Σελ. 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 49
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από megahead13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμ, δεν πετάει κάποιο μήνυμα, αυτό είναι το θέμα! Κάθεται και περιμένει!! Μιλάω για το grub όπως το έχω δηλώσει στο αρχικό μου μήνυμα
    Μέσα στο hook, είχα δει ένα while [1] που περίμενε να εμφανιστεί το source device.
    Μπορεί να είναι και άσχετο, αλλά αφού λες ότι περιμένει χωρίς να κάνει τίποτα ίσως
    να είναι αυτό, δηλαδή να μην έχει δηλωθεί σωστά το source.

Δοκίμασε στον grub
    Κώδικας:
    kernel       /vmlinuz-2.6.33-0.slh.15-sidux-686 root=/dev/mapper/cryptroot ro quiet cryptopts="source=/dev/sda3" vga=791
    Edit: Προσοχή στο cryptopTs
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος imitheos : 19-04-10 στις 13:04.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Δοκίμασα, αλλά και πάλι τίποτα. Ξαναέφτιαξα το initramfs με το CRYPTOPS και επιτέλους μου ζήτησε το passphrase, αλλά μετά δε συνέχισε να μπουτάρει!!
    Αφού κατάφερες να σου ζητήσει κωδικό, ακριβώς δίπλα θα λέει και το όνομα της συσκευής που έχει πάρει στο /dev/mapper/ . Αυτή βάλε για "root=" στο grub.

Διάβασε και το προηγούμενο post μου, μήπως βγάλεις άκρη.

Περιοχή
    City of light with thy violet crown
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από ό,τι βλέπω στο /usr/share/initramfs-tools/scripts/local-top/cryptroot είναι cryptroot.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από AppDeb Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφού κατάφερες να σου ζητήσει κωδικό, ακριβώς δίπλα θα λέει και το όνομα της συσκευής που έχει πάρει στο /dev/mapper/ . Αυτή βάλε για "root=" στο grub.

Διάβασε και το προηγούμενο post μου, μήπως βγάλεις άκρη.
    Λοιπόν το root στα kernel boot parameters είναι τελικά όντως /dev/mapper/cryptroot (με το cryptopts πετάει σφάλμα, ενώ το crypt_root δε χρειάζεται) . Κοιτάζοντας το /usr/share/initramfs-tools/scripts/local-top/cryptroot το είχα προσέξει, αλλά δεν έδωσα σημασία, γιατί νόμιζα πως έχει να κάνει με τo πως τα δηλώνεις εσύ.* Είχα άδικο! Έτσι κατάφερα και μπούταρα!!! Και απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν έχει νόημα να χτίζεις ξανά το initramfs με βάση το /etc/initramfs-tools/conf.d/cryptroot (και τα CRYPTOPTS, CRYPTROOT ή ότι μπαίνει σ' αυτό το αρχείο τελοσπάντων).

Το πρόβλημα όμως τώρα είναι άλλο: Αν και το /home ξεκλειδώνει αυτόματα όπως το έχω ρυθμίσει από το /etc/crypttab (slot 1 opened ή κάπως έτσι), δε μπορεί να το διαβάσει και μου δίνει σα /home για το χρήστη μου το / (/home=/ λέει στην κονσόλα και στο kdm)!!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!! Μήπως στα options του /etc/crypttab πρέπει να βάλω και τα σχετικά με aes-xts-plain, sha256, κτλ που έχω χρησιμοποιήσει; To keyfile το δέχεται κανονικά πάντως.

Επίσης άλλο ένα μικρό προβληματάκι (μιλάμε για πτέσμα ) είναι ότι όταν μπουτάρει μου ξαναζητάει το passphrase για το /, αλλά υποθέτω επειδή το έχω δηλωμένο στο /etc/crypttab

* να χ@σω μέσα το (μη) documentation!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 19-04-10 στις 13:35.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion -
    Michael Jordan

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Το πρόβλημα όμως τώρα είναι άλλο: Αν και το /home ξεκλειδώνει αυτόματα όπως το έχω ρυθμίσει από το /etc/crypttab (slot 1 opened ή κάπως έτσι), δε μπορεί να το διαβάσει! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!! Μήπως στα options του /etc/crypttab πρέπει να βάλω και τα σχετικά με aes-xts-plain, sha256, κτλ που έχω χρησιμοποιήσει; To keyfile το δέχεται κανονικά πάντως.

