Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Να τεθεί το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων "στο τραπέζι"?
- Ψήφισαν
- 265. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Ναι
205 77,36% -
Όχι
60 22,64%
Εμφάνιση 331-345 από 476
-
13-01-11, 16:24 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #331
-
13-01-11, 16:59 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #332
Οι αποζημιώσεις για το Δίστομο (πράξεις που έκανε στρατός κατοχής σε καιρό πολέμου κλπ κλπ) πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν βάση. Η Γερμανία έκλεισε το ζήτημα των ναζιστικών εγκλημάτων εδώ και πολλά χρόνια και δεν θεωρεί ότι πια έχει ευθύνη για τις συγκεκριμένες πράξεις.
Στη Γαλλία σε ολόιδια πράξη έγινε κανονική δίκη από τις γαλλικές αρχές το 1953. Δεν περίμεναν να αλλάξει ο αιώνας για να ζητάνε λεφτά. Και πολύ αμφιβάλλω αν οι πράξεις ενός αξιωματικού ενός καθεστώτος που έπαψε να υπάρχει από το 1945 δημιουργούν αξιώσεις αποζημίωσης έναντι της σημερινής Γερμανίας.
Δυστυχώς, για τα εγκλήματα πολέμου η άποψη που επικρατεί είναι πως ευθύνεται αυτός που τα πράττει, άντε και ο ανώτερός του. Τον βρίσκεις, τον δικάζεις, τέλος. Μόνο αν αποδείξεις ότι η μεταπολεμική Γερμανία ως κράτος ήξερε για τη σφαγή αλλά προστάτεψε ή δεν τιμώρησε ποτέ τον εγκληματία, μόνο τότε ίσως υπάρχει πάτημα για κάποια αποζημίωση-ικανοποίηση. Αλλά και πάλι υπάρχουν τεράστια εμπόδια.
Θα ήταν καλύτερα να διεκδικούσαμε την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει και που δεν είδε χρήμα ποτέ. Αυτό πιθανόν να έχει βάση. Πολύ ισχυρότερη από εκείνη για τις σφαγές σε Δίστομο, Καλάβρυτα και Κομμένο Αρτας.Αν έχεις γράψει τα περισσότερα μηνύματα σε ένα thread, ήρθε η ώρα να σταματήσεις.
-
13-01-11, 17:07 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #333
τίποτα απολύτως δεν μπορούν να μας κάνουν σε Διακρατικό επίπεδο, μπορούν να σαμποτάρουν τα pigs αλλά εκεί είναι σαν να σκάβουν τον λάκο τους γιατί και αυτοί θα χάσουν πολλά περισσότερα αν καταρρεύσει το Ευρώ.
........Auto merged post: PALADIN πρόσθεσε 5 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Θα γίνουν ανάλογες κινήσεις και για το Κατοχικό Δάνειο, μην ανησυχείς αλλάόλα τα άλλα που γράφεις στερούνται οποιασδήποτε νομικής Βάσης.
Σιγά τώρα μην αναγνωρίσει ποτέ ο εγκληματίας το έγκλημα που διέπραξε.
Επίσης δεν είναι στο χέρι της Γερμανίας να κλείνει μονομερώς αυτές τις υποθέσεις. Υπάρχει και η Χάγη για να αποφασίσει το τι θα γίνει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PALADIN : 13-01-11 στις 17:07. Αιτία: auto merged post
-
13-01-11, 17:10 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #334
Υπάρχουν δυο θέματα.
Οι πολεμικές αποζημιώσεις απο περιπτώσεις μαζικών θανάτων αθώων πολιτών όπως του Διστόμου, που εκδικάζονται χωριστά.
Και οι πολεμικές αποζημιώσεις που ήδη έχουν καταλογισθεί στην Γερμανία με το τέλος του πολέμου, και αφορούν τις καταστροφές που άφησε πίσω η ναζιστική Γερμανία σε υποδομές (λιμάνια, σιδηροδρόμους, οδικό δίκτυο, κτίρια) είτε κατα την διάρκεια του πολέμου, της κατοχής ή (ακόμα χειρότερα) πριν της παραδόσεως της διακυβέρνησης και αποχώρησής τους. Στις αποζημιώσεις αυτές επίσης συμπεριλαμβάνονται και η κλοπή χρυσού που έγινε απο την Τράπεζα της Ελλάδος, υπο την μορφή υποχρεωτικού δανείου της Ελλάδας προς την Γερμανία, και το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ.
