Δεν είναι απαραίτητο να φοβάται ο μαθητής τον καθηγητή. Απλά, οι μαθητές έχουν συνηθίσει στο πρότυπο του αυστηρού καθηγητή και αν δεν έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους με μαστίγιο δε μπορούν να δουλέψουν....η νοοτροπία του "χαλαρού" μαθήματος θα πρέπει να περάσει ως ιδέα στο μυαλό των μαθητών από το δημοτικό για να μπορεί να εφαρμοστεί σωστά.
Και πιστεύω πως δεν είναι μόνο έτσι η παιδεία της Ελλάδας αλλά γενικά η νοοτροπία του Έλληνα..... Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ (μερικές φορές σωστά, μερικές φορές λάθος), ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!!! ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ !!!![]()
Εμφάνιση 76-78 από 78
-
21-02-10, 17:47 Απάντηση: Η.Π.Α.: Μαθήτρια αποβάλλεται από το σχολείο λόγω αρνητικών σχολίων στο Facebook #76Lenovo Y50-70
-
21-02-10, 20:14 Απάντηση: Η.Π.Α.: Μαθήτρια αποβάλλεται από το σχολείο λόγω αρνητικών σχολίων στο Facebook #77
Με κάλυψες απόλυτα. Είχα την τύχη να έχω τέτοιους καθηγητές στο γυμνάσιο (αλλά και ένας δάσκαλος στο δημοτικό) και τώρα στο φροντηστήριο (Β λυκείου πάω). Έχουν τον τρόπο να φαίνονται άριστοι στους μαθητές και να κερδίζουν τον σεβασμό και την ηρεμία μέσα στην τάξη, κι έτσι η μεταδοτικότητά τους είναι καλύτερη. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται κάνουν μάθημα, αυτοί που δεν ενδιαφέρονται αλλά είναι ώριμοι μπορεί να αποκτήσουν κάποιο ενδιαφέρον (εκεί είναι η δύναμη του καλού καθηγητή), κι οι ανώρμοι κάθονται ήσυχα. Αλλά δυστυχώς είναι πολύ λίγοι αυτοί οι καθηγητές...
........Auto merged post: gerstavros πρόσθεσε 7 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επίσης να προσθέσω ότι ο σωστός καθηγητής που κερδίζει τον σεβασμό απ´ τον μαθητή (δεν μιλάω για χαλαρότητα, όπως ανέφεραν κάποιοι) αντέχει και ψυχολογικά το επάγγελμά του, ενώ οι άλλοι, που δεν μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά, τρελαίνονται και φτάνουν 40 50 χρονών και τα χουν παίξει εντελώς.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gerstavros : 21-02-10 στις 20:17. Αιτία: auto merged post
-
22-02-10, 10:44 Απάντηση: Η.Π.Α.: Μαθήτρια αποβάλλεται από το σχολείο λόγω αρνητικών σχολίων στο Facebook #78
Το να λες ότι κάποιος είναι ο χειρότερος που έχεις γνωρίσει στον επαγγελματικό κλάδο του δεν είναι δυσφήμιση, είναι υποκειμενική προσωπική άποψη και μπορεί να λέγεται δημοσίως.
Το να λες ότι κάποιος είναι ο χειρότερος που έχεις γνωρίσει στον επαγγελματικό κλάδο του επειδή κάνει/δεν κάνει αυτό, αυτό και αυτό, επίσης δεν είναι δυσφήμιση μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο.
Απολύτως καμία σχέση με συκοφαντία και εξύβριση δεν έχει το συγκεκριμένο θέμα, είναι άλλη μια κλασσική περίπτωση ελληνικής κατάχρησης εξουσίας.
Και εγώ απολύθηκα πέρυσι από επιχείρηση με αφορμή ολόκληρα σενάρια που έπλασαν βασισμένοι σε κάτι τελείως ασαφές και ανώνυμο που έλεγα στο facebook, και μου έφαγαν και 2 μηνιάτικα. Εύχομαι να τα φάνε σε γιατρούς.
Όσον αφορά τους καθηγητές, είναι ακριβώς όπως τα είπε κάποιος φίλος πιο πάνω. Τον καλό καθηγητή θα τον δεις μετά απο 10 20 χρόνια και θα του πεις για σου δάσκαλε. Τον μέσο καθηγητή που είχα πάντως εγώ τον βλέπω στον δρόμο και τον μουτζώνω μπροστά του, ίσως ατύχησα γιατί σχεδόν όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχω αντιμετωπίσει στη ζωή μου είναι κατώτεροι και από ζώα.
Παρόμοια Θέματα
-
ΟΤΕ: και στο σχολείο με conn-x!
Από No-Name στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 102Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-07, 13:06 -
Βιασμος 16χρονης στην Ευβοια στο σχολείο της
Από duende στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 289Τελευταίο Μήνυμα: 19-11-06, 20:48 -
Εισαγωγή σχολίων στο e-mule?
Από GnG στο φόρουμ Ed2kΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-05, 07:49
Bookmarks