Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1743. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

540 30,98%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

659 37,81%
  • Δεν θα αλλάξω

454 26,05%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,16%
Σελ. 1082 από 1700 ΠρώτηΠρώτη ... 10621072107710801081108210831084108710921102 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16.216-16.230 από 25491
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    112640/11255 D/U
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    pfsense & TG789vac rooted
    SNR / Attn
    15.4(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Σε λιγο για να δεις ποιο προγραμμα σε συμφέρει θα θες batchelor στα συστηματα ηλεκτρικης ενεργειας , master διανεμημένη παραγωγη & PhD στη Ηλεκτρική οικονομία....

στα παιδια που φτιαχνουν τα εξελακια

Περιοχή
    ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Asus Rt-ax92
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DOOM_NX Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έκπτωση 2% με πάγια εντολή δεν έχει το Γ1(Ν). Δεν αναγράφεται στους όρους ούτε διαφημίζεται στη σελίδα. Αν το έχεις κάνει και βλέπεις έκπτωση 2%, σε παρακαλώ δείξε μας το λογαριασμό (χωρίς προσωπικά στοιχεία εννοείται).

Όσο για το 4All, ρίξτε μια ματιά στο εξελάκι μου:

To 4All έχει μικρότερο συντελεστή α, μεγαλύτερο άνω όριο Lu, χαμηλότερη βασική τιμή προμήθειας ημέρας <=500 kWh και νύχτας. Ως εκ τούτου, εξ'ορισμού θα βγαίνει πάντα φθηνότερο από το Γ1 για <500 kWh ημέρας.

Πάνω από τις 500 τώρα υπάρχει ένα μεταβαλλόμενο σημείο που τα δύο τιμολόγια κοστίζουν το ίδιο. Αυτό γιατί στο Γ1 αλλάζουν κλίμακα χρέωσης ΟΛΕΣ οι kWh ενώ στο 4All MONO οι επιπλέον των 500.

Αν βάλουμε 501 kWh και στα δυο προγράμματα, τότε είναι που αποκτούν τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους. Όσο ανεβαίνουμε σε kWh μικραίνει και πάλι η ψαλίδα και στις 883 γίνονται ίσα. Από τις 883 και πάνω το Γ1 βγαίνει φθηνότερο.

Όλα αυτά εξετάζοντας μόνο τη χρέωση ημέρας. Αν μπει και ένα ποσοστό 35% νυχτερινού στο παιχνίδι, τότε τα δυο προγράμματα εξισώνονται στις 1549 kWh (1007 ημέρας, 542 νύχτας).

Αν βάλουμε και την έκπτωση του 2% για πάγια εντολή στο 4All, ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος να μείνει κάποιος στο Γ1.

Προτείνω να περιμένεις τον πρώτο λογαριασμό και με αυτόν να κάνεις αίτηση για αλλαγή παρόχου που θα είναι η Volton και τον ζητάει.

---

Σήμερα πρόσθεσα ένα επιπλέον φύλλο που το ονόμασα «Εξατομίκευση» στο οποίο μπορείτε να βάζετε τις παραμέτρους που αντιστοιχούν στον δικό σας λογαριασμό, έτσι ώστε να γίνεται ένας ακριβής υπολογισμός του τελικού ποσού πληρωμής σε κάθε πρόγραμμα. Τα βάζετε μια φορά σε αυτό το φύλλο και μεταφέρονται αυτόματα και στους τρεις πίνακες. Ταυτόχρονα έχω κρατήσει τη δυνατότητα για απ'ευθείας αλλαγές στο τρέχον φύλλο για όποιον θέλει. Απλά μετά το κελί δε θα ξαναπάρει αυτόματα τιμή.

Σε περίπτωση που δεν είναι ξεκάθαρο, στο κελί «Χρέωση δήμου (ΔΤ + ΔΦ + ΤΑΠ)» βάζετε το συνολικό ποσό πληρωμής για το δήμο που σας δείχνει σε έναν πρόσφατο λογαριασμό σας. Το συντελεστή ημερών θα τον δείτε στους υπολογισμούς για ΔΤ, ΔΦ και ΤΑΠ ξεχωριστά, συνήθως στο τέλος της πράξης. Θα είναι της μορφής xx/365. Στην ουσία μας νοιάζουν οι μέρες στις οποίες αντιστοιχεί το ποσό για να μπορέσει να γίνει αναγωγή στο μήνα.

Τα ειδικά τιμολόγια (ΚΟΤ, ΠΟΤ) δεν τα έχω ενσωματώσει ακόμα στους υπολογισμούς.

