Σελ. 126 από 155 ΠρώτηΠρώτη ... 106116121124125126127128131136146 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.876-1.890 από 2313
  1. #1876
    Εγγραφή
    05-05-2009
    Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Μηνύματα
    13.435
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anon Εμφάνιση μηνυμάτων
    Yπάρχει και μια άλλη όμως διαφορα. Ο καφές έχει το πλούσιο άρωμα όταν τον ανοίγεις. Εαν πάρεις λοιπόν μια οικονομική συσκευασία, δηλαδή μεγάλη, και δεν τον καταναλώνεις σχετικά γρήγορα (τον έχεις έστω στο ψυγείο ένα μήνα), χάνεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ απο την γευστική και αρωματική απόλαυση ενός καφέ, και απλά πίνεις νεροζούμι. Οπότε εαν καταναλώνεις ΠΟΛΥ καφέ, πάρε μεγάλη χύμα συσκευασία. Αλλιώς είναι καλύτερα με τις κάψουλες.
    Ποτέ δεν μου άρεσε να έχω ένα και μοναδικό προμηθευτή και να πρέπει να καταναλώσω ότι ποιότητα μου πουλάει, σε ότι τιμή μου πουλάει.
    Γι αυτό δεν μ'αρέσει το φυσικό αέριο , γι αυτό δεν μου αρέσει ο καφές σε κάψουλες.
    Υπάρχουν κι οι συσκευασίες των 125 γρ (πόσο λίγο πίνεις ?)
    Υπάρχουν και τα καφεκοπτεία για να φτιάξεις ότι χαρμάνι θέλεις, σε ότι ποσότητα θέλεις. Το προτιμάω

    Από την άλλη, πες μου τι άρωμα θέλεις (μελιτζανοκολουιθάκι) κι αν μαζευτείτε πολλοί στο φτιάχνω
    Και dior και givenchy

  2. #1877
    Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Εγω εχω κανει ενα ψευτοσεμιναριο για να φτιαχνω 'καλο' Φρεντο Εσπρεσσο.

    Μας ελεγε λοιπον ο τυπας, οτι ο καφες αν εκτεθει (αερας) δεν θελει και πολυ για να χαλασει τις ιδιοτητες του και να μην αποδιδει το αρωμα του.

    Για τον μυλο που κοβει τον καφε.
    Μας ελεγε οτι πρεπει ανα τακτα χρονικα διαστηματα (ανα 8ωρο, το πολυ ανα 24 ωρες) να ρυθμιζουμε ποσο ψιλο ή χοντρο τον κοβει, γιατι το περιβαλλον εππηρεαζει.
    Μαλιστα, κανονικα πρεπει να μετρας τις δοσεις με φρεσκοκομενο καφε, και οχι αυτον που εχει μεινει στο δοχειο πχ μια ωρα γιατι εχει επηρεαστει απο το περιβαλλον.

    Καλα τα λεει ο anon δηλαδη, αν ανοιξεις τη μεγαλη συσκευασια ο καφες οσο περναν οι ωρες/μερες αρχιζει να χαλαει.

  3. #1878
    Εγγραφή
    14-11-2007
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    10.142
    Downloads
    39
    Uploads
    0
    Γιαυτό βάζουμε τον καφέ σε αεροστεγές βαζάκι.

  4. #1879
    Εγγραφή
    05-05-2009
    Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Μηνύματα
    13.435
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gordito Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω εχω κανει ενα ψευτοσεμιναριο για να φτιαχνω 'καλο' Φρεντο Εσπρεσσο.

    Μας ελεγε λοιπον ο τυπας, οτι ο καφες αν εκτεθει (αερας) δεν θελει και πολυ για να χαλασει τις ιδιοτητες του και να μην αποδιδει το αρωμα του.

    Για τον μυλο που κοβει τον καφε.
    Μας ελεγε οτι πρεπει ανα τακτα χρονικα διαστηματα (ανα 8ωρο, το πολυ ανα 24 ωρες) να ρυθμιζουμε ποσο ψιλο ή χοντρο τον κοβει, γιατι το περιβαλλον εππηρεαζει.
    Μαλιστα, κανονικα πρεπει να μετρας τις δοσεις με φρεσκοκομενο καφε, και οχι αυτον που εχει μεινει στο δοχειο πχ μια ωρα γιατι εχει επηρεαστει απο το περιβαλλον.