Δηλαδή εμείς πρέπει να πληρώσουμε πίσω τα χρεωστούμενα απο δάνεια κλπ. Οι γερμανοί δεν πρέπει να πληρώσουν για τον χρυσό που "δανείστηκαν" μαζί με τους νόμιμους τόκους; Ε;
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
13-01-11, 17:13 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #335
φοβουντε οτι αν καταδικαστουν θα αρχισουν πλεον ατομικες προσφυγες για εγκληματα πολεμου, και τοτε μαυρο φιδι που τους εφαγε τους γερμανους....και οχι μονο
They see me postin', they hatin'...
-
13-01-11, 17:36 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #336
Aκριβώς. Οι πολεμικές αποζημιώσεις δεν παραγράφονται. Απλά όπως έχει χιλιοειπωθεί είχε γίνει μια παραχώρηση από την Ελλάδα το 1956 (αν θυμάμαι καλά) γιατί η Γερμανία απλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και είχε συμφωνηθεί ότι μετά τη συνένωση της Γερμανίας θα έπαιρνε η Ελλάδα τα χρωστούμενα. Κάτι που -φυσικά- και δεν έχει γίνει ακόμα.
Από κει και πέρα ΕΙΔΙΚΑ το θέμα του Διστομου ειναι κάτι που οι Γερμανοί ΤΡΕΜΟΥΝ γιατί ειναι μια κερκόπορτα στη περίπτωση που χάσουν τη δίκη. Ανοίγει τη πόρτα σε θύματα σαν του Δίστομου να διεκδικήσουν μέσω του δεδικασμένου αποζημιωσεις και πλέον η Γερμανία ΔΕΝ θα μπορεί να αρνηθεί. Και όλοι μας καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.
Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
"If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve
-
13-01-11, 17:45 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #337
Απορώ. Νομίζω ότι έχει ήδη γίνει γιά θύματα Εβραίους, και πληρώνει συντάξεις αν δεν κάνω λάθος και στο κράτος του ισραήλ. Οπότε ήδη υπάρχει δεδικασμένο. Εαν κάνω λάθος διορθώστε με. Εκτός και εαν δεν ταυτίζονται θύματα πολέμου σε περιπτώσεις όπως το Δίστομο, Καλαβρύτων (και ένα σωρό άλλες) με τις περιπτώσεις θανάτων αμάχων σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
13-01-11, 17:52 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #338
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν α) επίσημη πολιτική του κράτους β) Χιλιάδες φορές πιο προβεβλημένη μεταπολεμικά (δικαίως) και γ) αφορούσε σε κάμποσα εκατομμύρια θύματα. Ηταν πολύ μεγάλο για να αγνοηθεί.
Αν υπάρχει δεδικασμένο αυτό είναι η γαλλική περίπτωση του 1953, ο Αΐχμαν που δικάστηκε στο Ισραήλ και άλλος ένας Γερμανός υψηλόβαθμος που δικάστηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα. Θεωρούνται (σωστό, λάθος, δεν το εξετάζω) ως εγκλήματα που διέπραξαν άτομα εν καιρώ πολέμου και για αυτά δεν πληρώνει λεφτά το κράτος 65 χρόνια μετά.
Μέχρι σήμερα συλλαμβάνονται και δικάζονται ναζί. Και λογοδοτούν οι ίδιοι για όσα έκαναν, δεν πληρώνει η Γερμανία κάθε ένα θύμα χωριστά.
Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν την επίσημη κυβερνητική πολιτική (για την οποία η Γερμανία αποζημίωσε όσα τέλος πάντων συμφωνήθηκαν) με τις πράξεις ατόμων που -όσο κι αν δεν μας αρέσει- δεν δεσμεύουν την σημερινή κυβέρνηση της Γερμανίας.Αν έχεις γράψει τα περισσότερα μηνύματα σε ένα thread, ήρθε η ώρα να σταματήσεις.
-
13-01-11, 18:00 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #339
Δεν θα πώ για τα άλλα, μόνο ότι για το καταλογισθήσα αποζημίωση προς την Ελλάδα, η Γερμανία δεν πλήρωσε, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να πληρώσει μόνο η Δ.Γερμανία. Οπότε έγινε η συμφωνία όταν συννενωθεί η Γερμανία, κάτι που τότε φάνταζε μάλλον αδύνατο, και ίσως ήταν και ένας εύσχημος τρόπος του στυλ δεν πληρώνω. Ελα που συννενώθηκε...
Και γιατί η Γερμανία να έχει το δικαίωμα να πεί δεν πληρώνω (υποτίθεται με το διεθνές δίκαιο και όχι με το δίκαιο του ισχυρότερου), και η Ελλάδα να μην μπορεί να πει δεν πληρώνω τα δυσβάσταχτα τοκογλυφικά χρέη της; Οσοι υπερασπίζονται την στάση αυτή, το λιγότερο που θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω είναι εθνικοί προδότες. Οι γερμανοί απο την μεριά τους καλά κάνουν και κοιτάζουν τα συμφέροντά τους. Οι ελληνες που υπερασπίζονται τις θέσεις των γερμανών, καλό ειναι ίσως να πάνε Γερμανία και να πολιτιγραφηθούν Γερμανοί πολίτες, γιατί έλληνες, πλην της ικανότητας ομιλίας και γραφής της ελληνικής γλώσσας, δεν είναι.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
13-01-11, 18:16 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #340
Είδες κανέναν εδώ μέσα να υπερασπίζεται τη θέση των Γερμανών;
Επί της ουσίας, όσο μάγκες κι αν θέλουμε να το παίξουμε, τα όποια χρεωστούμενα από τη Γερμανία δεν συμψηφίζονται με τα δικά μας χάλια. Είναι διαφορετικές υποθέσεις. Το αν θα «κουρέψουμε» τα ομόλογα ή θα κηρύξουμε πτώχευση δεν έχει καμία σχέση με τις αποζημιώσεις.
Η σύμβαση του 1960 με την οποία η Γερμανία έδωσε 115 εκατομμύρια μάρκα «για τα θύματα του ναζισμού στην Ελλάδα» θεωρείται στη Γερμανία ότι έλυσε το ζήτημα των ατομικών αποζημιώσεων (οι αποζημιώσεις για τους αιχμαλώτους σε στρατόπεδα εργασίας δόθηκαν επιπλέον και χωριστά).
Οπως γράφει (το bold δικό μου)
«H Γερμανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία θα καταβάλει εις το Bασίλειον της Eλλάδος εκατόν δέκα πέντε εκατομμύρια γερμανικών μάρκων υπέρ των υπό εθνικοσοσιαλιστικών μέτρων διώξεων διά λόγους φυλής, θρησκείας ή κοσμοθεωρίας θιγέντων Eλλήνων υπηκόων, οίτινες υπέστησαν, συνεπεία των μέτρων τούτων διώξεως, ζημίας ελευθερίας ή υγείας και ιδίως και προς όφελος των επιζησάντων οικείων των φονευθέντων συνεπεία των μέτρων διώξεων τούτων».
Στο λινκ φαίνεται και η απάντηση της Ελλάδας που υπόσχεται να μην εγείρει ξανά το θέμα (πλην του κατοχικού δανείου). Η Γερμανία υποστηρίζει σήμερα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να μοιράσει τα 115 εκατ. μάρκα στους πολίτες-άμεσα θύματα του ναζισμού.
Δεν ξέρω αν έκανε καλά ο Καραμανλής το 1960, αν υποσχέθηκε ή όχι, αν έκλεισε το ζήτημα οριστικά ή αν έχει ακόμα χαραμάδες τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευθούμε. Υπάρχουν ειδικότεροι να μας το πουν αυτό.
Αν το θέμα (όπως διαβαζω εδώ, αληθεύει?) έχει πάει ή πρόκειται να πάει στη Χάγη τότε ας αναμένουμε τις εξελίξεις.Αν έχεις γράψει τα περισσότερα μηνύματα σε ένα thread, ήρθε η ώρα να σταματήσεις.
-
13-01-11, 18:16 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #341
Απο οσο ξερω οι Εβραιοι αποζημιωθηκαν απο τους Γερμανους, εφοσον μπορουσαν να αποδειχτουν κληρονομοι των πληγεντων. Ομως ποσοι κληρονομοι μπορεσαν να εμφανιστουν οταν ξεκληριστηκαν ολοκληρες οικογενειες και σογια ? Εδω οι ελβετοι, μολις προσφατα παραδεχτηκαν πως φυλασσουν ακομα θησαυρους και καταθεσεις ανθρωπων που καηκαν στα κρεματορια. Σε αντιθεση ομως με τους πληθυσμους των κατεχομενων χωρων που και απογονοι υπαρχουν αλλα και αποδειξεις.
Την Γαλλικη υποθεση παλι, εγω δεν την ξερω, ομως η δικη του 1956 που αναφερεις, αφορα τον Μαξ Μερτεν, ο οποιος και απελευθερωθηκε απο τον Καραμανλη μετα απο ευθεια παρεμβαση της Φρειδερικης αλλα και της Γερμανικης κυβερνησης. Παρολο που ηταν διοικητης στην Θεσσαλονικη αλλα και υπηρχαν αποδεδειγμενα εγκληματα σε βαρος του. Το ιδιο το Γερμανικο κρατος απαιτησε την απελευθερωση του απο τις φυλακες.
Επισης, η περιπτωση του Διστομου, εχει μια διαφορα. Δεν υπηρξαν καποιοι αρχηγοι, ναζιστες εγκληματιες, αλλα ενα ολοκληρο και συντεταγμενο σωμα του Γερμανικου στρατου που ενεργησε πληρως με σκοπο τα αντιποινα για τις επιθεσεις που δεχονταν. Αρα υπαρχει σαφης διαφορα σε σχεση με τα εγκληματα που διεπραξε ενας ναζι.
Και η Γερμανια, αποζημιωσε μονον την γενικη επιθεση και καταστροφη της χωρας κατα την κατοχη, ενω οι περιπτωσεις των γενοκτονιων αλλα και των αναγκαστικων δανειων, δεν μπορουν να περιληφθουν σε αυτην ( την αποζημιωση ). Για αυτο και τα δικαστηρια δικαιωνουν αυτους που προσφευγουν.
-
13-01-11, 18:18 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #342
γιατι μίλησα για σένα προσωπικά; Την άποψη μου είπα. Και να την επαναλάβω. Οσοι θεωρούν σωστές τις πράξεις των Γερμανών, να μην πληρώνουν καταλογισμένα σε αυτούς πρόστιμα για τις ζημιές που έκαναν, μαζί και με τους τόκους τόσα χρόνια, δεν είναι έλληνες. Θα μου πείς, οι μόνοι δεν είναι, εδώ δεν είναι έλληνες αυτοί που μας κυβερνούν, τύποις και ουσίας.
Epίσης όπως αναφέρεις η αποζημίωση των 115 εκ μάρκων ηταν υπερ των πληγέντων. Οι πολεμικές αποζημιώσεις κάποιων δις τότε, ήταν για τις καταστροφές σε υποδομές που έκαναν, και για το υποχρεωτικό δάνειο υπερ της Γερμανίας... Ασχετο με την αποζημίωση που δόθηκε, πολύ μεγαλύτερο, καταλογισθέν σύμφωνα με τις πολεμικές αποζημιώσεις που έγιναν τότε με δίκη, και ακόμη απαιτητό. Δεν είναι τσάμπα μαγκιά, δεν είναι συμψηφισμός.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anon : 13-01-11 στις 18:43.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
13-01-11, 19:39 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #343
Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
"If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve
-
14-01-11, 00:52 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #344
H παρέμβαση της Ελλάδας στο θέμα των αποζημιώσεων μάλλον βοηθά τη Γερμανία, λέει ο Στέφανος Μάνος.
http://www.newsplus.gr/index.php?v=2&aid=18089Αν έχεις γράψει τα περισσότερα μηνύματα σε ένα thread, ήρθε η ώρα να σταματήσεις.
-
14-01-11, 09:44 Απάντηση: "Γραφικό" το να ζητηθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία #345
Mη κολλας στο "δινονται", βαλε ενα αλλο παρομοιο ρημα. Απ τη στιγμη που θα παρεις κατι, αν παρεις, καποιος το εχει δωσει.
Αρα μιλαμε για τους ορους ληξης του Β΄ΠΠ το 1945. Μπορεις να μας αναφερεις τι ακριβως λενε αυτοι οι οροι οσο αφορα την Ελλαδα? ή μηπως ειναι γενικολογοι?
Δικη μου παρατηρηση ειναι οτι το "δικιο" των νικητων ενος πολεμου που επιβαλλεται με την ισχυ των οπλων δεν εχει ηθικη υποσταση. Τα εγκληματα των νικητων σε βαρος του αθωου πληθυσμου δεν ηταν μικροτερα απ τα εγκληματα των ηττημενων.
Παραδιπλα εχω thread για τον πολυνεκρο αεροπορικο βομβαρδισμο του Πειραια που εκαναν οι αμερικανοι το 1944. Εδω δεν παιζουν αποζημιωσεις?
Παρόμοια Θέματα
-
"Η νεολαία να απέχει από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα πριν από το γάμο"
Από ciaoant1 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 36Τελευταίο Μήνυμα: 02-03-09, 23:39 -
Βοήθεια για >>>dsl από "οτε" και "zy
Από eric_in στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 05-11-03, 03:11
Bookmarks