Spoiler:
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1737. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
539 31,03% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
654 37,65% -
Δεν θα αλλάξω
454 26,14% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,18%
Εμφάνιση 14.221-14.235 από 25144
-
17-09-23, 08:13 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14221
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
17-09-23, 16:59 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14222
-
19-09-23, 10:36 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14223
Έχουμε γυρίσει την πεθερά από Ζενίθ σε ΔΕΗ από 1/2/2023.
Περνάνε 1,2,3 μήνες, η πεθερά μου λέει "δεν ήρθε λογαριασμός", της λέω "θα έρθει".
Περνάνε 4 μήνες, "ακόμα δεν ήρθε", "ε θα έρθει" λέω "τι σκας". Πήρε την κατάσταση στα χέρια της και πήγε να ρωτήσει στη ΔΕΗ. Χωρίς να ξέρει ούτε καν τον αριθμό παροχής.
Στη ΔΕΗ μόνο που δεν την έβρισαν "καλά δεν μιλάτε με τον γαμπρό σου;;; φέρε μας 5 υπεύθυνες δηλώσεις, 10 φωτογραφίες με καταμέτρηση και μια επιστολή του Ιησού αλλιώς τράβα στον ΔΕΔΔΗΕ στην Αισώπου (Θεσσαλονίκη)".
Πάει στον ΔΕΔΔΗΕ, τρώει πόρτα από τον φύλακαΕυτυχώς τα έχουμε κοντά μας όλα αυτά.
Έξαλλη από την κατάσταση, τα ρίχνει όλα σε μέναΠρος στιγμή εγώ σκέφτομαι πως κάποια μαλακία έχουν κάνει και τόσο καιρό έχουμε τζάμπα ρεύμα
Την παίρνω από το χέρι, πάμε ΜΑΖΙ στη ΔΕΗ. Μας λέει ο υπάλληλος ότι έχει γίνει η αλλαγή στη ΔΕΗ και απλά δεν έχει γίνει τιμολόγηση.
- Να βγάλετε φωτογραφία τον μετρητή και να τη δώσετε στον ΔΕΔΔΗΕ.
- Ναι ναι, ότι πεις. Δώσε και ένα αντίγραφο του συμβολαίου.
Βλέπω στο συμβόλαιο πως έχει περαστεί ως Γ1, ενώ έπρεπε να είναι Γ1Ν. Άρα δεν το έχουν δηλώσει ως νυχτερινό.
Παίρνουμε τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ, και μας λένε πως αυτοί έχουν πάρει 4(!) μετρήσεις και τις έχουν στείλει στη ΔΕΗ.
Παίρνουμε τηλ τη ΔΕΗ, ακόμα περιμένουμε να μας πουν τι ανακάλυψανΜάλλον καμιά ΕΔΕ πρέπει να κάνουν για να βρουν τι παίχτηκε.
You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
19-09-23, 13:20 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14224
-
19-09-23, 14:06 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14225
Η μπάλα ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ είναι (δυστυχώς) γνωστή υπόθεση ,
άνοιξε στη ΡΑΕ αίτημα και ζήτα και αποζημίωση λόγω μη ποιότητας υπηρεσιών
-
20-09-23, 07:55 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14226
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
20-09-23, 16:30 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14227
Ωραίοι οι ψηφιακοί έξυπνοι μετρητές, αλλά αν είναι να μας κόβουν το ρεύμα και remotely.... Δέσαμε...
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
20-09-23, 16:49 Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14228
Ε ναι, πρέπει να έρχονται δια ζώσης.
-
20-09-23, 18:19 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14229
Ωραίοι είναι και μπορεί να ανοίξουν πολλοί νέοι ορίζοντες, είτε καλοί είτε κακοί. Στο κακοί ας πούμε, αν ποτέ καλύψουν μεγάλο μέρος της αγοράς θα είναι το να υπάρχουν διαφορετικές χρεώσεις μέσα στην ημέρα, και να είναι πολύ πιο ακριβό ας πούμε τις ώρες αιχμής απ'ότι άλλες ώρες. Εμένα προσωπικά δε θα με βολέψει.
-
20-09-23, 22:25 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14230
Τι εννοείς να είναι πιο ακριβό τις ώρες αιχμής;
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
20-09-23, 22:27 Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14231
-
20-09-23, 22:51 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14232
την κάτσαμε αν το περάσουν στα οικιακά
εννοείται λόγω "ανάπτυξης" οτι θα μας βγει ακριβότερο σαν σύνολο
και θέλει προσοχή στα επαγγελματικά μήπως ο ΔΕΔΔΗΕ βάλει τέτοιο ρολόι (εχει και τεράστια πάγια)
κανέναν, αυτό προϋποθέτει να δίνει το ρολόι πληροφορίες σχετικά με το φόρτο του δικτύου και το μείγμα και τρελούς αυτοματισμούς επιστημονικής φαντασίας
-
20-09-23, 23:02 Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14233
Σίγουρα θα υπάρχει δυνατότητα και στα οικιακά για τέτοια δυναμική τιμολόγηση, αλλά και για απλά προγράμματα, είτε με φιξ τιμή είτε τύπου νυκτερινού..
Τα πάγια έχουν καταντήσει μεγάλο νταβατζιλικι δυστυχώς, θα πρέπει όταν αλλαχθούν καθολικά οι μετρητές να επαναπροσδιοριστει το κόστος τους..
Εγώ όπως έχω πει και παλαιότερα, είμαι υπέρ του κόστους/kWh, όχι ΣΙ και άλλες χαζομάρες..
Αλλά είναι άλλη κουβέντα..
Καμία ώρα υπομονή να ανακοινώσουν τιμές να δούμε σε ποιον θα "επενδύσουμε"
-
20-09-23, 23:40 Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14234
Τώρα δε μπορούν να το κάνουν χωρίς έξυπνους μετρητές, και ούτε θα το εφαρμόσουν στους λίγους που έχουν.
Οι έξυπνοι μετρητές θα μπορούν (αν δεν μπορούν ήδη) να καταγράφουν την κάθε κατανάλωση την κάθε ώρα της ημέρας. Τώρα χωρίς έξυπνο μετρητή δε μπορούν να γνωρίζουν πότε έγινε η κατανάλωση.
Και γενικά αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία. Υποτίθεται με το χρηματιστήριο ενέργειας πως ήδη, ανάλογα με τις ώρες τις ημέρας, οι πάροχοι αγοράζουν σε διαφορετικές τιμές ανάλογα την ώρα το ρεύμα. Αυτό αν μπορούσαν να το τιμολογήσουν και ανάλογα πιστεύω θα το κάνανε.
- - - Updated - - -
Τέλος πάντων, αργεί αρκετά ακόμα να φτάσει κάποιο τέτοιο σενάριο, αλλά με αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην ενέργεια λόγω του φυσικού αερίου ποτέ μη λες ποτέ για τίποτα.
-
20-09-23, 23:47 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος; #14235
Bookmarks