Αυτό με την συνέπεια είναι αρκετά περίεργο την zenith,δεύτερος κατά σειρά λογαριασμός έναντι (χωρίς εκκαθαριστικό) στον πατέρα μου και μπήκε τώρα η συνέπεια
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1756. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
547 31,15% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
664 37,81% -
Δεν θα αλλάξω
455 25,91% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,13%
Εμφάνιση 21.721-21.735 από 26156
-
03-12-24, 19:49 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21721
-
03-12-24, 20:00 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21722
ότι αναφέρει ο Gpapas640 ,το ίδιο και σε μενα,μην ανεβάζω screenshot .το 5% αποδόθηκε στο άθροισμα μέρας + νύχτας πριν την έκπτωση του 40% .Μάλλον το συμβάν που αναφέρει ο jobous πιο πάνω πρέπει να είναι μεμονωμένο.
Το περίεργο στον δικό μου λογαριασμό ή ΖΕΝΙΘ με χρέωσε αναδρομικά Δημοτικά Τέλη ,παρόλο που στον προηγούμενο είχαν χρεωθεί κανονικά .Άνοιξα αίτημα στον πάροχο ,αναμένεται απάντηση .Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tasos.p : 03-12-24 στις 20:43.
-
03-12-24, 20:51 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21723
Δεν ξέρω αν έχει αναγράφει ήδη είμαι στην ανάγνωση αλλά γράφω τα παρακάτω:
1. Εφόσον κάνεις από το λινκ σύστασης το αίτημα βλέπουν αυτόματα ότι σε σύστησε κάποιος, όταν λάβεις να υπογράψεις με docusignστην τρίτη σελίδα σύμβασης στις παρατηρήσεις θα δεις το προμο bring a friend.
2. Η πολιτική εγγύησης Protergia είναι η εξής. Στην αίτηση βλέπεις εγγύηση ίδια με τον προηγούμενο πάροχο όσο κι αν είναι αυτή. Αν επιλέξεις πάγια εντολή σου δίνει περιθώριο να την ενεργοποιήσεις με την τράπεζα σου μέχρι να λήξει ο 1ος λογαριασμός και δε σου χρεώνει εγγύηση. Αν δνε επιλέγει στην αίτηση πάγια εντολή τότε θα χρεωθείς στον 1ο λογαριασμό μειωμένη εγγύηση κατά 30 τις εκατό σε σχέση με την αίτηση. Αν εξοφλήσεις εμπροθεσμα τον πρώτο λογαριασμό τότε μένει η έκπτωση του 30 τις εκατό διαφορετικά χρεώνεσαι και το υπόλοιπο 30 στο 2ο λογαριασμό. Αν τώρα είσαι σε καθολική τα πράγματα αλλάζουν. Αν θέλεις να αλλάξεις όνομα πχ με μισθωτηριο τότε καλύτερα να μην εμφανίσεις καθόλου το λογαριασμό και να πας με εγγύηση νέου πελάτη που κυμαίνεται από 68 έως 110 ανάλογα τα kva-ισχυ της παροχής και με 30 τις εκατό στον 1ο λογαριασμό στο παραπάνω ποσό αν δεν επιλέξεις πάγια εντολή. Αν όμως ο λογαριασμός είναι στο όνομα σου σε καθολική τότε η Protergia σου λέει να καταθέσεις προκαταβολικά 110 ευρώ εγγύηση και δεν δέχεται να κάνεις πάγια εντολή. Νομίζω κάλυψα τις περιπτώσεις
Τώρα επειδή αναφέρθηκε σε ζενίθ, η πολιτική της είναι η εξής. 50 ευρώ εγγύηση ανεξάρτητα από αυτή του προηγούμενου παρόχου ή μηδενικη με πάγια εντολή. Εδώ καλό είναι η πάγια να γίνει πριν την έκδοση του πρώτου λογαριασμού για την αποφυγή χρεοπιστωσεων εγγύησης.
Στην περίπτωση της καθολικής κι εδώ αν αλλάζει όνομα κανένα πρόβλημα. 50 ευρώ ή μηδενικη με πάγια. Αν δνε αλλάζει όνομα τότε θα σου ζητήσουν εκτός από το λογαριασμό της καθολικής και το λογαριασμό λόγω του οποίου η οφειλή είχε ως αποτέλεσμα να μεταπέσει σε καθολική μαζί με αποδείξεις διακανονισμούς ή βεβαίωση εκείνου του παρόχου για το υπόλοιπο που απομένει.
Τέλος σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από τον πάροχο που επιλέξεις αν δεν αλλάζει όνομα πρέπει να είναι αποδεσμευμενη παροχή στο δεδδηε και να μην υφίσταται αιτημα διακοπής στο ίδιο όνομα για την ίδια παροχή.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος juanjo : 03-12-24 στις 21:30.
-
03-12-24, 21:22 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21724
Πολλοί σκέπτονται σαν κι εσένα αλλά υπάρχουν τρόποι για το συγκεκριμένο θέμα της εγγύησης σε πάροχο ενέργειας για να αποφύγεις τη χρέωση.
Ορίζεις την πάγια στην τράπεζα που εσύ θέλεις και βάζεις όριο πληρωμής τέτοιο που να μην πληρωθεί ποτέ λογαριασμός ενέργειας από τον τραπεζικό λογαριασμό (πχ 20€ ή 10€).
Φυσικά, πληρώνεις με όποιο τρόπο θέλεις εσύ (πιστωτική, e-banking κλπ) λίγες μέρες πριν από τη λήξη.
- - - Updated - - -
Στους δικούς μου 2ους εκκαθαριστικούς, με λιγότερες καταναλώσεις, που έχουν περιόδους με μέρες ΟΚΤ και ΝΟΕ, έκανε αντιλογισμό των 1ων με μειωμένες τιμές μέρας και νύκτας (!) και η έκπτωση 40% δεν ταιριάζει ούτε με το ποσό προμήθειας ρεύματος που πλήρωσα ούτε με εκείνο του μειωμένου αντιλογισμού.
Μιλάω βέβαια για διαφορές 1€.
- - - Updated - - -
Στην ιστοσελίδα της έχει δυνατότητα να προσθέσεις πάγια πριν ακόμη την ορίσεις και στην τράπεζά σου.
Αυτό έκανα και εγώ όπως και άλλοι και δεν χρεωθήκαμε την εγγύηση.
-
03-12-24, 21:33 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21725
-
03-12-24, 21:34 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21726
Χωρίς να έχουμε screenshot των λογαριασμών και των περιόδων έκδοσης δε μπορούμε να βοηθήσουμε στην ανάλυση. Η έκπτωση συνεπειας θα πρέπει να αφορά όλες τις κιλοβατώρες του εκκαθαριστικού λογαριασμού, που είχε εκδοθεί εκτός αν γίνεται κάποια διόρθωση στην αρχική κιλοβατώρα και είναι πιο πολύπλοκο όλο αυτό άμα αναλυση και χρειαζόμαστε λογιστή
-
03-12-24, 21:49 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21727
Σε ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικό ποστ
- - - Updated - - -
Κατι τελευταιο για Protergia, δινουμε εμεις τρεχουσες τιμες απο το μετρητη για συνολο/ημερα/νυχτα, δινουμε φωτογραφια κτλ ωστε να μπουν οι τιμες στο συμβολαιο ή λαμβανουν στοιχεια απο το ΔΕΔΔΗΕ κατα το αιτημα αλλαγης παροχου? Και πως "προστατευομαστε" σε περιπτωση που δηλωθουν λαθος τιμες μετρητη οπως εχει συμβει με αλλους παροχους στο παρελθον? Το θεμα ειναι να αποφυγεις το τρεξιμο, τα myrae και τις καταγγελιες προφανως.
-
03-12-24, 21:53 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21728
Στοιχεία δίνεις εσύ για ενδείξεις και καλό είναι να αναγράφονται και στο συμβόλαιο, είναι στην 1η σελίδα χαμηλά. Τις καταχωρεί ο πάροχος στο δεδδηε για να εγκριθούν και να δοθούν ως τελικές στον προηγουμενο πάροχο.
- - - Updated - - -
Δεν εχω δει κάπου να αναγράφει ότι υπάρχει περιορισμόςφαντάζομαι θα προσπαθούν να βάλουν το νέο πελάτη σε μπλε για να δεσμευτεί, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό φυσικά.
-
03-12-24, 21:53 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21729
Ξέρει κανείς πότε ενεργοποιείται η παροχή στη Ζενίθ μετά την τηλεφωνική καταγραφή των στοιχείων για το συμβόλαιο;
-
03-12-24, 21:56 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21730
-
03-12-24, 22:12 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21731
Την πάγια εκτος απο την εταιρια (π.χ Ζενιθ), πρεπει να την ορισεις και στην τραπεζα εσυ χωρια;
-
03-12-24, 22:28 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21732
Μην τους ανοίγεις τα μάτια βρε...κι εγώ πάντως το έψαξα και δε βρήκα κάποιον όρο που να το απαγορεύει.Ελπιζω να ισχυει κατα το Γεναρη να το δοκιμασω.Δεν είναι και εύκολο να μαζέψει ούτως ή άλλως κάποιος 10 referrals,ακόμη κι αν οργανωνομασταν καλύτερα.(σίγουρα δε θα προσπαθούν να πείσουν τους υποψηφιους πελάτες να επιλέξουν κάποιο σταθερό πρόγραμμα)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος messinia3 : 03-12-24 στις 22:34.
-
03-12-24, 22:40 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21733
-
03-12-24, 23:01 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21734
Μπαινεις στο my zenith από browser, όχι από app.
Από το μενού επιλεγεις "Αιτήσεις">"Νέα αίτηση"> "Αίτηση διαχείρισης πάγιων εντολών ".
Εκεί συμπληρώνεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου και ανεβάζεις ένα αποδεικτικό κατόχου του λογαριασμού (το κατεβάζεις από το e banking σου). Ξαναμπαίνεις σε 2-3 ημέρες να τσεκαρεις ότι είναι όλα σωστα και είσαι κομπλέ. Ούτε RF ούτε τράπεζες ανακατευεις.
-
04-12-24, 01:02 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #21735
Καλησπέρα. Έχω υπογράψει καινούργιο συμβόλαιο με protergia από Παρασκευή απόγευμα και θέλω να δω αν ολοκληρώθηκε η εκπροσώπηση παρόχου. Δοκίμασα τους δύο τρόπους που αναφέρονται στο excel του korakiou αλλά μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί από ότι κατάλαβα. Στη μεν σελίδα για την ΥΔΕ μου βγάζει ακόμα τον ίδιο αριθμό παροχής και στο άλλο μου λέει λάθος αριθμός παροχής(δοκίμασα και το +1). Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να δω αν έγινε ή μήπως να πάρω τη protergia να ρωτήσω; Ή χρειάζεται στο ΔΕΔΔΗΕ; Βιάζομαι γιατί θέλω μέχρι τη Παρασκευή που λήγει η προθεσμία να υποβάλω αίτηση για το επίδομα θέρμανσης και το νέο συμβόλαιο είναι σε άλλο όνομα οπότε λογικά φαντάζομαι πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η αλλαγή στον αριθμό παροχής και στο όνομα για να τη συμπληρώσω με τα σωστά στοιχεία.
Bookmarks