OXI!, ήταν νέο συμβόλαιο σε καταναλωτή που έκανε αλλαγη από άλλον Πάροχο στο myhome online και στον πρωτο λογαριασμό είχε ρήτρα. Έχουμε τον λογαριασμό και όλα τα στοιχειά. Όπως είχαμε και αναφορές από πολλούς πελάτες ότι ενώ έκαναν αίτηση στο φθηνό online η ΔΕΗ τους πήγε στο νέο ακριβότερο πρόγραμμα ή δεν ολοκλήρωνε την αίτηση τους . Ακομη η ΔΕΗ βρίσκετε σε ελενχο για το συγκεκριμένο τιμολόγιο διότι ο δεσπόζον σε μια αγορά δεν μπορει να προσφέρει τα προϊόντα του με ζημίες για να στραγγαλίσει την αγορά κάτι που αποδεδειγμένα έκανε η ΔΕΗ αφου έκλεισε τις προηγούμενες χρίσεις με ζημίες επιβιώνοντας με τα χρήματα που πήρε από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1735. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,07% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
652 37,58% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,17% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,19%
Εμφάνιση 14.116-14.130 από 25117
-
29-08-23, 10:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14116
-
29-08-23, 10:26 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14117
Καλημέρα. Επειδή ψάχνω να αλλάξω πάροχο για τον Σεπτέμβριο (από NRG on Time σε Elpedison Green Economy) κοιτούσα κάποιες κριτικές διαφόρων παρόχων στο Google maps. Αυτό που μου φάνηκε περίεργο ήταν ότι πριν δύο μήνες κάποιος ανέβασε μία κριτική ότι η Elpedison σε κάποιο πρόγραμμα της ΧΡΕΩΝΕ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ. Αντιμετωπίζει κανείς τέτοιο θέμα (παρακαλώ αν θέλετε απαντήστε αναγράφοντας και τον πάροχο σας)? Εγώ από τον Απρίλιο στο NRG on time δεν έχω δει ρήτρες αναπροσαρμογής
-
29-08-23, 10:39 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14118
δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο εδώ ούτε στο δίπλα φόρουμ και πιστεύω θα είχε βουήξει ο τόπος αν ήταν γενικευμένο . Φυσικά εκείνη ειδικά την περίοδο η ΔΕΗ έκανε πολλά λάθη άρα δεν το αποκλείω να έγινε σε κάποιους
Νομίζω κατάλαβα και τι παίχτηκε για την περίπτωση που λες , το online ήταν υπηρεσία που κούμπωνε στο Γ1 γιαυτό και τότε με κάποια άλλα μέλη λέγαμε να κάνουνε άμεσα ebill και να δουν αν ήταν ενεργοποιημένο το online ,αλλιώς τιμολογούταν με Γ1 (και ρήτρα)
Πάντως το online δεν είχε ρήτρα σαν πρόγραμμα τότε .
καλά συμφωνώ , τότε είχαν γίνει τραγελαφικά σκηνικά ( αντί για online στέλνανε κενές συμβάσεις , ή Γ1 ή βάζανε αυθαίρετα άτομα με ΚΟΤ στο enter και τους πετούσε αυτόματα στο Γ1) κτλ κτλ
- - - Updated - - -
δεν έχει ρήτρα... έχει ενσωματωθεί εδώ και κανα χρόνο σε όλα τα κυμαινόμενα στις δημοσιευμένες τιμές ....
κάποιοι πάροχοι παράνομα πλασάρουν ρητροπρογράμματα ως φθηνότερα , ίσως να δέχτηκε εν αγνοία του κάτι τέτοιο και είναι το μόνο που μπορώ να σκεφτώ
ή να πήρε εκκαθαριστικό που είχε απο πέρυσι σαν περίοδο κατανάλωσης όπου και εκεί φάγανε αναδρομική ρήτρα (ρήτρα που αφορούσε περίοδο προ Αυγούστου 2022)
-
29-08-23, 11:26 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14119
[QUOTE=Korakios;7466449]δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο εδώ ούτε στο δίπλα φόρουμ και πιστεύω θα είχε βουήξει ο τόπος αν ήταν γενικευμένο . Φυσικά εκείνη ειδικά την περίοδο η ΔΕΗ έκανε πολλά λάθη άρα δεν το αποκλείω να έγινε σε κάποιους
Νομίζω κατάλαβα και τι παίχτηκε για την περίπτωση που λες , το online ήταν υπηρεσία που κούμπωνε στο Γ1 γιαυτό και τότε με κάποια άλλα μέλη λέγαμε να κάνουνε άμεσα ebill και να δουν αν ήταν ενεργοποιημένο το online ,αλλιώς τιμολογούταν με Γ1 (και ρήτρα)
Πάντως το online δεν είχε ρήτρα σαν πρόγραμμα τότε .
- - - Updated - - -
Το πρόβλημα ήταν μόνο στον πρωτο λογαριασμό στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου ναι πιθανός τον έβαλαν στο Γ1 μεχρι να ενεργοποιήσουν τον online. Βέβαια η ΔΕΗ δεν απάντησε ποτέ στα email του πελάτη. Πιθανός να έγινε και σε άλλους αλλά η ωφέλεια στους επομενους λογαριασμούς ειναι τόσο μεγάλη που δεν θα έδινε κάποιος σημασία στον πρώτο λογαριασμό
- - - Updated - - -
Η Elpedison συνηθίζει να χρεώνει ρήτρα αναδρομικά για παλαιότερες περιόδους σε μεταγενεστέρους λογαριασμούς με μη διαφανή τρόπο υπολογισμού αναφέροντας όμως την περίοδο. Λογικά κάτι τέτοιο θα έχει συμβεί
-
30-08-23, 02:45 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14120
Προσωπικά σε ότι αφορά το ρεύμα όπως έχω πει δεν αισθάνομαι άνετα να την κάνω από ΔΕΗ κυρίως λόγω της ευκολίας της τμηματικης καταβολής και επειδή δεν στο κόβουν το ίδιο εύκολα με έναν ιδιώτη..
Γενικά αν και ακριβότερη όπως φαίνεται δεν σε ρίχνει τόσο εύκολα σε αυτό που έχεις συμφωνήσει...
Παλαιότερα θέλαμε να φύγουμε από τη ΔΕΗ... Τώρα το αντίθετο...
Φυσικά και κάποιοι κέρδισαν σε εναλλακτικούς...
Δεν ξέρω, αν πετύχαινα κάποιο καλό deal μπορεί να πήγαινα και αλλού αλλά πιο δύσκολα αν είναι να κυνηγάς τις εταιρείες κάθε φορά για πιο χαμηλή τιμή..
Χώρια που στο ένα σπίτι έχω και εγώ ληγμένη υδε...
Τώρα στο αέριο έχω εντελώς άλλη άποψη..-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
30-08-23, 09:28 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14121
Μια από τα ίδια, δεν ασχολούμουν να μπω στον κόπο γιατί οι χρεώσεις ήταν λογικές πριν τις "ανατιμήσεις", καθώς και πρόλαβα το my home online, όπου λήγει σε 20 περίπου μέρες..
Όμως, από πέρσι που το γύρισα στα κλιματιστικά για θέρμανση, καθώς το πετρέλαιο στα 1.40€ + εδώ στα νησιά, θέλοντας 1200+ ευρώ το χρόνο σε πετρέλαια, δυστυχώς το κλιματιστικό είναι μονόδρομος..
Καταναλώνουμε +- 6.000 kWh το χρόνο, οπότε καταλαβαίνεις πως το 0.15 σε σχέση με το 0.10 (ή λιγότερο), έχει αρκετή διαφορά μέσα σε ένα τέτοιο διάστημα (πχ τα τέλη των δύο αυτοκινήτων), οπότε αναγκαστικά θα μπω στο τρυπάκι του "τουρισμού", χωρίς να έχω καμία όρεξη να μιλάω με "εκπροσώπους" και να με παίρνουν τηλέφωνα κλπ..
Για κάποιον με μικρές καταναλώσεις (πχ κάτω από 2.000 το χρόνο), ίσως να μην αξίζει να ασχοληθείς καν
-
30-08-23, 09:36 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14122
-
30-08-23, 13:27 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14123
-
30-08-23, 15:12 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14124
-
30-08-23, 17:04 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14125
-
30-08-23, 17:31 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14126
Ναι αλλά το να λες πως είναι 50€ το χρόνο είναι παραπλανητικό. Για αυτό φωνάζουμε εδώ για τον ενεργειακό τουρισμό διότι υπάρχουν περιπτώσεις και με 0,05€ λεπτά διαφορά, ακόμη και παραπάνω.
-
30-08-23, 18:01 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14127
Προφανώς αναλόγως των προγραμμάτων. Αυτό ακριβώς λέμε. π.χ. ΔΕΗ 0,15€/Kwh και άλλοι ανταγωνιστές 0,08€/Kwh, δηλαδή σχεδόν μισοτιμής. Η διαφορά λοιπόν αν το αφήσεις στην τύχη και δεν κάνεις καμία κίνηση θα είναι πάνω από 300€ το χρόνο, ακόμα και με σχετικά μικρές καταναλώσεις. Γι' αυτό, αν και πιστός πελάτης της ΔΕΗ, έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσω δυστυχώς.
-
30-08-23, 18:45 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14128There's no substitute for experience
CorollaClub
-
30-08-23, 21:08 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14129
-
30-08-23, 22:13 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14130
Μεταξύ Ήρων simply generous και Ζενίθ home 4 all, τι θα επιλέγατε;
Υπόψιν έχω και νυκτερινό (θέρμανση-ψύξη κλιματιστικά)
Η Ζενίθ είναι τυπική με λογαριασμούς κλπ;
Bookmarks