Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1737. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,03% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
654 37,65% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,14% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,18%
Εμφάνιση 13.501-13.515 από 25163
-
07-02-23, 00:52 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13501-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
08-02-23, 19:56 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13502
Πήγα Protergia Οικιακό MVP Reward.
Ιανουάριος
MVP - 0.11
MVP Reward - 0.09
Φεβρουάριος
MVP - 0.204
MVP Reward - 0.148
Ουφφ...
Ευτυχώς στο συμβόλαιο βάλανε και την αρχική ημερομηνία, όταν έκανα την αίτηση αρχές του μήνα.
Έβαλα και άμεση έναρξη παροχής, χωρίς υπαναχώρηση.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 08-02-23 στις 20:28.
-
08-02-23, 20:46 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13503
-
08-02-23, 20:52 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13504
Άσε χαμός γίνεται.. βαριέμαι να τα ψάχνω..
Το μόνο που κοιτάω πλέον είναι τις τιμές που ανεβάζει η Protergia, στην σελίδα της με όλες τις επιδοτήσεις κτλ..
https://www.protergia.gr/el/pricesres
Και εσύ σε αυτό είσαι ?
-
08-02-23, 21:28 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13505
όχι , δε θα έμπαινα δε πρόγραμμα που να ψάχνω αν χρέωσε σωστά η εταιρία ή όχι
θα στα γράφει και στο λογαριασμό τις τιμές ανα μήνα κάτω χαμηλά , αλλά η χρέωση κιλοβατώρας (χρέωση προμήθειας ρεύματος) θα είναι ενιαία σαν μέσος όρος που προκύπτει απο το % ημερών που περιέχονται στους μήνες της περιόδου κατανάλωσης
παλιά την επιδότηση ΤΕΜ την είχανε με ένα σκέτο ποσό σε €
-
08-02-23, 21:57 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13506
Ποιό έχεις τώρα ?
Άμα δω τίποτα πολύ κακό θα την κάνω πάλι..
* Χωρίς Ρήτρα Αποχώρησης
Το μεγάλο μπέρδεμα είναι να αλλάζεις και πάροχο.. :-|
Ιδίως για μένα που θέλω να δίνω μετρήσεις κάθε 1η του μήνα τώρα,
και να έχω καθαρές χρεώσεις ανά μήνα με εκκαθαριστικό.
....
Για τον υπολογισμό που λες, απ' ότι βλέπω ισχύουν αυτά..
Τύπος Υπολογισμού Κυμαινόμενης Χρέωσης Προμήθειας
Χρέωση ΠρομήθειαςΝ (€/kWh) = A x (ΜΤΑΝ /1000 ) + B
Όπου
- Χρέωση ΠρομήθειαςΝ Η χρέωση ενέργειας ημέρας νύχτας του ανταγωνιστικού σκέλους για τον μήνα Ν, σε €/kWh
- ΜΤΑΝ η Μεσοσταθμική Τιμής Αγοράς ΗΕ όπως δημοσιεύεται από τον ΑΔΜΗΕ για τον μήνα Ν, σε €/ MWh
- Α ο συντελεστής προσαύξησης 1,145
- Β ο συντελεστής προσαύξησης 0,03 kWh
Διευκρινίσεις:
• Η ΜΤΑ αποτελεί το άθροισμα επιμέρους στοιχείων κόστους για τους εκπροσώπους φορτίου στο διασυνδεδεμένο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και
δημοσιεύεται μηνιαίως στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ https://www.admie.gr/agora/enimeroti...ki-timi-agoras
• Σε περίπτωση αναδρομικών εκκαθαρίσεων της ΜΤΑ, ως ΜΤΑ θα νοείται η 1 η δημοσιευμένη τιμή στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ για τον εκάστοτε μήνα
• Σε περίπτωση που κατά την τιμολόγηση ενός μήνα Μ, δεν έχει δημοσιευτεί η ΜΤΑ του μήνα Μ αυτού, τότε χρησιμοποιείται αυτή του προηγούμενου
ημερολογιακού μήνα για τον οποίο έχει δημοσιευτεί
https://www.protergia.gr/media/0dvpm...eni_xreosi.pdf
https://www.protergia.gr/spiti/oikia...ta/mvp-reward/Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 08-02-23 στις 22:27.
-
08-02-23, 22:07 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13507
volterra αλλά λήγει σε λίγες μέρες , θα δω τιμές Μαρτίου
αν περιέχει κατανάλωση κάποιων ημερών απο διαφορετικό μήνα δε θα είναι "καθαρές"
πχ 100kw και Ιαν με 0,10 , Φεβ 0,14 και περίοδος 20/1-20/2 θα πάρεις ένα νούμερο
0,1267€/kw*100
μάλλον δεν το είχες καταλάβει , γιαυτό και στο excel έχω "Προσοχή ασάφεια χρεώσεων" στα προγράμματα της Προτέργια
-
08-02-23, 22:24 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13508
Με 1-3 μέρες από άλλο μήνα δεν έχω δει κάτι πολύ διαφορετικό με τις χρεώσεις..
