Καλησπέρα.
Εδώ και 3 μέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Το router κάνει πολύ συχνά disconnect,ιδιαίτερα τα βράδια όπου η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη (d/c κάθε 10 λεπτά). Το παραπάνω πρόβλημα το είχε ξανακάνει πριν ένα μήνα περίπου και λύθηκε (προσωρινά όπως φαίνεται) αφού επικοινώνησα με ΤΥ της Forthnet και από ότι κατάλαβα ανέβασαν το snr στο 7.8 (όπως μου είπε και ο τεχνικός που μίλησα πριν λίγο μαζί του). έχω αλλάξει καλώδια, filters κλπ σύμφωνα με υποδείξεις της ΤΥ και παρόλα αυτά το πρόβλημα εξακολουθεί και υπάρχει παρόλο που για κάποιες βδομάδες το router δουλεύει απροβλημάτιστα, αλλά μετά ξαναρχίζει τα δικά του.Τελικά έχω καταλήξει στα εξής και θέλω τη γνώμη σας.
1) Να αλλάξω firmware? Αυτή τη στιγμή έχω το 7.4.2.7. Ποιο έχετε να προτείνετε το οποίο τουλάχιστον θα είναι σταθερό και να μην κάνει αποσυνδέσεις κάθε λίγο?
2) Να δοκιμάσω άλλο router, το οποίο θα πρέπει να αγοράσω.Συμβουλές για μοντέλο και εταιρία?
3) Η μήπως να αλλάξω provider μπας και βρω την υγειά μου?
Ευχαριστώ.
Εμφάνιση 1-15 από 35
-
11-04-10, 20:00 Thomson TG585 v7 disconnect problem. #1
-
12-04-10, 16:30 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #2
α) Δοκιμάζεις με άλλο ρούτερ
β) Πέρνα ξανά το fw| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
12-04-10, 20:39 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #3
Στατιστικά της γραμμής σύμφωνα με το ρουτερ. Οι αποσυνδέσεις συνεχίζουν ακάθεκτες. ΤO SN Margin upload από ότι έχω δει φτάνει και γύρω στο 12-13 ενώ το download παίζει μεταξύ 7-9.
Link Information
Uptime: 0 days, 0:10:18
DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.011 / 12.269
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 31,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 2,5 / 7,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 118 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 59 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 218 / 0
FEC Errors (Up/Down): 4.294.967.228 / 2.346
CRC Errors (Up/Down): 4.294.967.228 / 22
HEC Errors (Up/Down): 0 / 18
Επίσης αναβάθμισα το firmware απο 7.4.2.7 se 7.4.3.2 αλλά δεν είδα καμία βελτίωση (ίσως να κάνει πιο πολλά disconnect τώρα)
........Auto merged post: Gogos80 πρόσθεσε 42 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα αργότερα ........
και με την ευκαιρία
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gogos80 : 12-04-10 στις 20:39. Αιτία: auto merged post
-
12-04-10, 20:56 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #4
Δεν φαίνεται και τόσο καλό.
| "Anyone can build a fast CPU.
-
13-04-10, 10:02 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #5
-
13-04-10, 19:33 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #6
Πρώτα έλεγξε την εσωτερική σου καλωδίωση
-
13-04-10, 21:24 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #7
Ο ηλεκτρολόγος έφυγε πριν μια ώρα από σπίτι όπου άλλαξε κεντρική πρίζα (μόνο μία υπάρχει) και καλωδίωση. Άλλαξα splitter και τα καλώδια που συνδέονται στο τηλέφωνο και ρούτερ με καινούρια.
Επίσης μίλησα με TY Forthnet το μεσημέρι και μου είπαν ότι το SNR του upload είναι πολύ χαμηλό και ενημέρωσαν να μου το ανεβάσουν όπως και το έκαναν (στάλθηκε μήνυμα απο forthnet και φαίνεται και στις ρυθμίσεις του ρούτερ). Έκαναν έλεγχο γραμμής και μου είπαν ότι είναι εντάξει και οτι λογικά φταίει το snr upload.
To ρουτερ μετά την αλλαγή καλωδίωσης και snr δουλεύει για 40 λεπτά και ήδη έχει κάνει disconnect.Επίσης δεν βλέπω και καμιά μεγάλη διαφορά σε σχέση με πριν όπως φαίνεται και παρακάτω.
Link Information
Uptime: 0 days, 0:14:48
DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 784 / 9.816
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 31,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 11,0 / 12,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / IFTN
Loss of Framing (Local/Remote): 22 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 2 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 4 / 0
FEC Errors (Up/Down): 4.294.967.144 / 2.138
CRC Errors (Up/Down): 4.294.967.144 / 15
HEC Errors (Up/Down): 0 / 13
και
-
13-04-10, 21:27 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #8
Έχεις πολλά errors.
-
13-04-10, 21:45 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #9
Επίσης αυτό το "πηγάδι" στο διάγραμμα μεταξύ 224 και 256 στο tone άξονα σημαίνει κάτι?
@denisun Για τα πολλά errors ευθύνεται η δική μου καλωδίωση ή είναι θέμα του provider?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gogos80 : 13-04-10 στις 21:50.
-
13-04-10, 21:57 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #10
Δεν μπορεί να το ξέρεις.
Έλεγχο έχουν κάνει στην γραμμή;
Βλέπουν κανένα βραχυκύκλωμα, φόρτιση ή θόρυβο;
Δεν μπορεί να τα βλέπουν όλα καλά και να έχεις αυτό το διάγραμμα.
Δοκίμασε με το ρούτερ απευθείας στην κεντρική μπρίζα χωρίς φίλτρα/splitter κλπ.
Αν μπορείς απομόνωσε όλο το εσωτερικό κύκλωμα.| "Anyone can build a fast CPU.
-
13-04-10, 23:14 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #11
Έκαναν έλεγχο σήμερα το μεσημέρι. Μου είπαν οτι έχω θόρυβο αλλά όχι κάτι το επιλήψιμο. (Ερώτηση; Ο έλεγχος γίνεται αμέσως?). Ούτε βραχυκύκλωμα και φόρτιση δεν την ανέφεραν καν.
Έχω δοκιμάσει μόνο με ρούτερ απευθείας από κεντρική πρίζα αλλά η ίδια κατάσταση.
Ο ηλεκτρολόγος με διαβεβαίωσε οτι δεν ευθύνεται η καλωδίωση του σπιτιού μου.
-
14-04-10, 00:21 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #12
Τα δισεκατομμυρια λαθη στο upload ειναι κατι το οποιο "διορθωνεται" (για την ακριβεια, αντι για αριθμο βγαζει απλα ενα NA - Not Available) με την νεοτερη εκδοση λογισμικοου του 585v7 (8.2.5.0). Αλοιμονο αν θα εφτανες σε σημειο να μαζευεις τοσα λαθη μεσα σε λιγα λεπτα της ωρας.
Ειναι γνωστο το σφαλμα λογω μιας μικρης ασυμβατοτητας του chipset του router με το chipset του DSLAM (Infineon - Siemens).
Θα ηθελα σε παρακαλω να τρεξεις το DSL Stat Scope για 24 ή και παραπανω συνεχομενες ωρες με ταυτοχρονη εγγραφη των αποτελεσματων σε ενα αρχειο τυπου CSV. Ειναι χρησιμο να δουμε μια διακυμανση των τιμων του θορυβου κατα το περας του 24ωρου και να διαπιστωσουμε ποτε εμφανιζονται οι αποσυνδεσεις. Μπορεις να το κανεις επισυναπτοντας το παραγομενο αρχειο απο το προγραμμα το οποιο σου παρεθεσα λιγο παραπανω.
Θα σου προτεινα να αλλαξεις firmware στο router σου, χρησιμοποιωντας μια απο τις διαθεσιμες εκδοσεις που θα βρεις εδω ξεκινωντας απο τη νεοτερη προς την παλαιοτερη με κυριες υποψηφιες για σταθεροτητα τις 8.2.5.0 (την οποια χρησιμοποιω καιρο χωρις προβλημα) και την 7.4.4.7 (η οποια ομως ειναι παλια και εχει καποια προβληματα με το uPnP που καποιοι χρησιμοποιουν).
Στον κατανεμητη της πολυκατοικιας σου πηγες να δεις τι συμβαινει εκει? Γιατι συνηθως τα προβληματα ειναι στην πλευρα του πελατη, δηλαδη απο τον κατανεμητη μεχρι τα διαμερισματα.
Σε επομενο σταδιο θα μπορουσες να ζητησεις επαναρυθμιση του προφιλ στις αρχικες τιμες και ελεγχο απο τον διαχειριστη του δικτυου (ΟΤΕ) και τοτε ισως διαπιστωθει προβλημα και σου κανουν αλλαγη ζευγους, το οποιο μπορει και να σου δωσει ταχυτητες της ταξης των 14-15mbit.. Δηλαδη τις φυσιολογικες ταχυτητες που μπορει να αναπτυξει η γραμμη σου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cmaniac : 14-04-10 στις 00:49.
