Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους...
Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο έχει ήδη παράρτημα στην Ελλάδα, το γνωστό IST Studies το οποίο - ευλόγως - ανήκει σε εκείνα τα δρύματα τα οποία διαμαρτύρονται. Επιφυλάσσομαι για το αν έχει υποβάλλει επισήμως παράπονο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα με εξέπληττε όμως αν το έχει ήδη κάνει...
Επομένως, δεν είναι και ό,τι πιο αντικειμενικό για μία εφημερίδα να παρουσιάζει αόριστα κάποιον πρύτανη πανεπιστημιου του ΗΒ, χωρίς να αναφέρει το ρόλο του Πανεπιστημίου στην Ελλάδα, τουλάχιστον στο παράρτημα που παραθέτει ο ciaoant1.
Αλλά, κλασσικές Ελληνικές - να μην τις πω τι - και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Από τη μία λέμε όχι στα ιδιωτικά, από την άλλη επιτρέπουμε τη λειτουργία "εργαστηρίων" παραρτημάτων Πανεπιστημίων στο ΗΒ, χωρίς νομικό πλαίσιο επόπτευσης και ελέγχου.
Τυγχάνει να έχω διδάξει 2 χρόνια σε ένα από αυτά και σας λέω πως μολονότι υπάρχει διδακτικό προσωπικό εξαιρετικά αξιόλογο, το ίδιο το "εργαστήρι" είναι άνευ επόπτευσης μιας και έρχονται μόνο 2 φορές το χρόνο κάποιοι officials από το Πανεπιστήμιο του ΗΒ και φυσικά έβλεπαν μόνο την επιφάνεια (βλ. τον όρο Potemkin Village).
Οπότε ποια είναι η σούμα σήμερα;
Λειτουργούν ιδρύματα ανεπόπτευτα, παράγουν στελέχη για τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, τα οποία ως σπουδαστές / σπουδάστριες πληρώνουν αδρά. Το κράτος βέβαια δεν αναγνωρίζει τα ιδρύματα αυτά ως Πανεπιστήμια (και με την υφιστάμενη μορφή τους καλώς κάνει για τα περισσότερα) αλλά δεν φοβάται να εισπράξει φόρους.
Τα "ιδρύματα" αυτά παράγουν όμως και ένα άλλο πολύ σημαντικό έργο: Απορροφούν προσωρινά (από 2 έως και 10+ χρόνια) όλους εκείνους τους διδάκτορες που αλλιώς θα ήταν άνεργοι ή τροφή για γαργαλιστικά ρεπορτάζ στον Τύπο "Διδάκτορας - τηλεφωνικός πλασιέ πιστωτικών καρτών".
Το αποτέλεσμα;
Everybody is happy, όλα τα οργανωμένα συμφέροντα κερδίζουν (συνδικαλιστές ακαδημαϊκοί, "εργαστήρια", διδάκτορες με μισθό οδοκαθαριστή Βρυξελλών και αν, πολιτικοί γιατί είναι καλοί απέναντι σε όλους).
Ποιοι χάνουν;
Όλα αυτά τα παιδιά στα ιδρύματα αυτά, αλλά και οι απόφοιτοι πανεπιστημίου και μεταξύ τους ο ciaoant1 ο οποίος (το απεύχομαι) σε μερικά χρόνια θα βγάζει 700€ και λόττο όντας 26+ χρονων και μένοντας με τους δικούς του (τυχαία φίλε ciaoant1 είναι ρητορικό το σχήμα σε καμμία περίπτωση δεν το λέω προσωπικά).
Και μερικοί από αυτούς είτε με δάνειο (όπως ο αδερφός μου) θα κάνουν ένα ΜΑ στο ΗΒ και θα βρουν μία δουλειά που πρώτος μισθός θα είναι 2500€ ή μερικά χρόνια αργότερα (όπως εγώ) θα ξεστραβωθούν και θα πάρουν των ομματιών τους σε άλλες χώρες και άλλα μέρη.
Η λύση είναι απλή, το έχω πει και αλλού, δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε την Αμερική...