αλλά εγώ πλέον δίνω μέτρηση κάθε 1η..
μόνο ο ΔΕΔΔΗΕ εάν το αλλάξει λίγο στην μέτρηση του.
Από τότε που πήγα Protergia πριν κάτι χρόνια δίνω μέτρηση αρχές του μήνα, και παίρνω κάθε μήνα εκκαθαριστικό.
Απλά τώρα με την επιδότηση το έκανα 1η του μήνα.
Αν και τους τελευταίους μήνες άλλαξε η εμφάνιση στην ανάλυση χρεώσεων/εκπτώσεων στους λογαρισμούς..
απλά υπολογίζω με τις τιμές που βγάζει η Protergia στον πίνακα της, για να δω εάν είμαι ok με αυτά που βάλανε.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 08-02-23 στις 22:31.
-
08-02-23, 23:09 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13509
όχι , δεν ισχύουν αυτά μέχρι να λήξει ο μηχανισμός
Όταν λήξει καλό είναι να φύγεις μιας και ο τύπος υπολογισμού είναι φαρμάκι και μάλιστα ο συντελεστής Β συνήθως έμπαινε όταν ήταν μόνο η ΤΕΑ και όχι το σύνολο για απλούστευση , άρα επιπλέον καπέλο
Επίσης θα τρως αναδρομικές χρεώσεις όταν θα κάνει εκκαθάριση ο ΑΔΜΗΕ , δλδ παίζει το ίδιο σενάριο με ελπέδισον που την πάτησαν όλοι εκεί ,
σε συνεχή αύξηση θα χρεώνεσαι με παλαιότερες τιμές χοντρικής και θα νομίζεις οτι είναι καλό πρόγραμμα
-
10-02-23, 22:26 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13510
Να κάνω μία ερώτηση παιδιά, υπάρχει η επιλογή στην ΔΕΗ να λαμβάνουμε τον λογαριασμό μόνο ηλεκτρονικά και όχι σε έντυπο και μάλιστα αν το έκανες σου έκοβε και 1€; Γιατί την ψάχνω την επιλογή αυτή και δεν την βρίσκω πουθενά.
-
10-02-23, 23:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13511
-
10-02-23, 23:16 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13512
έκοβε καμια 10ετία πριν , μάλιστα το ξεκίνησε ανάποδα , χρέωνε επιπλέον τους έγχαρτους , το θυμάμαι γιατί αργούσαν να μου επιστρέψουν πιστωτικό σε τράπεζα και ξαφνικά θυμήκαν ανα μήνα να μου στέλνουν το έγχαρτο για το υπόλοιπο με χρέωση 1€, μπορεί ένα και κάτι)
Μετά φάγανε χέρι (επιστράφηκαν οι χρεώσεις) και κάνανε έκπτωση ηλεκτρονικά
αλλά έχει χρόνια η ιστορία
-
12-02-23, 22:29 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13513
Καλα πήγε κι αυτο
https://www.kathimerini.gr/economy/5...iton-reymatos/Resistance is futile
You will be accumulated by the Borg
Apple will prevail
-
14-02-23, 14:36 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13514
Deal στην ενέργεια: Μytilineos και EDPR υπέγραψαν αιολικό PPA 78 MW
Η Mytilineos δεσμεύεται να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιό της με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ανταγωνιστικές τιμές
καθώς εξελίσσεται σε ένα ολοκληρωμένο utility ενέργειας σε διεθνές επίπεδο.»
https://www.newsit.gr/megales-epixei...78-MW/3706786/
-
15-02-23, 17:56 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13515
Πότε φαίνεται η πληρωμή στο ιστορικό κινήσεων λογαρισμού στο myΔΕΗ και πότε γενικά φεύγει ότι χρωστάω κάποιο υπόλοιπο από λογαριασμό στο ηλ. σύστημα της ΔΕΗ;
Έχει προηγηθεί από προχθές πληρωμή μέσα από το myΔΕΗ στην Ηλεκτρονική Πληρωμή Λογαριασμού με κάρτα και ακόμα δεν φαίνεται η πληρωμή στο ιστορικό και υπάρχει διαθέσιμη ακόμα η πληρωμή στην αρχική σελίδα. Η πληρωμή ήταν επιτυχής και φαίνεται και στην τράπεζα. Τα στοιχεία RF και ποσό σωστά στο αποδεικτικό.
Ας μου απαντήσει κάποιος σας παρακαλώ.
Bookmarks