Εμφάνιση 1-8 από 8
    Το avatar του μέλους Avesael
    Avesael Guest
    Ανοίγω αυτό το θέμα για να βοηθήσω να επιλυθεί ένα πρόβλημα που αντιμετώπσα εγώ και πιθανότατα και άλλοι φίλοι (ή θα αντιμετωπίσουν).
    Αφορά τη σύνδεση μέσω wireless ενός τηλεφώνου Nokia Ν Series και πρόσφατων σχετικά άλλων μοντέλων και συγκεκριμένα (αυτά έχουν δοκιμαστεί) των: N85, E71, N79, 5800, Ν97 και πιθανόν και άλλων.

"No gateway reply"

Αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζει το Νοκια μας όταν συνδεόμαστε κανονικά μέσω wireless με ένα ST585, είτε στον default browser του κινητού, είτε σε κάποιο άλλο (π.χ. Opera mini).
    Ενώ η σύνδεση πραγματοποιείται κανονικά, η συσκευή παίρνει IP, φαίνεται στο μενού του router, δε λέει να βγει στο internet με τίποτα.
    Μη δοκιμάσετε ούτε στατικές ip στο Νοκια ούτε οτιδήποτε manually ρυθμίσεις.
    Δε θα καταφέρετε τίποτα.
    Η λύση είναι απλή και δίνεται μέσω CLI αφού συνδεθούμε με telnet στο ST585.

Κάνουμε telnet στο 192.168.1.254 και αφού δώσουμε username και password, δίνουμε τις εξής εντολές:

Κώδικας:
    :wireless qos config mode=disabled
    :saveall
    Και voila!

To Νοκια μας πλέον συνδέεται κανονικά στο internet!

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Έκανα την αλλαγή που πρότεινες αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί. Καμία ιδέα;
    Μήπως μπορείς να ανεβάσεις το configuration του router σου. Νομιζω ότι είναι ένα User.ini αρχείο.

Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbit
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΥΤΙΛΗΝΗ
    Router
    FRITZ!Box 5530 Fiber ΑΧ
    Πολλές φορές αυτά τα προβλήματα οφείλονται στο firmware της συσκευής και όχι στο firmware του router. Συνήθως με χειροκίνητη εισαγωγή στη συσκευή των IΡ, Subnet Mask, Gateway και DNS, το πρόβλημα λύνεται.

Περιοχή
    Göteborg, Sweden
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/10 Mbit
    ISP
    Comhem
    Path Level
    Fastpath
    Επιβεβαιώνω και για το 5800 που έχω η παραπάνω ρύθμιση μου είχε λύσει το πρόβλημα, δεν λύνεται με κάποιον άλλο τρόπο από όσο είχα ψάξει τότε

Avesael Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cshaq Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έκανα την αλλαγή που πρότεινες αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί. Καμία ιδέα;
    Μήπως μπορείς να ανεβάσεις το configuration του router σου. Νομιζω ότι είναι ένα User.ini αρχείο.
    Φίλε μου είσαι σίγουρος ότι πέρασες τις εντολές σωστά; Δουλεύει 1000% χωρίς καμιά άλλη παρέμβαση.
    Τι κινητό έχεις;

Φίλε jpan, δυστυχώς( ; ) είναι η μόνη λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
    Ούτε στατικές ip, ούτε οποιαδήποτε άλλη χειροκίνητη ρύθμιση δε λύνει το πρόβλημα.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Avesael Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ανοίγω αυτό το θέμα για να βοηθήσω να επιλυθεί ένα πρόβλημα που αντιμετώπσα εγώ και πιθανότατα και άλλοι φίλοι (ή θα αντιμετωπίσουν).
    Αφορά τη σύνδεση μέσω wireless ενός τηλεφώνου Nokia Ν Series και πρόσφατων σχετικά άλλων μοντέλων και συγκεκριμένα (αυτά έχουν δοκιμαστεί) των: N85, E71, N79, 5800, Ν97 και πιθανόν και άλλων.

"No gateway reply"

Αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζει το Νοκια μας όταν συνδεόμαστε κανονικά μέσω wireless με ένα ST585, είτε στον default browser του κινητού, είτε σε κάποιο άλλο (π.χ. Opera mini).
    Ενώ η σύνδεση πραγματοποιείται κανονικά, η συσκευή παίρνει IP, φαίνεται στο μενού του router, δε λέει να βγει στο internet με τίποτα.
    Μη δοκιμάσετε ούτε στατικές ip στο Νοκια ούτε οτιδήποτε manually ρυθμίσεις.
    Δε θα καταφέρετε τίποτα.
    Η λύση είναι απλή και δίνεται μέσω CLI αφού συνδεθούμε με telnet στο ST585.

Κάνουμε telnet στο 192.168.1.254 και αφού δώσουμε username και password, δίνουμε τις εξής εντολές:

Κώδικας:
    :wireless qos config mode=disabled
    :saveall
    Και voila!

To Νοκια μας πλέον συνδέεται κανονικά στο internet!

θα ήθελα σε παρακαλώ πάρα πολύ αν γίνετε να τα εξηγήσεις πιο αναλυτικά και βήμα προς βήμα για εμάς τους άσχετους.Λες cli και telnet εγώ δεν ξέρω τι είναι αυτά αν γίνετε λοιπόν θα σε παρακαλούσα να μας πεις βήμα βήμα και που είναι το κάθε τι.Σ' ευχαριστώ πολύ!

Avesael Guest
    Πρώτα από όλα, εδώ μπορείς να δεις τι είναι CLI και εδώ τι είναι TELNET.
    Επίσης για να κάνεις telnet στον router σου (585v6), ανοίγεις ένα command prompt window στα Windows πηγαίνοντας στο Start --> Run και δίνοντας την εντολή cmd πατώντας enter στη συνέχεια.
    Στο παράθυρο (command prompt) που ανοίγει, γράφεις: telnet 192.168.1.254 και αμέσως σου ζητά username όπου δίνεις Administrator, και μετά password όπου δίνεις το password που έχεις ορίσει στον router σου.
    Εκεί πλέον (CLI) δινεις τις εντολές που γράφω στο αρχικό post μου, όπως ακριβώς τις βλέπεις.

Αν ακολούθησες τα βήματα σωστά, το Nokia σου θα συνδέεται κανονικά από εδώ και στο εξής.

Παιδιά για όσους το πρόβλημα εξακολουθεί νομίζω ότι αυτό είναι η αιτια του κακού.
    Εγώ μετά από πολλές προσπάθειες βρήκα άκρη.
    Κάντε πρώτα αυτό που έγραψε ο Avesael και μετά αν εξακολουθεί να σας γραφή "No gateway reply" κάντε το εξής.
    1.Menu
    2.Ρυθμίσεις
    3.Σύνδεση
    4.Ασύρματο LAN Προβολή διαθεσιμ.WLAN > ΝΑΙ
    Αναζήτηση δικτύων > ανά λεπτό
    Test συνδεσιμ.με Διαδ. > Εκτέλεση αυτόματα
    5.Πατάμε επιλογές
    6.Προχωρημένες ρυθμίσεις και μας γραφή (Δεν συνισταται η αλλαγή τον προχωρημένων ρυθμίσεων.Συνεχεια?) και πατάμε "ΝΑΙ"
    7.Αυτόματη διαμόρφωση πρέπει να είναι "ενοργοποιημενη".
    Αν δεν είναι "ενεργοποιηστετο".Πατιστε αλλαγή και "ενοργοποιηση".
    .......................................Τ Ε Λ Ο Σ..........................................
    Εγώ το έκανα στο Nokia η85 και τώρα μπαίνει κανονικά.
    Εnjoy!

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-09, 12:09
  2. ** επιλυση προβληματος με trojan,,!!
    Από adpapa1971 στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-12-08, 15:21
  3. Μηνύματα: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-08, 05:16
  4. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-08, 00:42
  5. Επιλυση προβλήματος σε Java