Είχα ρωτήσει στην αρχή την Ελιν γιατί δεν καταγράφεται και μου είχαν πει ότι δεν χρειάζεται. Έχει κανείς άλλος το νυχτερινό 365 να μας πει τι γίνετια στον λογαριασμό του?
Τι μπορώ να τους πω για να καταγράφουν και το νυχτερινό? σε ποιες χρεώσεις παίζει ρόλο το νυχτερινό γνωρίζεις?
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφέρει κανείς τίποτα σχετικά με την τιμολογήση τους
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1740. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
540 31,03% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
656 37,70% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,09% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,17%
Εμφάνιση 6.331-6.345 από 25350
-
24-02-21, 16:16 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6331
-
24-02-21, 16:22 Re: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6332
Tώρα που ανέβηκαν οι φωτογραφίες του μετρητή, όντως ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ δε πήρε καθόλου μέτρηση για τη νυχτερινή κατανάλωση στα τελευταία 2 τετράμηνα (κοίτα και τους παλαιότερους!). Οπότε θα πρέπει να χρεωθείς αναδρομικά τη νυχτερινή κατανάλωση από τη τελευταία φορά που τη μέτρησαν (ή από το 0 αν δεν τη μέτρησαν ποτέ). Προσοχή στο εύρος των ημερών, μη τις χρεωθείς όλες τώρα μαζεμένες!
Πώς δε χρειάζεται... εννοείται ότι χρειάζεται.
Δεν έχω πρόχειρο λογαριασμό να σου δείξω αλλά το έχω δει σε πολλούς παρόχους. Επάνω αναγράφεται η ημερήσια κατανάλωση και στα κάτω η νυχτερινή. Για την τιμή προμήθειας προσθέτουν ημερήσια + νυχτερινή και πολλαπλασιάζουν επί τη τιμή προμήθειας 24/7. Χρεώσεις ΔΕΔΔΗΕ πληρώνεις μόνο για την ημερήσια κατανάλωση, όχι για τη νυχτερινή.
-
24-02-21, 16:25 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6333
Βρήκαμε bug στο λογισμικό του ΔΕΔΔΗΕ;
-
24-02-21, 16:38 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6334
μόνο αυτή τη φορά δεν πήραν την σωστή καταμέτρηση. Οι παλιότεροι λογαριασμοί ήταν σωστοί (χωρις να καταγράφεται η νυχτερινή - έδιναν μόνο τα σύνολα)
Προφανώς κατέγραψαν μόνο την κατανάλωση ημερας, και τώρα πρεπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.
Όσον αφορά άλλους παρόχους έχω δει ότι όντως αναγράφεται η νυχτερινή, κυρίως ρώτησα για άλλους φίλους με Ελιν 365 νυχτερινό. Θα στείλω και στην Ελιν μειλ για να ρωτήσω γιατί δεν την καταγράφουν, απλά ήθελα να γνωρίζω που μπορεί να επιβαρυνθώ με επιπλεον χρεωση (στις λοιπες χρεώσεις) με τον τρόπο που με τιμολογεί η Ελιν για να είμαι συγκεκριμένος.
-
24-02-21, 16:39 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6335
Τίποτα δεν μπορείς να τους πεις. Μίλα με ΔΕΔΔΗΕ και πες τους γιατί στη παροχή σου δε φαίνεται το νυχτερινό. Πότε έβαλες νυχτερινό?
Για ΥΚΩ μέρα vs νύχτα
0-1.600 kWh/4μηνο 0,0069 0,0069
1600-2000 kWh/4μηνο 0,0500 0,0150
2000 kWh και άνω 0,0850 0,0300
και γλυτώνεις στο νυχτερινό σύστημα μεταφοράς και διανομής
Δες και στο excel ημέρας πόσο περίπου γλυτώνεις το χρόνο απο ρυθμιζόμενες (κατέβασέ το και βάλε ετήσια κατανάλωση)
Ημέρας
https://drive.google.com/file/d/1dBc...ew?usp=sharing
Νύχτας
https://drive.google.com/file/d/1ML9...ew?usp=sharing
Οι ρυθμιζόμενες είναι ίδιες ανεξάρτητα πάροχου γιαυτό και δεν τις αναφέρουν
-
24-02-21, 16:40 Re: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6336
1.8.0 είναι το σύνολο, 1.8.1 η ημερήσια κατανάλωση, 1.8.2 η νυχτερινή κατανάλωση.
Bug υπάρχει στο μυαλό του υπαλλήλου... άιντε έγραψε την ημερήσια και σηκώθηκε κι έφυγε;
Εκτός κι αν ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε κανονικά στην Ελίν και την ημερήσια και τη νυχτερινή κατανάλωση και η Ελίν έκανε μαλακία και τιμολόγησε μόνο την ημερήσια.
Φίλε μπορείς να πάρεις τον ΔΕΔΔΗΕ στο 2111900500 και να επαληθεύσεις την τελευταία μέτρηση.
-
24-02-21, 16:58 Απάντηση: Re: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6337
-
24-02-21, 17:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6338
τους ρώτησα, έχουν μόνο την ημερήσια κατανάλωση, δεν έχουν αλλο νουμερο.
Μάλιστα. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είχα ξεπεράσει τις 1600 kwh το 4μηνο άρα δεν με έχουν χρεώσει επιπλεόν. Αλλά την επόμενη φορά νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα αν δεν βγάλω άκρη τώρα.
edit: Στα μειλ που έστελνα στον ΔΕΔΔΗΕ είχα επισυνάψει και την Ελιν για να είναι ενήμεροι. Με κάλεσαν πριν λίγο και μου είπαν ότι δεν είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό(!) και να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ και για αυτό...
Ρε παιδιά, πραγματικά πόσες γνώσεις πρέπει να έχει κανείς για να κάνει το παραμικρό δηλαδή? Που να γνωρίζω ότι πρέπει να ενεργοποιήσω την νυχτερινή τιμολόγηση όταν είμαι σε προγραμμα 365 νυχτερινό? τι να πω?
Τέλος πάντως, τουλάχιστον ζήτησα από Ελιν αν μπορούν να με βοήθησουν να έρθω σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και είπαν ότι θα το προσπαθήσουν να διορθωθεί. Μόλις τους έστειλα και τις παραπάνω φωτογραφίες με τις σημερινές μετρήσεις του ρολογιου.
Ελπίζω να λυθεί.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gup : 24-02-21 στις 17:06.
-
24-02-21, 17:17 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6339
Δεν έχει καμία σχέση το πρόγραμμα που είσαι. ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ
. Την μλκ την κάνανε απο ΔΕΔΔΗΕ και την υπέρτατη χοντράδα όταν κάνανε καταμέτρηση που είδαν οτι έχεις νυχτερινό και το αγνόησαν
- - - Updated - - -
Το 365 νυχτερινό ή 24ώρες νυχτερινό ή μια ζωή νυχτερινό ,ανάλογα πως το βαπτίζει ο πάροχος ,απλά δείχνει οτι η χρέωση της κιλοβατώρας είναι χαμηλή συνέχεια , δεν έχει σχέση με νυχτερινό τιμολόγιο
-
24-02-21, 17:26 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6340
δηλαδή θα έπρεπε να ενημερώσω τον ΔΕΔΔΗΕ να μου ενεργοποιήσει το νυχτερινό από ότι καταλαβαίνω.
Μου φάνηκε όμως αυτονόητο αφου το ρολόι είχε νυχτερινή καταγραφή ότι θα γίνεται αντίστοιχα και η τιμολόγηση.
Αν καταφέρω να τους μιλήσω θα ζητήσω και νυχτερινή χρέωση.
Υπάρχει επιπλέον χρέωση ?
** επίσης αυτό με τον ΔΕΔΔΗΕ (οι πλέον απρόσιτοι) είναι μπέρδεμα. Θυμάμαι στην ΔΕΗ ότι για να ενεργοποιηθεί το νυχτερινό έκανα αίτηση στην ΔΕΗ και όχι στον ΔΕΔΔΗΕ (μπορεί να το προοθούσε η ΔΕΗ?)
-
24-02-21, 17:36 Απάντηση: Re: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6341
-
24-02-21, 17:38 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6342
Poll: ''Είμαι στο Τ2 της ΖΕΝΙΘ για το φυσικό αέριο.
1) Φεύγω;
2) Μένω;
3) Περιμένω να δω τι θα γίνει
4) Είμαι σε λάθος νήμα;''
-
24-02-21, 17:38 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6343
Αν ο μετρητής καταγράφει νυχτερινό τότε είναι και ενεργός
-
24-02-21, 17:58 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6344
μα όταν στο πέρασαν έπρεπε αυτόματα να ενεργοποιηθεί
Αυτό .
Σαν τι επιπλέον χρέωση να υπάρχει ?
Άρα είχες και πριν νυχτερινό κανονικά ? Τότε την πατάτα την κάνανε όταν πέρασες στην Ελιν και ξεχάσανε να γράψουνε οτι έχεις νυχτερινό. Πόσο καιρό έχει που δε σου χρεώνουν νυχτερινό ?
- - - Updated - - -
Το 4 το έχουμε μάλλον ξεπεράσει !!!
Στην ίδια φάση είμαι και μένω μέχρι να καταργηθεί . Αυτό γιατί δε χρειάζεται να στηρίζομαι σε dual energy και ας χάνω ~5ευρώ στις 10000kw και πλην του Ηρων που σύμφερε δεν υπάρχει κάτι άλλο . Τώρα ο Ηρών μας τα χάλασε και μένει η Ελιν αλλά για να συμφέρει πρέπει να έχεις πραγματικά μεγάλες καταναλώσεις (και να μπεις σε dual energy)
-
24-02-21, 17:58 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #6345
Bookmarks