Μέσα στο hook, είχα δει ένα while [1] που περίμενε να εμφανιστεί το source device.
Μπορεί να είναι και άσχετο, αλλά αφού λες ότι περιμένει χωρίς να κάνει τίποτα ίσως
να είναι αυτό, δηλαδή να μην έχει δηλωθεί σωστά το source.
Δοκίμασε στον grub
Edit: Προσοχή στο cryptopTsΚώδικας:kernel /vmlinuz-2.6.33-0.slh.15-sidux-686 root=/dev/mapper/cryptroot ro quiet cryptopts="source=/dev/sda3" vga=791
Εμφάνιση 16-30 από 49
-
19-04-10, 12:52 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #16
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος imitheos : 19-04-10 στις 13:04.
-
19-04-10, 13:01 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #17Δοκίμασα, αλλά και πάλι τίποτα. Ξαναέφτιαξα το initramfs με το CRYPTOPS και επιτέλους μου ζήτησε το passphrase, αλλά μετά δε συνέχισε να μπουτάρει!!
Διάβασε και το προηγούμενο post μου, μήπως βγάλεις άκρη.
-
19-04-10, 13:29 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #18
Λοιπόν το root στα kernel boot parameters είναι τελικά όντως /dev/mapper/cryptroot (με το cryptopts πετάει σφάλμα, ενώ το crypt_root δε χρειάζεται) . Κοιτάζοντας το /usr/share/initramfs-tools/scripts/local-top/cryptroot το είχα προσέξει, αλλά δεν έδωσα σημασία, γιατί νόμιζα πως έχει να κάνει με τo πως τα δηλώνεις εσύ.* Είχα άδικο! Έτσι κατάφερα και μπούταρα!!!
Και απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν έχει νόημα να χτίζεις ξανά το initramfs με βάση το /etc/initramfs-tools/conf.d/cryptroot (και τα CRYPTOPTS, CRYPTROOT ή ότι μπαίνει σ' αυτό το αρχείο τελοσπάντων).
Το πρόβλημα όμως τώρα είναι άλλο: Αν και το /home ξεκλειδώνει αυτόματα όπως το έχω ρυθμίσει από το /etc/crypttab (slot 1 opened ή κάπως έτσι), δε μπορεί να το διαβάσει και μου δίνει σα /home για το χρήστη μου το / (/home=/ λέει στην κονσόλα και στο kdm)!!! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!!!Μήπως στα options του /etc/crypttab πρέπει να βάλω και τα σχετικά με aes-xts-plain, sha256, κτλ που έχω χρησιμοποιήσει;
To keyfile το δέχεται κανονικά πάντως.
Επίσης άλλο ένα μικρό προβληματάκι (μιλάμε για πτέσμα) είναι ότι όταν μπουτάρει μου ξαναζητάει το passphrase για το /, αλλά υποθέτω επειδή το έχω δηλωμένο στο /etc/crypttab
* να χ@σω μέσα το (μη) documentation!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 19-04-10 στις 13:35.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
19-04-10, 13:33 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #19
Για να ξεκινήσει το σύστημα θα πρέπει το root να είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί το script και το ίδιο με αυτό
που έχει δηλωθεί στο fstab. Για αυτό δεν έπαιζε όταν είχες δηλώσει root
Εφόσον το / γίνεται decrypt από το initramfs κάνε το # στο crypttab. Τα ciphers κτλ
δεν χρειάζονται να δηλωθούν γιατί υπάρχουν στο LUKS header.
Όταν λες δεν το διαβάζει υποθέτω δεν το κάνει mount ?
Ασχέτως με το μήνυμα slot opened, δες αν υπάρχει στο /dev/mapper το device
για το home.
-
19-04-10, 13:40 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #20
Το κατάλαβα αυτό, αλλά είπα μήπως
Ναι, μάλλον δε γίνεται mount. Δεν πρόσεξα να σου πω την αλήθεια. Δεν είδα αν μπορώ να μπω και στα άλλα δυο partitions μου και αν το swap είναι ok.
Θα το κοιτάξω αργότερα και θα επανέλθω. Φαντάζομαι τώρα το θέμα έχει να κάνει με τα crypttab και fstab...Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
19-04-10, 13:50 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #21
Ζητάει password 2 φορές.. lol
Ότι νάνε megahead13... όλο το initscript / initramfs είναι χάλια σε ότι έχει να κάνει με crypt, καλά έκανα και δεν ασχολήθηκα στο παρελθόν με αυτά στο debian. Το μόνο documentation είναι τα ίδια τα scripts...
Για να αποφύγεις προβλήματα βάλε και στο fstab το καινούργιο όνομα (cryptroot) άμα δεν το έχεις κάνει ήδη.
Στο crypttab κάνε comment το root όπως είπε ο imitheos, αν και κανονικά αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.
-
19-04-10, 13:58 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #22
Καλά είσαι! Δε μπορείς να φανταστείς πόσα tabs είχα ανοιχτά σε 3 browsers για να βγάλω άκρη!
Ενώ το Gentoo είναι παρασάγκας μπροστά σε αυτό το θέμα!!!
Με lvm όμως, μάλλον τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αλλά δεν ήθελα lvm. Τι να το κάνω στο λαπτόπι;;
Ναι, εννοείται. Θέλει λίγο σενιάρισμα τώρα.Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
-
19-04-10, 14:15 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #23
Εντάξει δεν είναι τόσο χάλια το script. Αυτό που είπες πριν ότι ψάχνει όλα τα devices
αν είναι luks σε ποιο πακέτο ήταν ? Το 1.1.0-2 που κατέβασα, δεν το έκανε αυτό.
Το gentoo έχει καλό documentation επειδή είναι το Gentoo. Ο installer του debian
υποστηρίζει εγκατάσταση σε crypt οπότε δεν θα ασχοληθεί κανείς να τα πειράζει.
Βλακεία βέβαια που δεν έχει(/δεν βρήκαμε) documentation αλλά σου λέει κανείς
δεν θα τα πειράξει χειροκίνητα.
-
19-04-10, 14:23 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #24
Δεν ξέρω πόσο χάλια είναι το script. Ξέρω ότι τα έχουν κάνει σκ@τά στο συγκεκριμένο. Το Gentoo υποστηρίζει μέχρι και gpg keyfiles για αυτόματο boot! Τι να λέμε τώρα. Δες το script του στο εξαίρετο wiki! Στο Debian δεν είδα κάτι τέτοιο (εκτός κι αν μου διέφυγε). Ώρες, ώρες λέω πάλι καλά που υπάρχει το πολύ καλό wiki του Ubuntu, γιατί αλλιώς...
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
-
19-04-10, 15:04 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #25Εντάξει δεν είναι τόσο χάλια το script. Αυτό που είπες πριν ότι ψάχνει όλα τα devices
αν είναι luks σε ποιο πακέτο ήταν ? Το 1.1.0-2 που κατέβασα, δεν το έκανε αυτό.
To version του initramfs-tools είναι 0.92ο στο lenny. Όπως και να έχει είναι απαράδεκτο.
Στο gentoo εκτός από custom script μπορείς να κάνεις ένα "genkernel --luks (--lvm) initramfs" και τελείωσες, γιατί εκεί ο grub έχει πραγματική επαφή με το initramfs (δουλεύει το crypt_root=).
Το gentoo έχει καλό documentation επειδή είναι το Gentoo. Ο installer του debian
υποστηρίζει εγκατάσταση σε crypt οπότε δεν θα ασχοληθεί κανείς να τα πειράζει.
Βλακεία βέβαια που δεν έχει(/δεν βρήκαμε) documentation αλλά σου λέει κανείς
δεν θα τα πειράξει χειροκίνητα.
Έχω προσωπικά έχω συναντήσει άλλα 2 φοβερά λάθη/bugs στο init του Debian που ακόμα δεν έχουν λυθεί επειδή διαφωνούν για άσχετους λόγους οι devs.
Μην ξεχνάς το etch το οποίο είχε χαλασμένο fsck script, που μερικές φορές σου έκανε unbootable τους server χωρίς λόγο. Δεν έχει καλό ιστορικό το debian σε αυτά.
-
19-04-10, 15:33 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #26
Μπας και έχεις USB, η wireless keyboard/mouse;
-
19-04-10, 15:49 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #27
Μόνο που βλέπω τα κατεβατά με πιάνει η ψυχή μου. Στο FBSD στήνεις encryption με geli(8) σε 3 - 4 εντολές, μετά λένε το BSD δύσκολο.
Είναι να απορεί κανείς.
-
19-04-10, 16:05 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #28
Και το cryptsetup εύκολο είναι και το initramfs. Στο Slackware (που είναι στις σπηλιές
σύμφωνα ξέρουμε με ποιον) είναι πολύ εύκολο. Έτυχε τώρα το debian να κάνει
κάποιο κουλό.
Το geli του Free και το cgd του Net είναι πολύ καλά, το μόνο κακό που έχουν είναι
ότι υποστηρίζουν μόνο aes-cbc (Αν είναι κακό δηλαδή, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι
ο xts είναι καλύτερος)
-
19-04-10, 16:07 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #29
-
19-04-10, 16:12 Απάντηση: Πρόβλημα με encrypted root partition #30
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με partition
Από felix7 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-09, 14:01 -
προβλημα με partition
Από merk στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-09, 14:41 -
Προβλημα με partition
Από Panos83 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-08, 22:35 -
Προβλημα με Partition Magic
Από dantouan στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 07-05-07, 19:28 -
Πρόβλημα με το Partition Magic 7
Από Anarki στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-04, 16:52
Bookmarks