Υπάρχουν πολλά επιτυχημένα - πιο σωστά: περισσότερο από την Ελλάδα επιτυχημένα - σχήματα στην ΕΕ, αρκεί να πάρουμε τα στοιχεία που μας κάνουν!!!!!!!
Αλλά όοοοοοοοοχι!!! Εμείς;;;;;; Τολμάμε;;;; Ποτέ!!!!!!!!!! Αντίθετα είμαστε ίσως η μόνη περίπτωση που τα θύματα ενός συστήματος πρωτοστατούν για τη διατήρησή του!
Αντί να ζητάτε να ρυθμιστεί όλο το μπαχαλο αυτό και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του, αντίθετα έχουμε απόψεις του στυλ "κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο (λες και ήδη δεν υπάροχυν με τον χείριστο τρόπο από την πίσω πόρτα χωρίς κανένα ρυθμιστκό πλαίσο!)".
Και ο αντίλογος; "Ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα για να ανοίξει παράρτημα το Χάρβαρντ"! Κούνια που μας κούναγε λέω εγώ![]()
![]()
Εννοείται σε αυτήν τη χάβρα απόπειρες μελέτης όπως αυτής του ΕΛΙΑΜΕΠ που ανέβασα να αντιμετωπίζνται με χλέυη αντί τουλάχιστον να μπαίνει κανείς στον κόπο να τη διαβάσει έστω και λιγάκι...
Εμφάνιση 2.971-2.985 από 10050
Θέμα: Αναδιάρθρωση Παιδείας
-
14-11-06, 01:25 Περί Πανεπιστημίου Hertfordshire #2971
- Εγγραφή
- 30-05-2003
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Μηνύματα
- 16.763
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
The Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
14-11-06, 01:30 #2972
Πολύ σωστά μιλάς, αυτά επισήμανα κι εγω στο προηγούμενο post μου. Πάνω απ'όλα όρεξη και όχι διασφαλίζω τη ζωή μου και αδιαφορώ για το σύμπαν μετά. Και εννοείται ότι το να έχεις τα τυπικά προσόντα και μόνο δεν αρκεί και δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός.
Πάντως επειδή πολύ έχουμε κουράσει το θέμα της παιδείας, πιστεύω πως ότι αλλαγές είναι να γίνουν, πρέπει να τεθούν επι τάπητος από όλους όσους εμπλέκονται και όχι να έχουμε καθε 5 μήνες νέες τροπολογίες και το όλο σύστημα πιο ρευστό και από ηφαιστειακή λάβα. Πρέπει να καταλήξουν κάπου χωρις να υποβαθμίζουν το ένα έναντι του άλλου. Ας ζητήσουν πχ απο τα ΙΕΚ υψηλό επίπεδο και έρευνα και μετά να κάνουν τις "εξισώσεις" τους. Όχι βγάζω νόμο ότι Α=Β ενώ ξέρω ότι το Α είναι μικρότερο απο το Β και ποτέ δεν μεταβλήθηκαν. Χωρις παρεξήγηση για απόφοιτους ΙΕΚ η Λυκείου. Άλλωστε υπάρχουν hackers που δεν σπούδασαν ποτέ και όσα ξέρουν δεν θα τα μάθω εγω ποτέ.
-
Αν δεν είναι, άσε τον μελλοντικό εργοδότη να κρίνει. Αν του πανεπιστημίου είναι τόσο καλύτερος πια μόνο και μόνο επειδή ... (δεν βρίσκω και τι να πω δηλαδή, επειδή γνωρίζω τα εργαστήρια τόσο των κολλεγίων όσο και των πανεπιστημίων) στην αγορά δεν θα «σκίσει»; Δεν θα είναι περιζήτητος; Αφού των πανεπιστημίων είναι ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι οι απόφοιτοί τους θα σκίσουν επειδή έχουν το διπλό μυαλό, τα τριπλά προσόντα και τους ιδιοφυίες καθηγητές που κάνουν ... έρευνα!
, τότε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ;
Μήπως επειδή ξέρουν ότι το μόνο «καλό» που έχει η σχολή τους είναι το ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜO ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ; Να σου πω κάτι τρελό; Να μπορείς αύριο να πας στη πολεοδομία και να καταθέσεις σχέδια για κτήριο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ. Ερώτηση: άμα τα σχέδια είναι σωστά, γιατί να μην μπορείς να τα καταθέσεις; Λεφτά δεν παίρνουν για κάθε σχέδιο που καταθέτεις προς κρίση; Άμα είναι σαχλαμάρα και το απορρίψουν και κάνεις 5 χρόνια να εγκρίνεις ένα, δεν φιλτράρεις έτσι τους άσχετους;
Σκέψου τώρα να μπορείς να κάνεις μελέτη μηχανολογική χωρίς να σου ζητήσουν το σχετικό πτυχίο. Αν η μελέτη είναι σωστή και υπάρχει κόσμος που την αγοράζει, ποιος ο λόγος να το αρνηθείς; Μήπως διότι κάποιοι έπιασαν «τα στενά» και κλείδωσαν τα επαγγέλματα; Μήπως διότι το κράτος λειτουργεί κατ'εντολή του ΤΕΕ; Μήπως διότι ούτε καν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ΕΕ δεν μπορεί να το ακουμπήσει;
Μήπως διότι Λιάσκας και Μαρκάτος απειλούσαν ότι δεν θα γίνουν τα Ολυμπιακά έργα αν αναβαθμιστούς τα ΤΕΙ ή αναγνωριστούν τα ξένα πτυχία; Μήπως αυτό που προωθεί η ΕΕ για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και τη λειτουργεία του ελεύθερου ανταγωνισμού κάποιους τους «ξεβολεύει»;... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
14-11-06, 01:45 #2974
Popmaniac την διάβασα. Συμφωνώ με αυτά που αναφέρεις. Απλά μου φαίνεται υποκρισία να πριν γίνει καν αξιολόγηση, και ενώ υπάρχουν στα νέα μέτρα σωστές διατάξεις για την αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, να εμφανίζεται ξαφνικά μια νέα πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί πίσω πόρτα ή φαίνεται να αντιδιαστέλεται με άλλα νέα μέτρα. Ας τα αξιολογήσουν όλα (ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ), ας θεσπίσουν τρόπους και μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου, και μετά ας κάνουν ότι θέλουν. Πριν γίνει αυτό υπάρχει η υποψία ότι δια μαγείας τα ΙΕΚ και τα εργαστήρια Ελευθέρων σπουδών θα γίνουν αυτόματα Πανεπιστήμια. Και τα τμήματα ΤΕΙ, ΑΕΙ, του στυλ υπάρχουμε για την τοπική οικονομία, για να μην υπάρχει ανεργία και όχι για να πληρούμε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο που υποτίθεται ότι έχουμε, θα μείνουν ως έχουν. Εννοείται ότι είμαι κατά των αντιδράσεων για τα την πλειοψηφία των μέτρων, κατά της κατάλυσης του σύμπαντος, είμαι όμως και κατά πχ, της συγκεκριμένης πρότασης με τις προϋποθέσεις που ανέφερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kenji : 14-11-06 στις 02:13.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
To blog μου blog.e-healthgr
-
Η δική μου άποψη για το θέμα ΙΕΚ/ΑΤΕΙ/ΑΕΙ συνοψίζεται ως εξής:
3 χρόνια ΙΕΚ = δικαίωμα να συνεχίσεις σε κάποιο ΑΤΕΙ/ΑΕΙ εφόσον το επιθυμείς και εφόσον υπάρχουν θέσεις και στη συνέχεια να κάνεις μεταπτυχιακά κλπ.
Πλάνο: ο Χ μαθητής ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ για σπουδές LP και για master. Τελειώνει ένα ΤΕΛ, πάει σε ένα ΙΕΚ μαθαίνει κάποια πράγματα ώστε να βγάλει πέντε φράγκα. Μαζί με την εμπειρία του και την ηλικία του κρίνει ότι χρειάζεται επιπλέον να βγάλει και ένα πανεπιστήμιο για εργασιακούς λόγους. Τον γράφουν στο δεύτερο έτος και συνεχίζει (και part time και ανοικτό πανεπιστήμιο και e-learning και ό,τι μπορεί ο καθένας).
4 χρόνια ΤΕΙ = bachelor
5 χρόνια Πολυτεχνείο = bachelor + master.
Αυτό το v+v/2 θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει και part-time φοιτητές.
Επίσης, από το ΙΕΚ σε AEI/ATEI να γράφεσαι εφόσον έχεις συμπληρώσει και 2 χρόνια apprentiship ως εργαζόμενος και να μπορείς να πάρεις πτυχίο αμέσως.
Στα ATEI/TEI θα πρέπει να κάνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ apprentiship και μετά να πάρουν πτυχίο. Από τη στιγμή όμως που θα πάρει πτυχίο, όλα τα «πονηρά» με τις εξετάσεις του επιμελητηρίου θα πρέπει να κόβονται κοντά.... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
14-11-06, 02:19 #2976
pelasgian θα μου άρεσε κάτι τέτοιο σαν αυτό που αναφέρεις στο παραπάνω post. Αρκεί βέβαια όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ να ελέγχονται και να αξιολογούνται, για το καλό όλων μας.
Σχετικά με το προπροηγούμενο post η αγορά δεν ζητάει χαμηλόμισθους? Δεν υπάρχουν άτομα που παίρνουν έργα με αλλονών άδειες αρκεί να υπάρχει το ανάλογο λαδοτύρι? Γιατί να δημιουργηθεί-υπάρχει αξιολόγηση τότε, αφού η αγορά τα καθορίζει όλα? Δηλαδή είναι άγια η αγορά? Η αγορά του εξωτερικού είναι ίδια με την αγορά στην Ελλάδα?
Προσωπικά δε βρίσκω καθόλου κακό ούτε και ντροπή να υπερασπίζεται κάποιος τα διακαιώματά του. Η αξιολόγηση για όλους και η άνοδος της ποιότητας είναι για μένα το ζήτημα όχι να τα ισοπεδώσουμε όλα. Εδώ λέμε ότι όλοι θέλουν να σπουδάσουν, ας τους δώσουμε με αυτά που αναφέρεις και ένα παραπάνο λόγο να αναπαραγάγουν την νεοελληνική νοοτροπία ότι δηλώσω είμαι.
Επειδή δε γνωρίζω στην Αγγλία που ήσουν τι ισχύει περί ανοικτών επαγγελμάτων, κολλεγίων, πανεπιστημίων, επαγγελματικής αποκατάστασης σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, αγορά. Τι διαφορές έχουν με την Ελλάδα? Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα? Δε τα αναφέρω σαν μομφή. Απορίες εκφράζω γιατί δεν έχω ιδέα τι παίζει έξω.
EDIT:
Υπάρχουν πολλά επιτυχημένα - πιο σωστά: περισσότερο από την Ελλάδα επιτυχημένα - σχήματα στην ΕΕ, αρκεί να πάρουμε τα στοιχεία που μας κάνουν!!!!!!!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kenji : 14-11-06 στις 02:46.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
To blog μου blog.e-healthgr
-
Με 1500-2000€ για ενοίκιο, αυτό να μην το ξεχνάμε. Α, και 16€ μία πίτσα!
Εδώ σε βρετανική κωμόπολη αντίστοιχη των Ελληνικών ΠαλαιοΦάρσαλων και πλήρωνα 70€ την εβδομάδα το ΔΩΜΑΤΙΟ στη σοφίτα, απέναντι από το διαλυτήριο αυτοκινήτων. Αυτά χωρίς λογαριασμούς, χωρίς φόρους χωρίς τίποτα. Μαζί με διατροφή (από το Aldi που ήταν τα μισά λεφτά από το Sainsburries γιατί όλα ήταν μεταλλαγμένα, ληγμένα ή της πλάκας) και όλα τα άλλα, ήθελα χαλαρά 600€. Για να μένω με 3 μλκς που χασισωνόντουσαν από της 7 το απόγευμα και κατουρούσαν στου τοίχους από τις 10 το βράδυ, ή ξερνούσαν στο κήπο μας!
Επίσης, το σπίτι φέτα-κέηκ με τις ξύλινες σκάλες και τις γυψοσανίδες και τα ασοβάντιστα τούβλα που δεν στέκεται καλά καλά ούτε το split από aircondition, κάνει (στα ΠαλαιοΦάρσαλα) 200,000€+
Η Βρετανία είναι χώρα για σπουδές. Να πας σαν φοιτητής να περάσεις καλά, να μάθεις πράγματα που εδώ ούτε καν ονειρεύονται, να μη φας στη μάπα «την αγωνιστική, προοδευτική, αντικαπιταλιστική, αντιαμερικανική, αντιμπεριαλιστική» κλπ κλπ και μετά να γυρίσεις και με αυτά που έμαθες να στήσεις κάτι.
Το έξω δεν είναι για πολύ. Χάνεις μετά και τα κοννέ, γίνεσαι 45 και συνειδητοποιείς ότι οι φίλοι «πίσω στη πατρίδα» κουτσά-στραβά τα «κατάφεραν» και είναι «κυριλέ στη χώρα τους», ενώ όντας μετανάστης έξω είσαι το «φτηνό εργατικό» εκεί.
Better rule in hell, than server in paradise.
(Αυτά για να κάνω και τον απολογητή αυτών που πήγαν, είδαν, τα κατάφεραν και πάνω που θα εξαργυρώναν το τσεκ, είπαν «και τώρα σπίτι μας»).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 14-11-06 στις 03:33.
... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
14-11-06, 10:14 #2978
- Εγγραφή
- 30-05-2003
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Μηνύματα
- 16.763
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτή η εμπειρία του αδερφού μου, το ενοίκιο του έρχεται περίπου στα 800€ το μήνα και δεν βγάζει πλέον 2500€ το μήνα...
Ούτε στις επαφές μου εδώ με 45άρηδες Έλληνες έχω διαπιστώσει τέτοια αισθήματα περί φθηνού εργατικού δυναμικού. Κάθε άλλο όσους Έλληνες ξέρω εδώ τους βλέπω ανέτως ΣΚ στην Ελλάδα...
Τεσπά, το ποστ μου δεν ήταν μανιφέστο περί μετανάστευσης, αν θέλεις κάθε άλλο παρά υπέρ της μετανάστευσης είμαι...The Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
14-11-06, 10:29 #2979
-
14-11-06, 10:39 #2980
- Εγγραφή
- 30-05-2003
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Μηνύματα
- 16.763
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Μαζί σου!
Δεν είμαι 100% υπέρ των προτάσεων ΕΛΙΑΜΕΠ αλλά τουλάχιστον κάποιοι εκεί έξω έστησαν μία ομάδα εργασίας και το έψαξαν λιγάκι.
Πόσοι άλλοι το κάνουν αυτό στην Ελλάδα σήμερα;
Κανείς!
Όσον αφορά την αξιολόγηση, σου υπενθυμίζω όλες τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν σε νύξη και μόνο πιθανής αξιολόγησης.
Στην τελική, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε; Ας ζητήσουμε από έναν ανεξάρτητο φορέα του εξωτερικού (ιδιωτικό όπως McKinsey ή Δημόσιο όπως π.χ. κάποιο Ινστιτούτο Ανώτατης Εκπαίδευσης στην ΕΕ) να κάνει μία αποτίμηση των πραγμάτων και προτάσεις πολιτικής.
Ποιος θα το δεχθεί βρε kenji;The Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
14-11-06, 11:55 #2981
Καλημέρα.
PopManiac αν δεν είναι πρόθυμος να το δεχτεί κανένας, τότε τι το συζητάμε επί 200 σελίδες? Εγώ θέλω και ελπίζω να αλλάξει η κατάσταση, και να πάρουν επιτέλους κάποιοι το πολιτικός κόστος. Όπως είπα με αρκετά από τα μέτρα συμφωνώ. Εφόσων όλα είναι ξεκάθαρα τι θα γίνει-πώς-σε ποιους, ποιοι αξιολογούν, ορισμένα από τα μέτρα μετά την αξιολόγηση και με κριτήρια, τότε δε βρίσκω λόγο να μη εφαρμοστεί επιτέλους κάτι. Θυμάμαι τους "φακελους", που έλεγε ότι έχουμε τα ίδια αιτήματα για πάνω από 20 χρόνια. Χίλιες φορές τώρα και όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα, παρά στο παρά πέντε (μπολώνια), να γίνουν όλα στο ποδάρι και αντί αυτής της κατάστασης να δημιουργηθεί μια νέα παρόμοια.
