Η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας διατηρεί μυστική βάση δεδομένων με εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός των ΗΠΑ, αντίθετα από τις διαβεβαιώσεις Μπους ότι το διαβόητο πρόγραμμα παρακολουθήσεων αφορά μόνο τις διεθνείς κλήσεις.
Η εφημερίδα USA Today υποστηρίζει την Πέμπτη ότι η NSA συγκεντρώνει στοιχεία από τρεις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών -την AT&T, τη Verizon και την Bell South. Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται, αναμεταδίδει το Reuters, δεν περιλαμβάνουν πάντως το ίδιο το περιεχόμενο των συνομιλιών.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί ποτέ στον κόσμο» γράφει η εφημερίδα, επικαλούμενη «πρόσωπα με άμεση γνώση της συμφωνίας» ανάμεσα στην NSA και τις εταιρείες τηλεφωνίας.
Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ο αμερικανικός Τύπος αποκάλυψε ότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου η NSA είχε ξεκινήσει μυστικά πρόγραμμα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για τον εντοπισμό τρομοκρατών.
Η κυβέρνηση Μπους αναγκάστηκε να παραδεχθεί την ύπαρξη του προγράμματος, διαβεβαίωσε όμως ότι αφορά μόνο τις κλήσεις από και προς το εξωτερικό, ώστε να αποκαλυφθούν οι διασυνδέσεις ξένων τρομοκρατών με πρόσωπα εντός των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη USA Today, ωστόσο, η κυβέρνηση παρακολουθεί επίσης «δισεκατομμύρια εσωτερικές κλήσεις». Οι εταιρείες τηλεφωνίας δεν παραδίδουν τα ονόματα των πελατών τους, ωστόσο η NSA μπορεί να διασταυρώσει τα στοιχεία με άλλες βάσεις δεδομένων ώστε να αποκτήσει αυτές τις πληροφορίες, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Από τις κυριότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μόνο μία, η Quest Communications, έχει αρνηθεί να συνεργαστεί με την NSA, ενώ οι εταιρείες που ήδη συνεργάζονται με την υπηρεσία καλύπτουν 200 εκατομμύρια πελάτες.
Δεν επιβεβαιώνει, δεν διαψεύδει ο Μπους...
Αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις από πλευράς Κογκρέσου, ο Τζορτζ Ο.Μπους ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε το πρόγραμμα της NSA, έσπευσε όμως να διαβεβαιώσει τους Αμερικανούς ότι το πρόγραμμα τηλεφωνικών συνακροάσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας δεν αποτελεί «εισβολή» στην προσωπική ζωή τους.
«Με πολύ μεγάλη φροντίδα προστατεύεται η ιδιωτική ζωή των Αμερικανών» δήλωσε μιλώντας από τον Λευκό Οίκο στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.
«Δεν ερευνούμε την προσωπική ζωή πολλών εκατομμυρίων αθώων Αμερικανών. Εμάς μας ενδιαφέρει η Αλ Κάιντα και τα παρακλάδιά της. Η Αλ Κάιντα είναι ο εχθρός μας και θέλουμε να γνωρίζουμε τι σχέδια έχει» υπογράμμισε ο Μπους προσθέτοντας ότι «θέλουμε να γνωρίζουμε τι λένε όσοι ανήκουν στην Αλ Κάιντα, είτε εντός είτε εκτός ΗΠΑ».
Ωστόσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί βουλευτές του Κογκρέσου απαιτούν απαντήσεις για το ζήτημα, ενώ οι αποκαλύψεις ενδέχεται επίσης να περιπλέξουν την προσπάθεια Μπους να επικυρωθεί ο διορισμός του Μάικλ Χέιντεν, πρώην διοικητή της NSA, στην κεφαλή της CIA διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα Πόρτερ Γκος.
Πηγή: www.in.gr
Εμφάνιση 1-12 από 12
-
12-05-06, 17:29 Στα αρχεία της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας τα τηλεφωνήματα των Αμερικανών #1
-
12-05-06, 21:38 #2
και οχι μονο των ΗΠΑ.....
-
12-05-06, 21:57 #3
Πάλι οι Αμερικανοί πρωτοπόροι σε αυτά τα θέματα!
-
13-05-06, 04:06 #4
Και εμείς ακολουθούμε απο κοντά...
-
13-05-06, 10:32 #5
Αρχικό μήνυμα από teo_L20
-
13-05-06, 17:20 #6
Δλδ περιμεναμε την εφημερίδα USA Today να μας πει τί συμβαίνει; Αυτά είναι γνωστά και άλλα πολλά...
-
13-05-06, 18:10 #7
Έτσι μπράβο. Όχι σαν κάποιους στην Ελλάδα που έπεσαν από τα σύννεφα μόλις έμαθαν για τις υποκλοπές που σύμφωνα με τους αρμοδίους γίνονται μόνο (!) μέσω του δικτύου της Vodafone!
-
13-05-06, 22:42 #8
Δηλαδη για νεο μας το λενε αυτο; Το Echelon αυτο κανει εδω και 30 χρονια,σε παγκοσμιο επιπεδο.Οσο για τις παπαριες οτι δηθεν δεν καταγραφουν τις συνομιλιες,σε ποιους τα λενε αυτα; καταπατουν και παραβιαζουν καθε εννοια ιδιωτικου απορητου ολων των πολιτων της ευρωπης,με το γνωστο προσχημα της τρομοκρατιας..κι εχουνε μετα και το ΘΡΑΣΟΣ να μιλανε περι ελευθεριας και δημοκρατιας...ρε ουστ απο δω..
-
13-05-06, 22:47 #9
Ηρεμία nikoscbr.
Το ξέρουμε πως όλοι μέσα μας αισθανόμαστε αδικημένοι,αλλα όλα γίνονται για την ασφάλεια μας!
-
13-05-06, 23:27 #10
Το ασχημο με την υποθεση (για τους αμερικανους τουλαχιστον) ειναι οτι υποτιθεται οτι η ΥΕΑ θα κρατουσε αρχειο μονο των τηλ. συνδιαλεξεων που θα ξεκινουσαν ή θα κατεληγαν απο/σε υποπτα νουμερα στο εξωτερικο των Ην. Πολιτειων. Αντ' αυτου φακελωναν κανονικα τηλεφωνηματα και ανθρωπους εντος της χωρας...
Εάν κοιτάξεις την άβυσσο για αρκετή ώρα, τότε και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα...
-
14-05-06, 02:58 #11
Είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις ως δεδομένο ότι σε παρακολουθούν και να είσαι πολύ προσεκτικός σε όλα σου, παρά να νομίζεις ότι προστατεύεται η ιδιωτικότητά σου και να πέφτεις απ τα σύννεφα μαθαίνοντας τι γίνεται...
I see dead pixels
-
14-05-06, 07:08 #12
Αρχικό μήνυμα από teo_L20
Παρόμοια Θέματα
-
TIM - Vodafone: Πιλοτική λειτουργία υπηρεσίας εθνικής περιαγωγής
Από lewton στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 50Τελευταίο Μήνυμα: 20-03-07, 16:21 -
ΥΠ.ΕΣ.: Κατοχύρωση της ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών
Από DeMaitre στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-06, 00:13 -
Ζωντανά μέσω τηλεμετάδοσης (web casting) Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εθνικής
Από chrand στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-06, 11:45 -
Στο Ηράκλειο η έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών
Από dantouan στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 22-04-05, 02:36
Bookmarks