Επίσης άλλο ένα μικρό προβληματάκι (μιλάμε για πτέσμα ) είναι ότι όταν μπουτάρει μου ξαναζητάει το passphrase για το /, αλλά υποθέτω επειδή το έχω δηλωμένο στο /etc/crypttab
    Για να ξεκινήσει το σύστημα θα πρέπει το root να είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί το script και το ίδιο με αυτό
    που έχει δηλωθεί στο fstab. Για αυτό δεν έπαιζε όταν είχες δηλώσει root

Εφόσον το / γίνεται decrypt από το initramfs κάνε το # στο crypttab. Τα ciphers κτλ
    δεν χρειάζονται να δηλωθούν γιατί υπάρχουν στο LUKS header.
    Όταν λες δεν το διαβάζει υποθέτω δεν το κάνει mount ?
    Ασχέτως με το μήνυμα slot opened, δες αν υπάρχει στο /dev/mapper το device
    για το home.

Περιοχή
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Τα ciphers κτλ δεν χρειάζονται να δηλωθούν γιατί υπάρχουν στο LUKS header.
    Το κατάλαβα αυτό, αλλά είπα μήπως

Όταν λες δεν το διαβάζει υποθέτω δεν το κάνει mount ?
    Ασχέτως με το μήνυμα slot opened, δες αν υπάρχει στο /dev/mapper το device
    για το home.
    Ναι, μάλλον δε γίνεται mount. Δεν πρόσεξα να σου πω την αλήθεια. Δεν είδα αν μπορώ να μπω και στα άλλα δυο partitions μου και αν το swap είναι ok.

Θα το κοιτάξω αργότερα και θα επανέλθω. Φαντάζομαι τώρα το θέμα έχει να κάνει με τα crypttab και fstab...
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Michael Jordan

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ζητάει password 2 φορές.. lol
    Ότι νάνε megahead13... όλο το initscript / initramfs είναι χάλια σε ότι έχει να κάνει με crypt, καλά έκανα και δεν ασχολήθηκα στο παρελθόν με αυτά στο debian. Το μόνο documentation είναι τα ίδια τα scripts...

Για να αποφύγεις προβλήματα βάλε και στο fstab το καινούργιο όνομα (cryptroot) άμα δεν το έχεις κάνει ήδη.

Στο crypttab κάνε comment το root όπως είπε ο imitheos, αν και κανονικά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Περιοχή
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Ότι νάνε megahead13... όλο το initscript / initramfs είναι χάλια σε ότι έχει να κάνει με crypt, καλά έκανα και δεν ασχολήθηκα στο παρελθόν με αυτά στο debian. Το μόνο documentation είναι τα ίδια τα scripts...
    Καλά είσαι! Δε μπορείς να φανταστείς πόσα tabs είχα ανοιχτά σε 3 browsers για να βγάλω άκρη! Ενώ το Gentoo είναι παρασάγκας μπροστά σε αυτό το θέμα!!! Με lvm όμως, μάλλον τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αλλά δεν ήθελα lvm. Τι να το κάνω στο λαπτόπι;;

Για να αποφύγεις προβλήματα βάλε και στο fstab το καινούργιο όνομα (cryptroot) άμα δεν το έχεις κάνει ήδη.

Στο crypttab κάνε comment το root όπως είπε ο imitheos, αν και κανονικά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.
    Ναι, εννοείται. Θέλει λίγο σενιάρισμα τώρα.

Michael Jordan

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Εντάξει δεν είναι τόσο χάλια το script. Αυτό που είπες πριν ότι ψάχνει όλα τα devices
    αν είναι luks σε ποιο πακέτο ήταν ? Το 1.1.0-2 που κατέβασα, δεν το έκανε αυτό.

Ενώ το Gentoo είναι παρασάγκας μπροστά σε αυτό το θέμα!!!
    Το gentoo έχει καλό documentation επειδή είναι το Gentoo. Ο installer του debian
    υποστηρίζει εγκατάσταση σε crypt οπότε δεν θα ασχοληθεί κανείς να τα πειράζει.
    Βλακεία βέβαια που δεν έχει(/δεν βρήκαμε) documentation αλλά σου λέει κανείς
    δεν θα τα πειράξει χειροκίνητα.

Περιοχή
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Εντάξει δεν είναι τόσο χάλια το script. Αυτό που είπες πριν ότι ψάχνει όλα τα devices

Το gentoo έχει καλό documentation επειδή είναι το Gentoo. Ο installer του debian
    Δεν ξέρω πόσο χάλια είναι το script. Ξέρω ότι τα έχουν κάνει σκ@τά στο συγκεκριμένο. Το Gentoo υποστηρίζει μέχρι και gpg keyfiles για αυτόματο boot! Τι να λέμε τώρα. Δες το script του στο εξαίρετο wiki! Στο Debian δεν είδα κάτι τέτοιο (εκτός κι αν μου διέφυγε). Ώρες, ώρες λέω πάλι καλά που υπάρχει το πολύ καλό wiki του Ubuntu, γιατί αλλιώς...

Michael Jordan

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Αυτό που είπα σε Debian Lenny το κάνει το initramfs, δεν ξέρω τι γίνεται στα testing/unstable.
    To version του initramfs-tools είναι 0.92ο στο lenny. Όπως και να έχει είναι απαράδεκτο.

Στο gentoo εκτός από custom script μπορείς να κάνεις ένα "genkernel --luks (--lvm) initramfs" και τελείωσες, γιατί εκεί ο grub έχει πραγματική επαφή με το initramfs (δουλεύει το crypt_root=).

Έχεις δίκιο, αλλά το Debian υποτίθεται είναι πλατφόρμα που θέτει standards και την ακολουθούν, documentation πρέπει να βρίσκεις εύκολα σε αυτά τα θέματα.

Έχω προσωπικά έχω συναντήσει άλλα 2 φοβερά λάθη/bugs στο init του Debian που ακόμα δεν έχουν λυθεί επειδή διαφωνούν για άσχετους λόγους οι devs.

Μην ξεχνάς το etch το οποίο είχε χαλασμένο fsck script, που μερικές φορές σου έκανε unbootable τους server χωρίς λόγο. Δεν έχει καλό ιστορικό το debian σε αυτά.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ
    Router
    Level One WBR-6601
    Path Level
    Interleaved
    Μπας και έχεις USB, η wireless keyboard/mouse;

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    3G/1.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    XGS-ONU-25-20NI pfSense
    Μόνο που βλέπω τα κατεβατά με πιάνει η ψυχή μου. Στο FBSD στήνεις encryption με geli(8) σε 3 - 4 εντολές, μετά λένε το BSD δύσκολο.

Είναι να απορεί κανείς.

I don't care if we have only one percent of the users, as long as they're the best one percent.
    It's a clear choice for quality over quantity, and originality over following the herd. I like that.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thuglife Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μόνο που βλέπω τα κατεβατά με πιάνει η ψυχή μου. Στο FBSD στήνεις encryption με geli(8) σε 3 - 4 εντολές, μετά λένε το BSD δύσκολο.

Είναι να απορεί κανείς.
    Και το cryptsetup εύκολο είναι και το initramfs. Στο Slackware (που είναι στις σπηλιές
    σύμφωνα ξέρουμε με ποιον ) είναι πολύ εύκολο. Έτυχε τώρα το debian να κάνει
    κάποιο κουλό.

Το geli του Free και το cgd του Net είναι πολύ καλά, το μόνο κακό που έχουν είναι
    ότι υποστηρίζουν μόνο aes-cbc (Αν είναι κακό δηλαδή, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι
    ο xts είναι καλύτερος)

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    3G/1.5G
    ISP
    Cosmote
    Router
    XGS-ONU-25-20NI pfSense
    Άσχετο, το pkgsrc στο Slackware σε τι κατάσταση βρίσκεται; Σχετικό νήμα υπάρχει;

I don't care if we have only one percent of the users, as long as they're the best one percent.
    It's a clear choice for quality over quantity, and originality over following the herd. I like that.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thuglife Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άσχετο, το pkgsrc στο Slackware σε τι κατάσταση βρίσκεται; Σχετικό νήμα υπάρχει;
    Από όσο ξέρω δουλεύει (όπως και σε κάθε διανομή Linux). Υπάρχουν πολύ λίγοι
    βέβαια που το χρησιμοποιούν. Παλαιότερα είχε βγει και μια διανομή βασισμένη
    στο Slack που χρησιμοποιούσε pkgsrc (νομίζω voltalinux λεγόταν) αλλά σταμάτησε.

Σελ. 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα με partition
    Από felix7 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-09, 14:01
  2. προβλημα με partition
    Από merk στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-09, 14:41
  3. Προβλημα με partition
    Από Panos83 στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-08, 22:35
  4. Προβλημα με Partition Magic
    Από dantouan στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-07, 19:28
  5. Πρόβλημα με το Partition Magic 7
    Από Anarki στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-04, 16:52

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία