@Zer0c00L, μπες στη σελίδα του φυσικου αερίου που καλύπτει τη περιοχή σου. Επιλέγεις ένα συνεργάτη τους, αν δεν έχεις κάποιο γνωστό και τον καλείς για προσφορά.
Η βασική παράμετρος που θα επηρεάσει την τελική τιμή είναι αν η εγκατάσταση θα γίνει με πολυστρωματικούς σωλήνες ή χαλκού. Ο εγκατάστατης θα επιλέξει πως θα ανεβάσει τις σωλήνες και θα σε καθοδηγήσει με τη διαδικασία.
Το έκανα πέρυσι με πολυστρωματικούς σωλήνες. Εγώ προτίμησα εταιρεία κι όχι υδραυλικό (μου ζήτησε σχεδόν τα διπλάσια). Έτρεξαν όλη τη διαδικασία σύνδεσης μόνοι τους.
Στο κόστος κάπου εκεί είναι οι τιμές με πολυστρωματικούς σωλήνες. Αν μπλέξετε με χαλκοσωλήνες, το κόστος και ο χρόνος εγκατάστασης μεγαλώνει.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1737. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,03% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
654 37,65% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,14% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,18%
Εμφάνιση 3.721-3.735 από 25210
-
04-01-20, 11:37 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3721
-
04-01-20, 11:41 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3722
-
04-01-20, 11:44 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3723
Όσοι σκέφτεστε να αυτονομηθείτε στην θέρμανση κάντε και έναν υπολογισμό και το κόστος χρήσης για θερμοσυσσωρευτές , τους έχω δει στην πράξη και είναι πολύ αποδοτικοί και σε συνδυασμό με εναλλακτικό πάροχο ρεύματος μπορεί να συμφέρουν και καλύτερα.
Βίλες κότερα χαβιάρι και βελουχιώτη άρη.
-
04-01-20, 11:53 Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3724
Ισχύει για πιο μικρά σπίτια, πρέπει να υπολογιστεί επίσης το κόστος εγκατάστασης του δικτύου στο σπίτι γιατί θέλει τριφασικό κτλ. Πάντως γενικά οι διαφορές με την ΔΕΗ στην πράξη με τους εναλλακτικούς παρόχους δεν είναι τόσο μεγάλες, μην πω ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι εναλλακτικοί βγαίνουν πιο ακριβοί..ή στα ίδια. Εγώ μετέφερα στην ΔΕΗ κ το αέριο, στον ίδιο λογαριασμό, στην elpedison που είχα το αέριο δεν με δέχτηκαν στο ρεύμα για αδιευκρίνηστους λόγους...κ την κοπάνησα. Τα συνδυαστικά νομίζω συμφέρουν, ενώ το αέριο μειώνει αρκετά την κατανάλωση ρεύματος. Σε 140 τετραγωνικά είχα 650 KWώρες σε 66 ημέρες. Δεν αξίζει να αλλάξω πάροχο, τζάμπα ο κόπος.
-
04-01-20, 11:57 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3725
-
04-01-20, 12:12 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3726
Δεν έχω κάνει τον υπολογισμό για να σας βοηθήσω αλλά επειδή εγώ έχω φυσικό αέριο και σε συγγενικό μου σπίτι θερμοσυσσωρευτές με παρόμοια τετραγωνικά δεν βλέπω τεράστια διαφορά σε λογαριασμούς και πρέπει να συνυπολογίσετε ότι στην Ελλάδα θέρμανση χρησιμοποιούμε το πολύ 6 μήνες τον χρόνο αλλά πάγιο φυσικού αερίου πληρώνουμε 12 μήνες τον χρόνο.
Όπως και επίσης ότι οι θερμοσυσσωρευτές είναι αυτόνομοι σε κάθε δωμάτιο και με χρονοδιακόπτες κάνοντας επιπλέον οικονομία έτσι σε μεγάλα σπίτια που δεν χρησιμοποιούνται όλα τα δωμάτια πχ δουλευει μόνο αυτός στο υπνοδωμάτιο το βράδυ και δεν θερμαίνεις όλο το σπίτι.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος asmatiop : 04-01-20 στις 12:20.
Βίλες κότερα χαβιάρι και βελουχιώτη άρη.
-
04-01-20, 12:28 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3727
Με τα καλοκαιρινά πάγια το έχω μπερδέψει η αλήθεια είναι..
Π.χ ο τελευταίος λογαριασμός μου ήρθε Μάιο..μετά από Σεπτέμβριο..
Τα πάγια που λες που συγκαταλέγονται;
Έχει αυτές τις κατηγορίες:
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ φυσικού αερίου
ΔΕΣΦΑ Δίκτυο Μεταφοράς
ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Δίκτυο Διανομής
ΦΟΡΟΙ - ΤΕΛΗ
ΦΠΑ
ΛΟΙΠΑ-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-01-20, 12:31 Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3728
Η θέρμανση όντως είναι max 6 μήνες, εξαρτάται την χρονιά, κ σε αυτή κ στον θερμοσύφωνα πέφτουν αρκετές κιλοβατώρες. Το αέριο το βλέπω συνολικά ως θέρμανση κ ζεστό νερό σε όλο το σπίτι, κ δεν το αλλάζω με τίποτα, απευθείας ζεστό νερό σε χαμηλή τιμή. Σίγουρα το να ανάβεις σε ξεχωριστούς χώρους σώματα ειναι πλεονέκτημα, αλλά εκεί πάει στο τι φιλοσοφία έχει ο καθένας, πχ εγώ προτιμώ να ειναι ζεστό όλο το σπίτι το 24ωρο. Πολύ καλή θέρμανση με ρεύμα ειναι η αντλία θερμότητας αλλά προυπθέτει εγκατάσταση από την αρχή για να έχεις χαμηλή θερμοκρασία στο νερό κ αντίστοιχα χαμηλή κατανάλωση στο ρεύμα. Εκεί πάντως που θέλω να εστιάσω ακόμα μία φορά, ειναι οτι οι εναλλακτικοί παραπλανούν με τν τιμή της κιλοβατώρας πολλές φορές κ στο τέλος ο λογαριασμός δεν βγαίνει τόσο χαμηλός όσο φαίνεται αρχικά.
-
04-01-20, 12:33 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3729
Με boiler το έχεις η παράγει ζεστό νερό ο λέβητας; Εγώ από το λέβητα..
Αυτονομία σε πολυκατοικία με αντλία θερμότητας γίνεται βάσει νόμου άραγε;
Με θερμοσυσσωρευτές αν κάτσεις πάλι θα πρέπει να συμμετέχεις στο πετρέλαιο της πολυκατοικίας αν λειτουργεί..
Σε εναλλακτικό για ρεύμα συμφέρει να πας όπως το έχω δει μόνο αν έχεις μεγάλες καταναλώσεις..-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-01-20, 12:52 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3730
Απευθείας από τον λέβητα, μπορούσα να τον συνδέσω με τον ηλιακό τριπλής που έχω (έχω τραβήξει αναμονές) αλλά μου είπε ο υδραυλικός ότι δεν αξίζει, κ από όσο βλέπω βάσει καταναλώσεων αεριόυ έχει δίκιο
Ακριβώς, για 320 Kwh το μήνα εγώ δνε βλέπω κάποιο συμφέρον. Τα δυο θετικά που είδα σε αλλαγή στο πατρικό μου ειναι 1. επιστροφή εγγύησης με πάγια εντολή κ 2. η εταιρία φυσικό αέριο που έχω το ρεύμα μου επτρέπει να πληρώνω με πόντους (15000 =50 ευρώ) κ επειδή μαζεύω αρκετούς πόντους γλιτώνω κάποια χρήματα για τους γονείς μου.
-
04-01-20, 12:54 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3731
Δεν έχω κάποιον πρόχειρο αυτήν την στιγμή αλλά απο την nrg που βρήκα
https://nrgprovider.com/sites/defaul...w_2020_new.pdfΒίλες κότερα χαβιάρι και βελουχιώτη άρη.
-
04-01-20, 12:56 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3732
Όπως τα λες είναι σε αυτό που σου είπε ο υδραυλικός.. Εγώ τον ρώτησα για boiler μέσα και δεν μου το πρότεινε.. Φαντάσου να ένωνες τον ηλιακό και να πάγωνε το νερό έξω.. Χασούρα.
Η επιστροφή της εγγύησης δεν μου αρέσει πολύ σαν ιδέα, γιατί είναι σαν μαξιλαράκι σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα κόστους..δεν ξέρω. Ίσως να κάνω λάθος.
Πόντους από τι συναλλαγές μαζεύεις;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-01-20, 12:59 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3733
@GregoirX23, γύρω στα 3200€ στοίχισε ολη η εγκατάσταση. Στην τιμή ο καυστήρας Buderus gb062, 1 καινούργιο σώμα, αλλάχτηκαν όλοι οι διακόπτες με καινούργιους, τα σώματα μπήκαν σε νέες θέσεις, εκεί που έπρεπε να μπουν από την αρχή.
Ο υδραυλικός με χαλκοσωλήνες ζήταγε 4500€ και 2 βδομάδες δουλειά (είχε πολλές γωνιές η διαδρομή).
Με τους πολυστρωματικούς η δουλειά έγινε σε 3 ημέρες. Μια χαρά είναι οι σωλήνες αυτοί. Ούτε διαστολές ούτε τίποτα.
Ελληνικοί σωλήνες πιστοποιημένοι για θέρμανση. Ούτε καμινέτο, ούτε καψίματα στους τοιχους, ούτε βαψιματα στους σωλήνες. Μια χαρά.
Κι αν χαλάσουν σε 10 χρόνια, περνάνε καινούργιο σε 20 λεπτά.
-
04-01-20, 13:04 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3734
-
04-01-20, 13:06 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #3735
GB012 έβαλα, αν και έχει Β στη θέρμανση πάει καλά..
Το κόστος πρπ εκεί που λες είναι. Σαν να σε χτύπησε ο υδραυλικός κ σε τιμή κ σε χρόνο. Και εγώ άλλαξα διακόπτες, σώματα τα ίδια στην ίδια θέση +-.. (είχα και 2-3 ρεζέρβα από παλιές τροποποιήσεις σε δωμάτια και μου είχαν δώσει κιόλας).
Το κακό με τους χαλκοσωλήνες είναι αυτά που λες.. Αλλά κρατάνε.. Και πλαστικές όμως δίνουν 40χρόνια ζωής νομίζω; Καλά είναι..
Και έχουν όριο 90c νομίζω.
Α..έβαλα και τρίοδη στο μπάνιο για εναλλαγή ηλιακού-νερό από αέριο.
Μια σημείωση..δεν είπα διαστολέςγια διατομές Φ της πολυστρωματικής ρώτησα αν ξέρεις..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 04-01-20 στις 13:14.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
Bookmarks