Σελ. 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 88
    Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  logo-digikam.png 
Εμφανίσεις:  249 
Μέγεθος:  80,8 KB 
ID: 68260 Καιρός να αποκτήσει και το digiKam, η καλύτερη ίσως εφαρμογή διαχείρισης των ψηφιακών φωτογραφιών μας, το δικό της νήμα!

Χθες βγήκε η έκδοση 1.1 (σχετική ανακοίνωση) με πολλά bugfixes και νέες δυνατότητες.

Ανάμεσα στις βελτιώσεις είναι ένα νέο φίλτρο για προσθήκη βινιεταρίσματος (μέχρι τώρα είχε μόνο διόρθωση), καλύτερη προεπισκόπηση για κάποια φίλτρα/εφέ και περισσότερες δυνατότητες επιλογής στη προεπισκόπηση των φωτογραφιών (αυτό το επιθυμούσα αρκετό καιρό και ο Gilles εκπλήρωσε το σχετικό wish στο bugzilla).

Μαζί με το digiKam όμως αναπτύσσονται και τα kipi-plugins, μια ομάδα plugins για διάφορες εργασίες πάνω σε εικόνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις K εφαρμογές!

Χθες λοιπόν κυκλοφόρησε ταυτόχρονα και η έκδοση 1.1 των kipi-plugins (σχετική ανακοίνωση). Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες είναι ένα plugin για pseudo HDR από bracketed shots () και βελτιώσεις στον print assistant (ομολογώ πως στην 1.0 δεν λειτουργούσε και τόσο καλά).

Σε κάθε έκδοση τα δύο αυτά προγράμματα γίνονται όλο και πιο πλήρη. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά σχετική εφαρμογή με τόσο μεγάλο εύρος δυνατοτήτων.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrsaccess : 05-02-10 στις 17:44.
    Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
    δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    peudo HDR? :P
    Υπάρχει τέτοιο πράγμα ;
    Άμα πάντως βάλουν HDR στο μέλλον θα κάνουν το Photoshop και άλλες εφαρμογές να κλαίνε :P
    Χρησιμοποιώ Arch Linux. Εσύ; Δοκίμασε το δεν χάνεις και τίποτα :)
    Live CDs χωρίς να βγάλεις τα Windows: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora.
    Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)
    Τί είναι το Linux ; δες εδώ και εδώ

Paintball team Last Chancers

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Βασικά οι άνθρωποι λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Δείξε μου αν θέλεις ένα HDR!
    Τα πραγματικά HDR είναι σαν κανονικές φωτογραφίες με μεγαλύτερο DR. Αυτά που κυκλοφορούν στο internet είναι LDR tonemapped versions των HDR και δεν έχουν καμιά σχέση με τα πρωτότυπα, είναι στην ουσία ένα εφέ. Αυτό κάνει και το digiKam αν και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

Το avatar του μέλους daemonicus
    daemonicus Guest
    Στο arch είναι ακόμα τα kipi στην 1.0.x . Άντε να μπούνε να γουστάρουμε... να ξαναθυμηθούμε τα παλιά....

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε το pseudo-HDR ;

Digikam 1.2svn και kipi-plugins 1.2svn

........Auto merged post: flamelab πρόσθεσε 0 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από daemonicus Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο arch είναι ακόμα τα kipi στην 1.0.x . Άντε να μπούνε να γουστάρουμε... να ξαναθυμηθούμε τα παλιά....
    Ειναι στο testing το 1.1.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος flamelab : 05-02-10 στις 19:15. Αιτία: auto merged post
    Dies, died, will die.
    Lived, lives, will live.

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Μάλλον σου λείπει το libkdcraw 1.0.0 το οποίο λογικά έρχεται με το KDE 4.4.

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Eννοώ που θα το βρούμε στα menus.
    Dies, died, will die.
    Lived, lives, will live.

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Δεν ξέρω γιατί εγώ ακόμη δεν μπορώ να το βάλω λόγω παλιού libkdcraw. Λογικά μέσα στο digiKam, είτε στο μενού image είτε στο μενού tools. Μήπως χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το plugin από τις ρυθμίσεις του digikam;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Ερώτηση: Έχω μια Nikon D60 και τραβάω σε NEF. Θέλω να τις μετατρέπω σε jpg, αλλά το θέμα είναι χρωματικό (color profile). Με το Capture NX από Windows guest τις μετατρέπω μια χαρά σε jpg και κάνει ταυτόχρονα embed το Nikon sRGB profile. Από το digiKam, πώς κάνω τη μετατροπή; Με το Showfoto; Ρωτάω γιατί όταν αυτό ανοίγει τις NEF, τα χρώματα τα δείχνει ξεθωριασμένα και μουντά και αν πάω να σώσω τη φωτογραφία σε jpg, τα χρώματα παραμένουν χάλια. Είναι ο μόνος λόγος που χρησιμοποιώ το Capture NX για τη μετατροπή σε jpg. Κάνω κάτι λάθος;
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Το sRGB δεν χρειάζεται embed γιατί είναι το default color profile για τα πάντα. Μήπως έχεις ρυθμισμένη τη κάμερα σε adobe RGB;

Το digiKam έχει batch convert που βολεύει για πολλά αρχεία. Το showfoto το κάνει για κάθε μια ξεχωριστά και έχει πολύ περισσότερες επιλογές.

Πάντως κάθε raw converter (GIMP - ufraw, digiKam - libkdcraw, RawTherapee, Adobe LightRoom, Capture One, Capture NX, DPP) έχει πολύ διαφορετική συμπεριφορά από τους υπόλοιπους.

Το έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα. Εμπιστεύεσαι την εταιρεία της κάμερας ή ένα τρίτο; Συνήθως τραβάω σε jpeg+RAW και καταφεύγω στο RAW για τις καλές φωτό που μετατρέπω μία - μία.

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mrsaccess Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ξέρω γιατί εγώ ακόμη δεν μπορώ να το βάλω λόγω παλιού libkdcraw. Λογικά μέσα στο digiKam, είτε στο μενού image είτε στο μενού tools. Μήπως χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το plugin από τις ρυθμίσεις του digikam;
    Τελικά είναι το "Tools > Blend bracketed images" . Θα τσεκάρω τί κάνει και αν καταφερω κατι, θα ποσταρω

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  blend-bracketed-images.png 
Εμφανίσεις:  8 
Μέγεθος:  86,6 KB 
ID: 68279
    Dies, died, will die.
    Lived, lives, will live.

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Ω! Κάνει και focus stacking! Μου είχε ξεφύγει αυτό!

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GoofyX Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ερώτηση: Έχω μια Nikon D60 και τραβάω σε NEF. Θέλω να τις μετατρέπω σε jpg, αλλά το θέμα είναι χρωματικό (color profile). Με το Capture NX από Windows guest τις μετατρέπω μια χαρά σε jpg και κάνει ταυτόχρονα embed το Nikon sRGB profile. Από το digiKam, πώς κάνω τη μετατροπή; Με το Showfoto; Ρωτάω γιατί όταν αυτό ανοίγει τις NEF, τα χρώματα τα δείχνει ξεθωριασμένα και μουντά και αν πάω να σώσω τη φωτογραφία σε jpg, τα χρώματα παραμένουν χάλια. Είναι ο μόνος λόγος που χρησιμοποιώ το Capture NX για τη μετατροπή σε jpg. Κάνω κάτι λάθος;
    Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το ufraw-batch για την μετατροπή που είναι περισσότερο παραμετροποιήσιμο.

Μάλιστα τυχαία χθες έπεσα σε ένα tip για το ufraw και την Canon. Ο μετατροπέας της Canon χρησιμοποιεί κάποια δικά του χρωματικά προφίλ (ICC files) για να μετατρέψει τα RAW σε sRGB.

Αν λοιπόν θέλω το ufraw να δίνει ίδια χρώματα με τη φωτογραφική και το λογισμικό της Canon πρέπει να βρω αυτά τα ICC files και μετά μπορώ να τα φορτώσω στο ufraw. Βέβαια στην περίπτωσή μου τα χρώματα της Canon είναι λιγότερο κορεσμένα από τα default του ufraw αλλά συχνά έτσι είναι το επιθυμητό.

Αυτό γίνεται με το proccesmon στα windows γιατί το πρόγραμμα της Canon έχει profiles για όλες τις φωτογραφικές και δεν μπορώ να ξέρω ποιο αντιστοιχεί στη δική μου.

Δεν το ψάχνεις μήπως υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη Nikon;
    http://blog.maashoek.nl/2007/07/icc-...canon-cameras/

Επιπλέον στο ufraw μπορείς να ρυθμίσεις το saturation και το contrast. Συχνά αυτές τις ρυθμίσεις της κάνεις στη φωτογραφική αλλά στο RAW αποθηκεύονται απλά ως μεταβλητές που αγνοούν οι περισσότεροι RAW converters πέρα από τους επίσημους των εταιρειών.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Το sRGB δεν χρειάζεται embed γιατί είναι το default color profile για τα πάντα. Μήπως έχεις ρυθμισμένη τη κάμερα σε adobe RGB;
    Μπορεί, να το τσεκάρω όμως. Αν είναι Adobe RGB πειράζει;

Το digiKam έχει batch convert που βολεύει για πολλά αρχεία. Το showfoto το κάνει για κάθε μια ξεχωριστά και έχει πολύ περισσότερες επιλογές.

Πάντως κάθε raw converter (GIMP - ufraw, digiKam - libkdcraw, RawTherapee, Adobe LightRoom, Capture One, Capture NX, DPP) έχει πολύ διαφορετική συμπεριφορά από τους υπόλοιπους.

Το έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα. Εμπιστεύεσαι την εταιρεία της κάμερας ή ένα τρίτο; Συνήθως τραβάω σε jpeg+RAW και καταφεύγω στο RAW για τις καλές φωτό που μετατρέπω μία - μία.
    Η αλήθεια είναι ότι εμπιστεύομαι της εταιρίας. Άλλωστε το βλέπω και στα μάτια μου αυτό. Ίσως αν παίξω με τις ρυθμίσεις του κάθε RAW convert να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά πού χρόνος για τέτοια...
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Περιοχή
    internet
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Ναι, αν είναι Adobe RGB πειράζει και πιθανόν να είναι ο λόγος που οδηγεί σε ξεθωριασμένα χρώματα. Adobe RGB χρησιμοποιείς μόνο αν ξέρεις ότι το χρειάζεσαι. Βέβαια τότε θα έπρεπε να φαίνονται και τα jpeg που τραβάς ξεθωριασμένα. Έλεγξέ το πάντως.

Σελ. 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Το νήμα του Gentoo, version 1.0
    Από GoofyX στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-25, 21:37
  2. Iron Maiden - Κεντρικό Νήμα για ό,τι απασχολεί την μπάντα
    Από DaveMurray στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκι
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-10, 12:56
  3. Οργάνωση φωτογραφιών με το digiKam
    Από GoofyX στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-03-09, 17:45
  4. Γκρινια: Νημα Υποστηριξης