Εχω παρατηρησει οτι οι ταχυτητες μνημης των καρτων γραφικων της nvidia ειναι πιο υψηλες (γενιικος,ασχετος τιμης) απο αυτες της ATI.Γιατι γινετε αυτο?διαφορετικη αρχιτεκτονικη ή διαφορετικη δυναμικοτητα?![]()
Εμφάνιση 1-15 από 15
Θέμα: ATI vs NVIDIA
-
07-04-10, 15:52 ATI vs NVIDIA #1
-
07-04-10, 15:54 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #2
Γενικός δεν είσαι και πολύ παρατηρητικός όμως !
-
07-04-10, 15:55 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #3
πραγματικα πρεπει να υπαρχουν περισσοτερα τοπικ με θεμα nvidia vs ati απ οσα ατομα υδρογονου στον ηλιο
-
07-04-10, 16:13 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #4
-
07-04-10, 17:08 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #5
μάλλον έχεις ati και όχι nvidia , η feel sorry for you ...
Ασφαλώς και οποιος έχει ati έχει κάνει καλή επιλογή ( είναι ειρωνικός ο τρόπος μου γιατί πρέπει να προσεχεις πως μιλάς , πχ στον drifter , άντε εγώ θα σε μάθω τρόπους , απορία έχει το παλικάρι...) αλλα κατάλαβε αυτό η nvidia είναι μακράν καλύτερη , είναι σαν να μου συγκρίνεις intel με amd .... τα υπόλοιπα είναι άλλα λογια να αγαπιόμαστε...
........Auto merged post: Locomoto πρόσθεσε 2 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα αργότερα ........
drifter αν είναι να πάρεις κάρτα θα σε συμβουλέψω να περιμένεις όπως θα κάνω και εγώ μέχρι το καλοκαιράκι να πάρεις nvidia που θα βγάλει καινούργιες κάρτες με direct 11 , ξέρω είναι δύσκολο να περιμένεις αλλα η υπομονή που θα δείξεις τώρα θα φανεί κατά ποσο άξιζε το καλοκαίρι...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Locomoto : 07-04-10 στις 17:08. Αιτία: auto merged post
-
07-04-10, 17:15 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #6
-
07-04-10, 17:16 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #7
-
07-04-10, 17:19 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #8
Παιδιά ήρεμήστε και μην είστε απόλυτοι!Όλα εξαρτώνται από τον χρήστη!Και το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν μπορεί να πει κανείς μα κανείς με σιγουριά αν είναι καλύτερη η intel απο την amd ή η ati από την nvidia.!Στο παρελθόν η amd έχει βγάλει πολύ καλύτερους επεξεργαστες(πιο κρυους ήσυχους κλπ) απο την ιntel ενώ τώρα βλέπουμε πολύ πιο πολύ την ιntel στο προσκήνιο, με καλύτερο value for money στου επεξεργααστές τις(ας εξέρεσουμε τους εξαπύρηνους) κάτι ανάλογο παίζει και με της κάρτες η ναυαρχίδα των Gpus η nvidia βλέπουμε να έχει πέσει σε έναν μικρό λήθαργο και περιμένουμε την αφύπνησή της κάτι που ήδη έχει αρχίσει να κάνει εν όψει των καινούργιων καρτών ...Επειτα απο εκεί και πέρα είναι ανάλογα την χρήση του κάθε χρήστη άλλη κάρτα θα πάρει ο extreme gamer άλλη ο επαγγελματίας....Πάντως αυτό που ξέρουμε με σιγουριά είναι οτι δεν θέλουμε να κλέισει καμια απο τις δύο 4 εταιριές διότι το μονοπώλειο ή των επεξεργαστών ή των καρτών γραφικών θα μας τσακίσει στην κυριολεξία.
-
07-04-10, 19:37 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #9
Αντιθέτως εγώ θα έλεγα οτι είσαι πολύ παρατηρητικός και έχεις αρχίσει να παίρνεις γραμμή τι πρέπει να κοιτάς.
Απλά δεν ξέρεις κάποια πράγματα ακόμα, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό, μιας και προφανώς δεν σου χρειάστηκε στο παρελθόν.
Στο θέμα μας τώρα, ο λόγος είναι απλός.
Η Nvidia, σαν γνωστή κλεφτοκοτάδικη, εμπαιχτική, φανφάρικη και ξεζουμιστική εταιρεία που είναι, αναφέρουν τη ddr συχνότητα και όχι τη φυσική συχνότητα. Νταξ, πλακίτσα κάνω για τις βρισιές (ή μήπως όχι).Αυτά είναι κόλπα του marketing. Και η ΑΤΙ αποφάσισε να πουλάει shader processors αντί για shader cores, με αποτέλεσμα να αγοράζεις κάρτα με 1600 shader processors, ενώ η Nvidia πουλάει 480 shader cores. Cuda cores, συγνωμιζέ!
Τεσπα, η φυσική συχνότητα στις συγκεκριμένες κάρτες που ανέφερες είναι:
- Για την 8800GT 900Mhz με GDDR3 μνήμες και 256bit δίαυλο
- Για την 4870 900Mhz με GDDR5 μνήμες και 256bit δίαυλο
Λόγω του ότι είναι DDR, δηλαδή double data rate, μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα και στην άνοδο αλλά και στην κάθοδο του ρολογιού και έτσι μεταφέρουν διπλά δεδομένα.
H GDDR5 μνήμες, μπορούν επιπροσθέτως, να μεταφέρουν διπλάσια δεδομένα από τις GDDR3 σε κάθε χτύπο ρολογιού. Άρα για τις παραπάνω κάρτες, η 4870 έχει διπλάσιο bandwidth απο την 8800. Είδες πως κλέβει η Nvidia, εχμ, συγγνώμη, το μάρκετινγκ ήθελα να πω!
Επι της ευκαιρίας, σαν εγκυκλοπαιδική γνώση, τις GDDR3 μνήμες, που εξόπλισαν εκατοντάδες κάρτες γραφικών, τις ανακάλυψε η ΑΤΙ και τις χρησιμοποιήσαν και όλοι οι άλλοι. Η κακή, ανυποστήρικτη, fundamentally wrong, ATI...!
Η πλάκα είναι οτι τα παλικάρια της Nvidia, είναι τόσο μπαγλαμάδες, που ακόμα και στις GTX 4XX πάλι τη DDR συχνότητα αναφέρουν, πράγμα που είναι λάθος. Η την φυσική συχνότητα γράφεις ή την effective. Όχι το ενδιάμεσο. Δεν υπάρχει αυτό!
........Auto merged post: psolord πρόσθεσε 3 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Είναι τόσο καλύτερη, που έβγαλε καινούριες κάρτες αλλά πρέπει κάποιος να περιμένει μέχρι το καλοκαιράκι για να πάρει τις "νέες" κάρτες που θα είναι μάλιστα και πιο αργές αλλά και ποιο ακριβές απο τις τωρινές ΑΤΙ! Δε περιμένεις μέχρι του χρόνου καλύτερα? Θα έχει βγάλει και ποιο νέες. G92 based στάνταρ!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psolord : 07-04-10 στις 19:37. Αιτία: auto merged post
PC1:14600kf, 4070ti, z690, PC2:8600k, rx 6600, z370, PC3:2700k, GTX 1070, P67
PC4:12600kf, rx9070, B760, PC5:4770k, rtx3060ti, z97, PC6:Lenovo Thinkcentre M71E
Work PC, 13500, GTX 970, B660
Reviews: ATI 4870X2, ΑΤΙ 4850,test GTX 970 σε 3 CPUs
-
07-04-10, 20:17 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #10
θα περιμένω την nvidia σίγουρα ναι , όπως είπε και ο φίλος νίκος απλά προς το παρόν έχουν πέσει για ύπνο , όσον αφορά την υποστήριξη που δείχνεις στις ati υπάρχουν και άλλοι όπως εγώ που λέμε τα αντίθετα , ποιος έχει δίκιο τελικά εγώ η εσύ ? φυσικά τα εγώ και εσύ δεν αφορούν μονο εμάς τους δυο , μιλάω γενικά ...
-
07-04-10, 23:54 Re: Απάντηση: ATI vs NVIDIA #11
Η συζήτηση δεν έχει νόημα. Αν είχες παρακολουθήσει τα πράγματα από το 2002 και μετά (βάζω 2002 γιατί τότε βγήκε η Radeon 9700 Pro και άρχισε να είναι ati vs nvidia το θέμα όντως, πριν από τότε επί εποχών Geforce 3 vs Radeon 8500 δεν ήταν τόσο "ίσα-βάρκα ίσα νερά" τα πράγματα για διάφορους λόγους), θα ήξερες ότι η κάθε εταιρία έχει τα καλά και τα κακά της.
Για παράδειγμα, η nvidia έχει χείριστο marketing spin, και για πολύ καιρό κατέφευγε σε κάθε λογής κόλπα (ακόμα και optimization με application profile για...benchmarks σαν το 3D Mark), προκειμένου να αποδείξει ότι την έχει μεγαλύτερη (την απόδοση). Προφανώς έχει λανσάρει και πολλές failed κάρτες (Geforce FX / 5XXX όλη η σειρά ήταν για τα σκουπίδια, και κάτι 5200 έπιαναν, τότε, Direct X 9 με μονοψήφιο αριθμό FPS MONO), αλλά και καλές (8800).
Βέβαια το ότι μπήκε στον κόπο να κάνει π.χ. rename την 8800 όχι μία φορά, αλλά 2 φορές (GTX 2XX & 3XX) μας δείχνει ότι...έχει θέματα. Αντικειμενικά όμως έχει βγάλει και καλές αρχιτεκτονικές.
Η ΑΤΙ / AMD από την άλλη, επίσης έχει βγάλει υποδεέστερες κάρτες (π.χ. σειρά Radeon 2900), αλλά και αρκετά "διαμάντια" (Radeon 9XXX, Radeon X19XX, Radeon 48XX, Radeon 5XXX), τα οποία είναι άριστα σε απόδοση, και γενικότερα κρατάει πιο "low profile" μην δίνοντας τόσα $ για marketing όπως η nvidia.
Σε κάθε περίπτωση, το να "συγκρίνεις intel με amd" δεν στέκει με τίποτα...Γιατί η intel έχει όντως διαφορές από την AMD σε CPU, παρ' όλο που η AMD πρωτοπόρησε σε αρκετά θέματα (βλ. 64-bit αρχιτεκτονική, που όλοι οι CPU έχουν πλέον).
Η ΑΤΙ με την Nvidia σε διάφορες χρονικές περιόδους τα τελευταία 8 χρόνια ήταν καλύτερες, πότε η μία και πότε η άλλη. Η προσωπική προτίμηση του καθενός είναι άλλο θέμα βέβαια.
Προσωπικά, αν ΔΕΝ χρησιμοποιούσα κάτι απαιτητικό σε linux, δεν θα έπαιρνα ποτέ nvidia, μόνο και μόνο γιατί τείνουν να είναι overpriced χωρίς λόγο και αιτία, εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Γενικά όμως, θα ήμουν ανοιχτός στο να πάρω κάρτα τους σε φυσιολογικά επίπεδα χρημάτων με καλή απόδοση.
Έτσι θα έπρεπε να σκέφτεσαι και εσύ, και για τις 2 εταιρίες, ειδικά αν το μελετήσεις πολύ το θέμα. Πάντως, οι τωρινές GTX 470 (και ειδικά) GTX 480 δεν αξίζουν τα $ τους με τίποτα. Δεν αγοράζεις κάρτα, αγοράζεις ηλεκτρική σκούπα (και σε μέσο όρο θορύβου και σε κατανάλωση ρεύματος). Του χρόνου / όποτε βγουν οι GTX 580 κτλ, βλέπουμε.Beneath this mask, there is an idea, Mr Creedy, and ideas are bullet-proof!
-
08-04-10, 00:02 Απάντηση: Re: Απάντηση: ATI vs NVIDIA #12
σε αυτό το σημείο θα διαφωνήσω , αναφέρθηκε και πριν οι intel όσον αφορά το value for money είναι πολύ καλύτερη , συνεπώς μπορώ να τις συγκρίνω ... στα αλλα που είπες έχεις δίκιο , απλά δες το και σαν γούστο και επιθυμία όπως είπες , εγώ δηλαδή έχω 'λόνξα' με τις nvidia και αντιπαθώ τις ati όπως ξέρουμε με τα linux η ati είναι ας τα να πάνε....
-
08-04-10, 02:58 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #13
για μενα οι καλυτερες καρτες που εχουν βγει ποτε ειναι
voodoo3 3000,radeon 9700,radeon 3850 και nvidia 8800GT
η nvidia κυριως με απωθει λογω των ελεεινων γυφτουλιων που κανει.
-
08-04-10, 03:53 Re: Απάντηση: ATI vs NVIDIA #14
-
10-04-10, 15:44 Απάντηση: ATI vs NVIDIA #15
εγώ για πω την δικία μου άποψη, σε συμβουλεύω το εξής:
αγόρασε με βάση τα λεφτά που διαθέτεις (αφού μόνο παιχνίδια θ'ελεις να παίζεις).
Πχ στον δικό μου PC έχω την χ1800χτχ ενώ στον αδερφό μου asus 7600gt silent. και οι 2 αγοράστηκαν με βάση το τι υπήρχε εκείνη την στιγμή στην αγορά και στην τσέπη μου. Ποτέ δεν κοίταζα τι θα γίνει σε 1 μήνα πόσο μάλλον σε 3.
αυτά.
Παρόμοια Θέματα
-
Ati ή Nvidia?
Από Stalker στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 50Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-09, 12:23 -
ATi - nVidia
Από Asmodeus στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 139Τελευταίο Μήνυμα: 09-02-09, 12:44 -
Nvidia η ati?
Από k1necro στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-08, 17:35 -
ATI OR NVIDIA ?
Από THEONE στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-08, 20:30 -
ATI VS NVIDIA
Από COMPUTERMAN στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 55Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-08, 11:33
Bookmarks