Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1737. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

539 31,03%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

654 37,65%
  • Δεν θα αλλάξω

454 26,14%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,18%
Σελ. 1685 από 1685 ΠρώτηΠρώτη ... 166516751680168316841685
Εμφάνιση 25.261-25.270 από 25270
    Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Arkady Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατανοητοί οι λόγοι σου.
    Και όντως έχεις δίκιο συμφωνώ, σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμών σίγουρα η ΔΕΗ θα έχει μεγαλύτερη κατανόηση/ανοχή απο οποιοδήποτε άλλο ιδιώτη πάροχο.

- - - Updated - - -

Επειδή δεν έχω πιάσει τι ακριβώς έχει γίνει, να αποφύγω την Ζενίθ? Κάνουν κουτσουκέλες?
    Ρωτάω γιατί σκεφτόμουν και το Zenith Power Home Secure 2-0
    Ευχαριστώ για τη κατανόηση...
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    _
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sovjohn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εν τω μεταξύ έχει γίνει ψιλοστραβή με την παροχή του σπιτιού μου που είναι σε ΗΡΩΝ μπλε από πέρσι:

Επειδή είναι θεότητες και βγάζουν λογαριασμούς 2 μήνες πίσω, ο τελευταίος που μου έχουν βγάλει είναι 30/04 αλλά αφορά περίοδο κάτι σε στυλ 02/2025 έως και αρχές Μαρτίου 2025. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος προφανώς είναι ακόμα άφαντοι.

Το μπλε λήγει και θα κάνουν μετάπτωση σε κίτρινο σε λίγες μέρες. ΟΚ, τους ρώτησα κιόλας, οι τυχόν αυξημένες χρεώσεις του κίτρινου μπορούν να εφαρμοστούν από μέσα Μαίου, αλλά τώρα γίνεται το εξής καταπληκτικό:

Αν θέλω να φύγω και να πάω π.χ. Protergia, με το να με τιμολογήσουν στον τελικό λογαριασμό τον 03/25 και τον 04/25 και τον μισό 05/25, βγαίνει ένα πολύ ικανοποιητικό κοστούμι με >1600 KWh για Μάρτιο & Απρίλιο μαζί, χώρια ο Μάιος, γιατί (και) τον 03/25 είχα θέρμανση με aircondition, ακόμα έκανε κάποια κρύα. Το οποίο θα χάσει την έκπτωση συνέπειας 20%.

Άρα, τι με συμφέρει να κάνω άραγε; Μήπως να πάω σε Yellow One για κανά μήνα που έχει χαμηλή τιμή, να περιμένω να βγει και ο λογαριασμός στο τέλος Μαίου (άρα να φτάσουμε στον Απρίλιο 2025 σε τιμολογημένη κατανάλωση) και να φύγω τον Ιούνιο; Ή γιούργια να φύγω τώρα;

Σε κάθε περίπτωση θα είναι ψιλοεπίπονος ο τελικός χωρίς έκπτωση συνέπειας αλλά απλά τώρα αν το κάνω ο τελικός θα αφορά κανά 2000 KWh χωρίς περαιτέρω έκπτωση, ενώ αν το κάνω πιο μετά μπορεί να αφορά τίποτα 500-800 KWh για 2μηνο+. Το σκέφτομαι λάθος;
    Μια χαρα είναι οι λογαριασμοί σου... εγώ στη Protergia περιμένω εκκαθαριστικό 4μηνο 3500kw... Ξεκίνησε στραβά το πράγμα απ'την αρχή πέρυσι το καλοκαίρι λόγω απενεργοποίησης ΚΟΤ... έβγαλαν πρώτα έναν ολιγοήμερο λογαριασμό με ΚΟΤ... μετά την υπόλοιπη εκκαθάριση χωρίς ΚΟΤ. Έμεινα 2 μήνες πίσω, μετά κόλλησε το σύστημα και δε βγήκε λογαριασμός... τέσπα έγινε 3μηνη εκκαθάριση. Και μετά ξανακόλλησε το σύστημα και βγήκαν 2 έναντι με μικρή κατανάλωση ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ έχει πάρει 4 εκκαθαρίσεις. Τσίρκο.

Σχετικά με ΗΡΩΝ, το έκοψαν το παλιό σύστημα που έβγαζαν τελικό για όλη τη κατανάλωση που δεν είχαν τιμολογήσει. Πχ εγώ στο μαγαζί έφυγα 26/2. Στις 13/3 έβγαλαν εκκαθαριστικό μέχρι 19/2 (επιτόπια καταμέτρηση) και στις 15/4 έβγαλαν τελικό για τη περίοδο 20/2-26/2. Κι υπήρχε εννοείται η συνέπεια του εκκαθαριστικού.

Για τη τελική κατανάλωση μπορείς να ζητήσεις τη συνέπεια με έκτακτο λογαριασμό... κάνεις αίτημα στο myrae και γράφεις ότι τη δικαιούσαι σύμφωνα με την εισήγηση ΡΑΕ Ο-97337/03.10.2022. Ή άμα δε θες να μπλέξεις... περίμενε να γίνει επιτόπια, και άλλαξε πάροχο μετά από 2 μέρες. Δηλαδή θα έχει η φωτογραφία σου διαφορά 15-20 kw απ'τη μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ. Κι αν χάσεις τη συνέπεια για 20kw, σιγά το πράγμα...

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Arkady Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδή δεν έχω πιάσει τι ακριβώς έχει γίνει, να αποφύγω την Ζενίθ? Κάνουν κουτσουκέλες?
    Ρωτάω γιατί σκεφτόμουν και το Zenith Power Home Secure 2-0
    Τίποτε λιγότερο απο ότι τους υπόλοιπους . Έτσι και αλλιώς αυτό που λέμε αφορά κυμαινόμενο και όχι σταθερό , προχώρα το άφοβα (αν σε συμφέρει)

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FRITZ 5690 Pro
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από arhimidis64 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εύγε στον mike81gr και το Greek HA community. Από το README.md και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι έχει γίνει σοβαρή δουλειά!

Περιοχή
    Νέα Φιλαδέλφεια
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    110/11 Mbps
    ISP
    Nova
    Router
    AVM FRITZ!Box 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xdoc Εμφάνιση μηνυμάτων
    ναι αυτη τη σελίδα την ξερω , η απορία μου ειναι 1) ολες οι τηλεμετρούμενες παροχες ανεξαρτήτως ισχύος θα τιμολογούνται πλέον με καμπύλες τετάρτου? 2) εαν ειναι ετσι γιατι απο την αλλαγή καιι μετα ο πάροχος με τιμολογεί βασει ενδείξεων (αριθμητικών) που εμφανζόταν και στo app του δεδδηε (ιστορικό καταναλώσεων παροχής) 3) που θα μπορω να δω εγω τις kw (αριθμητικά ) ημέρας- μειωμενου τιμολογιου που στελνει ο δεδδηε στον πάροχο ? θα πρέπει να σουμαρω τα excel?
    Ως τώρα τιμολογούσαν με καμπύλες τετάρτου μόνο τις οικιακές παροχές 55 kVA και πάνω (σαν τη δική μου). Οσονούπω βάζουν και τις 35 kVA στο παιχνίδι, γι' αυτό σου έβαλαν smart counter. Κάποια στιγμή θα σε γυρίσουν κι εσένα, αν και θεωρητικά δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στις μετρήσεις. Εγώ πάντως έγραψα ένα script σε python που υπολογίζει κανονική/μειωμένη μηνιαία κατανάλωση, αρκεί να κατεβάσεις τις μετρήσεις από την 1η μέχρι το τέλος του κάθε μήνα

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από arhimidis64 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να ναι καλά το παιδί, προσεχώς beta tester

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jlian Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ως τώρα τιμολογούσαν με καμπύλες τετάρτου μόνο τις οικιακές παροχές 55 kVA και πάνω (σαν τη δική μου). Οσονούπω βάζουν και τις 35 kVA στο παιχνίδι, γι' αυτό σου έβαλαν smart counter. Κάποια στιγμή θα σε γυρίσουν κι εσένα, αν και θεωρητικά δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στις μετρήσεις. Εγώ πάντως έγραψα ένα script σε python που υπολογίζει κανονική/μειωμένη μηνιαία κατανάλωση, αρκεί να κατεβάσεις τις μετρήσεις από την 1η μέχρι το τέλος του κάθε μήνα
    μπορεις να μου το στείλεις με pm μαζι με καμμιά οδηγία ?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote
    Αν θέλω να φύγω και να πάω π.χ. Protergia, με το να με τιμολογήσουν στον τελικό λογαριασμό τον 03/25 και τον 04/25 και τον μισό 05/25, βγαίνει ένα πολύ ικανοποιητικό κοστούμι με >1600 KWh για Μάρτιο & Απρίλιο μαζί, χώρια ο Μάιος, γιατί (και) τον 03/25 είχα θέρμανση με aircondition, ακόμα έκανε κάποια κρύα.
    Εγω έφυγα απο Ηρων για προτεργια στις 8-4, μετα απο καμια εβδομαδα εκδοθηκε ο λογαριασμός του Φεβρουαρίου μεχρι 3 Μαρτίου και τωρα απο βδομαδα περιμενω τον τελικό λογαριασμο Μαρτιου και μεχρι 7 Απριλιου. Δηλ. δεν εκδοθηκε ενας τελικός λογαριασμός για 2,5 μηνες.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Τι είναι οι καμπύλες τέταρτου και τι αλλάζει δηλαδή;

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νέο save απο Zenith κουτσουρεμένο όμως , 38% έκπτωση και 5€ πάγιο
    https://zenith.gr/el/for-the-home/el...wer-home-save/
    Ο τύπος υπολογισμού είναι ο κλασικός:
    Χ*ΤΕΑ+Ζ1 (ή Ζ2)

Χ=1,1619
    Ζ1=0,0565 (χρεώση ημέρας)
    Ζ2=0,0415 (χρέωση νύχτας)

Φαρμάκι...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    πολύ σκάλωμα έχει πέσει με τη συνέπεια του τελευταίου λογαριασμού ενώ ξεχνάτε το οτι τέτοια εποχή που θα την κάνετε δεν υπάρχει κατανάλωση άρα μικρό το κακό . Απο τη στιγμή που βγάζει το excel (με υπολογισμένο αναλογικά ένα μήνα χωρίς συνέπεια) σαν πιο συμφέρον δεν υπάρχει θέμα.
    Σωστή εταιρία δεν υπάρχει .
    η φαση ειναι οτι λενε οτι υπαρχει καθυστερηση στην εκδοση λογαριασμων σε πολλες εταιρειες 2 μηνες και. Οποτε ο τελευταιος εκκαθαριστικος μπορει να μην αφορα σε καταναλωση ενος μηνα. Υπεθεσα οτι ολο αυτο συμβαινει γιατι καποιοι πελατες δεν ειχαν ενταχθει ακομα σε μηνιαια καταμετρηση. Και εγω ψαχνω δειγματοληπτικα να δω τι ισχυει τωρα

- - - Updated - - -

Εν τω μεταξύ έχει γίνει ψιλοστραβή με την παροχή του σπιτιού μου που είναι σε ΗΡΩΝ μπλε από πέρσι:

Επειδή είναι θεότητες και βγάζουν λογαριασμούς 2 μήνες πίσω, ο τελευταίος που μου έχουν βγάλει είναι 30/04 αλλά αφορά περίοδο κάτι σε στυλ 02/2025 έως και αρχές Μαρτίου 2025. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος προφανώς είναι ακόμα άφαντοι.

Το μπλε λήγει και θα κάνουν μετάπτωση σε κίτρινο σε λίγες μέρες. ΟΚ, τους ρώτησα κιόλας, οι τυχόν αυξημένες χρεώσεις του κίτρινου μπορούν να εφαρμοστούν από μέσα Μαίου, αλλά τώρα γίνεται το εξής καταπληκτικό:

Αν θέλω να φύγω και να πάω π.χ. Protergia, με το να με τιμολογήσουν στον τελικό λογαριασμό τον 03/25 και τον 04/25 και τον μισό 05/25, βγαίνει ένα πολύ ικανοποιητικό κοστούμι με >1600 KWh για Μάρτιο & Απρίλιο μαζί, χώρια ο Μάιος, γιατί (και) τον 03/25 είχα θέρμανση με aircondition, ακόμα έκανε κάποια κρύα. Το οποίο θα χάσει την έκπτωση συνέπειας 20%.

Άρα, τι με συμφέρει να κάνω άραγε; Μήπως να πάω σε Yellow One για κανά μήνα που έχει χαμηλή τιμή, να περιμένω να βγει και ο λογαριασμός στο τέλος Μαίου (άρα να φτάσουμε στον Απρίλιο 2025 σε τιμολογημένη κατανάλωση) και να φύγω τον Ιούνιο; Ή γιούργια να φύγω τώρα;

Σε κάθε περίπτωση θα είναι ψιλοεπίπονος ο τελικός χωρίς έκπτωση συνέπειας αλλά απλά τώρα αν το κάνω ο τελικός θα αφορά κανά 2000 KWh χωρίς περαιτέρω έκπτωση, ενώ αν το κάνω πιο μετά μπορεί να αφορά τίποτα 500-800 KWh για 2μηνο+. Το σκέφτομαι λάθος;
    Ερωτηση: σου εστελναν και εκκαθαριστικους λογαριασμους; Εισαι ενταγμενος σε μηνιαια καταναλωση πλεον;

Ervthsh οσοι ειστε σε μηνιαια καταμετρηση εξακολουθειτε να λαμβανετε καθυστερημενα λογαριασμους; Και τωρα;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Petaloyditsa : 10-05-25 στις 07:33.

Σελ. 1685 από 1685 ΠρώτηΠρώτη ... 166516751680168316841685

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία