Εμφάνιση 1-14 από 14
    Το avatar του μέλους kostthem
    kostthem Guest
    Παρά τα άσχημα οικονομικά μου, έκανα την αίτηση στον ΟΤΕ Αρεως μιας και ελευθερώθηκε ΜΙΑ θύρα ISDN. Με βοήθησε στην απόφαση και η πρόσφατη μείωση τιμών της Forthnet.
    Παράγγειλα ένα Modem της Alcatel με 60 Euros τελική (μια απλή σύνδεση με ένα PC θα κάνω και μου άρεσε η τιμή και οι 12 δόσεις), το κέντρο εδώ είναι Siemens.

To modem είναι και ethernet. Αν βάλω κάρτα δικτύου στο pc, δεν θα χρειαστεί να περάσω άλλο καλώδιο? Αυτή τη στιγμή, φεύγει το "χοντρό" τηλεφωνικό καλώδιο από την ψηφιακή έξοδο του Netmod και πάει στο Isdn Modem (Crypto ISDN TA 128). Αν είναι έτσι, μάλλον θα το συνδέσω έτσι και όχι usb.

Χρειάζομαι κάτι άλλο να έχω αγοράσει από πριν? Θα περιμένω καμιά 20αριά μέρες (λέμε τώρα, είμαι αισιόδοξος) μην μου λείπει και τίποτα μετά. Splitter θα φέρουν, φίλτρα δεν χρειάζομαι μου είπαν λόγω ISDN.

Είναι μεγάλη ιστορία το άνοιγμα των ports στα προγράμματα? Καλά, θα κοιτάξω και παλαιότερα threads.

Σας έπρηξα ε? Sorry! Ενθουσιασμός είναι αυτός....

Υ.Γ. Πάω για Forthnet 384

Περιοχή
    Νικήτη Χαλκιδικής
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    47.199/5.000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    MediaAccess TG589vn v3
    SNR / Attn
    8,1(dB) / 17,6(dB)
    φίλε ελπίζω να σε συνδέσουν γρήγορα!
    Είναι προτιμότερο να συνδεθείς με κάρτα ethernet γιατί δεν σου τρώει CPU Resources οπώς τα modem USB! To καλώδιο είναι ftp category 5 (δηλαδη με 8 καλωδιάκια), το ISDN καλώδιο έχει τα ίδια βύσματα άλλα λιγότερα καλώδια.
    Τώρα, πιθανότα θα πρέπει να είναι και CROSS για δεν ξέρω αν αν το συγκεριμένο έχει κουμπάκι ή διακόπτη για στρέφει(2PC ή 2Hub)! Αν χρειαστείς να φτιάξεις cross απλώς το 1,2 πηγαίνει 3,6 στο άλλο βυσματάκι και το 3,6 στο 1,2!

Όσο για τα ports δεν είναι τίποτα το σοβαρό! Το δύσκολο είναι να βρείς πια ports χρησιμοποιεί το κάθε πρόγραμμα γιατί δεν είναι standard ιδίως στα P2P που έχει ο καθένας τη δυνατότητα να διαλέγει μόνος την πόρτα!

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το TCP/IP view της WINTERNALS για να βλέπει ποιές πόρτες χρησιμοποιούνται και είναι ανοικτές!

Ελπίζω να σε βοήθησα!

kostthem Guest
    lakis,

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την βοήθεια. Κοίταξα το καλώδιο, έχει και τα 8 καλώδια και όταν το είχα πάρει μου είχαν πει πως κάνει για την δουλειά μου αλλά και για κάρτα δικτύου. Θα δείξει... Το cross πρώτη φορά το ακούω... είμαι ψιλοάσχετος..

Για την USB σύνδεση έχεις 100% δίκιο.

Για τα ports... κάπου είχα δει στο forum ένα thread, θα ψάξω.

Ευχαριστώ πολύ -και πάλι- για την βοήθεια.

(Καταλαβαίνεις σε τη φάση βρίσκομαι τώρα ε? Μετά από χρόόόνια στο internet με τις ελληνικές ταχύτητες. Αν δεν υπήρχε το site αυτό και τα μέλη του, δεν ξέρω αν θα το τολμούσα!)

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Από το netmod συνδέεσαι απευθείας με το modem? Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει έτσι κι ότι χρειάζεται spliter.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    ποτε χρειαζεται το cross καλωδιο και ποτε κανονικο?? ευχαριστω..

Περιοχή
    Άγιος Δημήτριος
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    6000/508
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
    Router
    USR 9112+Linksys WAG354G
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kostthem
    (Καταλαβαίνεις σε τη φάση βρίσκομαι τώρα ε? Μετά από χρόόόνια στο internet με τις ελληνικές ταχύτητες. Αν δεν υπήρχε το site αυτό και τα μέλη του, δεν ξέρω αν θα το τολμούσα!)
    Χεχεχε!! Άλλος ένας καταστράφηκε διαβάζοντας αυτό το site! :P
    God is omnimpotent

Το avatar του μέλους turboirc
    turboirc Guest
    PC to PC η PC με ethernet modem/ρουτερ που εχει υποδοχη για hub , χρειαζεσαι cross καλωδιο (twisted pair) . Το jetspeed ομως που εχω εχει και αλλη μια υποδοχη στην οποια μπορει να μπει απλο καλωδιο.

kostthem Guest
    aelius_maximus,

Συνδέομαι τώρα έτσι με την ISDN. Δεν μιλάω για μετά (όόόταν μπει η dsl).

kostthem Guest
    Lunacy,

Όσο σκέφτομαι πως θα ακούω 80's ραδιοφωνικούς σταθμούς 128kbps με το iTunes ασταμάτητα......

Περιοχή
    Νικήτη Χαλκιδικής
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    47.199/5.000
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    MediaAccess TG589vn v3
    SNR / Attn
    8,1(dB) / 17,6(dB)
    lakis,

Φυσικά και καταλαβαίνω!!!!

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    17500/1024
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΟΝΟΣ
    Για τα ports... κάπου είχα δει στο forum ένα thread, θα ψάξω.
    στο ADSL software θα το βρεις
    Χρησιμοποιώ Arch Linux. Εσύ; Δοκίμασε το δεν χάνεις και τίποτα :)
    Live CDs χωρίς να βγάλεις τα Windows: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora.
    Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)
    Τί είναι το Linux ; δες εδώ και εδώ

Paintball team Last Chancers

kostthem Guest
    JediMasterMANIAC,

Thanks

kostthem Guest
    Επανέρχομαι με τα νεότερα, θα χρειαστώ την βοήθειά σας (τι πρωτότυπο ε?).

Μου είπαν από τον ΟΤΕ πως επειδή είχα ζητήσει να κάνει την εγκατάσταση ο ΟΤΕ κτλ ότι θα καθυστερούσα πολύ, κοντά στις 20-25 μέρες γιατί έχουν προτεραιότητα οι "τελικοί" χρήστες που κάνουν την εγκατάσταση μόνοι τους. Αφού τους είπα ότι στο 134 μου είχαν πει το ακριβώς αντίθετο μου είπαν με κατηγορηματικό τρόπο πως προσπαθούμε μέσα σε 12 μέρες να έχουμε εξυπηρετήσει τους "τελικούς" χρήστες (εγώ δλδ τι είμαι? αρχικός?) και μετά πέρνουν σειρά οι υπόλοιποι χωρίς καμμία χρονική δέσμευση. Επίσης, με διαβεβαίωσαν ότι αν κάνω τροποποίηση στο 134 και ζητήσω να ακυρωθεί η εγκατάσταση από τον ΟΤΕ θα τους το στείλουν με fax (από το 134) και δεν χάνω την προτεραιότητά μου.

Τους ρωτάω αν είναι δύσκολη η εγκατάσταση και μου λένε πως αν μπω στο adslgr.com θα βοηθηθώ πολύ (παιδιά... σοβαρολογώ!). Τους ρωτάω την γνώμη τους για το site και μου λένε πως εκτός μερικών "υπερβολικών εξαιρέσεων" είναι πολύ καλό. Αφού τους υπενθυμίζω ότι οι εξαιρέσεις είναι μέσα στην ζωή και είναι πάντα από όλες τις πλευρές (τους είπα και για πιθανή περίπτωση χρήστη / υπάλληλο Otenet, χωρίς nick φυσικά), σαν μέσο όρο το επίπεδο του site είναι πολύ καλό.

Εκανα λοιπόν την τροποποίηση στο 134 και τους παρακάλεσα να το φαξάρουν στην άλλη υπηρεσία άμεσα. Οντως, μετά απο μία ώρα το fax είχε φτάσει, περιμένω για την 12η ημέρα (Τρίτη..).
    Πήρα το Modem NT4600XpressLink της Siemens για ISDN γραμμή (κάκιστη επιλογή, είναι μόνο Ethernet, είναι ακριβούτσικο, υποστηρίζει μόνο PPPoE - ας πρόσεχα)

Λοιπόν, συνδέω το splitter με netmod και DSL modem κτλ. Τα τηλέφωνα λειτουργούν κανονικα, όλα καλά. Παρατήρησα ότι το λαμπάκι για την σύνδεση 10ΒaseT(αυτό λέει το manual είναι για να συνδέεται με την ethernet) του modem άναψε πράσινο μόνο όταν έβγαλα τον cross αντάπτορα, τελικά το έλεγε και στο manual ότι για την σύνδεση με την κάρτα δικτύου χρειάζεται patch καλώδιο...

Οπότε, τώρα το Synch είναι κόκκινο και το 10BaseT είναι πράσινο.
    Αν καταλαβαίνω καλά η κάρτα δικτύου τώρα καταλαβαίνει επαφή με modem (πράσινο λαμπάκι activity στα properties και ταχύτητα 10Μbt/s).

Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

1.Είμαι έτοιμος και το μόνο που περιμένω είναι ο ΟΤΕ οπότε τις υπόλοιπες ρυθμίσεις θα τις κάνω με τον ISP?

2. Το ότι το modem είναι μόνο bridge σημαίνει πως δεν θα μπω σε κάποιο http//102.... για να κάνω τις ρυθμίσεις του? Τώρα πάνε όλα στην κάρτα?

3. Πρέπει να κάνω κάτι στην κάρτα, στις ρυθμίσεις της ή να περιμένω να με συνδέσουν και τα υπόλοιπα με τον provider?

Sorry για το μακροσκελές post, απλά προσπαθώ ... όταν έρθει η ώρα να είμαι έτοιμος και να ελαχιστοποιήσω τις "εκπλήξεις" !

Edit:
    4. Χρειάζεται να κατεβάσω κάποιον PPPoE client για να κάνει bridge με την κάρτα δικτύου ή το λειτουργικό θα το τακτοποιήσει αυτό (Win 2000ProGr)?

kostthem Guest
    Κλαψ.....λυγμ.........κανείς ?

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-09-07, 12:11
  2. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-07-07, 17:13
  3. Αίτηση για την γραμμή DSL απο οτεΝΕΤ στον οτε
    Από pinakas στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-06, 21:49
  4. Εκανα αιτηση για ADSL και...
    Από JOTE στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-04, 23:43
  5. Πήρα και εγώ στο τηλέφωνο του ΟΤΕ για τις ADSL.
    Από NeK στο φόρουμ Γεγονότα και Απόψεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-03, 13:17

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία