H Μicrosoft πέτυχε την έκδοση δικαστικής απόφασης για τον τερματισμό λειτουργίας παγκόσμιου δικτύου υπολογιστών το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι υπεύθυνο για περισσότερα από 1.5 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα email (spam) την ημέρα. Συγκεκριμένα κλείνουν 277 δικτυακοί τόποι (domains) τα οποία χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο του botnet Waledac.
Σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας αποδείχθηκε πως μεταξύ 3 και 21 Δεκεμβρίου έγινε αποστολή περίπου 651 εκατομμυρίων spam μηνυμάτων από το Waledac προς το Hotmail. Mε την εφαρμογή της απόφασης θα σταματήσει η λήψη (ή η αποστολή) spam σε 90.000 υπολογιστές. Το δίκτυο Waledac είναι ένα από τα 10 μεγαλύτερα botnet στις Η.Π.Α.
Η Microsoft σημειώνει πως παρά τον τερματισμό λειτουργίας του δικτύου εκατοντάδες υπολογιστές θα εξακολουθούν να είναι "μολυσμένοι" από κακόβουλο λογισμικό και συμβούλευσε τους χρήστες να κάνουν χρήση anti-virus λογισμικού.
Ο δικαστικός αγώνας της Microsoft αυτός, είναι μέρος του σχεδίου με την ονομασία "Operation b49". H Μicrosoft δηλώνει πως η νομική μάχη αυτή ήταν αποτελέσματα πολύμηνων ερευνών και σημειώνει πως η δικαστική απόφαση για το κλείσιμο του Waledac αποτελεί δικαστικό προηγούμενο.
"Η απόφαση αυτή διέκοψε αποφασιστικά και γρήγορα την κίνηση προς το Waledac, διακόπτοντας παράλληλα την σύνδεση ανάμεσα στα κέντρα ελέγχου του botnet και τις χιλιάδες των υπολογιστών που παραμένουν εκτεθειμένοι ανά τον κόσμο."
Η νίκη της Microsoft εναντίον του Waledac είναι μόνο μία μάχη στον ευρύτερο πόλεμο των δικτύων spam.
Πηγές: BBC και Cnet
Εμφάνιση 1-15 από 30
-
26-02-10, 09:27 Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #1
- Εγγραφή
- 26-01-2006
- Περιοχή
- Zauberberg
- Ηλικία
- 48
- Μηνύματα
- 22.262
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
26-02-10, 09:53 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #2
Αξίζει να τονίσουμε ότι ήταν μια αρκετά περίπλοκη και συντονισμένη δράση.
Πέρυσι, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάνχαϊμ στη Γερμανία και του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία, δημοσίευσαν μια έρευνα που έδειχνε πώς ήταν δυνατόν να διεισδύουν και να αποκτήσουν τον έλεγχο του Waledec botnet. Είχαν μελετήσει τον πολύπλοκο peer-to-peer μηχανισμό επικοινωνίας του.
Τους μελετητές αυτούς προσέλαβε η Microsoft πριν από 2 εβδομάδες με σκοπό να σχεδιάσουν επίθεση για την απόκτηση του ελέγχου του δικτύου. Απόκτησαν αρχικά τον έλεγχο του μηχανισμού επικοινωνίας και ανακατεύθυναν την κίνηση σε δικούς τους servers. Παράλληλα η Microsoft κινήθηκε νομικά για το κλείσιμο των 277 domains που χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο του botnet.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν επίσης ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης και η Symantec.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Microsoft θα δώσει πληροφορίες στους ISP για τις ips των υπολογιστών που παραμένουν προσβεβλημένοι από το ιό ώστε να ενημερώσουν τους πελάτες τους.
-
26-02-10, 09:56 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #3
Καλή προσπάθεια...
-
26-02-10, 10:17 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #4
Το καλό να λέγετε ...Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
30 Hours per Week
-
26-02-10, 10:24 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #5
Μπράβο τους, άντε και εις ανώτερα...
-
26-02-10, 10:27 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #6
Μπράβο, πολύ καλή δουλεία! Ελπίζω και σε ανάλογη ή και ακόμα καλύτερη συνέχεια.
...But regardless of what weapons they try to use to effect silence, words will always retain their power. Words are the means to meaning, and for some, the annunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country.
V
-
26-02-10, 10:54 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #7
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.612
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Καιρός είναι να γίνουν ανάλογες προσπάθειες και από άλλους εναντίον του spam, το email έχει καταντήσει σχεδόν useless.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
26-02-10, 11:01 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #8
-
26-02-10, 11:04 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #9
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.612
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
26-02-10, 11:24 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #10
"Η Microsoft σημειώνει πως παρά τον τερματισμό λειτουργίας του δικτύου εκατοντάδες υπολογιστές θα εξακολουθούν να είναι "μολυσμένοι" από κακόβουλο λογισμικό και συμβούλευσε τους χρήστες να κάνουν χρήση anti-virus λογισμικού.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν επίσης ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόννης και η Symantec. "
οκ
-
26-02-10, 11:28 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #11
Ευχάριστο νέο αλλά δεν νομίζω ότι το μεγαθηρίο που λέγεται spam θα πτοηθεί ιδιαίτερα.Όσο αυξάνεται το internet penetration level σε computer illiterates τόσο θα αυξάνεται γεωμετρικά ο αριθμός των zombies >>spammers.
Τι να το κάνεις το antivirous όταν το 99% των περιπτώσεων απλά πατάει allow σε οτι του πετάξει για να συνεχίσει την δουλεία του ή να εγκαταστήσει το νέο super duper emoticon pack στο msn ,από το site www.Ιownyour@$$.cn ??
Μάλλον το future θα είναι κάπως έτσι...
http://art.penny-arcade.com/photos/7...62_QAHgc-L.jpgΤελευταία επεξεργασία από το μέλος euri : 26-02-10 στις 11:31. Αιτία: αφαίρεση μεγάλου γραφικού
-
26-02-10, 11:28 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #12
Και όχι μόνο αυτό αλλά και το παρακάτω :
Ισχύουν πνευματικά δικαιώματα και για την κατασκοπία;
To Cryptome είναι (ή μάλλον ήταν) ένα site που είχε ως στόχο του να αποκαλύπτει... καλά κρυμμένα μυστικά. Δυστυχώς γι' αυτό, αποφάσισε να αποκαλύψει και ένα μυστικό της Microsoft και των αμερικανικών διωκτικών αρχών.
Συγκεκριμένα, το Cryptome δημοσίευσε έναν οδηγό του κολοσσού του Redmond, που εκδόθηκε το 2008 και περιγράφει τα εργαλεία παρακολούθησης στις online υπηρεσίες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Hotmail, του Live Messenger και του Xbox LIVE, τα οποία η Microsoft προσφέρει στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
Στα εργαλεία περιλαμβάνονται η αποκάλυψη της διεύθυνσης IP, των στοιχείων καταχώρησης λογαριασμών e-mail, αποθηκευμένων μηνυμάτων, πληροφοριών για την πρόσβαση σε λογαριασμούς και, στην περίπτωση του Windows Live Spaces, πληροφοριών για το δημιουργό μιας σελίδας.
Σύμφωνα με το site Geekosystem.com, που πρώτο αποκάλυψε τη διαρροή, ο πάροχος του Cryptome, Network Solutions κατέβασε το site μετά από καταγγελία της Microsoft που επικαλούνταν την παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής της ιδιοκτησίας.
Μετά από αυτό, ο έτερος και μάλλον γνωστότερος ντετέκτιβ του Διαδικτύου, το site Wikileaks, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το έγγραφο στους δικούς του servers, και εκτός ΗΠΑ εάν χρειαστεί.
via: Neowin.net
-
26-02-10, 11:37 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #13
Τα συγκεκριμένα domain που έκλεισαν πώς χρησιμοποιούνταν για τον έλεγχο του botnet;
Είτε κόβεις την πρόσβαση στα domains (ανυποψίαστων εταιρειών μάλλον) που βρίσκονται τα botnet, είτε την πρόσβαση στις IP (αν είναι static) των χρηστών που τα ελέγχουν. Αλλά τι εννοεί με το "domain ελέγχου του botnet";Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
26-02-10, 12:04 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #14
-
26-02-10, 12:14 Απάντηση: Η Microsoft πέτυχε δικαστικά το κλείσιμο του botnet Waledac #15
καλη προσπαθεια παντωs
Bookmarks