε γευση και σε αρωμα, ενω η χωρητικοτητα του κουτιου που χρησιμοποιω ειναι περιπου των 600gr.
-
08-04-15, 10:57 Απάντηση: Μηχανές Espresso v.2010 #1887
Καλημερα .
Κατοχος πλεον της μηχανης Illy FRAN Y3 αλλα ασχετος μα αυτο το ειδος καφατιερας .
Μου την εφεραν δωρο και ειναι το πακετο με τις 126 καψουλες .
Οι καψουλες που χρησημοποιει ειναι οι Iperespresso .
Θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η "σωστη" ποσοτητα στο φλιντζανι για εναν εσπρεσο - καπουτσινο .
Η μηχανη εχει δυνατοτητα ρυθμισης για το ποσο ροφημα θα βγαζει απο καθε καψουλα ( ποσο νερο θα στελνει βασικα ) .
Εαν καποιος μπορει να βοηθειση ή εχει καποια Tips ....Prima pensa, poi parla, perché parole poco pensate portano pena
-
08-04-15, 22:24 Απάντηση: Μηχανές Espresso v.2010 #1888
Οι έτοιμες ρυθμίσεις της μηχανής με τα δύο πλήκτρα είναι για μονό εσπρέσο και λούνγκο. Κάθε κάψουλα της Illy όμως είναι φτιαγμένη με διαφορετικό τρόπο, οπότε αφήνει διαφορετική ποσότητα νερού να περάσει (πχ οι μπλε-λούνγκο δίνουν περίπου διπλάσιο καφέ από τις συνήθεις κόκκινες-μέτριες για την ίδια ρύθμιση). Στην πραγματικότητα επιλέγεις πόσο πυκνό/πλούσιο καφέ θέλεις, ενώ βεβαίως μπορείς να τροποποιήσεις το κάθε πλήκτρο να βγάζει την ποσότητα που εσύ προτιμάς.
Προσωπικά θεωρώ ότι η μεγάλη ποσότητα μου ταιριάζει για τα περισσότερα είδη καφέ.
-
09-04-15, 13:01 Απάντηση: Μηχανές Espresso v.2010 #1889
Εχει κανεις εμπειρια απο εσπρεσιερες Izzy; Θελω να παρω μια δευτερη φτηνη μηχανη για εξοχικο και απο επωνυμες ειναι οτι πιο φτηνο. Νεσπρεσσο κτλ ουτε για αστειο ως προτασεις ενω η delonghi ξεφευγει κανα 30αρι προς τα πανω
-
10-04-15, 01:52 Απάντηση: Μηχανές Espresso v.2010 #1890
Στη θέση σου θα πήγαινα για μια μεταχειρισμένη Delonghi, παίζουν γύρω στο 50αρι, γιατί με 6-7€ παίρνεις και non-presurized basket.
Αλλιώς και οι Arielli μια χαρά αξιοπρεπείς είναι.
Παρόμοια Θέματα
-
Μηχανές Espresso v.2009
Από rena στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 831Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-10, 19:09 -
Μηχανές Espresso
Από katafitos στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 207Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-09, 15:43
Bookmarks