Streaming TV to the Internet
1. Αγοράζουμε μια καλή κάρτα τηλεόρασης για τον υπολογιστή μας.
2. Την κάνουμε σωστά εγκατάσταση και την παραμετροποιούμε ώστε να εκπέμπεται σαν κάρτα τηλεόρασης σωστά η εικόνα και ο ήχος.
3. Εφόσον είμαστε ΟΚ συνεχίζουμε
4. Βάζουμε καρφωτές ΙP 192.168.0.5 με subnet mask 255.255.255.0 και getway 192.168.0.1 και τέλος 192.168.0.1 για DNS.
5. Tα παραπάνω διαφοροποιούνται σύμφωνα με το Router του καθενός.
6. Όταν τα κάνουμε όλα τα παραπάνω δίνουμε με καλώδιο το σήμα σαν Composite στην ανάλογη θύρα της τηλεόρασης.
7. Ήρθε λοιπόν η ώρα για Broadcasting.
8. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα. Μετά από κάψιμο με την μαλακία τον Windows Media Encoder και τις ασυμβατότητες που έχει ο κομπλεξικός βρήκα τα κάτωθι:
• VLC
• U-broadcast
To U-Broadcast για μένα είναι πολύ τέλειο και πανεύκολο. Απλά το κάνουμε εγκατάσταση του λέμε τι κάρτα τηλεόρασης έχουμε και το port που θα χρησιμοποιήσουμε. Το πρόγραμμα έχει default port 8080 και δεν ξεχνάμε Composite αν και διαφοροποιείτε ανάλογα με το τι έχει ο καθένας.
9. Πατάμε Broadcast και That’s all.
10. Για να δούμε το αποτέλεσμα απλά ανοίγουμε Windows Media Player ή VLC και γράφουμε στο Open URL :
mms://ip-εξωτερική: port
πχ. mms://213.45.67.44: 8080
Σημείωση
Ο παραπάνω οδηγός έχει διάφορες εφαρμογές όπως :
- Streaming TV
- Παρακολούθηση με κάμερες ασφαλείας
- από έναν χώρο σε έναν άλλο
- Προβολή ενός τοπικού αρχείου Video
Και πολλά άλλα ….
Τutorial by DarkRain γιατί « Η γνώση είναι δύναμη»
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
18-09-09, 13:09 Streaming TV in the Internet #1
-
21-11-09, 16:16 Απάντηση: Streaming TV in the Internet #2
Πολύ καλό. Μία ερώτηση μόνο έχω. Μπορεί να κάνει broadcast σε rtsp; (για να παίζει σε nmt)
-
21-11-09, 16:40 Απάντηση: Streaming TV in the Internet #3
Καλησπέρα Φιλαράκι
Κοίτα δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα αν και δεν το έχω δοκιμάσει. Έγω κάνω broadcasting μέσω mms και μέσω του u-broadcast που είναι απλό και κορυφαίο.
-
21-11-09, 20:12 Απάντηση: Streaming TV in the Internet #4
ok το κατάλαβα αυτό. Απλά ρωτάω αν το u-broadcast μπορεί εκτός από mms να κάνει broadcast και σαν rtsp για να μπορεί να παιχτεί από players τύπου popcorn - egreat - xtreamer κτλ
-
22-11-09, 18:55 Απάντηση: Streaming TV in the Internet #5
οχι φίλε μου δεν πρέπει να συνεργάζεται. Σίγουρα θα δουλεύει με το VLC είναι το καλύτερο όλων αλλά εγώ είχα ασυμβατότητες και πολλές τεχνικές λεπτομέρειες. Βάλε το VLC αν και εγώ θα πρότεινα να το κατεβάσεις το U-Broadcast και να το ψάξεις λίγο αλλιώς απλά VLC αυτό κάνει τα πάντα όμως? τα πάντα.
-
14-08-10, 14:54 Απάντηση: Streaming TV in the Internet #6
ρε παιδια εγω θελω να το κανω σε lan εχω δοκιμασει με vlc , αλλα δεν γινεται !
δηαλδη ενω video kαι μουσικη κανω κανονικα streaming , με την tv card δεν γινεται τιποτα
-
21-02-11, 03:52 Απάντηση: Streaming TV in the Internet #7
Το δοκίμασα και εγώ το U-broadcast με την κάρτα tuner Pinnacle PCTV110i , φαίνεται πολύ καλό, όλες οι προσπάθειες με VLC έχουν αποτύχει, αυτό είναι απλό και όλα ΟΚ! Έχω 2 ερωτήσεις όμως:
1) Υπάρχει κάπως δυνατότητα αλλαγής καναλιών από τον client;
2) (και σημαντικότερο) Η μοναδική επιλογή μου μου δίνει για ανάλυση είναι 320x240... Το σκάλισα αλλάζοντας codecs, συστήματα PAL κλπ αλλά τίποτα. Πως μπορώ να την αυξήσω;
-
26-03-11, 02:16 Απάντηση: Streaming TV in the Internet #8
Πάρα πολύ καλό.
Παρόμοια Θέματα
-
Internet live streaming euroleague
Από durutti στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 25-11-07, 21:48
Bookmarks