Καλημέρα σε όλους
Κατά καιρούς έχω διαβάσει διάφορα βιβλία για δίκτυα, TCP/IP, κτλ κτλ
Όλα όμως ήταν πολύ θεωρητικά για μένα.Κανένα δεν έμπαινε στο πρακτικό κομμάτι.
Πλέον δεν έχω πολύ χρόνο λόγω δουλειάς να παρω 2 PCια και να κάτσω κάτω να πειραματιστώ.
Αυτό που ψάχνω είναι κάποιο βιβλίο , Ελληνικό ή Ξένο, να μιλάει για δίκτυα (Windows) με απλά λόγια και καθαρά πρακτικά.
-Πως θα μπορούσες να στήσεις 2 PC με Crossover και τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να μπούν σε ένα workgroup.
-Πως θα μπορούσες να προσθέσεις ένα switch, straight UTP, και να προσθέσεις παραπάνω Pc στο Workgroup. Τί παραπάνω δυνατότητες και ρυθμίσεις έχεις στην διάθεση σου.
-Να στήσεις έναν windows Server , ένα domain , τί ειναι το Domain , το Active Directory, πως θα δώσεις δικαιώματα, τί ρυθμίσεις σου δίνονται με ένα Domain , πως λειτουργουν και που βρίσκονται.
-Internet Coonection Sharing , NAT, Routing, Port Forwarding, Gateway, DNS πως ΠΡΑΚΤΙΚΑ τα ρυθμίζεις.
Ένα τέτοιο βιβλίο θα μπορουσε να με βοηθήσει ως guideline, για να μπορέσω να πειραματιστώ.
Υπάρχει κάτι τέτοιο ή ζητάω πολλά?![]()
Όποιος μπορεί ας μου συστήσει κάποιο (όχι κάποιο άσχετο που διαβάζει αυτή τη στιγμή!) ή να έχει κάποιο e-book αυτού του περιεχομένου.
ευχαριστώ!
Εμφάνιση 1-11 από 11
-
21-05-06, 12:09 Βιβλία Δικτύων σε πρακτικό επίπεδο #1
-
21-05-06, 12:33 #2
Δεν μπορω να σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, γιατί προσωπικά ότι έχω μάθει είναι απο το Διαδίκτυο. Σίγουρα υπάρχουν αρκετα καλά βιβλία, αλλά αυτά που ζητάς μην περιμένεις να τα βρείς σε ένα βιβλίο, αλλά σε πολλά διαφορετικά, και θα πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και επιμονή για αρκετή μελέτη (όχι απλώς διάβασμα) και πειραματισμό. Οσο για τα e-books ελπίζω να εννοείς freely distributed και όχι εμπορικά τα οποία πρέπει να τα αγοράσεις.
ΕDIT: Εναλλακτικά και εφόσον διαθέτεις την σχετική οικονομική δυνατότητα θα σου προτεινα να παρακολουθήσεις σχετικά σεμινάρια ειδικά για Windows που οδηγούν σε MSCE (Microsoft Certified Engineer), με τα οποία και πολύ χρόνο θα κερδίσεις και εαν πάρεις το certification θάχεις και ένα επιπλέον προσόν για το βιογραφικό σου. Υπόψη ότι όλα τα θέματα που αναφέρεις μάλλον δεν καλύπτονται σε ένα κύκλο. Εαν θέλεις να σου προτείνω κάποια εταιρία, pm me.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
21-05-06, 16:21 #3
Πίστεύω πως η καλύτερη πηγή είναι το Internet..Aν και ήμουν άσχετος με πολλά γνωστά guides κατάφερα να μάθω 5 πράγματα.Απλά θέλει ψάξιμο και αρκετή ώρα διαθέσιμη...
-
21-05-06, 17:02 #4
Ριξε μια ματια σ αυτο
http://www.eshop.gr/show_book.phtml?id=BKS.0012572
Ψαξτο λιγο ομως για το παραπανω γιατι δεν γνωριζω αν θα σε καλυψει στα θεματα που θελεις. Δεν το εχω διαβασει, απλα το εχω βαλει στο ματι
-
22-05-06, 01:26 #5
Κλασσικά...
Sams Teach Yourself Windows Networking in 24 Hours
Επίσης
Microsoft® Windows XP Networking Inside OutΤελευταία επεξεργασία από το μέλος chatasos : 22-05-06 στις 01:33.
-
22-05-06, 18:00 #6
Πάρε τα CCNA1-4. (2 βιβλία)
Όσο τα θυμάμαι, είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει στο χώρο.
Κόστος κανα κατοστάρικο και τα 2 μαζί.
EDIT: Άκυρο, άλλο ζητάς. Αυτό που λέει ο chatasos προφανώς.Πείτε όχι στα ναρκωτικά.
Δε φτάνουν για όλους!!!
-
22-05-06, 21:12 #7
Έχει και στον κελιδάριθμο ένα για σχεδίαση δικτύων, σύγχρονο και αρκετά καλό.
-
22-05-06, 21:26 #8
Όπως είπε και ο anon αποκλείεται να τα βρεις όλα αυτά σε ένα βιβλίο και ΜΟΝΟ πρακτικά χωρίς θεωρεία περί δικτύων και δικτύωσης, διευθυνσιοδότηση κλπ κλπ.
Πάντως επειδή έχω πάρα πολλά pm me και θα σου πω λεπτομέρειες.
-
22-05-06, 21:34 #9
Αυτό πως σου φαινεται;
http://www.amazon.com/gp/product/076...lance&n=283155
-
22-05-06, 22:52 #10Κλασσικά...
Sams Teach Yourself Windows Networking in 24 Hours
Sams Teach Yourself TCP/IP in 24 Hours
και είναι πολυ καλό.
ωραία η ιδέα σου!
Θα ρίξω μια ματιά και για τα 2 που είπες!
Επισης το Network for dummies ήταν και αυτό μια επιλογή μου , θα προσπαθήσω να το βρω και αυτό.
-
10-06-06, 21:23 #11
Αν θέλεις στείλε και σε εμένα με PM το email σου να σου στείλω μερικά ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ebooks.Απλά λέω pm γιατί δεν μπορω να ποστάρω κάτι εδώ νομίζω.
Παρόμοια Θέματα
-
Ικανοποιητικο Επιπεδο στο Κρησφυγετο
Από chica_loca στο φόρουμ Games και Online GamingΜηνύματα: 29Τελευταίο Μήνυμα: 17-09-08, 10:01 -
Πολιτικός προσανατολισμός στο επίπεδο!
Από dimitris18 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-08, 14:03 -
Τι σημαίνει επίπεδο ring-ground?
Από nmavro73 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-08, 19:09 -
Μπορείτε να περάσετε το επίπεδο 27;
Από dimitris18 στο φόρουμ Games και Online GamingΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-07, 02:17 -
Το επιπεδο του ΑDSLgr.com
Από yan73 στο φόρουμ Η Γνώμη σαςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 03-01-07, 07:07
Bookmarks