Σε 15 μέρες λήγει το υπερ-φανταστικό myHome Enter με 0,105 ημέρας και 0,079 νύχτας και 1,5 πάγιο, που με έσωσε με το χαμό των τελευταίων 2 ετών.
Αν παραμείνω στο σταθερό της ΔΕΗ, η τιμή πλέον τριπλασιάζεται. Κοιτάω κατά ΗΡΩΝ Fixed με σταθερή 0,16 και 12μηνη δέσμευση. Είναι αξιόπιστη; Ή υπάρχει περίπτωση να καταργήσει το πρόγραμμά μου αν δει οτι δεν τη συμφέρει; Πραγματικά απορώ, πώς είναι δυνατόν άλλοι να πουλάνε από 0,50 έως 0,70;
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1735. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,07% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
652 37,58% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,17% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 13.966-13.980 από 25125
-
09-08-23, 15:27 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13966
-
09-08-23, 15:32 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13967
ΞΕΧΝΑ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ!!! Με την 1η ευκαιρία θα τα καταργήσουν, βρες κυμαινόμενο των 8 λεπτών και αν δεις οτι πάλι αρχίζει χαμός γύρνα στην ΔΕΗ
Θαυμάζετε αλλά δεν αγγίζετε
-
09-08-23, 16:29 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13968
-
09-08-23, 18:05 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13969
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
09-08-23, 18:15 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13970
Βρε άνθρωπε άλλο λέω....κοιτάμε κάθε μήνα τις τιμές στα κυμαινόμενο και όπου είναι πιο φθηνά πάμε. Και ας αλλάζουμε κάθε μήνα, αν είναι να είμαστε πιο κάτω από τα 11 λεπτά μαζί με την ρήτρα συνολικά χαλαλι. Ούτως ή άλλως αδιορθωτα είναι τα πράγματα οπότε κάνεις ότι σε συμφέρει
-
09-08-23, 18:48 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13971
Κάποιον πρόχειρο υπολογισμό του πόσα κέρδισες με αυτή την τακτική σε ένα χρόνο;
πχ αν έβγαζα έναν χρόνο στον Α θα πλήρωνα Χ
και πηγαίνοντας στον Α-Β-Γ-... Ω πλήρωσα Υ
άρα κέρδισα τόσα.
Για να μην σε αγχώσω σου παραθέτω την δική μου εμπειρία με αλλαγή μόνο σε έναν πάροχο:
| "Anyone can build a fast CPU.
-
09-08-23, 19:36 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13972
Επι 2 χρόνια πελάτης Protergia προ κρίσης με 0.07, έπειτα 0.11 σταθερό για ένα έτος (πριν βγάλει η ΔΕΗ τα φθηνά σταθερά) έπειτα ΔΕΗ με 0.18 σταθερό
Τα πρώτα 2 χρόνια, απο εκεί που ήταν η ΔΕΗ στο 0.11 εγώ ήμουν 4 λεπτά κάτω, μετά μέχρι να εφαρμόσει η ΔΕΗ τα νέα σταθερά ενώ είχαμε ενεργοποίηση ρήτρας ήμουν σταθερό Προτέργια μετά πήγα ΔΕΗ όταν τα πράγματα σκούρυναν πολύ και είχα για ένα έτος 0.18
- - - Updated - - -
Αρα επειδή παρακολουθούσα την αγορά μια χαρά κερδισμένος βγήκα. Ντάξει μπορεί για ένα μήνα μέχρι να γίνει η μετάβαση απο την μια εταιρεία στην άλλη να είχαμε θέματα με την protergia αλλά......μια χαρά οικονομία, έχουμε και ΚΟΤ...εκεί να δεις οικονομία, τώρα η ΔΕΗ είναι 0.13, η elpedison είναι 0.8 για Αύγουστο...βγάλε 0.045 έκπτωση ΚΟΤ...ποια κερδίζει? Η elpedison. Και εγώ στην τσέπη μου, ακρίβυναν τα πράγματα? Ξανά αλλαγή!! Αλλά θα έχω οικονομία στην τσέπη μουΘαυμάζετε αλλά δεν αγγίζετε
-
09-08-23, 20:07 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13973
Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τον "ενεργειακό τουρισμό", πώς γίνεται η μετάβαση σε νέο πάροχο?
Παίρνεις ένα τηλέφωνο και τα κανονίζουν όλα αυτοί?
Ή θέλει περισσότερες διαδικασίες, επισκέψεις, υπογραφές κλπ.
Πόσο διαρκεί?
-
09-08-23, 20:31 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13974
econtract, μπαινεις στην σελιδα τους υποβαλλεις τα δικαιολογητικα, σε παιρνουν τηλεφωνο μετα απο καμια ωρα για να σου στειλουν μειλ και αναπαντησεις εσυ σε αυτο, αποδεχομαι και συναινω, και την επομενη μερα αλλη μια κληση για ηχογραφηση ωστε να επαληθευτούν τα στοιχεία σου. Και ενεργοποιεισαι μετά την ηχογραφηση, την ιδια μερα στην elpedison, το μονο που αργει είναι η ενεργοποιηση του my elpedison μετα απο 10 μέρες, ανάλογα το προγραμμα μπορει να σου χρεωσουν εγγυηση ή όχι ή να σου δώσουν δωρο, τα βλέπεις και αποφασίζεις, και η Protergia econtract εχει.