Κατά τ'άλλα, έφτιαξα λίγο τον υπολογισμό στο Guarantee Home ώστε να μην λαμβάνει υπόψιν μόνο τον τελευταίο μήνα στην έκπτωση συνέπειας. Πριν είχα όλο το τετράμηνο, αλλά όπως μας πληροφόρησαν σε αυτό εδώ το thread, αποδίδουν κανονικά την έκπτωση στους έναντι και την κρατάνε μόνο στον τελικό λογαριασμό. Πάλι παίρνω το worst case scenario, ότι θα έχετε μείνει ολόκληρο μήνα χωρίς λογαριασμό πριν κάνετε την αίτηση για αλλαγή παρόχου.

Επίσης έβγαλα και τη γραμμή με το ετήσιο σύνολο χωρίς δώρα, δεν είχε και πολύ νόημα σε κυμαινόμενα, καθώς τα αποτελέσματα είναι ίδια με αυτά του μήνα.

Και έβαλα και τη δωροεπιταγή του Σκλαβενίτη στα δώρα της Elpedison για να έρχεστε να ρωτάτε

Links στην υπογραφή
    Είσαι κορυφή τέλος!!!
    Ζαλίστηκα το Γ1 είναι καλύτερο, όχι το 4all!
    Έλεος λίγο! Υπάρχουν τα excell, ο καθένας ανάλογα την κατανάλωση, βάζει τα στοιχεία και μπορεί να βγάλει άκρη.
    10 μηνύματα ποιο την έχει μεγαλύτερη το Γ1 ή το 4all. (την έκπτωση, μην παρεξηγηθω?!)

Korakie και DOOM_NX, πραγματικά σας ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για όλα όσα κάνετε! Να είστε πάντα καλά, που νοιάζεστε για τους συνανθρώπους σας και χάνετε από τον πολύτιμο προσωπικό σας χρόνο για να μας ανοίξετε τα μάτια!

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Ευχαριστούμε πολύ παιδιά.
    Επίσης να είναι καλά αυτοί οι άγιοι άνθρωποι στην κυβέρνηση με τους φίλους τους παροχους που τα σκέφτηκαν ώστε μια ολόκληρη χώρα να ψάχνεται. Με τι θα ασχολούμασταν όλοι χωρίς αυτούς? Ειδικά κάτι μεγάλοι σε ηλικία δεν πεθαίνουν άνοια έτσι.

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    250/250
    ISP
    INALAN
    Path Level
    Fastpath
    Έχει κανεις ιδέα κάθε πότε βγάζει λογαριασμούς η ΗΡΩΝ ;;
    Είμαι 3 μήνες εκεί και ως τώρα έναν έλαβα για μερικές ημέρες από την μεταφορά έως 1/11/23
    Από τότε έχω στείλει 3 μετρήσεις αλλά δεν έχω λάβει ούτε έναν λογαριασμό

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Μήνυμα χτεσινό από πρωτεργεια
    Spoiler:
    Αγαπητέ Πελάτη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 με το νέο Ειδικό τιμολόγιο Protergia Value Special που έχετε ενταχθεί, η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται πλέον και στους έναντι λογαριασμούς. Έτσι, πληρώνοντας εμπρόθεσμα, θα απολαμβάνετε την έκπτωση συνέπειας σε όλους τους λογαριασμούς σας. Επιπλέον, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε πάντα να επιλέξετε οποιοδήποτε τιμολόγιο Protergia επιθυμείτε.

Στην Protergia είμαστε δίπλα σας σε κάθε αλλαγή!

Υποθέτω είναι ένας ωραίος μαρκετινίστικος τρόπος να σου υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είσαι και στα έναντι συνεπής, αλλιώς χάνεις την έκπτωση, λέγοντάς σου ότι νοιάζονται για σένα κάνοντας έκπτωση και στα έναντι..
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από D_J_V Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είμαι 3 μήνες εκεί και ως τώρα έναν έλαβα για μερικές ημέρες από την μεταφορά έως 1/11/23
    Κάθε μήνα βγάζει σε εμένα.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από D_J_V Εμφάνιση μηνυμάτων
    καταρχάς δε συμφέρει , Ήρων πήγαμε μόνο για να τσιμπάμε το 50ρικο
    για την μη έκδοση , myrae , ζητάς και αποζημίωση λόγω κακής ποιότητας υπηρεσιών

Περιοχή
    Στο σπίτι του Θόδωρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Χίλια/Χίλια
    ISP
    INALAN
    Router
    UniFi Express
    To 4All έχει μικρότερο συντελεστή α, μεγαλύτερο άνω όριο Lu, χαμηλότερη βασική τιμή προμήθειας ημέρας <=500 kWh και νύχτας. Ως εκ τούτου, εξ'ορισμού θα βγαίνει πάντα φθηνότερο από το Γ1 για <500 kWh ημέρας.

Πάνω από τις 500 τώρα υπάρχει ένα μεταβαλλόμενο σημείο που τα δύο τιμολόγια κοστίζουν το ίδιο. Αυτό γιατί στο Γ1 αλλάζουν κλίμακα χρέωσης ΟΛΕΣ οι kWh ενώ στο 4All MONO οι επιπλέον των 500.

Αν βάλουμε 501 kWh και στα δυο προγράμματα, τότε είναι που αποκτούν τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ τους. Όσο ανεβαίνουμε σε kWh μικραίνει και πάλι η ψαλίδα και στις 883 γίνονται ίσα. Από τις 883 και πάνω το Γ1 βγαίνει φθηνότερο.

Όλα αυτά εξετάζοντας μόνο τη χρέωση ημέρας. Αν μπει και ένα ποσοστό 35% νυχτερινού στο παιχνίδι, τότε τα δυο προγράμματα εξισώνονται στις 1549 kWh (1007 ημέρας, 542 νύχτας).

Αν βάλουμε και την έκπτωση του 2% για πάγια εντολή στο 4All, ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος να μείνει κάποιος στο Γ1.
    Εμείς που κάνουμε πολύ βαριά χρήση του νυχτερινού τους κρύους μήνες, του τύπου 30% ημέρα και 70% νύχτα, βολεύει περισσότερο το Γ1 ή το 4all;
    Χωρίς να κάνω τους υπολογισμούς, από τα γραφόμενα σου φαίνεται πως τα προράμματα θα εξισωθούν σε πολύ περισσότερες κιλοβατώρες, άρα συμφέρει το 4all;
    You thought there would be a funny slogan here.
    You just fell for one of my classical pranks.
    Bazinga

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμείς που κάνουμε πολύ βαριά χρήση του νυχτερινού τους κρύους μήνες, του τύπου 30% ημέρα και 70% νύχτα, βολεύει περισσότερο το Γ1 ή το 4all;
    Χωρίς να κάνω τους υπολογισμούς, από τα γραφόμενα σου φαίνεται πως τα προράμματα θα εξισωθούν σε πολύ περισσότερες κιλοβατώρες, άρα συμφέρει το 4all;
    γιατί δεν κατεβάζεις το excel του και να βάλεις ο ίδιος κατανάλωση ??????

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Επειδή είχα κατεβάσει την ώρα που είδα το μύνημά σου το εξέλ και υπολόγιζα τα δικά μου, έβαλα ενδεικτικά και για σένα 210 μέρα 490 νύχτα και βγαίνει 5 ευρώ φτηνότερο το 4all. Αν έχεις ακριβείς καταναλώσεις θα είναι καλύτερα βέβαια.

Y.Γ.: @ Korakios & DOOM_NX : Και πάλι...
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Χανιά
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    None
    Σε μηνιαίο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμό της ΗΡΩΝ υπάρχει η χρέωση που φαίνεται στην εικόνα.

Η έναντι κατανάλωση έχει υπολογιστεί για 465 kWh (310 ημερήσιες και 155 νυχτερινές). Πως προκύπτουν οι 547 της χρέωσης «μυρίζεται τα νύχια του κανείς»;

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Χρέωση.png 
Εμφανίσεις:  10 
Μέγεθος:  8,4 KB 
ID: 253321

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ckoul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε μηνιαίο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμό της ΗΡΩΝ υπάρχει η χρέωση που φαίνεται στην εικόνα.

Η έναντι κατανάλωση έχει υπολογιστεί για 465 kWh (310 ημερήσιες και 155 νυχτερινές). Πως προκύπτουν οι 547 της χρέωσης «μυρίζεται τα νύχια του κανείς»;

Εμφανίσεις:  10 
Μέγεθος:  8,4 KB 
ID: 253321
    πάρε τηλ για ποια περίοδο αφορά , υπήρξε και στο παρελθόν , η ΔΕΗ την απορρόφησε , άλλοι την πέρασαν στους καταναλωτές , βασικά δε θα μου κάνει εντύπωση να ξεκινήσει για αναδρομικά απο το προηγούμενο έτος μιας και με τις ΤΕΜ στεγνώσαν τα ταμεία ,βασικά μείον βγήκε
    (άσε που "χάθηκαν" εδώ και μήνες και τα λεφτά του ταμείου απο ΥΚΩ ,υποθετω δεν τα έχουν βρει ακόμα)

- - - Updated - - -

επίσης , μιας και είσαι Ήρων , τσέκαρε τη χρέωση διανομής του ΔΕΔΔΗΕ μιας και χρεώνει κατα καιρούς τη διπλάσια

Περιοχή
    Κοζάνη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    46794/4998
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    9.3(dB) / 12.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μήνυμα χτεσινό από πρωτεργεια
    Spoiler:
    Αγαπητέ Πελάτη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 με το νέο Ειδικό τιμολόγιο Protergia Value Special που έχετε ενταχθεί, η έκπτωση συνέπειας εφαρμόζεται πλέον και στους έναντι λογαριασμούς. Έτσι, πληρώνοντας εμπρόθεσμα, θα απολαμβάνετε την έκπτωση συνέπειας σε όλους τους λογαριασμούς σας. Επιπλέον, σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε πάντα να επιλέξετε οποιοδήποτε τιμολόγιο Protergia επιθυμείτε.

Στην Protergia είμαστε δίπλα σας σε κάθε αλλαγή!

Υποθέτω είναι ένας ωραίος μαρκετινίστικος τρόπος να σου υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είσαι και στα έναντι συνεπής, αλλιώς χάνεις την έκπτωση, λέγοντάς σου ότι νοιάζονται για σένα κάνοντας έκπτωση και στα έναντι..
    Αυτό το έκαναν γιατί έφαγαν κράξιμο. Μαζί με την nrg χρέωσαν τελικά την ακριβότερη τιμή kWh στους πελάτες με σκοπό να τους παράσχουν την έκπτωση στο μέλλον αν και εφόσον πλήρωναν όλους τους έναντι και τον εκκαθαριστικό στην ώρα τους.

- - - Updated - - -

Αυτό που πρότεινε ο Korakios, βασικά. Κατέβασε και παίξε με τα νούμερα αν θες. Αλλά έχε κατά νου ότι όλα όσα συζητάμε ισχύουν για τις 14 μέρες του Ιανουαρίου που απέμειναν ακόμα. Τον επόμενο μήνα οι τιμές μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τις σημερινές.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    πάρε τηλ για ποια περίοδο αφορά , υπήρξε και στο παρελθόν , η ΔΕΗ την απορρόφησε , άλλοι την πέρασαν στους καταναλωτές , βασικά δε θα μου κάνει εντύπωση να ξεκινήσει για αναδρομικά απο το προηγούμενο έτος μιας και με τις ΤΕΜ στεγνώσαν τα ταμεία ,βασικά μείον βγήκε
    (άσε που "χάθηκαν" εδώ και μήνες και τα λεφτά του ταμείου απο ΥΚΩ ,υποθετω δεν τα έχουν βρει ακόμα)

- - - Updated - - -

επίσης , μιας και είσαι Ήρων , τσέκαρε τη χρέωση διανομής του ΔΕΔΔΗΕ μιας και χρεώνει κατα καιρούς τη διπλάσια
    Απίστευτος. Πόσα ξέρει ακόμα;
    Οικιακά Τιμολόγια Ρεύματος 2025: Ανάγνωση | Λήψη

Περιοχή
    Χανιά
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    None
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων

- - - Updated - - -

Είναι ο πρώτος λογαριασμός στη συγκεκριμένη εταιρεία (1-31/12) και έχω ήδη μεταβεί σε άλλον πάροχο (από 5/1).

Η χρέωση διανομής φαίνεται εντάξει.

Εμφανίσεις:  26 
Μέγεθος:  35,2 KB 
ID: 253322

Δεν ξέρω αν θα πάρω τηλ., θα περιμένω να δω και τον τελικό λογαριασμό και εξηγώ γιατί. Δεν φτάνει η ταλαιπωρία που τραβάμε όταν καλούμε εμείς τον εκάστοτε πάροχο (ηλεκτρισμού, τηλεφωνίας κλπ) με τα συνήθη διαστήματα αναμονής, όταν άλλαξα πάροχο με κάλεσαν από ΗΡΩΝ με προηχογραφημένο μήνυμα που έλεγε να περιμένω στη γραμμή για να μιλήσω με εκπρόσωπο τους! Περίμενα καθαρά από περιέργεια, να δω αν όντως ήταν κάποιος stand-by, για ένα λεπτό και μετά το έκλεισα. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να περιμένω στη γραμμή για να ακούσω το sales pitch τους ή οτιδήποτε άλλο θέλουν να μου πουλήσουν.

Το γράφω ως γενικότερη προτροπή να μην τους αφήνουμε να κάνουν «ό,τι τους βολεύει».

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ckoul Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η χρέωση διανομής φαίνεται εντάξει.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. Όνομα: Χρέωση.png Εμφανίσεις: 0 Μέγεθος: 35,2 KB ID: 253322
    πάλι καλα που το τσέκαρες
    τα διπλάσια σου χρέωσαν , αντί 9,41 είναι 18,83

myrae και με την ευκαιρία ρώτα για το ΕΛΑΠΕ

- - - Updated - - -

Απίστευτος. Πόσα ξέρει ακόμα;
    καταλαβαίνεις τώρα την άποψή μου για τα greenpass και κουραφέξαλα , μας έκανε και την τιμή η ΡΑΕ να μην αυξήσει τη χρέωση ΕΤΜΕΑΡ για φέτος

Σελ. 1082 από 1700 ΠρώτηΠρώτη ... 10621072107710801081108210831084108710921102 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία