Μάλλον δεν έχει σχέση το "~" με αυτό.Αρχικό μήνυμα από 8anos
Μάλλον έχεις ξεχάσει κάποια απαραίτητα στον kernel που έφτιαξες.
Εμφάνιση 181-195 από 2457
-
25-06-06, 16:02 #181Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
25-06-06, 17:55 #182
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
να πως εχω ρυθμισει τον πυρηνα για την υποστηριξη usb
Spoiler:
η εντολη dmesg | grep USB μου δινει
Κώδικας:localhost thanos # dmesg | grep USB ehci_hcd 0000:00:03.3: new USB bus registered, assigned bus number 1 ehci_hcd 0000:00:03.3: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 Dec 2004 hub 1-0:1.0: USB hub found drivers/usb/class/usblp.c: v0.13: USB Printer Device Class driver Initializing USB Mass Storage driver... USB Mass Storage support registered.
Κώδικας:localhost thanos # lsusb Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
Spoiler:
προφανως κατι εχω κανει με την υποστηριξη usb γιατι δεν μου αναγνωριζει ουτε τον εκτυπωτη που ειναι σε θυρα usb ουτε to usb flash
κριμα γιατι κατα τα αλλά το συστημα ειναι εξαιρετικα σταθερο, καταναλώνει ελάχιστους πόρους και εχω την αισθηση οτι ειναι και πιο γρηγορο"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
Ζ.Λορεντζάτος, COLLECTANEA
-
25-06-06, 18:09 #183
Αρχικό μήνυμα από 8anos
Όσον αφορά το ποντίκι, το δικό μου είναι μεν USB, αλλά το χρησιμοποιώ στην PS/2 με αντάπτορα, οπότε για αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Κοίταξε στο /etc/X11/xorg.conf ποιο αρχείο χρησιμοποιεί για το ποντίκι (σε μένα /dev/input/mice).
-
25-06-06, 18:15 #184
Αρχικό μήνυμα από GoofyX
ο ανταπτορας θα ηταν μια καλη λυση"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
-
25-06-06, 18:43 #185
1. Καλό είναι να μην χρησιμοποιείς "~" kernel.
2. Εδώ τα USB στον kernel είναι έτσι:
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Αυτά σε x86 - αλλά καί σε amd64 απ' ό,τι θυμάμαι είναι τα ίδια.
Τώρα τα xorg.conf:
Για 6.8:
Spoiler:
Για 7.0:
Spoiler:Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WAntilles : 25-06-06 στις 18:48.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
25-06-06, 19:41 #186
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
εψαξα στην περιοχη για την υποστηριξη usb και δεν μου βγαζει τετοια επιλογη"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
-
25-06-06, 20:06 #187
-
25-06-06, 20:53 #188
Αρχικό μήνυμα από GoofyX
ψαχνω για την επιλογη αυτη και βλέπω τις εξης επιλογες
Spoiler:
δεν μπορει λεω καπου ειναι κάνω αναζήτηση για να βρω το μονοπάτι και μου δινει
Spoiler:
κοιταω ξανα το post του Wantilles και βλέπω οτι εκει υπάρχει
Spoiler:
η πλακα ειναι οτι το ιδιο γινεται και με τους τρεις πυρηνες που εχω στο συστημα
linux-2.6.16-gentoo-r10 linux-2.6.16-gentoo-r9 linux-2.6.17-gentoo
περιεργα πραγματα"Από την άλλη ακούω: ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά. […]. Οταν ένας πολιτισμός αφήνει το Θεό και βάζει το μαμωνά (παντού το βλέπομε) για ανώτατο αγαθό, summum bonum, καταλαβαίνετε τι πολιτισμός πρέπει να είναι αυτός. Διαλέξαμε, φαίνεται, τον πολιτισμό που μας άξιζε. […]"
-
26-06-06, 10:44 #189
Πόσες περίπου ώρες κάνει το bootstrapping σε ένα 3 GHz desktop μηχάνημα;
-
26-06-06, 11:09 #190
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Δεν υποστηρίζεται πλέον bootstrapping, μόνο stage 3.
Αυτό χρειάζεται μόνο λίγες ώρες (ουσιαστικά η δουλειά που θα κάνεις εσύ) και το πιο μεγάλο compile που θα κάνεις είναι αυτό του kernel.
Από εκεί και μέχρι πχ να μπει όλο το KDE είναι περίπου 10-14 ώρες.
Αν θέλεις να κάνεις σωστή δουλειά θα κάνεις πριν το KDE ένα
Κώδικας:USE="-doc -X" emerge -e system; emerge -e world
Ίσως να έχω πέσει λίγες ώρες έξω, παραπάνω ή λιγότερες.Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
26-06-06, 13:27 #191
Thanx for the tip. Απ' ότι διάβασα στο Gentoo FAQ:
...a stage3 tarball can very well be used to bootstrap the system. You do need a working Internet connection.
Bootstrapping means building the toolchain (the C library and compiler) for your system after which you install all core system packages. To bootstrap the system, perform a stage3 installation. Before you start the chapter on Configuring the Kernel, modify the bootstrap.sh script to suit your needs and then run it:
-
26-06-06, 14:14 #192
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
πολλές ώρες λές ρε mrsaccess. Σε centrino 1.86 πηρε 6-- ώρες το πακέτο KDE με τον gcc 4.1.
ckoul εννοείται πως θα χτίσεις το καινούριο σύστημα με gcc 4.1
(γμτ, κάπου έχουμε ανεβάσει οδηγίες για αλλαγή gcc στη διάρκεια της εγκατάστασης, μήπως πρέπει να στρώσουμε τα resources λιγο?)
edit
http://www.adslgr.com/forum/showthre...gcc#post444745
δες απο τα #977.
Η ιδέα είναι οτι εγκαθιστάς το βασικό σύστημα (μέχρι kernel) και μετα κανεις ενα emerge sync και μετα ενα emerge -pvuD world για να περασεις στο νεο gcc -πριν- περάσεις στο DE
Επίσης υπάρχει και η μέθοδος jackass που θα βρέις τα links στο νήμα που σου στέλνω. Μοναδική μου ένσταση είναι οτι χρησιμοποιεί την glibc 2.4 και έχω σοβαρότατες ενστάσεις για την ομάλη και σταθερή λειτουργία του συστήματος. Βεβαια σε clean install δεν έχεις τίποτα να χάσεις
Φυσικά στο #983 υπάχει και η πρόταση mrsaccess: HOWTO Install Gentoo - The Gentoo Developers Method with NPTL and 2.6 from Stage1 Λίγο πρωτόγονη για τα γούστα μου, αλλα έχει τη γοητεία της... (επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου ας μας πει κάποιος αν είναι ακόμα έγκυρη)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KLG : 26-06-06 στις 14:31.
-
26-06-06, 14:57 #193
Αρχικό μήνυμα από ckoul
Γι' αυτό κάνεις ό,τι είπε ο mrsaccess.
Ευκαιρία να πας καί σε GCC 4.1.1.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
26-06-06, 17:47 #194
ΟΚ, τό' πιασα. Έτσι όπως ήταν γραμμένο νόμισα ότι αφορούσε προετοιμασία για το KDE και δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία στο "emerge -e system"!
-
26-06-06, 19:08 #195
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για Stage 1. Επειδή έστησα πρόσφατα 2-3 μηχανήματα το καλύτερο είναι ένα stage 3 με emerge -e στο τέλος.
Η διαδικασία για την τωρινή έκδοση 2006.0 είναι αυτή του manual με 2-3 προσθήκες.
- Πρέπει να φτιάξεις ένα καλό make.conf. Ειδικά επειδή έχει βγει το portage 2.1 χρειάζονται καποια πράγματα που δεν αναφέρει το manual. Δες τα δικά μου make.conf εδώ:
http://www.adslgr.com/forum/showpost...6&postcount=18
Φυσικά έχω πολλά USE flags, οπότε αν θέλεις τα αλλάζεις.
Μην ξεχάσεις να φτιάξεις το directory /usr/local/portage/ για να μην διαμαρτύρεται. - Μόλις τελειώσεις τον οδηγό εγκατάστασης κάνε update το portage και εγκατέστησε τη ccache και τη confcache (χρειάζεται unmask).
Κώδικας:emerge -u portage echo "dev-util/confcache ~x86" >> /etc/portage/package.keywords emerge ccache confcache
- Ρύθμισε το /etc/locales.build αν δεν το έχεις κάνει ήδη με:
Spoiler:
Επίσης ρυθμίσε τα Ελληνικά. Φτιάχνεις το αρχείο /etc/env.d/99greek και του βάζεις μέσα τις τρεις αυτές γραμμές:
Spoiler:
Τέλος τρέξε:
Κώδικας:env-update
- Τώρα ήρθε η ώρα για το emerge -e. Ωστόσο αν τρέξεις πρώτα emerge -upvD world θα δεις ότι ένα πακέτο διαμαρτύρεται. Στο βγάζει με κόκκινο στην αρχή της λίστας. Απεγκατέστησέ το:
Κώδικας:emerge -C package_name
Κώδικας:emerge eix update-eix eix -A kde-base | grep -B 3 Homepage|grep kde-base|sed -e 's/* //'| sed -r 's/.*/&~x86\t\t#kde 3.5.3/' >> /etc/portage/portage.keywords
Τέλος ήρθε η ώρα για ένα μεγάλο, αυτόματο emerge:
Κώδικας:USE="-doc -X" emerge -e system; while (($? != 0)); do emerge --resume --skipfirst; done; emerge -e world; while (($? != 0)); do emerge --resume --skipfirst; done; emerge kde-meta; while (($? != 0)); do emerge --resume --skipfirst; done
Φεύγεις από τον υπολογιστή, επανέρχεσαι σε περίπου 24 ώρες και είσαι έτοιμος!
Το μόνο που θα έχεις να κάνεις μετά είναι να περάσεις τους drivers της κάρτας γραφικών σου και τις επιπλέον εφαρμογές που θέλεις.
Για να ξεκινήσεις το γραφικό περιβάλλον + να το βάλεις να ξεκινά αυτόματα:
Κώδικας:rc-update add xdm default /etc/init.d/xdm start
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
Παρόμοια Θέματα
-
Εγκατάσταση Gentoo-Episode IV
Από dpetka2001 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 3585Τελευταίο Μήνυμα: 18-10-09, 21:43
Bookmarks