-
09-08-23, 20:32 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13975
-
09-08-23, 20:33 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13976
Ημαρτον... κάνε 7000 kwh επι 0.06 για Protergia και αντίστοιχα για ΔΕΗ με 0.11, η διαφορα στα 2 ποσά είναι αυτό που κέρδισα.
-
09-08-23, 20:33 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13977
Το ποιο βασικό είναι να αναγράφεται στην αίτηση η ένδειξη / ενδείξεις του μετρητή, αλλιώς θα μπλέξεις με επιτόπια καταμέτρηση ή ακόμα χειρότερα μπορεί να ολοκληρώσουν την αλλαγή με τωρινή ημερομηνία και παλιά καταμέτρηση. Άμα δεν υπάρχει δηλαδή η ένδειξη γραμμένη στην αίτηση και σου πούνε το τροπάριο 'δε παίζει ρόλο, αφού θα έρθει να μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ', μην υποχωρήσεις... επέμενε να γραφτούν οι ενδείξεις και μετά υπογράφεις.
Οι αιτήσεις σε φυσικά καταστήματα προχωράνε πολύ γρήγορα συνήθως, το πολύ σε 2 μέρες γίνεται η αλλαγή. Η Elpedison δίνει και 40 ευρώ bonus, κι έχει και φτηνό τιμολόγιο (elpedison green με 0.08). Το θέμα είναι πόσο θα κρατήσουν τόσο χαμηλές τιμές...
Εξ αποστάσεως πρέπει να στείλεις mail στον πάροχο με ταυτότητα, αφμ, λογαριασμό προηγούμενου παρόχου (και απόδειξη πληρωμής αν έχει περάσει η ημερομηνία πληρωμής), φώτο μετρητή, μισθωτήριο (αν είσαι ενοικιαστής), και να γράψεις για πιο πρόγραμμα ενδιαφέρεσαι. Μετά θα σε πάρουν αυτοί τηλέφωνο για επιβεβαίωση στοιχείων, μετά θα σου στείλουν την αίτηση την οποία πρέπει να υπογράψεις και να τη στείλεις πίσω και μετά να τη στείλουν ΔΕΔΔΗΕ. Χρονοβόρα διαδικασία αν στο τμήμα εξυπηρέτησης το κωλοβαράνε.
Αντιστοίχως HΡΩΝ μέσω econtract που δίνουν 50 ευρώ δώρο... πρέπει να ανεβάσεις τα δικαιολογητικά στη πλατφόρμα, τα ελέγχουν εντός 2 ημερών, στέλνουν σύμβαση, υπογράφεις τη σύμβαση ή αποδέχεσαι τους όρους, τη στέλνεις πίσω, ελέγχουν, στέλνουν ΔΕΔΔΗΕ. Εμμέσω 15Αύγουστου πιστεύω θα κολλήσει αρκετά η διαδικασία.
-
09-08-23, 20:34 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13978
Και μετά κάντα επι 2 γιατί 2 χρόνια ήμουν με 0.06
- - - Updated - - -
ekrepali σόρυ δεν προλαβα και φαινεται πως απαντω σε σεναΘαυμάζετε αλλά δεν αγγίζετε
-
09-08-23, 20:59 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13979
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Προφανώς δεν ανοίγω δουλειές αυγουστιάτικα και μάλιστα όσο υπάρχει ακόμη το παλιό online.
-
09-08-23, 21:28 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #13980
Να το πάρουμε λίγο από την αρχή μήπως και συνεννοηθούμε;
Γράφεις:
Δηλαδή προτείνεις έρευνα αγοράς κάθε μήνα
και να πάμε στον φθηνότερο.
Σε ρωτάω:
Και μου απαντάς:
Δηλαδή συγκρίνεις protergia με ΔΕΗ (που αν θυμάμαι καλά το περισσότερο διάστημα είναι η ακριβότερη).
Άλλαξες σε δύο χρόνια δύο εταιρείες; Αν κατάλαβα καλά.
Στα δύο χρόνια αυτά η protergia ήταν σταθερή η φθηνότερη;
Και η ΔΕΗ στο ίδιο διάστημα η δεύτερη φθηνότερη;
Αν ναι τότε σωστοί οι υπολογισμοί που μου προτείνεις.
Αλλά μάλλον όχι.
Εσύ πρότεινες κάτι τελείως διαφορετικό.
Είπες Ιανουάριο πάω protergia
Φεβρουάριο Ζενιθ
Μάρτιο ΔΕΗ
κοκ
Σε αυτό το σενάριο που πρότεινες ρώτησα τι παραπάνω θα κέρδιζες αν αντί να πας από τον έναν στον άλλο έμενες πχ στην προτέργια όλο τον χρόνο.| "Anyone can build a fast CPU.
Bookmarks