Δεν τα θυμάσαι καλά.
Το eletricon είχε τιμές 0,085/0,0661 με βάση το συμβόλαιο, την 20/7/21 μας ενημέρωσε ότι οι τιμές αλλάζουν σε 0,099/ 0,07897 από 1/8 και με την επιστολή της 6/10/21 μας έστειλε τελεσίγραφο ότι οι τιμές αλλάζουν από 10/10 σε 0,12 (μέρα-νύχτα) και πάγιο 12€/μήνα.
Με τη λήψη αυτής της επιστολής, άλλαξα σε Online και χαίρομαι για την κίνηση αυτή.
Αναρωτιέμαι, όμως, τι είναι αυτό που σε κράτησε στην ΕΛΙΝ, μέχρι σήμερα, και βλέπω ότι είσαι προετοιμασμένος να μείνεις κι άλλο;
Έχεις λεφτά για πέταμα όταν η ΔΕΗ προσφέρει το ίδιο ρεύμα με πολύ μικρότερη τιμολόγιο και πάγιο;
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1745. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
541 31,00% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
660 37,82% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,02% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,16%
Εμφάνιση 8.836-8.850 από 25586
-
12-11-21, 19:42 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8836
-
12-11-21, 19:59 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8837
Tρέχω να κρυφτώ...
Κοίτα... η επιδότηση που ακούγαμε τόσο καιρό για 0.03, 0.06 αφορούσε όντως μόνο τα κυμαινόμενα.
Δεν είχε ακουστεί πουθενά για μειωμένη επιδότηση στα σταθερά, μη τρελαθούμε.
Κλασικά τη τελευταία στιγμή έγιναν όλα... βάλε εδώ 0.02 βάλε εκεί 0.15 (!!!) και βγήκε αυτό το πράγμα.
Πάντα έτσι βγαίνουν ΦΕΚ στην Ελλάδα, γράψε-σβήσε, 10 λεπτά πριν το στείλουν στο τυπογραφείο.
Ίσως για την επιδότηση των σταθερών έπαιξαν ρόλο και τα δεκάδες mail που έστειλα σε ΥΠΕΝ, ΥΠΑΝ, ΡΑΕ, ΕΚΠΟΙΖΩ, κόμματα κλπ
Ένα απλό mail μπορεί να κάνει τη διαφορά... τις προάλλες είχα απάντηση απ'το Τμήμα Ηλεκτρικής Ενέργειας του ΥΠΕΝ ότι θα λάβουν υπόψιν τις προτάσεις μου για τροποποίηση του Άρθρου 30, παρ2 του Κώδικα Προμήθειας που επιτρέπει στους παρόχους να μεταβάλλουν τη τιμή προμήθειας και να ενημερώσουν στον επόμενο λογαριασμό. Δε περιμένω αποτελέσματα... ίσως και να μη κάνουν καμία αλλαγή. Τουλάχιστον όμως έφτασαν οι επισυμάνσεις μου εκεί που έπρεπε.
-
12-11-21, 20:19 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8838
Σε πόσες σελίδες λέτε να έρθει η ερώτηση
Μήπως συμφέρει να μείνω σε κυμαινόμενο ????
Εγώ δίνω 5 στρουμφονομίσματα σε λιγότερο απο 2
-
12-11-21, 20:24 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8839
Κάτι άλλο..
Σε Γ21 κοινόχρηστο να φανταστώ δεν υπάρχει κάτι χωρίς ρήτρα ε; Θυμάμαι καλά;
Αν και παίρνει από ότι είδα την έκπτωση ενέργειας του κράτους..
Μικρό ποσό μεν..
Είπα να ρωτήσω πάντως..-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
12-11-21, 20:27 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8840
-
12-11-21, 20:27 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8841
- Περιοχή
- Chicago, Illinois
- Downloads
- 96
- Uploads
- 25
- Άρθρα
- 14
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/0.5G
- ISP
- Nova
Αν το πάμε έτσι, την ίδια ερώτηση είχαμε και πριν γίνει το όλο σούσουρο με τις αυξήσεις του ρεύματος. "Γιατί να μείνεις ΔΕΗ (τότε) όταν έχεις όλους τους εναλλακτικούς;" Αυτή τη στιγμή υπάρχει μηδενική εγγύηση για το τι θα γίνει αύριο - μεθαυριο, ούτε αυτοί ξέρουν. Αν πάω ΔΕΗ, θα κλειδωθώ για 2 χρόνια στο συμβόλαιό της, ενώ μπορεί να έχουμε βελτίωση στην κατάσταση στους εναλλακτικούς από τη νέα χρονιά.
Οπότε το "λεφτά" για πέταμα νομίζω είναι redundant ως σχολιασμός για το ότι έχω μείνει στην ΕΛΙΝ.
Επίσης δεν θέλω να πληρώσω λογαριασμό με πάγια εντολή, νομίζω έχουμε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση.For those who come after.
-
12-11-21, 20:36 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8842
-
12-11-21, 20:42 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8843
Και στο πρώτο κάνεις, πάλι, λάθος.
Κανείς από όσους έχουμε πάει σε ένα από τα 3 σταθερά της ΔΕΗ (online, Enter, Enter+) και διαβάζουν αυτό το νήμα, δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι οι τιμές τους θα διατηρηθούν για 2 χρόνια.
Η ΔΕΗ και κάθε πάροχος είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν τις τιμές για ένα εξάμηνο και, επομένως, αν αλλάξουν τις συμφωνημένες τιμές, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αζημίως. Το σημαντικό, λοιπόν, είναι ότι εξασφαλίζουμε το εξάμηνο του χειμώνα στα σίγουρα και μετά βλέπουμε, αν αυνεχίσει η τρελή άνοδος και αλλάξει σχέδια η ΔΕΗ.
Για το 2ο, έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα και είναι ανώφελο να προσπαθήσω να σε μεταπείσω, για άλλη μια φορά.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος makfil : 12-11-21 στις 21:47.
-
12-11-21, 20:44 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8844
-
12-11-21, 21:35 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8845
Tι εννοείς θα κλειδωθείς; Αν ανεβάσουν τιμές φεύγεις. Αν βάλουν ρήτρα αναπροσαρμογής φεύγεις.
Ακόμα κι αν πέσουν η τελική τιμή στα κυμαινόμενα κάτω από 0.10 (που εγώ δε πιστεύω ότι θα ξαναδούμε τέτοια νούμερα ούτε σε 20 χρόνια)... η ρήτρα αποχώρησης ξεκινάει από 40 ευρώ, πάει 30ευρώ στο 6μηνο κλπ. Τα ποσά που θα δώσεις σε κυμαινόμενο πρόγραμμα αρχές του έτους (αν καταργηθεί η επιδότηση) θα είναι πολλαπλάσια. Ειδικά αν μειώσει η Ελίν τα όρια της ΟΤΣ, κλάφτα.
Και στη ΔΕΗ δε ξέρουμε πόσο θα κρατήσει το πανηγύρι, δεν έχουμε αυταπάτες. Έχουμε όμως ασφάλεια για 6 μήνες.
-
12-11-21, 23:59 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8846
Μετά το 6μηνο λέτε να μας τη κάνουν;
Και αν ναι, εκεί τι κάνουμε...
Στο ένα που έχω online έχω λίγους μηνες ακόμα μέχρι να συμπληρωθεί το 6μηνο νομίζω..
Στο άλλο όμως που έχω βάλει enter κοντεύει να κλείσει χρόνο από την ενεργοποίηση του πακέτου.. Αυτό πρακτικά υποθέτω ότι σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να αρχίσουμε να χορεύουμε.. Για να δούμε πως θα πάει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 13-11-21 στις 00:10.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
13-11-21, 00:03 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8847
-
13-11-21, 00:08 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8848
Και οι ερωτήσεις για τους ανθρώπους είναι αγαπητέ..
Ας το πάρουμε αλλιώς όμως..
Πες ότι θα μας τη κάνουν.. Μετά τι;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
13-11-21, 00:14 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8849
Έχει γραφτεί σ' αυτή τη σελίδα 2 φορές.
-
13-11-21, 00:16 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #8850
Eπειδή σε ανησυχεί το μέλλον
Αν μας ζητήσουν να πληρώνουμε *100
Θα προσπαθήσουμε να καταναλώνουμε το 1/10
Μέχρι να βάλουμε ασετυλίνη
Και να κάψουμε ότι δέντρα κυκλοφορούν.
Ρώτα την προ-γιαγιά σου, πως τα έβγαζε πέρα.
ΥΓ
Θα κόψουμε το internet και θα αρχίσει ο ΟΤΕ να χρηματοδοτεί τις εταιρείες ηλεκτρισμού για να έχει πελάτες.
ΥΓ2
Αν αρχίσεις να κυκλοφορείς στην Συγγρού με αλυσοπρίονο, κανένας ματατζής δεν θα πλησιάσει" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
Bookmarks