    Καλα τα λεει ο anon δηλαδη, αν ανοιξεις τη μεγαλη συσκευασια ο καφες οσο περναν οι ωρες/μερες αρχιζει να χαλαει.
    Αν είναι να σε παιδεύει τόσο, γύρνα το σε τσάι ή cognac

    Σεμινάριο για να φτιάχνεις καφέ? O tempora! o mores! που θάλεγε κι ο asterix

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  tempora, mores.jpg 
Εμφανίσεις:  4 
Μέγεθος:  29,2 KB 
ID: 152789

    ΥΓ Σκέφτομαι να ξεκινήσω σεμινάριο για το πως θ'αναπνέω σωστά
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimitri_ns : 24-03-15 στις 12:59.

  5. #1880
    Εγγραφή
    03-06-2007
    Περιοχή
    Φτωχή
    Μηνύματα
    1.801
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    πΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Τhomson TG585 v7
    Path Level
    Interleaved
    Μόνο εμένα δε μου αρέσει αυτή η προβατίστικη φάση με τις κάψουλες;
    Πολύ μεγάλα ποσά, εντελώς βιομηχανοποιημένος τρόπος παραγωγής, περιορισμένη παρεμβατικότητα καταναλωτή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αρμεκτικό - μονοπωλιακό κόλπο.
    Ρώτησα τη 'μυγδαλιά: "Αδερφή , τι είναι θεός;"
    Και η 'μυγδαλιά , άνθισε.

    -Νίκος Καζαντζάκης

  6. #1881
    Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsavman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιαυτό βάζουμε τον καφέ σε αεροστεγές βαζάκι.
    H ζημια γινεται, γιατι καθε φορα που θα φτιαχνεις καφε, θα ανοιγεις το βαζακι, αρα αερας.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν είναι να σε παιδεύει τόσο, γύρνα το σε τσάι ή cognac

    Σεμινάριο για να φτιάχνεις καφέ? O tempora! o mores! που θάλεγε κι ο asterix

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  tempora, mores.jpg 
Εμφανίσεις:  4 
Μέγεθος:  29,2 KB 
ID: 152789

    ΥΓ Σκέφτομαι να ξεκινήσω σεμινάριο για το πως θ'αναπνέω σωστά
    Προφανως δεν φτιαχνω καφε στο σπιτι αγαπητε.

  7. #1882
    Εγγραφή
    30-08-2008
    Περιοχή
    Δραμα
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    703
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    9.662/1.021
    ISP
    Cyta Hellas
    Router
    Χλαπατσα H300
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gordito Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω εχω κανει ενα ψευτοσεμιναριο για να φτιαχνω 'καλο' Φρεντο Εσπρεσσο.

    Μας ελεγε λοιπον ο τυπας, οτι ο καφες αν εκτεθει (αερας) δεν θελει και πολυ για να χαλασει τις ιδιοτητες του και να μην αποδιδει το αρωμα του.

    Για τον μυλο που κοβει τον καφε.
    Μας ελεγε οτι πρεπει ανα τακτα χρονικα διαστηματα (ανα 8ωρο, το πολυ ανα 24 ωρες) να ρυθμιζουμε ποσο ψιλο ή χοντρο τον κοβει, γιατι το περιβαλλον εππηρεαζει.
    Μαλιστα, κανονικα πρεπει να μετρας τις δοσεις με φρεσκοκομενο καφε, και οχι αυτον που εχει μεινει στο δοχειο πχ μια ωρα γιατι εχει επηρεαστει απο το περιβαλλον.

    Καλα τα λεει ο anon δηλαδη, αν ανοιξεις τη μεγαλη συσκευασια ο καφες οσο περναν οι ωρες/μερες αρχιζει να χαλαει.
    ΑΠΟΡΙΑ
    Στα μαγαζια δηλαδη ο καφες ειναι παντα φρεσκοκομμενος και δεν χανει το αρωμα του;
    Δεν νομιζω να ψιλοκοβουν τον καφε για καθε πελατη ξεχωριστα ειδικα στα ''μοδατα'' μαγαζια που πρεπει να εξυπηρετησουν πολλους πελατες με διαφορετικες απαιτησεις...
    Οσο για τις ρυθμισεις του μυλου,
    σιγουρα δεν μιλαει για ενα μυλο που τριβει 4-5 δοσεις καφε την μερα αλλα για επαγγελματικους που τριβουν ποσοτητα και ειναι πιο λογικο να χασουν τις ρυθμισεις τους...
    Αυτο που ουσιαστικα θελει ο μυλος ειναι καθαρισμα 1 φορα την ημερα για να αποφυγεις τα σβωλιασματα του καφε λογω υγρασιας...
    Αλλα ετσι κι αλλιως παιρνεις το μυλο για να κανεις 1-2 δοσεις για αμεση χρηση,δεν κοβεις τον καφε για να στεκεται...

  8. #1883
    Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitris.taxideytis Εμφάνιση μηνυμάτων
    ΑΠΟΡΙΑ
    Στα μαγαζια δηλαδη ο καφες ειναι παντα φρεσκοκομμενος και δεν χανει το αρωμα του;
    Nαι. Ο μυλος κοβει τους κοκκους συνεχεια.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitris.taxideytis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οσο για τις ρυθμισεις του μυλου,
    σιγουρα δεν μιλαει για ενα μυλο που τριβει 4-5 δοσεις καφε την μερα αλλα για επαγγελματικους που τριβουν ποσοτητα και ειναι πιο λογικο να χασουν τις ρυθμισεις τους...
    Αυτο που ουσιαστικα θελει ο μυλος ειναι καθαρισμα 1 φορα την ημερα για να αποφυγεις τα σβωλιασματα του καφε λογω υγρασιας...
    Αλλα ετσι κι αλλιως παιρνεις το μυλο για να κανεις 1-2 δοσεις για αμεση χρηση,δεν κοβεις τον καφε για να στεκεται...
    Αυτο που ηθελα να τονισω περιγραφοντας την διαδικασια ειναι οτι ο καφες αμεσως μολις κοπει αρχιζει και μετραει αναποδα, χανει το αρωμα.
    Και μαλιστα τοσο πολυ, που για να ρυθμισεις τον μυλο καθε 8 ωρες, πρεπει να κοψεις επιτοπου καφε, και να μην χρησιμοποιησεις αυτον που εχει μεινει μεσα 1-2 ωρες.

  9. #1884
    Εγγραφή
    15-10-2005
    Ηλικία
    57
    Μηνύματα
    6.443
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από qwertyuiop Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μόνο εμένα δε μου αρέσει αυτή η προβατίστικη φάση με τις κάψουλες;
    Πολύ μεγάλα ποσά, εντελώς βιομηχανοποιημένος τρόπος παραγωγής, περιορισμένη παρεμβατικότητα καταναλωτή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αρμεκτικό - μονοπωλιακό κόλπο.
    Το αυτό

  10. #1885
    Εγγραφή
    11-07-2005
    Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Ηλικία
    59
    Μηνύματα
    12.570
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Γιαυτό, για ελληνικό, επειδή δεν πίνουμε συχνά, μονο για καλεσμένους, παίρνω κάτι ατομικές συσκευασίες, που είναι για μια δυο δόσεις μόνο. Και όλοι λένε ότι τι φρέσκο καφέ που έχω. Υπάρχει διαφορά. Ακόμα και στον νές. Μόλις ανοίγεις πρώτη φορά την αεροστεγή συσκευασία, έχει ένα άρωμα, μετά απο μια δυο μέρες, τέλος.

  11. #1886
    Εγγραφή
    15-10-2005
    Ηλικία
    57
    Μηνύματα
    6.443
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από anon Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιαυτό, για ελληνικό, επειδή δεν πίνουμε συχνά, μονο για καλεσμένους, παίρνω κάτι ατομικές συσκευασίες, που είναι για μια δυο δόσεις μόνο. Και όλοι λένε ότι τι φρέσκο καφέ που έχω. Υπάρχει διαφορά. Ακόμα και στον νές. Μόλις ανοίγεις πρώτη φορά την αεροστεγή συσκευασία, έχει ένα άρωμα, μετά απο μια δυο μέρες, τέλος.
    Εγω παντως που κρατω τον γαλλικο καφε σε μεταλικο κουτι και στο ψυγειο χειμωνα-καλοκαιρι, εχω διαπιστωσει οτι το αρωμα διαρκει μεχρις και μετα την μεση του κουτιου. Καθημερινο ανοιγμα εως και 2 φορες την ημερα, εχω χρησιμοποιησει 2 μαρκες καφε μεχρι στιγμης, jacombs και meloise με τον δευτερο να αποδεικνυεται καλυτερος και σε γευση και σε αρωμα, ενω η χωρητικοτητα του κουτιου που χρησιμοποιω ειναι περιπου των 600gr.

  12. #1887
    Εγγραφή
    30-11-2005
    Περιοχή
    Μαλακωντα Ευβοιας & Πλ. Αμερικης - Πατησια
    Ηλικία
    56
    Μηνύματα
    2.993
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΒΑΣΙΛΙΚΟ
    Router
    ZXHN H108N V2.3
    SNR / Attn
    11.3(dB) / 36,6(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Καλημερα .
    Κατοχος πλεον της μηχανης Illy FRAN Y3 αλλα ασχετος μα αυτο το ειδος καφατιερας .
    Μου την εφεραν δωρο και ειναι το πακετο με τις 126 καψουλες .
    Οι καψουλες που χρησημοποιει ειναι οι Iperespresso .
    Θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η "σωστη" ποσοτητα στο φλιντζανι για εναν εσπρεσο - καπουτσινο .
    Η μηχανη εχει δυνατοτητα ρυθμισης για το ποσο ροφημα θα βγαζει απο καθε καψουλα ( ποσο νερο θα στελνει βασικα ) .
    Εαν καποιος μπορει να βοηθειση ή εχει καποια Tips ....
    Prima pensa, poi parla, perché parole poco pensate portano pena

  13. #1888
    Εγγραφή
    28-07-2013
    Μηνύματα
    8.162
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από villasg Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα .
    Κατοχος πλεον της μηχανης Illy FRAN Y3 αλλα ασχετος μα αυτο το ειδος καφατιερας .
    Μου την εφεραν δωρο και ειναι το πακετο με τις 126 καψουλες .
    Οι καψουλες που χρησημοποιει ειναι οι Iperespresso .
    Θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η "σωστη" ποσοτητα στο φλιντζανι για εναν εσπρεσο - καπουτσινο .
    Η μηχανη εχει δυνατοτητα ρυθμισης για το ποσο ροφημα θα βγαζει απο καθε καψουλα ( ποσο νερο θα στελνει βασικα ) .
    Εαν καποιος μπορει να βοηθειση ή εχει καποια Tips ....
    Οι έτοιμες ρυθμίσεις της μηχανής με τα δύο πλήκτρα είναι για μονό εσπρέσο και λούνγκο. Κάθε κάψουλα της Illy όμως είναι φτιαγμένη με διαφορετικό τρόπο, οπότε αφήνει διαφορετική ποσότητα νερού να περάσει (πχ οι μπλε-λούνγκο δίνουν περίπου διπλάσιο καφέ από τις συνήθεις κόκκινες-μέτριες για την ίδια ρύθμιση). Στην πραγματικότητα επιλέγεις πόσο πυκνό/πλούσιο καφέ θέλεις, ενώ βεβαίως μπορείς να τροποποιήσεις το κάθε πλήκτρο να βγάζει την ποσότητα που εσύ προτιμάς.
    Προσωπικά θεωρώ ότι η μεγάλη ποσότητα μου ταιριάζει για τα περισσότερα είδη καφέ.

  14. #1889
    Εγγραφή
    08-04-2008
    Μηνύματα
    1.687
    Downloads
    31
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    19688/1021
    ISP
    Wind
    Router
    Linksys wag54g2
    SNR / Attn
    9(dB) / 6(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Εχει κανεις εμπειρια απο εσπρεσιερες Izzy; Θελω να παρω μια δευτερη φτηνη μηχανη για εξοχικο και απο επωνυμες ειναι οτι πιο φτηνο. Νεσπρεσσο κτλ ουτε για αστειο ως προτασεις ενω η delonghi ξεφευγει κανα 30αρι προς τα πανω

  15. #1890
    Εγγραφή
    30-01-2013
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    50
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Στη θέση σου θα πήγαινα για μια μεταχειρισμένη Delonghi, παίζουν γύρω στο 50αρι, γιατί με 6-7€ παίρνεις και non-presurized basket.
    Αλλιώς και οι Arielli μια χαρά αξιοπρεπείς είναι.

Σελ. 126 από 155 ΠρώτηΠρώτη ... 106116121124125126127128131136146 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηχανές Espresso v.2009
    Από rena στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Μηνύματα: 831
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-10, 19:09
  2. Μηχανές Espresso
    Από katafitos στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Μηνύματα: 207
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-09, 15:43

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας