Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1737. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,03% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
654 37,65% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,14% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,18%
Εμφάνιση 3.511-3.525 από 25222
-
26-11-19, 12:31 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3511
-
26-11-19, 20:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3512
Ευχαριστώ για τις απάντησης.
Έστειλα τα χαρτιά μου σήμερα στην Ελιν για το πρόγραμμα χώρος συμβόλαιο όποτε περιμένουμε τώρα ελπίζω να γίνει σύντομα η σύνδεση και να υπάρξει αποτέλεσμα!
-
28-11-19, 14:47 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3513
Allazorevma BlackFriday
https://allazorevma.gr/main/post/496
-
28-11-19, 16:31 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3514
To έκανα στην ΔΕΗ.
Για να διορθωθεί , πήρα τηλέφωνο και μου είπαν
να μην πληρώσω τον λογαριασμό
θα περάσει άτομο που κάνει τις μετρήσεις να δει τον μετρητή (πέρασε και έβγαλε και φωτογραφία)
και να περιμένω τον επόμενο λογαριασμό.
Έτσι και έγινε.
Υ.Γ. ευτυχώς είχε γυρίσει ο μετρητοίς και το 220KW έγινε 2200KW
δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχα πάθει αν κανένα 3.000ΚW γινόταν 30.000KW και έβλεπα το ποσό της χρέωσης.
-
28-11-19, 21:17 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3515
Αέριο Ζenith Gas Home Fix 0.02438
https://www.zenith.gr/fysiko-aerio/gas-home-fix/
Μάλλον έχασαν πολλύς πελάτες από τη ΔΕΗ κι έβαλαν ίδια τιμή. Θυμίζω το πάγιο στη Ζενίθ είναι 5/μήνα (ΔΕΗ 4.50/μήνα) και η δέσμευση 2 χρόνια (ΔΕΗ 1 χρόνο).
-
30-11-19, 04:42 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3516
Ειμαι αναμεσα σε ΔΕΗ 12 gold και Φυσικο Αεριο Ελλαδος και στο πακετο οικιακο πληρες μιας και το extra εχει 24 μηνες δεσμευση αλλα ταυτοχρονα δεν ξερω και ποσο εχει η τιμη του.
Για την Ζενιθ οντως εφυγαν πολλοι προς την ΔΕΗ ειδικα σε πολεις κλειδια που επαιζε μπαλα μονη της.Το προγραμμα που εχει ομως ειναι 24μηνο και οπως ειπα δεν θελω μεγαλη δεσμευση.
Επιπλεον η ΔΕΗ αν δεν κανω λαθος πρεπει να εριξε και τις τιμες στο τελος αποδεσμευσης στα προγραμματα της γιατι δεν θυμαμαι να ειναι τοσο υψηλα.
Μαλλον προς την ΔΕΗ μπορει να παω γιατι το φυσικο αεριο Ελλαδος δεν υπαρχει στην πολη μου απο κανεναν και θα ηθελα να εχω μια αμεση επικοινωνια σε περιπτωση προβληματος.
-
30-11-19, 11:45 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3517
Κι εμένα μου κίνησε το ενδιαφέρον η μετάβαση από την Ζενίθ στο ΔΕΗ 24 gold και είπα να ζητήσω περισσότερες πληροφορίες. Με κάλεσαν και τους ρώτησα πόσο κοστίζει η KWh για αυτόν το μήνα και το κοριτσάκι μου απαντούσε μηχανικά:
«[Οριστική Μοναδιαία Τιμή εκκίνησης της Τριμηνιαίας Δημοπρασίας ΔΕΠΑ(1) που αφορά την περίοδο κατανάλωσης σε $/kWh ] / [«Ισοτιμία Αναφοράς Δολαρίου ΗΠΑ – Ευρώ(2)», όπως αυτή ανακοινώνεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την 10η ημερολογιακή ημέρα του επόμενου μήνα από το μήνα κατανάλωσης ή την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, εφόσον η πρώτη είναι αργία]
+[0,00950 €/kWh] } x 0,77».
Ωραία τον προηγούμενο μήνα πόσο βγήκε συνολικά από όλη αυτή την εξίσωση; Σας βάζω σε αναμονή... Τελικά για να ξεφύγει μου πέταξε την τιμή του 12 gold που ήταν και η μόνη τιμή που γνώριζαν όσοι ήταν εκεί καθώς περίμενα στην αναμονή.
Μια προχειρότητα για να μαντρώσουν κόσμο χωρίς στοιχεία με αόριστες εκπτώσεις 15-20-25%. Σκέφτηκα ότι είμαι καλά στο συμβόλαιο αορίστου χρόνου για την ώρα και αργότερα βλέπουμε.
Αν υπάρχει κάποιος που έκανε την μετάβαση στο φυσικό αέριο της ΔΕΗ και λάβει κάποια στιγμή λογαριασμό, να μας αναφέρει μερικά στοιχεία.
-
30-11-19, 14:37 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3518
Ξεκάρφωτο... σχετικά με τα συνδιαστικά προγράμματα, είχα πει πόσο απάτη είναι επειδή όλο το κέρδος απ'το αέριο χάνεται από την ΟΤΣ στο ρεύμα.
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει άλλη μια παγίδα. Υπάρχει:
- Σύμβαση για το ρεύμα.
- Σύμβαση ειδικών όρων για έκπτωση συνέπειας στο ρεύμα.
- Σύμβαση για το αέριο.
- Σύμβαση ειδικών όρων για έκπτωση συνέπειας στο αέριο.
- Σύμβαση ειδικών όρων για συνδιαστική έκπτωση.
Εάν η εταιρία αποφασίσει πχ να κάνει μονομερή αύξηση στην αρχική τιμή του αερίου ή να μειώσει την έκπτωση συνέπειας του αερίου, σου δίνουν 30 μέρες να καταγγείλεις τη σύμβαση (του αερίου) κι αν θες να πας σε άλλο πάροχο αζημίως.
Αλλά το συμβόλαιο για το ρεύμα θα εξακολουθεί να είναι σε ισχύ κι ο καταναλωτής δε θα μπορεί να το καταγγείλει αζημίως. Δε θα υπάρχει τρόπος να επικαλεστεί ότι δίχως τη συνδιαστική έκπτωση δε θα υπέγραφε το συμβόλαιο.
-
01-12-19, 09:55 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3519
Έστειλα αιτηση για αλλαγή του ρευματος σε μια δευτερη συνδεση που έχω στο protergia energy max. Οι βασικοί λόγοι ειναι:
α. δεν έχει ελάχιστη εγγύηση άρα θα κρατηθεί η παλιά που ειχα στη ΔΕΗ (1 ευρώ). Κέρδος τον πρώτο λογαριασμό 50-60 ευρώ σε σχέση με τους άλλους που θελουν εγγύηση
β. Επιστροφή επιπλέον 60 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό (BF offer).
γ. Μικρό πάγιο σε σχέση μετους άλλους (2.25 ευρώ) και καλή τιμή κιλοβατώρας 0.064 εως 0.065 αν είσαι συνεπής.
Τα παραπάνω τα υπολόγισα και σε σχέση με της ΕΛΙΝ το 365 είμαι ήδη από τον πρώτο μήνα στα +120 ευρώ και επιπλέον έχω μικρότερο πάγιο και χαμηλότερη κιλοβατώρα. Το πρώτο εξάμηνο ΟΤΣ δε χρεώνετε σε κανέναν άρα εξτρά κέρδος σε σχέση με ΕΛΙΝ. Μέσα στους 18 μήνες που υπολείπονται θα χρεωθώ ΟΤΣ, αλλά μέρος του θα καλύπτεται από το χαμηλότερο πάγιο + τη χαμηλότερη κιλοβατώρα. Θα υπάρχει σίγουρα κάποια εξτρα χρέωση ΟΤΣ σε κάποιους λογαριασμούς, αλλά συνολικά δύσκολο το βλέπω να χρεωθώ λόγω ΟΤΣ τόσο πολύ ώστε να με συνέφερε τελικά το ΕΛΙΝ 365 σε βάθος 24μηνου.
-
01-12-19, 11:22 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3520
Ερώτηση για τη δέσμευση στη ΔΕΗ
Στο σπίτι μου υπήρχε σύνδεση με τη ΔΕΗ πάνω από 60 χρόνια, αλλά στο όνομα άλλου.
Την 1/3/19 άλλαξα το όνομα με το δικό μου και στη σύμβαση αναφέρει ότι είναι αορίστου χρόνου, με ελάχιστο 1 χρόνο.
Το ερώτημα είναι αν ο χρόνος μετράει από 1/3 που το γύρισα στο όνομά μου ή μπορώ να αλλάξω πάροχο, χωρίς επιπτώσεις στην εγγύηση κλπ;
-
01-12-19, 17:39 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3521
Eμενα αυτο που μου ειπαν για το 24 GOLD ειναι οτι η τιμη με ολες τις εκπτωσεις θα παει στα 0,02140.
Βεβαια αυτο δεν ειναι σταθερο οποτε λογικα δεν ξερω πως μπορει να το υπολογισαν και να βγηκε το νουμερο αυτο.
Αν και χαμηλοτερο απο το 12 GOLD δεν το επελεξα οπως εχω ξαναπει μονο και μονο για την δεσμευση των 2 ετων.
-
01-12-19, 18:35 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3522
Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Ο πεθερός μου εμενε σε ένα σπίτι με την μάνα του και τον αδερφό του. Το σπίτι δεν είναι στο όνομα του πεθερου μου. Είναι στης μαμά του. Λοιπόν το ρεύμα το είχε στο όνομα του. Δυστυχώς έφυγε από την ζωή και υπάρχει ένα χρέος 6000 ευρώ. Η πεθερά μου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να δώσει 2700 προκαταβολή και μετά να δίνει 400 ευρώ δόση. Ακόμα αποδοχή δεν έχει κάνει. Ο αδερφός του δεν αναλαμβάνει το χρέος. Έχει γίνει παύση και έχουν μπει στο πρόγραμμα της καθολικής υπηρεσίας. Με αποτέλεσμα ούτε αυτά να πληρώνει ο αδερφός. Η πεθερά μου δεν έχει κάποια δουλειά σε αυτό το σπίτι.
Μάθαμε πρόσφατα πως έχουν αλλάξει παροχο και το όνομα που έχουν βάλει είναι στην συζηγου του αδερφού. Αυτό είναι εφικτό. Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σας μπέρδεψα
-
01-12-19, 19:56 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3523
Καλησπερα.. Τα λες λιγο μπερδεμενα. Οταν εισαι στην καθολικη υπηρεσια σε εχει αναλαβει η Δεη γιατι αυτη ειναι ο παροχος της καθολικης.. Με αυξημενο το κοστος της συνδεσης με 12% παραπανω.. Να εχεις υποψη σου οτι καποια στιγμη θα αποκοπη του ρευματος αν δεν γινει κατι σαν διακανονισμο...Το καλυτερο να πατε ρωτησετε..
-
02-12-19, 11:23 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3524
πρωτες εντυπωσεις απο ΕΛΙΝ :
-Αποστολη συμβολαιου για υπογραφη υστερα απο 5 ημερες απο τηλ. επικοινωνια
- 1 ημερα μετά αφου παρελαβαν την αιτηση μου με κουριερ την καταχωρησαν
- 3 ημερες μετά απο την καταχωρηση εγινα πελατης τους
η ΔΕΗ συνεχιζει να στελνει λογαριασμους (οχι εκκαθαριστικο) και θεωρει οτι ειμαι πελατης τους ακομα συμφωνα με την εξυπηρετηση πελατων τους
Ο ΔΕΔΗΕ με βλεπει κανονικα ως πελατη της ΕΛΙΝ
Εκανα αιτημα στη ΔΕΗ και περιμενω ....
-
02-12-19, 11:45 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3525
Bookmarks