Επειδή θα έχω ακινητοποιημένο το αυτοκίνητό μου για αρκετό καιρό (πάνω από μήνα) και για να μη τα φτύσει η ήδη ταλαιπωρημένη μπαταρία του, κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει να την αποσυνδέσω (όχι να την βγάλω εντελώς, μόνο να αποσυνδέσω τα καλώδια).
Ξέρει κανείς κατά πόσο ενδείκνυται κάτι τέτοιο; Μήπως προκληθεί πρόβλημα στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου ή τίποτε άλλο; Το αμάξι είναι golf IV μοντέλο 2000..
Εμφάνιση 1-15 από 26
-
08-03-10, 17:39 Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #1
-
08-03-10, 17:45 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #2
Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα φίλε μου. Και αν είναι ταλαιπωρημένη όπως λες, καλύτερα να βγάλεις τον ένα πόλο (δεν έχει σημασία ποιόν). Το μόνο που θα πάθει είναι να σβηστούν τα δεδομένα (μνήμες κτλ) από το ράδιο-CD σου
-
08-03-10, 17:48 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #3
Γιατί μόνο τον 1 πόλο;
-
08-03-10, 17:55 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #4
Γιατί φίλε μου και τον ένα να βγάλεις διακόπτεις το κύκλωμα, συνεπώς δεν υπάρχει τάση στο κύκλωμα, άρα σταματάνε οι τυχόν διαρροές που μπορεί να προκύψουν και η ελάχιστη κατανάλωση που έχουν το radio-cd (για να κρατάνε οι πυκνωτές του τις ρυθμίσεις) και (μη το γελάς καθόλου) το ρεύμα που χρειάζεται το ρολόι για να δουλεύει. Στον ένα μήνα ακινησίας είναι ικανά να "καθαρίσουν" ακόμα και καινούργια μπαταρία
-
08-03-10, 18:01 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #5
Οκ κατανοητό, η απορία μου εστιαζόταν περισσότερο όμως στο γιατί σε ταλαιπωρημένη μπαταρία να βγάλεις τον 1 πόλο και όχι και τους 2..
-
08-03-10, 18:04 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #6
Είτε τον ένα βγάλεις, είτε και τους δύο, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο
-
08-03-10, 18:05 Re: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #7
Πρόσεξε, όμως, αν έχει Immobilizer να μην πάθει καμιά εμπλοκή όταν το ξανασυνδέσεις. Καλύτερα ρώτα για να είσαι σίγουρος.
Όσο για τον πόλο, ναι, αρκεί να βγάλεις τον ένα μόνο - καλύτερα βγάλε τον αρνητικό (αν βγάλεις τον θετικό, τότε όπου κι αν ακουμπήσει αυτός, θα κάνει σώμα κ ενδέχεται να έχεις μέχρι και σπίθα. Σίγουρα θα έχεις κατανάλωση ρεύματος όμως.
Δες και εδώ αν έχεις λίγο χρόνο-> http://www.carbibles.com/maintenancetips.htmlΤελευταία επεξεργασία από το μέλος yiannismark : 08-03-10 στις 18:25.
Two rules for success:
1. Never tell all you know.
-
08-03-10, 18:12 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #8
Θα συμφωνήσω... Μου είχε διαφύγει τελείως το θέμα immobilizer
-
08-03-10, 18:14 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #9
Ωραίο λινκ. Οπότε τελικά βγάζουμε τον αρνητικό και τέρμα! Με το immobilizer όμως τι να κάνω;
-
08-03-10, 18:15 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #10
Βγάζεις τον αρνητικό, αλλά για καλό και για κακό τύλιξε το μεταλλικό του μέρος με μονωτική ταινία
Όσο για το immobilizer τι να σου πω... Αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα στα ηλεκτρολογικά θέματα της VW, θα είναι ένα θέμα. Θυμάμαι όταν ο αδερφός μου είχε το τριάρι, έβγαζε συχνά ηλεκτρολογικά με έμφαση στο ρελέ της μίζας (άσχετο θα μου πεις, αλλά απλά το αναφέρω)
-
08-03-10, 18:24 Re: Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #11
Πιστεύω ότι το πιο απλό είναι να κάνεις μια ερώτηση στο συνεργείο σου (αλλά και να διασταυρώσεις την απάντηση που θα πάρεις). Π.χ. ρώτα σε α) εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ΚΑΙ β) πέρνα και από ένα συνεργείο γειτονιάς. Περιέγραψέ τους το θέμα, 1 μήνα ακινησία κ.λπ. και απλώς ρώτα αν υπάρχει θέμα με το σύστημα ακινητοποίησης. Καλύτερα, πήγαινε ο ίδιος, παρά να πάρεις τηλέφωνο.
Two rules for success:
1. Never tell all you know.
-
08-03-10, 18:34 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #12
Oκ θα πάρω βόλτα τα συνεργεία και θα σας πω αποτελέσματα.. Αν όμως παρ'όλα αυτά έχει κάνει κάποιος κάτι αντίστοιχο σε Volkswagen αμάξι ας το πει..
-
08-03-10, 22:00 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #13
Όταν αποσυνδέουμε τη μπαταρία, πάντοτε αποσυνδέουμε τον αρνητικό πρώτα! Αφού προηγουμένως κλείσουμε τον συναγερμό,για το immobilizer δεν ξέρω.
-
09-03-10, 23:04 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #14
Ρώτησα στην αντιπροσωπεία, μου είπαν ότι το Immobilizer δεν έχει πρόβλημα για 1 μήνα. Επίσης το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου λέει αυτό ακριβώς: αποσύνδεση του αρνητικού πρώτα, και ο θετικός πόλος πρώτα κατά την επανασύνδεση μετά..
-
05-04-12, 02:12 Απάντηση: Αποσύνδεση μπαταρίας αυτοκινήτου #15
Παιδια καλησπερα θελω να ρωτησω κατι για οποιον γνωριζει.Εχω ενα peageut 206 cc πριν 2 μερες το πηγα για ηλεκτροσυγκολισηι της εξατμισης γιατι ειχε μια τρυπα στο τελικο.Το μαστορι αποσυνδεσε την μπαταρια πρωτα εκανε την δουλεια και την ξαναενωσε !απο εξατμιση κομπλε μετα.Ο εγκεφαλος ομως μηδενιστηκε και ξαναρυθμισα ρολογια και στερεο .το θεμα ομως ειναι οτι απο την επισκευη και μετα η οποια τρυπα ηταν μεγαλη που εκλεισε βγαζει ενδειξη καταλητη δλδ αισθητηρα λ.γνωριζει κανεις το λογο?εβγαλα κανα 2 φορες την μπαταρια τοενα πολο και την εβαλα τα ιδια ..θελει καποια ρυθμιση ο εγκεφαλος λογω αποσυνδεσης..???
Παρόμοια Θέματα
-
αλλαγη μπαταριας σε hp
Από steliosntelos στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-10, 18:36 -
Laptop: πρόβλημα μπαταρίας
Από leonidas1 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 11-09-09, 20:33 -
Ένδειξη μπαταρίας
Από echobox στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 11-11-08, 20:55 -
Αγορά μπαταρίας!
Από tiraklakis στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 01-04-08, 19:18 -
Αλλαγή μπαταρίας σε ups
Από surf_boy7 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 26-02-06, 04:58
Bookmarks