-
14-04-10, 02:05 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #13
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Θα ήθελα λίγο βοήθεια με το πρόγραμμα.
To rate το αφήνω στο 60 sec?
Επίσης στο scope tab αφήνω τις ρυθμίσεις ως έχουν?
Και τέλος πως κάνω εγγραφή σε CVS? Πατάω το "log starts to file"?
Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά ως τώρα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με όλα αυτά.
Eπίσης μου ήρθε και μια φλασιά (sic). Το πρόβλημα ξεκίνησε εδώ και κάτι μέρες και τότε παρατήρησα στο wlan manager του laptop ένα νέο router με σήμα το ίδιο δυνατό με το δικό μου. Υποθέτω ότι είναι από τους νέους γείτονες. Λέτε να έγινε καμία "στραβή" στο κατανεμητή κάτω όταν γίνονταν η συνδεσμολογία τους? Δεν έχω ιδέα και μια παρατήρηση κάνω. Μπορεί να έχω και εντελώς άδικο. Και όπως φαντάζομαι φαίνεται ότι δεν έχω ιδέα απο κατανεμητές, μάλλον θα πρέπει να καλέσω (πάλι) ηλεκτρολόγο.
Για το firmware κανένα πρόβλημα, θα το αλλάξω. Αν και τόσο καιρό πριν γιατί δεν έκανε αποσυνδέσεις με αυτό που έχει τώρα?
Και πάλι ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gogos80 : 14-04-10 στις 02:14.
-
14-04-10, 02:34 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #14
Για το DSL Stat Scope:
Log to file, ναι, δεν χρειαζεται να κανεις κατι αλλο.. 60 seconds ειναι αρκετα. Μπορεις να δεις τις τιμες στο γραφημα ωστε να σου τις δειχνει σωστα, αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητο, γιατι δεν ειναι κατι που αλλαζει την καταγραφη, απλα μονο την απεικονιση στην πλευρα σου. Μπορει δηλαδη ο καθενας που θα χρησιμοποιησει το αρχειο αυτο να το εμφανισει με τον δικο του τροπο, μεσα απο το ιδιο το προγραμμα πατωντας απλα load και παραμετροποιωντας αναλογα τις τιμες της καρτελας Scope (η οποια εμφανιζει σε γραφημα τις τιμες της καρτελας stats)..
Οσον αφορα το δευτερο, εχει τυχει σε φιλο να δει το μοντεμ του να τρελαινεται επειδη τεχνικοι του ΟΤΕ εβαλαν χερι στον κατανεμητη για να συνδεσουν ενα τηλεφωνο. Ευτυχως ηταν εκει και τους προλαβε. Οι ανθρωποι οχι μονο επιδιορθωσαν τη ζημια που εκαναν αλλα κερδισε και 2mbit στο συγχρονισμο. Το μονο που εκαναν ηταν να τακτοποιησουν τα καλωδια και να απαλλαγον απο οξειδωμενα μερη.. Οποτε ΝΑΙ υπαρχει περιπτωση να σου εκαναν ζημια βαζοντας χερι στον κατανεμητη.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cmaniac : 14-04-10 στις 02:43.
-
14-04-10, 02:43 Απάντηση: Thomson TG585 v7 disconnect problem. #15
Σε αυτή τη περίπτωση μπορώ να κάνω κάτι εγώ από τη δική μου μεριά? Να καλέσω ηλεκτρολόγο π.χ? Ή θα πρέπει να αποφανθώ στη Forthnet και αυτοί με τη σειρά τους στον Ote? (Τελικά ο τίτλος του παιχνιδιού"χαλασμένο τηλέφωνο" ταιριάζει απόλυτα)
Ευχαριστώ για το πρόγραμμα. Ήδη καταγράφει.
Παρόμοια Θέματα
-
THOMSON TG585 v7 [Wireless Problem?]
Από Djibril στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-10, 23:00 -
ΝΑΤ,port forwarding problem THOMSON TG585 V7
Από Lemuros στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 09-02-10, 03:58 -
thomson tg585 problem! no dsl
Από Bloodyangel στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-09, 19:20 -
THOMSON TG585 v7 problem with wireless
Από kkt στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 17-10-09, 14:39 -
Connectivity problem with Thomson TG585 v7
Από pmamatsis στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 03-10-08, 14:52
Bookmarks