Μία ερώτηση έχω γι' αυτούς που ξέρουν ή έχουν χρησιμοποιήσει usb wireless adaptor. Ξέρει κανείς πόση εμβέλεια έχουν αυτοί οι adaptores; Συγκρίνεται με την εμβέλεια των φορητών που διαθέτουν και υποστήριξη wi-fi; Ρωτάω γιατί από το σπίτι με το laptop ενός φίλου μου μπορούσαμε και μπαίναμε σε δίκτυο το οποίο ανίχνευε το laptop. Με ένα usb wireless adaptor θα μπορέσω να κάνω το ίδιο και από το επιτραπέζιο pc που διαθέτω;
Επίσης, ξέρει να μου πεί κανείς αν από εταιρεία σε εταιρεία υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις επιδόσεις ή είναι όλα ίδια πάνω κάτω;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει...
![]()
Εμφάνιση 1-7 από 7
-
12-04-06, 16:20 USB Wireless adaptors, Πόση εμβέλεια έχουν; #1
-
12-04-06, 17:32 #2
Εάν το σήμα που παίρνει το laptop είναι καλό τότε λογικά θα το ανιχνεύει και όποιαδήποτε άλλη συσκευή wi-fi. Εάν δεν είναι καλό το σήμα τότε δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς με σιγουριά. Μπορεί και ναι μπορεί και όχι, μπορεί και καλύτερα
.
Τα usb adaptors είναι μεν εύκολα στη χρήση αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Μια κάρτα PCI για wireless είναι μια πιο "σωστή" λύση και επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζει η κεραία της με μια ίσως καλύτερη.
Ότι και να πάρεις φρόντισε να είναι 802.11g (54Mbps) και όχι b (11Mbps)
-
12-04-06, 18:01 #3
αν εννοεις bluetooth adaptor εχουν γυρω στα 10 μετρα εμβελεια και γενικα δεν ενδεικνυνται για δικτυο
αν εννοεις wi-fi adaptor τα περισσοτερα εχουν καλη εμεβελεια εγω δοκιμασα εναν με τον κατω οροφο και επιανε κυριλε,
-
12-04-06, 18:03 #4
Το σήμα η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και πολύ καλό αλλά μην φανταστείς και χάλια. Σε μία μέτρια κατάσταση ήταν. Αυτή η κάρτα που λές η PCI μπαίνει πάνω στην μητρική και συνδέεται με κεραία που μπορεί να την έχεις και στο μπαλκόνι σου ας πούμε;
Γνωρίζει πόσο περίπου κοστίζουν αυτά; Δηλαδή η κάρτα και η κεραία. Δεν θέλω τίποτα τρελό ή τελευταίο τεχνολογικά, κάτι το απλό, να κάνει τη δουλειά του και φυσικά συμβατό με 802.11g.
Όχι δεν ενοοώ bluetooth, εννοώ wi-fi adaptor.
-
12-04-06, 18:08 #5
Αρχικό μήνυμα από pagodas
ηταν μορφης usb stick, και δεν ειχε ξεχωριστη κεραια, το χαμε βαλει σε ενα λαπτοπ μεσα σε αμαξι και κοβαμαι βολτες για να δουμε σημα και επιανε γυρω στα 30 μετρα ισως και παραπανω, με τον κατω οροφο ηταν οκ,
βεβαια παιζει ρολο και το access point που χρησιποιεις εγω εχω το speedtouch 585 και το χρησιμοποιω κυριως με ενα laptop HP-Compaq με ενσωματωμενο wi-fi, και ενσυρματα με το pc μου
-
12-04-06, 18:17 #6
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε reef. Βρήκα ήδη ένα Asus από το eshop το οποίο και θα πάρω. Άντε και καλή τύχη στο αλογάκι σήμερα!
-
12-04-06, 18:19 #7
να σαι καλα!
Παρόμοια Θέματα
-
Πόση εμβέλεια εχει περιπου μια κεραία 3g μιας εταρίας κινητής τηλεφωνίας?
Από fragment στο φόρουμ Κινητή ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-08, 21:29 -
[Baudtec] Πόση εμβέλεια να βάλω?
Από demollyon στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 05-02-08, 13:29 -
Πόσο εμβέλεια έχουν τα wireless routers?
Από mitsos_dlx στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 12-10-07, 13:04 -
Εμβέλεια Wireless
Από dsp στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 10-09-07, 10:25 -
Wireless και εμβέλεια
Από Lord_Rutherford στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-05, 18:56
Bookmarks