Αλλιώς, ετοίμασε μου χώρο έρχομαι και εγώ έξω!1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
To blog μου blog.e-healthgr
-
14-11-06, 12:14 #2982
kenji, είπες την μαγική λέξη: Αξιολόγηση. Αυτό που δεν θέλουν δηλαδή οι βολεμένοι καθηγητάδες και οι συνδικαλιστές φοιτητές των Πανεπιστημίων και έχουν ξεσηκωθεί, γιατί τους... ξεβολεύουμε
-
14-11-06, 12:26 #2983
Την μαγική λέξη την έχω πει εδώ και 3 σελίδες. Επίσης αυτό που λες το λέτε εδώ και 200 σελίδες, και δε με ενδιαφέρει να ξαναναλυθεί. Ας ρίξει τα πάντα στο τραπέζι η κυβέρνηση, να είναι διαφανή όλα το πώς θα εφαρμοστούν (πχ. η πρόταση που αναφέρω μόνο διαφανής δε μου φάινεται έτσι όπως προέκυψε, να υπάρξουν μελέτες και προτεινόμενες εταιρείες-οργανισμοί για την αξιολόγηση, κάποια μέτρα μετά την αξιολόγηση) και σε τι χρονικό πλαίσιο και από εκεί και πέρα ας καθορίσει ο καθένας την πορεία του. Αν δε μπορεί μετά να αναλάβει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, μπλε-πράσινοι-κόκκινοι-whatever, το πολιτικό κόστος ας πάνε σπίτια τους.
EDIT:
Έτσι και αλλιώς θα εφαρμοστούνε όλα κάποια στιγμή (Μπολώνια). Χίλιες φορές τώρα όπως είπα και όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα παρά τελευταία στιγμή και στο ποδάρι.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kenji : 14-11-06 στις 12:33.
1million4disability: Υπογράψτε για την άρση των διακρίσεων εις βάρος των αναπήρων στην ΕΕ
Παράδειγμα προς μίμηση http://www.als-net.gr/
To blog μου blog.e-healthgr
-
14-11-06, 12:42 #2984
- Εγγραφή
- 30-05-2003
- Περιοχή
- Dublin, Ireland
- Μηνύματα
- 16.763
- Downloads
- 23
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 6
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- WTF is in Ireland
- Router
- Draytek Vigor 2820vn
- Path Level
- Interleaved
Και όχι μόνο αυτοί vasper.
Πρόσθεσε και αρκετούς σημερινούς υποψήφιους διδάκτορες, λέκτορες και άλλες πολλές ομάδες!
Δεν είναι μόνο οι καθηγητές που επωφελούνται σήμερα. Για τους 'συνδικαλιστές' φοιτητές που λες έχω σοβαρότατες αμφιβολίες, εκτός και αν μιλάμε για τους επαγγελματίες κομματάρχες ΔΑΠ και ΠΑΣΠ γιατί αυτούς από πείρα βλέπω να έχουν βολευτεί και όχι τίποτα αριστερούς ή ΚΝίτες.
Αλλά αυτοί πάντα παίρνουν γραμμή από τα κόμματά τους...
Το πρόβλημα είναι πως έχουμε ένα απορρυθμισμένο μη ανταγωνιστικό μπάχαλο - με μερικές οάσεις όμως, μην τα μαυρίζουμε όλα! - όπου όλα τα οργανωμένα συμφέροντα την έχουν καταβρεί εις βάρος των φοιτητών...The Road to Hell is Paved with Good Intentions
Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender
-
14-11-06, 13:19 #2985
Ενίσταμαι εντόνως!!!!
ΑΡ.ΣΗ
Ενιαία οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης & έρευνας-Αντιπρόταση και συμβολή στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης- Η εισήγηση του Λ. Παπαγιαννάκη
Τελικά μόνο ο Βερεμής έχει θέσεις για την παιδεία στην Ελλάδα ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ!! ..
Παρόμοια Θέματα
-
Αναδιαρθρωση παιδείας > Άρθρο 16
Από WandereR στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 20-03-07, 17:54
Bookmarks